- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Chapel
addikt
Ilyeneket nem fogsz vele lőni ennek az obinak 1:1 a makró leképzése,a 17-55-enk közel sincs ennyi,ez egy kifejezett makró obi,az nem.
Megnéztem az exifeket pár képné,l nos 1/6000 -től 1/250 között vannak.
Nos,nem tudom merre laksz de itt pesten most szakadt az eső szal ma már fény nem igazán lesz makróhoz.
Én nagyon sokat makróztam raynox dcr 250-el még pentaxal az 55-300-as obin és ha megnézed a flickr-em láthatod h csak türelem és kitartás kérdése és azzal is lehet igen szép makrókat lőni!
-
Chapel
addikt
Sorjában
Canon 40D + Canon 100mm 2.8 macro
Gép Av módban mint kb mindig,vaku sehol nincs a képeken csak eredeti fény,sőt még sosem lőttem makrót vakuval
Fókusztáv változó,ahogy jött ált. 15-20 cm.
Útómunka van ami kellett (élesítés,zajszűrés,vágás, stb), volt ahol semmi nincs mert alapból lett szép,pl. a közeli darázson nincs semmi utómunka.
Rawben persze,szigorúan mint mindig!Rem a lényeg benne volt,ha van kérdésed,szólj nyugodtan.
-
sztyui2
őstag
Az én kutyámnál senki se pózol jobban
Pedig fiúeastsider:Mosógép nem jó?
-
runner 125
nagyúr
Jaja, én is Hong-Kongból vettem a Nikonhoz. De nekem úgy rémlik, h az akkori árfolyammal megállt 1200ből a kettő együtt.
..de ezek tudnak fókuszálni is. A zsinóros alapból, illetve az infrás is, úgy tudom, h a gépen be tudod állítani, h mennyi idő után oldja ki/fotózzon, de előtte fókuszál.sztyui2
Akik vateran árulják 2500-ért, ők is ugyanúgy Kínából veszik pár 100ft-ért, nézd csak meg a szállítási időt.
Üdv.M
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, egyet kell értenem az előttem szólóval, gondolom ez PS-ben a shadows/highlights kemény birizgálásával sikerült, de nagyon műanyagérzetet kölcsönöz a képnek.
A második jópofa. Nagyobb mélységélességgel minden bizonnyal jobban tetszene, ahol mindkét állat belefér a DOF-ba, de a jópofa jelző így is áll
-
KTTech
veterán
Hát, az 1/1000s nem feltétlenül elég... attól függ, milyen gyors a mozdulat, amit ki akarsz merevíteni (illetve ehhez kapcsolva, hogy mekkora a látószög amin meg akarod örökíteni, milyen irányú a mozgás az objektívhez képest). Sokszor kellhet az 1/2000-1/4000 (1/8000)s is akár (tehát nagy fényerejű obi felugrik, ISO meg egekbe emel, ha szükséges...)
Az, hogy kézből próbáltad nem oszt, nem szoroz, ahogy az IS sem (bár ilyen záridőknél már nem feltétlenül hatékony, sőt extrém esetben ronthat is a képen).
-
Fejo
őstag
Nem rossz, de fekmátumban kellett volna fotózni, az ég feleslegesen túlsúlyban van, a felső harmada felesleges. A hegyoldal is túl hagsúlyos lett, noha egy fekete folt az egész. Ha nem tudod a helyszínen eldőnteni milyen képkivágás lenne az ideális, akkor csinálj több expot is (álló, fekvő) és majd otthon a monitor előtt választasz.
-
flegos
senior tag
Ha állványról távkioldóval is életlenek a képek akkor a lencsének is meg a szürőnek is ugyan csak mocskosnak kellett, hogy legyen, az meg fel kellett volna tünjön...
Nem bocsájtkozok jóslatokba, nekem most 3000 expo után lett fókuszhibás a 40D-m
Még nem tudom mit lehet csinálni vele, valakinek van ebbéli tapasztalata? Vigyem vissza, kicserélik javítják? A képek 90 százaléka életlen, lencséket kipróbáltam más gépekkel kifogástalanul müködnek.
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mobilinternet
- HP notebook topic
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest