- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #73061 üzenetére
Én hátulra, este, vagy a Nitecore NU05 KIT lámpácskáját (ez tényleg aprócska), vagy a EA21 / MT20A rúdlámpákat használom (esetleg piros filterrel valamelyik másikat, de tényleg felesleges a túl sok fény) rendes bicajos szerelékkel (ezekből meg van pár itthon). Sötétben ezeket is jól látni. Akár több 100 m -ről is (de a 100 m tuti, mert megnéztem). (Sokan még mindig azt az 5 ledes, 2x AAA -s piros hátsó fényt használják, jobb esetben, sokszor szinte lemerülve.) Előre, már évek óta a Nitecore BR35 bicajlámpámat használom. (Majd valamikor cserélek benne akkukat, mert szétszedhető.) Nappali fénynek, előre, a Led Lenser P5R Core (van bicaj villogása is) lámpámat használom, szerelékkel, vagy maradok a BR35 -nél. Hátulról meg ha nem vesznek észre, nappal, akkor vakok. Ködben szoktam csak piros filterrel feltenni lámpát, 200 - 300 lm fényárammal használva. Talán így hamarabb észrevesznek. Előre, ködben, a sárga filtert használom a lámpán, szerelékkel.
-
bedvóter
tag
válasz
MC Pite #73050 üzenetére
Bontrager Flare RT, az akkuvisszajelzést felejtsd el (bár ebben nem vagyok biztos). Kicsi, könnyű, nappal is 1 km-ről látszik a fénye, 8-10 órát elműködik villogó funkcióban. Nekem nagyon bevált.
-
Vlah
tag
válasz
MC Pite #72988 üzenetére
A legtöbb dologban egyetertünk a turbó fokozatokat ENSZ BT határozatban kellene letiltani a reklámanyagokról.
Amikor az első lámpámat vettem én is minél nagyobb lument akartam, szóval értem ezt a nyomorúságot, ezt kell szeretni. Sorra nyomják ki az 500 ledes gigalumenes flooder lámpákat, még a nagy gyártók is. SZVSZ semmi értelme az ilyen lámpáknak, ezúton kérek elnézést mindenkitől akit a napokban megbántottam. Spec a fejlámpában lenne értelme a többledes megoldásnak, de még nem hozták ki a lehetőségeket belőle. Annyi előnye van ennek a lumenháborúnak, hogy az alacsony fokozatok egyre hatékonyabbak lesznek ezekkel a böszme ledekkel. -
Lacerta
aktív tag
-
csibe1
addikt
válasz
MC Pite #71789 üzenetére
[link]
Itt olcsóbb is, mint 6 ezer.
Amúgy egész jó fénye van, városban bringázni bőven jó szerintem.Van egy hasonló bringás lámpa, ugyanez a márka; szintén 350 lumen, csak 1200-as akksival, 5 fokozattal.
5 funkció: folyamatos szuper erős (350lm) 2,5h - folyamatos erős (175lm) 4h - folyamatos eco (90lm) 6h - stroboszkóp (53lm) 6h - folyamatos/oldalsók villognak (175lm) 2,3h.
VELOTECH WEE 350 -
WestBam
Topikgazda
válasz
MC Pite #71467 üzenetére
Mire-mire, hát leginkább a kíváncsiságom kielégítésére
Alapvetően túrázós, kutyasétáltatós, kempingezős lámpának szeretném. A vörös fény (leginkább) azért jó, mert a bogarak nem repülnek rá, ezen kívül az éjszakai látásod sem vágja haza. Lámpásokban is ezért jó, ha van vörös fény. Ez nekem prioritás.
Persze tudom használni a fejlámpákat amikben nincs vörös fény azokat is, de ilyen pipalámpám nincs, ami pipalámpa is, meg tud vörös fényt is. Tudomásom szerint a piacon ilyet csak az armytek ad. Az is érdekes, de róluk egy ideje letettem.
Az SST LED színeltéréseit nem tudom az optika hogyan tudja kompenzálni, ha ügyesek, akkor teljesen. Az Olight-nak a Perunban sikerült az XHP50.2 LED esetében, én bízom a Fenix és a TIR optika párosában. Egyébként a hideg fényű HM61R fényével sem volt semmi gondom, nekem az is tetszett mikor próbáltam. Skilhuntnak hiába volt tök jó a menüje, és ugyan szerettem is, de valahogy soha nem az volt, amiért odanyúltam volna ha fejlámpa kellett... -
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #71415 üzenetére
Nekem is van pár fejlámpám. És én is az apróbbakat kedvelem. A Zebralight H53W csak AA -s, az Armytek Tiara A1 PRO, Acebeam H40, Ledlenser MH5 fejlámpáim a 14500 / AA akkut is megeszik. Az Armytek a fényáramát sem csökkenti ha NiMh akkura váltok. A Nitecore UT27 -est nem ajánlom, a NU25 meg beépített akkus apróság. Ezek mind könnyű darabok, nem húzzák le a fejem.
Ezeken kívül Nitecore és Fenix szerelék fejpántjaim vannak, melyek képesek befogadni a zseblámpákat. Így, főleg az 1x AA -s, de szükség esetén a 2x AA -s lámpáim is fejlámpává alakíthatók. Nem használnám órák hosszat ezeket, de szükségmegoldásnak megfelelnek. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #71274 üzenetére
Ha elkészül a ház, 1x majd, utána nem fogok kijárni éjjelente a kertbe. Vagy inkább ritkábban. Addig meg kibírom. Legalább ki vannak használva a lámpáim. El sem pakolom ezeket.
Nincs szükségem a napelemes lámpákra.
A konténer szinte plafonig fel van pakolva. 3 sor bútor, szőnyegekkel a tetejükön. 2 sorban, 2 - 2 neon, külön kapcsolóval. A kapcsoló a konténer egyik sarkában, én meg a másik sarokban alszok. Ez az egyik ok, amiért lámpát használok. A másik, hogy éjjel ne ébresszek fel senkit. A fél m széles folyosókat világítom meg 2 lm fényárammal. Afféle biztonsági fény. A sarokban, hátsó folyosón, napi 24 órán keresztül üzemelnek a plafonra, bútorajtóra felpattintott lámpáim. Az ágy melletti szekrényen lógót, csak akkor kapcsolom be, ha szükséges. Másik a ruhásszekrény felett lóg, hogy tudjak ruhát, zoknit, stb kiválasztani.
Most megyek megint külföldre (a cég kötelez), idegen helyen meg jobb, ha a lámpa jelzi hollétét.
-
Narakh
senior tag
válasz
MC Pite #71044 üzenetére
Köszi! A védelmeket a leejtést és a vizet illetően érted?
Időközben kisült, hogy akksit és töltőt is újat kell vennem, így árban pont ugyanott vagyok egy Convoyjal, mintha USB-ről tölthető SP40-et vagy SC31 Prót veszek akkksival csomagban (bár utóbbi 5000K-val már kicsit talán hideg a szépérzékemnek). Wurkkos FC11-et nézegettem még, vagy a felsoroltaknál minimálisan drágábban lenne Aliról kuponnal Sofirn IF25A. Bár nem tudom, reálisan mennyire volna szükségem négyledes setupra.
-
stellaz
veterán
válasz
MC Pite #70999 üzenetére
Szia!
Köszi, ez nem lesz jó, AA vagy AAA lámpa kéne, illetve azért ebben is simán lehet aktiválni a turbo meg stroboszkóp módot.
én most ezt
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_fenix-e12-eleml%C3%A1mpa-130-lumen-fekete-1299486.htmlilletve ezt néztem
de azt hiszem ez lenne a tökéletes, de itthon egyelőre nem találtam ilyet (ledlenser oldaláról rendelt már valaki?)
-
Beri
addikt
válasz
MC Pite #70985 üzenetére
A különböző lámpatestek által kötelezően biztosítandó távolságok és megvilágítás értékek a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet alapján:
Távolsági fényszóró sötétben és tiszta időben legalább 100 méter távolságot kell, hogy megvilágítson. Ebben a távolságban a megvilágítás a távolsági fényszóró középpontjának magasságában 1 luxnál kevesebb nem lehet
Tompított fényszórónál ugyanilyen feltételek mellett a minimális távolság 40 méter. A fényszóró középpontján átmenő vízszintes síkban és e felett a járműtől 25 méter távolságban a megvilágítás aszimmetrikus tompított fényszóró esetén 0,7 luxnál, szimmetrikus tompított fényszórónál, 1 luxnál több nem lehet
Ködfényszóró esetében a középpontján átmenő vízszintes síkban és e felett a járműtől 25 méter távolságban 1 luxnál több nem lehet -
Beri
addikt
válasz
MC Pite #70948 üzenetére
Nem tudom, mi az a három csillag (esetleg jó konyak
), de 40 méter a minimum a szabály szerint (a refinek meg 100), az szerintem biciklire teljesen oké lenne.
Városban egy villogó tizedwattos dióda is elég, mert ott DJ Közwilágításh a rezidens
Most 2 XML-T6 próbálja előttem az utat bombázni fotonokkal, onnan 600 lumen nem előrelépés. Csak gondoltam, hogy ha már upgrade, akkor legyen rendes vetítési kép is mellé, de valahogy senki se csinál olyat.
Ha erdőben akarnék menni sötétben, én valszeg feltennék valami irgalmatlan fotonágyút (sima lámpát, nem bicikli-specifikust), bár a tartókkal sosem volt szerencsém, de odakacsaszalagoznám a kormányra, vagy valami -
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #70887 üzenetére
A 3 lux felett a szív felgyorsul, a belső szervek működése is elindul (mehetsz WC -re is), elfelejtheted, hogy egykönnyen visszaalszol. Ha 2 óránként felébreszt a betegség (pl cukorbetegség), máris értékelni fogod a rendes holdfényt a lámpánál. Nem mindegy, hogy vissza tudsz aludni, vagy fél - 1 órán keresztül a falat fogod lesni (így a 8 órából már csak 4 órát aludnál).
Hogy mi a használható cucc? Mindenkinek más. Az a kérdés mire is szeretnénk használni?
Holdfény < 3 lux
Esti séta > 5 lux szórt fény
Esti erdei séta > 5 lux szórt fény 50 % -os visszaverődéssel
stb. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #70754 üzenetére
Na Te sem figyeltél. Fejlámpákról írsz, én meg zseblámpáról. Ami egyébként ugyanazt a távot világítja be mint a SP40A, stabilan, akku merülésig. Egyébként alternatíva zseblámpaként, ezekkel a fejlámpákkal szemben, inkább a szintén 2AA -s Armytek Prime A2 PRO lenne. Ugyanaz a hatótáv, és széles, egyenletes szórt fény.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
MC Pite #70545 üzenetére
Erre jelenthet megoldást, ha az importőrtől veszed közvetlen meg a lámpád. Én ezt mondom már ha visszaolvasol időtlen idők óta. Ha valaki, akkor azok tudnak segíteni, és (az esetek 99%-ban) a gyártóval oda-vissza postáznak csomagokat, ergo nekik nem tételplusz egy lámpát betenni a dobozba a gari miatt, csak a munkalapot kell megírni, felvenni a panaszt és levelezni a gyártóval párat, hogy ezt vagy azt küldöd pluszban. Nekem eddig nem volt ilyen problémám sem a Nitecore, sem a Ledlenser esetében, az Olight-nál nálam még nem volt hibás darab amit cserélni kellett volna bármennyi idő után is, arról nem tudok nyilatkozni.
-
Cyborg
őstag
válasz
MC Pite #70466 üzenetére
Alkalomadtán nem tudnád összefotózni az sp40a, és a hs40et? Mennyire hasonló a fenyük. Ahogy néztem,kellemesebb a színük, és jobban terítenek, mint a sima sp40.
Valamint a wuben h3-ban nincs beépített töltő, ugye?
Minőségben jobb, mint a hasonló árú boruitok szerinted? Gondolkodom a vásárláson a gyerekeknek játszani. -
WestBam
Topikgazda
válasz
MC Pite #70462 üzenetére
Nem ismerem ezeket a lámpákat, de azt vedd figyelembe, hogy ha kikapcsol akkor két verzió lehetséges:
1: az akku védelmi áramköre kapcsol be, ezen általában csak az szokott segíteni, hogyha az akkut töltőbe teszed és áramot kap, ekkor mintha egy "billenő kapcsoló" lenne az akkuban visszakapcsol és működik tovább.
2: az akku feszültsége túlságosan beesik, ezért a driver úgy dönt, hogy lekapcsolja a lámpát, mert az akkut túlmerítené.
Az egyikben ahogy nézem XHP50.2 LED van, a másikban SST40, ezeknek szerintem alapból kevés az NCR18650B akku folyamatos áramleadó képessége, én a helyedben cserélném az akkut 35E vagy még inkább 30Q-ra, ez utóbbival tuti nem lesz gondod sem a turbón, sem a hideg esetében. -
-
Cyborg
őstag
válasz
MC Pite #70434 üzenetére
Nekem folyamatosan küldi az üzenetet Google, amikor új képet töltesz fel, fogalmam sincs miért🙂
Meg is nézem őket, de nem mindig tudom, melyik lámpa melyik.
Engem érdekel , csak vmi felirat legyen rajta, hogy melyik lámpa fényét látom, vagy a filenev utaljon a sorrendre légyszi -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #70430 üzenetére
Na és ha valaki esetleg be akar szállni, az hogy kapja meg a lámpáját...?
Sokat játszadoztam ledekkel és optikákkal, és az a tapasztalatom, hogy ha nagy az emitter az optika átmérőhöz képest, akkor szinte mindegy milyen az optika, lesz egy nagy széles spot, és nem nagyon lehet sem szűkíteni, sem szélesíteni.
Itt, a H300 sorozatnál alighanem pont ugyanez a helyzet. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #70418 üzenetére
Izé, nemhivatalos felmérés: Szerintetek a Skilhunt H300 vagy H300R lenne a keresettebb itt/hardveraprón?
Tedd fel mindkettőt. Amelyiket elviszik, az.
Nekem az a véleményem, hogy aki nem ért a lámpákhoz, az nem fog ennyit adni érte. Aki meg igen, az intéz magának, és nem kell azzal bohóckodnia, hogy hogyan kapja még kézhez.meg terepen összebaszcsizom sárral esetleg a pántját
.
Sárvédő. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #70416 üzenetére
Gyalog jó, de outival picit lerázkódik. Tudom egy rendes
utakkal ellátottországban ez nem lenne gond.Ne is mondd, én merev vázassal nyomom. Egy év fejlesztés volt, amíg olyan telefontartót hoztam össze, aminek nem törnek el rendszeresen különféle darabjai.
Fejen nem sokat használtam még bicajjal a lámpát, erős cucc van a vázon, de most hogy vettem egy sisakot, amúgy is arra fogom tenni, de már nem a fejpánttal. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #70406 üzenetére
Azért mondtam, hogy szilikont érdemes szerezni, mert az jobban nyúlik.
Nekem a H04 nem forog gyűrű nélkül sem a pántban, lehet hogy a H300-nak kisebb az átmérője, vagy nem elég erősen kapaszkodik a felületi mintázata.
Vettem egy ilyen pattintós pántot az Imalent HR20-asomhoz, csak egy picit kisebb az test átmérője, mint a H04-é, és már forog. Ahhoz muszáj az O-gyűrű.
Meg lehet még próbálkozni vékony öntapadós szivaccsal a fenékrészen, de én a gumigyűrűt műszakilag korrektebbnek érzem.
-
Cyborg
őstag
válasz
MC Pite #70378 üzenetére
Most rendeltem egy hs10et futni ismerősömnek.
Nem bírtam rábeszélni a sp40a-ra, túl nagy neki, hiába mondtam, hogy én rendszeresen futok egy D25L utánzattal, és nem nehéz.
Kíváncsi leszek rá, Nekem is tetszik, csak pici az akku benne, meg nem akarok variálni már több fajta akksival, így is van már 18650,21700,26650es lámpám is.
Kötve hiszem,hogy 500lumenen 1 órát világít majd, de úgyis a 200as álláson tervezi használni.
...majd beszámolok róla, ha érdekel. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #70381 üzenetére
Jut eszembe, több reviewban is említik a H300 gyenge mágnesét. Aki vízszintesen is akarja használni, annak erősebb mágnes kell bele vennie.
Az nem lesz egyszerű, sajnos.Nekem a H04-ben besz@rt a gyári mágnes ( long story, dont't ask
), próbáltam innen-onnan rendelni, de nem hogy olyan erős nem volt, mint a gyári, de még a vastagsága sem stimmelt. Végül az F-es diffúzor mellé kunyiztam még a gyártól, és sztem az még valamivel jobb, mint amit eredetileg adtak ( de az sem valami brutálisan erős ).
Felteszem úgy van, hogy olyat tesznek bele, ami épp van raktáron. :Néztem, hogy nem lehetne-e még esztergálni a kupak fenekéből, hogy a vastagabb belemenjen, de nem.
Köszi, már vadászok is ilyen gyűrűt
Én innen vettem. De lehet, hogy csapágyboltban is van.
NBR biztosan, de az nem elég rugalmas. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #70375 üzenetére
Tartozékok: Nem jár hozzá szütyő ahogy pár tesztben volt, a többi a szokásos. Nagyobb a klipsz (és elég erős, nehéz rárakni a lámpára), és a jobbik fejpánt.
Ettől én is agyf@szt szoktam kapni, hogy odaadják az influencernek full extrásan, neked meg pénzért kevesebbet/sz@rabbat.Töltés: 4,1V környékére tölti alapból az akut(elvileg bő másfél amperrel), ezt szeretem (a mágneses kábelt annyira nem).
Legalább a kábel MC20-as?És még csak egyszer tekertem vele, de úgy tűnik hogy le is fordul a tartóban kicsit - még megerősítem ha többször voltam vele.
2.5mm vastag szilikon O-gyűrű, 15÷18mm belső átmérővel. Az a barátod. Kicsit meghúzza a pofákat, és még elröptetés ellen is hatékonyan véd. -
gyapo11
őstag
válasz
MC Pite #70326 üzenetére
gyakorlatban 20 lumen az alsó állás
Van olyan is? Nálam mindegyik 1 lumen vagy alatta, Narsil driveresek meg a leghalványabb hunyorgásra is beállíthatók. Persze lehet holdfény mód stepless nélkül is egy lámpában.
Nem is annyira az a gond a pánttal, hogy nem fér el a sapka/bukó alatt, hanem hogy nem tud a homlokomra érni, mert a lámpa van ott, így a sapkát is hátra kell tolni, a bukó (kerékpáros) meg végképp nem jó, ki kell lazítani, innentől már a védelmi foka is kisebb, esésnél elmozdulhat és nem védi a fejemet. Pedig egyébként pont biciklire kell a fejlámpa, mert a kezeknek szabadnak kell maradni, és az is jó, hogy nem mindig előre néz, hanem amerre a fejemet mozgatom. Csak nem pánt kell, hanem föl kell szerelni a bukóra.
-
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
MC Pite #70307 üzenetére
Szerintem/szamomra nem lenne tobb ertelme, ha tobb lument tudna a kormanylampa, csak az aszfalt lenne fenyesebb kozvetlenul a bicikli elott. Pont a vetitesi szoge miatt alig tudna messzebre vilagitani ugy, hogy ne egesse ki a szembejovok szemet. A C8 tok jo, messzire visz, de pont a tobbiek miatt csereltem le a B01-re.
A H02-ben most a nagyon szort fenyu TIR van, attol biztosan jobb lesz a 20 fokos, de en sem fuzok hozza tul som remenyt.
Igazabol felrakhatnam a B01 melle a C8-at is (talan igy is lesz), csak ugy mar nagyon zsufolt a szuk kormany es nem is szep latvany.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
MC Pite #70304 üzenetére
B01 van, full sotetben eleg is lenne, ha lehetne egy thrower a fejemen, amit ki tudok kapcsolni, ha valaki jon szembe.
Ha tudok, orszagutival megyek munkaba, olyankor 25km kort megyek, abbol kb. 15 kivilagitatlan utszakasz (Duna menti toltes).A legjobb paros a kormanyon C8 + H02 a fejen volt, de aki szembe jott az megvakult...
Szoval most probalom megforditani, de nem nagyon van fejlampa, ami 200+m vilagitana.Rendeltem egy 20 fokos lencset, meglatjuk, milyen lesz. BLF hozzaszolasok alapjan a Skilhunt meg senkinek sem reagalt hasonlo megkeresesre, ugyhogy az zsakutca.
Itt egy srac moddolt egy Nitecore HC33-at custom driverrel es (valszeg') XHP35-tel, ami jol hangzik, 28kcd, 335m, de 155$...
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #70297 üzenetére
Félre ne érts minket. Nem azt írtuk, hogy nem jók a fejlámpák. Nekünk is van. Használjuk is. Napi szinten a kabátom zsebében lapul a H53W vagy a NU25 fejlámpám. Mégis, mikor a kapunál a kulcsot keresem, a SC5W zseblámpámért nyúlok. Ha a kulcs, vagy bármi más leesik az autó körül, szintén hamarabb nyúlok a zsebemhez, mint, hogy cipzár ki, fejlámpát ki a zsebből, rá a fejre (esetleg a sapkát is le kell vennem), majd utána kapcsolhatom be a fejlámpát. A zseblámpámmal pásztázhatok is. Október, november táján az ablakokat kellett 1 - 2 óránként törölgetni, hogy ne legyenek nedvesek. Különbőző szögből megvilágítva, hamarabb észrevettem, hol kell még letörölnöm. Parkon áthaladva is hamarabb nyúlok az oldalamon vagy zsebemen csüngő lámpákhoz. Kereket cserélni az autón, este, nyilván a fejlámpa a jobb választás. Azonban, ha valamit keresek az autó csomagtartójában, már a zseblámpa az igazi. Természetben a szélesen terítő Tiara az egyik kedvencem. 10, 30 lm fényáramon a lábam elé látok. Fejem körül a pókhálókat, ágakat észreveszem vele. De ha megzörren a bokor 50 - 100 m -re, azért jobb ha van kéznél zseblámpa is.
Sokszor jó a fejlámpa, de nem mindig ez a legjobb választás. Bicajra biciklilámpa, és a lámpás is jobb mint a diffúzor a lámpán. Szúró fényű lámpa sem való beltérbe, ahogy szórt fényűvel sem fogok több 100 m -re világítani. Napi használatban, még a 4 cm fejátmérőjű lámpáim sem jönnek velem. Az 1AA -s lámpáimat meg túrára nem hordom. Gondolom, egyértelmű, hogy miért.
-
gyapo11
őstag
válasz
MC Pite #70283 üzenetére
Persze nekem is van fejlámpám meg még sok embernek, de nem minden célra jó. Pl. most télen egy vastagabb sapkára már nem megy rá a pánt, állítgatni kell. Aztán meg a sapkával együtt lejön a fejemről. Baseball sapkában az ellenző takarja a lámpa fényét. Ködben elvakít a ködről visszaverődő fénye közvetlen közelről, az elemlámpát el tudom tartani sokkal messzebb a szememtől. Városban gyaloglás közben változnak a fényviszonyok, néha kikapcsolom, máshol be, kényelmesebb ha a lógatott kezemben a lámpa és csak nyomkodom a gombot. Másrészt ha kicsit lejjebb, kicsit följebb akarok világítani vagy csak megnézni valamit akkor is sokkal kényelmesebb egy csuklómozdulat mint kapkodni a fejlámpához vagy forgatni a fejemet.
Meg egy kicsit olyan fejlámpával közlekedni városban mintha kempingben lennék vagy erdőben vagy kerékpárral. Ha bemegyek egy épületbe problémásabb a fejlámpát levenni/eltenni mint egy elemlámpát zsebrevágni. Az elemlámpát pakoláshoz le lehet tenni és plafonra/falra világítani, esetleg ruhára csíptetni. -
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #70283 üzenetére
"Fejlámpa" ügyben lőtem számodra képet.
A Thumb észre sem vehető a sapkán. Dönthető fejjel rendelkezik ezért oda világítok ahova akarok. Csak szórt fénnyel rendelkezik, mégis pár m távot azért bevilágít. Ház körüli munkára, pakolásra, kéztávolságban dolgozni, nagyon jó.
A Fenix E12 V2.0 klipsszel sapkán, vagy a mellékelt Fenix fejpántban (narancssárga), nagyon kényelmesen használható. Ebben az esetben a lámpa tulajdonságát használom ki, mégpedig, az erős, szinte 180° -os szórt fényt. Mindent látok vele. Miközben ezzel már távolabbra, akár 10 - 20 m -re is lehet jól látni.
A felső Fenix fejlámpa szerelék akár 2 lámpát, 2 tartalék AA akkut is tartalmazhat. Időt vett igénybe, hogy úgy összerakjam, hogy nekem kényelmes legyen. De most már rendben van. A képen a Fenix LD12 2017 lámpámat raktam bele. Ezzel is tudok a ház körül dolgozni, pakolni, de akár természetjárásra is megfelel. 5000 - 6000 cd fényereje magáért beszél. De akár a Ledlenser P5R Core lámpámat is belepakolhattam volna.
A LL P5R Core most a Nitecore fejlámpa szerelékembe került (alsó). Az egész fejpánt ebben az esetben anyagból van, így rendkívül kompakt. Ebben az esetben is a lámpa tulajdonságait egészíti ki a fejpánt.
A fejpántok pár € -ós tételek (a narancssárga Fenix fejpánt ingyen volt). Minimális helyigény és tömeg jellemzi ezeket. Pár további apróbb fejlámpával egészítettem ki a képet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #70280 üzenetére
Bringára is van lámpám, fejlámpám, zseblámpám, lámpásom, munkalámpám is van. Mindegyik másra való. A fejlámpát akkor használom, mikor mind a 2 kezemre szükségem van. Közelre használom, főleg. Szerelésnél kartávolságra, pakolásnál pár m max. De számomra nem életszükséglet. Fejpántjaim vannak zseblámpákhoz (Nitecore, Fenix). A Fenix LD12, E12 lámpáimmal észre sem veszem a használatukat. Vagy siltes sapkára fel tudom pattintani a Nitecore Thumb, Fenix E12 V2.0, stb lámpáimat. Így tudom a fejlámpákat kiváltani zseblámpákkal. Nem is mindegyik zseblámpa világít szűkebben. Pl az osztott tükrű Fenix, vagy a tir lencsés lámpáim, szélesebben világítanak. A Prime C2 PRO lámpám hatótávja veri a legtöbb fejlámpát, miközben szórt fényt biztosít. Szélesen, nagyon szélesen, messzebbre világít a Ledlenser P7R Signature (elejével sokaltam is a széles fénykörét). A P7R Signature ráadásul mágneszáras bőrtokkal rendelkezik. 20, 30, 40 kcd -át tudnak ma már az 1" -os lámpák is. (Esetemven, pl. Nitecore MH10S, Fenix PD35 V3.0). Ezek sem világítanak túl szűken, miközben a méretük sem nagy. Csak azt akartam írni, hogy sokszor van értelme a zseblámpáknak is.
-
csibe1
addikt
válasz
MC Pite #70272 üzenetére
Gondolkodtam a HS40-en, de majd talán legközelebb.
Én Wurkkos HD20-ast vettem a Beamaxtól, nagyon korrekt csapat.
Január elejére ígérték a november végi rendelést, december 18-án megkaptam, és az sem volt gond, hogy rossz cím volt megadva, az új címre küldték.Most néztem Bangoodon, hogy csúnya ára van a 26650-es akksiknak.
2PCS Shockli IMR 26650 3.7V 5250mah 20A 5424Ft+3040 Ft a posta.
Itthon 2db BASEN 26650 3.7V 4500mAh postával kb. egy ezressel drágább, és nem kell rá annyit várni, és itthoni garancia van az akkukra. -
válasz
MC Pite #70269 üzenetére
Sofirn HS40 vélemény:
SP40hez képest a különbségek:
Erősebb zöld és piros ledek, USB C csatlakozás, jobb klipsz, kellemesebb rovátkázás a felületen, és jelülik a polaritást is. Új UI: Van moonlight (külön), momentary (lockout mellett), turbo külön elérhető (kikapcsolt állapotban is). 10(van az 20 is szemre)-300-800 lumen a lépcsőzetes, és 10-2000 lumen közötti a folyamatos fényerőállítós mód, aminek nagy előnye hogy visszafelé is megy, nem kell mindig felküldeni maxig (és itt is egyből megy duplanyomással a turbo). Van strobe, sos és beacon villogás is.A fénye korrekt. 5000K-es SST40 felel a fényért, OP reflektorral. Az SP40nél nagyobb a spot(az LH351D-s változatétól is, kb akkor mint 40A vagy a HL55-é), lágyabb a spot-spill átmenet, és nagyobb a flood által megvilágított rész, ráadásul fényesebb is (azonos spot fényerőnél). Inkább melegebbnek mondanám összességében, főleg a spot (ha nem is annyira mint az SP40A esetén). Nem hi CRI a led, de jó a színhűség (hasonló az LH351D-s SP40-hez/HS05-höz), bőven jobb mint az XPL-es SP40el pl.
Akku a szokásos elvileg védelemmel rendelkező (elvileg a lámpa is rendelkezik vele), mágneses kupak, alapszintű (>80%,<20%)töltöttség visszajelzés a gombnál, 18350-es cső jár hozzá.
Nálam a moonlight, az oda-vissza fényerőállítás, és a nagyobb spot/flood ill korrekt színhűség miatt felkerül a kedvencek közé. Várom már a H300R (és a sima H300) mikor ér ide hogy megmérkőzzenek
-
Gargouille
őstag
válasz
MC Pite #70258 üzenetére
"Az derék, ha 25 méterről világítasz, és mégsem árnyékolsz magadnak. De értem, ez logikusabb mint fejlámpát használni"
Van, hogy úgy hozza az élet.
Nyilván csak példaként írtam, de konkrétan már fordult elő hasonló velem, amikor teljesen másért voltam ott (szinte semmi cucc nem volt nálam) egy filmstúdióban és egy hatalmas fekete csarnokban kellett egy magasan lévő hálózati eszközhöz felmászni valamit megnézni és ott tényleg csak messziről tudtak világítani. Amúgy értelemszerűen fejlámpával megyek ha tudom, hogy szerelni kell.... de mindegy, lényegtelen mert csak egy példaként mondtam.
"Teszem hozzá, kb semmi értelme a turbót runtimeot mérni, aminek van; az a high állás, amit meg hűtés nélkül szoktak megadni"
Ebben amúgy teljesen egyetértek én sem látom semmi értelmét a turbónak.
-
Gargouille
őstag
válasz
MC Pite #70255 üzenetére
Egyfelől továbbra is egy zseblámpáról van szó, másfelől akkor sem az "legideálisabb" környezetet kell alapul venni a méréshez. Értem, hogy te fejlámpával száguldozol, de mondjuk egy túrázó max sétál vele, ott nincs állandó menetszél, de mondhatnék barlangászt is vagy száz más példát.
Villanyt szerelni meg nem csak egy kis kutricában lehet, hanem mondjuk egy nagyobb csarnokban is, ahol lehet, hogy csak 25 méterre tudod lerakni megfelelő helyre a lámpát (mert ugye a szereléshez szükségem van mindkét kezemre). De persze ez is csak egy példa, mondhatnék olyat is, hogy mondjuk világítani kell valakinek egy mentéshez távolabbról stb stb... Ami a lényeg, hogy releváns mérésnek azt kellene tekinteni, ahol nem befolyásoljuk külön sem pro sem kontra a lámpa működési környezetét.
Illetve lehet hűtött mérést is csinálni, csak akkor azt ne úgy mutassuk be, hogy "ez a lámpa ezt tudja alapból".
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #70250 üzenetére
Télen bringázás közben használva pl az pont olyan mint a hűtött eredmény.
Kivéve, ha mászol, vagy tolod. Vagy ha nem bringázol, vagy nincs tél.
Illetve, ha elég gyorsan futsz, vagy van nálad egy pohár víz, akkor nyáron, gyalog is....ha lenne sonkánk, csinálhatnánk sonkás szendvicset. Feltéve, hogy lenne kenyerünk és vajunk is.
Én, műszaki emberként, inkább a worst case paramétereket szeretem figyelembe venni, de minimum a jellemzőeket. Az "akár" az bullshit.
-
HollyBoni
veterán
válasz
MC Pite #70174 üzenetére
Elöl hátul 2.4-es gumik vannak, elöl 1 bar, hátul 1.3. Ez messze áll a keménytől. 140/150 rugóút, általában hátul 30% sag, elöl 20 körül. Szintén nem kemény.
Aszfalton egy bunny-tól már kikapcsol, és érződik hogy lötyög benne az akku. De mondom, ez csak 35E-vel, védett Pana akkuval teljesen jó. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #70113 üzenetére
De nem látom hogy ez mitől 50dolcsis lámpa.
Rá van írva,hogy Imalent.Ronda
Ízlés kérdése.fényszintek, adatok kb semmi nincs megadva.
1-1000lm, fokozatmentesen szabályozható. Hardveres tekerővel.De mindegy, már nem gyártják.
Ehhez képest, meg ahhoz, hogy milyen árak vannak, az 50$ teljesen korrekt érte, ha annyiért tudsz szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest