- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Haláli a pöttöm
Én eső után csigákkal találkoztam
-
sztyui2
őstag
Hát azért gondolkodj el azon is, hogy egy 400-as fix objektívet eléggé behatárolt körülmények között lehet csak használni. 400mm-el nem nagyon tudsz mozogni sehova, ha véletlen épp rossz a képkivágás.
Én a helyedben inkább venném a hydra-féle 100-400-at, mert azzal azért csak könnyebb jó képkivágást beállítani. Hidd el, már 200-as fix objektívvel is nagyon nehezen tudsz komponálni normálisan, nemhogy egy 400-assal.
A másik meg, hogy mégcsak nem is nagyobb a fényereje, mint a 100-400-asnak, és ráadásul az is L-es, szóval képminőségre ott sem lehet panasz. Talán egy icipicit lenne élesebb a fix, de csak azért, mert nem zoom
Viszont ezt az élességet simán visszahozod PS-ben, míg a zoom objektív előnyét nem.
Egyedüli hátránya a 100-400-asnak a gagyi tolózoom teknika, és az, hogy ha nem vigyázol, és olyan területen fotózol, akkor simán bemehet a por/homok vagy akármi. Bár ahhoz eléggé nagy porba/sárbafetrengős természetfotósnak kell lenni
Gondolom Hydrának nincsenek ilyen gondjai. Vagy csak nem befolyásolják a képalkotást a porszemek, ha egyáltalán már bejutottakHydra: Talán még egy 70-200 f2.8 L is jó alternatíva lehet egy kétszerezővel. Akkor kijössz használtan 200e+70e-ből, és van egy 70-200 f2.8-ad, és egy 140-400 f4-ed. Hmm?
-
-
*Ropi*
félisten
Ezt a wb-dolgot akkor szoktam meg, mikor egyszer rámjött a perverzió és egy divatbemutató többszáz képén egyenként beráncigáltam a fehéregyensúlyt a fellépők bőrszínéhez, mert zavart a kék / zöld / piros / sárga / stb. színezetük.
Persze halmozottan hátrányos helyzetű színpadi reflektoros megvilágításban...
Na, azóta nem okoz gondot a wb beállítása
és általában meg is követelem magatól, hacsak nem a kompozíció kívánja meg az ellenkezőjét.
-
Fejo
őstag
Ismerős képet láttam Tőled a fotovilag.hu-n...
-
*Ropi*
félisten
Ezért mondtam, hogy nem szabad ukkmukkfukk belevágni az esküvőzésbe, mert oda nem csak fotózni kell nagyon nagyon profin tudni, de sok mást is. Pl. másodsorban nagyon jó pszichológus kell legyél, aki a váratlanabbnál váratlanabbul bealakuló helyzeteket mindig megoldja. Természetesen úgy, hogy a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.
Zárójelben mondom, mert örök vitatéma: deríteni csak minimálisan és csakis akkor, ha semmilyen más lehetőséged nincs. Inkább fényerős üvegeket kell venni, bár nem olcsó megoldás. Én a természetes fényekre esküszöm, a vakuval képennyomott fotóalanyok nem mutatnak túl jól esküvői albumban (sem máshol).
-
stefanitsr
senior tag
Rácsaptam a kis ps-t. Ilyen lett
Pisti, köszönöm, megtisztelő.
-
sztyui2
őstag
Azért még 90 is igen drága az én zsebemhez, főleg úgy, hogy még egy belépőszintű DSLR-t se tudok perpill megvenni.
És ha lenne DSLR-em, akkor is kéne normális számítógép
Egyébként amit leírtál tisztában vagyok vele, és teljesen igazad van. Én is így venném, mert egy obinak semmi baja. Mondjuk egy jó vázat jó áron használtan is lehet megvennék. -
-
j.bravo
addikt
Szépek! Látszik, hogy a dcr250 dslr-en is használható azé'
Persze, nem olyan részletgazdag mint pár hónappal ezelőtt Hydra közgyűrűvel elkövetett boglárka-portréi, de azért "épp elég jó".
Az elsőből érdemes lehet kiretusálni a jobboldalt alul belógó fűszálat, a másodikból pedig vágni jobb oldalról. Esetleg egy kis kontrasztemelés is belefér, de ez már még inkább ízlés dolga, mert pl nekem is tetszik ez a lágy, pasztelles, selymes jelleg is.
BLOODSHOT: "szakmai" irányba terelve a beszélgetést (lehe hogy a digitális fotófeldolgozás lenne a megfelelő topik, de talán itt is belefér): szerintem a képeidnek a legnagyobb erőssége a színviláguk. Egy-két kicsit túl erősre sikerült kivételtől eltekintve nagyon telt színeket adtál nekik, épp megfelelően erős, épp nem műanyag-érzetű. Szóval jól néz ki. Ez igaz a Fuji-s és a 400d-s képekre is. A kérdésem az lenne, hogy hogyan, milyen módszerrel csinálod? Szimplán csak a vibrance és saturation csúszkákat tologatod, vagy használsz valami szűrőt/plugint, vagy...?
-
Dtomi
őstag
Ha ez megnyugtat akkor oda az 500 is kevés halandónak
ami eqv 800. De hogy mégrosszabbat mondjak 400 f2,8 VR + 2X TC is kevés volt sajnos. Mert nem a tele mérete számít, hanem hogy mennyire készültél fel az adott helyből. Vadfotózás nem egyszerű mulatság cserkelve pedig nem az igazi.
-
biggamer
veterán
Ha érdekel, küldök pár linket, ahol vannak vélemények, tesztek és felvételek, amelyek azzal készültek.
Van összehasonlítás 400 vs. 100-400 is.Viszont a Kenko-ról talán lebeszélnélek, állítólag nem szabad spórolni, sokkal jobb minőségű a Canon. / csak egyszer kell megvenni /
Én is 400-at akarok majd venni / most elmegy a zseton a teljes PC felújításra /, majd utána egy Canon 1.4-et.Chapel
Ha akkumulátoros, abból vegyél kettőt, nem fogod megbánni.
Nincs annál idegesítőbb, amikor fotózás közben lemerül, oszt nincs tartalék. -
*Ropi*
félisten
Füstben ne vakuzzatok, mert nemcsak fényerő, de jelentős kontrasztvesztést is okoz.
50/1,4-es obival már nagyon szép képeket lehet csinálni, az ára sem vészes (kb. 60k). Sokkal jobb, mint az F1,8-as, de sokkal olcsóbb, mint az F1,2-es, ami viszont annyival nem jobb, mint amennyivel drágább.
-
PhilBrick
őstag
Az ebay eladó jól elmagyarázza a lap alján a különbséget: itt
Pl. UV esetében a sima a fény 85%-át engedi át, a HMC 97%-ot.
Én az olcsó polárral hasonlóképp jártam: vesztettem 1 rekeszt és kontrasztalan lett a kép.
Amerikai ebay áraknál ne feledd a szállítási költség mellett a vámot és az áfát se! -
flegos
senior tag
A Hoya jó márka, UV szüröt nem sok mindenre tudod használni, de legalább védi az obidat a sérüléstöl
A cirkuláris polár hasznos dolog, tájkép, épület, becsillanós témák fotózásánál.
4db-ot irsz mi van még a csomagban ezen a kettön kivül? Mert én csak ezt a 2 látom az oldalon is -
Jinxx
senior tag
Jók lettek, kár, hogy nem lehettem ott... Lehet az én szemem csal, vagy a monitorom, de a képek többségén szerintem lehetett volna még világosítani. Nameg elég lett volna az 1024*768 körüli felbontás. Elég szenvedős volt így végignézni. Tudom, egyéni szociális...
A Misi teljesen felborult, vagy csak 2 kerékre rakta? Szép lenne az egészről egy 6-8 képes sorozat.
Mégegyszer grat!
-
zsity
tag
Renault World Series a Hungaroringen. Van még ma is, és ingyenes. Gondolkozom rajta, hogy ki kéne nézni ma is. Sajnos tegnap későn mentem így már csak jóformán a megane-ok jutottak.
Hááát, köszi, igyekeztem, bár szivem szerint én is inkább rally-t lőttem volna.Végülis a képeid hatására tettem be én is őket.
-
Zozzant
addikt
ezt a dolgot azért nem te találtad fel
persze hogy jó lesz... máramennyire.
pentax 50-200-on dcr150
Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje