- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
f.lorand
senior tag
válasz
Sucuka #48551 üzenetére
Hát ennek van egy sajátos technikája (ua, mint amit a Hubble űrteleszkóp is használ). 5-15 perces ISO 800-as fotókat készítek, akár ötven-száz körül is. Nyilván erősen vezetve, mert minimálisat sem mozdul be így a gép. Ha hosszabbat csinálnék, a háttérfényesség miatt teljesen beégne. Utána közel ugyanennyi un dark képet is. Azaz teljesen letakart optikával ugyanazon a hőmérsékleten, ugyanazon az ISO-n, ugyanazon a záridőn megint soktucat expót. A végén van 60-200 hosszú expó, light és dark. A darkokat median módszerrel összegzem, ez a pontos zajképe a gépnek. Mikor ezt a két információt összegzem, a normál képekből teljesen ki tudom szedni a zajt.
Aztán van még rengeteg feladat ezzel, ez hasonló "előhívás", mint anno az analóg korban. Itt is elő kell bújtatni a témát és hasonló élmény, ahogy bontakozik ki egy ilyen csodálatos, hatalmas égi objektum. Szóval ez nem photoshop rajzolgatás, hanem egyfajta küzdelem a légkörrel, a gép zajával: de a végén ott van, ami valóban ott van.
-
Sucuka
senior tag
válasz
Sucuka #48441 üzenetére
Elnézést, de lejárt a szerkesztési időlimit.
Tisztelettel kérdezném, hogy az utóbbi felpakolt képeimen hogy állnak a színek? Kérdezem legfőképp azoktól, akik kalibrált monitoron leskelődnek. Félek, hogy nagyon túlhúzok dolgokat, ti hogy látjátok?
(#48431) cOxeR: A párocska arcán a bőrszínnel nem vagyok kibékülve, a menyasszony karján már jobb a helyzet. az előző posztod képe ((#48413) nagyon bejön 'beállításilag', de tőled olyan "megszokott" a színvilága, kíváncsi lennék valami nem vintage-stílusú képre is
(#48423) Chance: Nagyon sok jó van! Grat!
(#48422) Sir Riccio: Blogposzt rendben van, de a kép nekem olyan "általános", persze nem bántásból. A Víz alatti TTD-sekért viszont 5-ös jár
-
Throme
veterán
válasz
Sucuka #48405 üzenetére
Hali!
Nekem tetszenek.
A madárból - szvsz - kár hogy lemaradt a vége.
A poláros képnél től kék (olyan tinta) az ég ( vagy csak vacak a monitor amin nézem)
A tó feletti képen az a ződ szakasz, a kép jobb alsó sarkában nem kéne.
A koncertfotó is bejövős.
A legeltetésnek jól áll a ff megoldás. -
Clemi
veterán
válasz
Sucuka #47424 üzenetére
Szerintem a nagy villanásról van szó!
Elolvastam, tényleg jó, de azért legyünk őszíntén, olyan bevilágításokat soha az életben nem fogunk csinálni, mint amiket ő bemutat a könyv nagyobbik részében, kivéve ha egy nagy stúdió áll a háttérben, aminek nem gond, ha 15-20 vakut akarsz használni egy fotózáson, természetesen a hozzávaló állványokkal, ernyőkkel, softboxokkal, és derítő lapokkal, na meg a szükséges létszámú asszisztenciával. -
m3ss
veterán
válasz
Sucuka #47229 üzenetére
koszi mindenkinek
(#47229) Sucuka ja, preseteket gyurok at.
(#47228) cOxeR boron is valoban rajtahagyom az atalakitott szinvilagot. majd kiprobalom "opacitassal" reszben kimaszkolva. engem nem zavart, de lehet jobb lenne kicsit valosagosabb borszinnel...
(#47232) szaby_gyerek koszi, kinek mi, nekem pont a masodik jon be a legjobban, tetszik nekem ez a halo -
gab.m
senior tag
válasz
Sucuka #47005 üzenetére
Már láttam fészen, nagyon jó pillanat, szép fények, feldolgozás, stb. Nekem csak a kompozícióval van bajom. Vagy szélesebb látószög, vagy hátrébb kellett volna menned ( ha netán fixel lőtted) és a harmadolóra tenni őket, úgy hogy még a gyönyörű égből is sokat mutatsz. Így nekem kicsit kényelmetlen ennyire lent keresni a témát.
-
Peethy
őstag
válasz
Sucuka #46707 üzenetére
Lájkoltam a másodikat, de szvsz teljesen felesleges volt a fickót belekomponálni, bőven elég lett volna, ha bal szélen mutatod kicsit a partot, harmadolóban a nap, amúgy meg a víztükör. Az biztosan nagyon-nagyot szólt volna, mert gyönyörű színvilága van.
(#46706) t_a_m_a_s: Köszi! Mindjárt dobok egy privit. Itt most a költséghatékonyság volt a szempont, de a legközelebbinél már a minőség.
-
Clemi
veterán
válasz
Sucuka #45961 üzenetére
Sucuka: Köszi a reagálást, örülök, hogy legalább két képem tetszik. Az, hogy sötét a másik kettő, elfogadom, bár direkt szerkesztettem ilyenre, az egyiket a hangulata, a másikat az előtérben lévő téma miatt.
Ami elszomorít viszont az, hogy most vagy ennyire rosszak a képeim, vagy ennyire semmit mondóak, vagy ennyire jók úgy ahogy vannak, mert mást nem igazán mozgattak meg. Ilyenkor vagy elkeseredek, hogy hiába minden próbálkozásom, nem sikerül jó képet összehoznom, vagy növesszek jó nagy arcot, hogy hahhh senki nem húzta le, tök jók a képeim.
-
Peethy
őstag
válasz
Sucuka #45965 üzenetére
Nem kalibrált, viszont egész jó, CRT-vel hasonlítottam össze, és majdnem teljesen megegyezik a képük. A szemem nincs kalibrálva, mert valahogy mindig tolerálja a beégést, sőt még szépnek is találja
Szeretem a high key képeket, csak nem találom a módját, hogy hogy lehetne ízlésesen csinálni...
(#45969) fattyu: tényleg elég szűk, amúgy nem lenne rossz. Ezt a pisztolyos dolgot az elején sem értettem, mi a ráció abban, hogy minden mellé odapakolod? Szerintem 1-1 próbálkozás vele bőven elég lenne, de ha mindenáron valamit kezdeni akarsz vele, akkor miért nem csinálsz egy képet, aminek a címe lehetne: a gengszter íróasztala. Felülnézetből, 90fokból szépen elrendeznél mindent, fényeket is beállítanád. Ez csak egy ötlet, mert így nem látom értelmét a pisztolynak...
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
Sucuka #45619 üzenetére
Hirtelen csak lr2-es képet dobott a google (innen). (vagy egy másik)
Itt be lehet állítani, hogy a különböző csúszkák közül melyek szerepeljenek a presetben.
Ha minden ki van pipálva, akkor minden csúszkát olyan értékre fog beállítani, ahogy éppen kinéz a preset (és ezt a nyers képhez képest teszi).
Amit nem pipálsz ki ezek közül, azokhoz az értékekhez nem nyúl hozzá, nem is nullázza őket, így a korábban végzet és presetben ki nem pipált beállítások megmaradnak. Így van olyan, hogy lehet több preset hatását halmozni, de olyan is, hogy az egyik preset minden korábbi beállítást töröl.
Kicsit nyakatekerten írtam, de azért remélem valamennyi átjött belőle. (Hajnali 4kor értem haza fotózásból, még nem vagyok teljesen firss)
(#45618) sztyui2:
Az előző kettőt utómunka közben meghallgattam. -
Karima
őstag
válasz
Sucuka #45442 üzenetére
Konkrétan ez. Gyakorlatilag mindent lehet vele állítani ezredmásodperc pontossággal.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Sucuka #45271 üzenetére
faintosak!! kár, hogy pont lemaradtam
a belső kép lett a legjobb szerintemszaby_gyerek: nekem az első kicsit fakó, mintha pont a legnagyobb napsütésben fotóztad volna olyan...
többi OK, főleg az utolsó a jó szerintem, de a többi is nagyonjó!én meg jövök két D90-es képpel
ill. ezekről mi a vélemény? azon kívül, h kellett volna derítés az elsőnél? (350D+ 50/1.8 II kombó) -soha nem fotóztam canonnal, se 50-essel...
-
szaby_gyerek
tag
válasz
Sucuka #45271 üzenetére
Ezek közül a hajóskapitányos jön be, meg a pilótaülés. Tetszenek az ilyen kordában tartott hdr felvételek.
Amúgy a Ph!otós taliról nem tudtam, nincs elég időm alaposan bújni a fórumot. :S Onnan ismertem fel a helyet, hogy voltam már párszor arra felé és az egyik kedvenc helyem a Balatonról.
Dobok én is pár képet a közösbe. Elsején a Plitvicei tavaknál jártam:
-
Horbal
őstag
válasz
Sucuka #44807 üzenetére
Köszönöm nekem is az FF ami bejön...
Igen teljesen igaz; ez a baj a gyerek fotózással, nincs két ugyanolyan pillanat, és nagyon tetszett az arc kifejezés, viszont elbaxtam a vágást már az eredeti képen, és nem sikerült még 1 ugyan olyan, kukáztam volna a fül miatt, de a szeme a kéz meg úgy egyben a kép (és az anyuka nem kis ráhatása) miatt megtartottam
-
-
válasz
Sucuka #44683 üzenetére
Nincs mit, de nem azért csináltam, hogy játékra nevezzél vele, hanem, hogy lásd mit lehet kihozni egy képből...
A nyereményt a privátban küldött címre postázhatod!Hatalmas ötlet ez a játék, mert mással kvázi ingyen megcsináltat egy designt, és mellé hatalmas nézettséget generáltat Veled és a többi lelkes beküldővel, ezáltal rengeteg új követőt szerez magának, a te ismeretségedből. Irigykedem, és megcsinálom majd én is...
-
Sucuka
senior tag
válasz
Sucuka #44681 üzenetére
Megköszönném, ha dobnátok egy lájkot: Völgyi Attila-féle Facebook Timeline játék
cOxeR: az kidolgozási elképzelés a tiéd! Köszi a segítséget!
-
-
-
törölt tag
válasz
Sucuka #44399 üzenetére
nagyon köszönöm a hozzászólásod
Igyekszem tanulni belőle
milyen képmegosztó oldalt ajánlanátok?(nem akarok mégegyszer ugyanabba a hibába esni)
Tényleg nagy igazság, h jó gép még nem garancia a jó képre
idővel, ha már eleget tanultam ,megpróbálok jobb képekkel visszajönni...
-
sztyui2
őstag
válasz
Sucuka #44315 üzenetére
Nem, mert ő nem tudja mi az
Én tudom hogy mi az, de leszarom, pontosan azért, mert tudom, hogy a fehéregyensúlyt utólag is be lehet állítani a raw-ból, olyanra, amilyenre akarom, minőségromlás nélkül. A kijelző így is úgy is szar képet mutat, kb arra jó, hogy a kompozíciót nagyjából lássuk, meg hogy meg tudjuk nézni rajta a hisztogramot meg eztazt. Az élességet ellenőrizni például a 30D-m kalap szar, bár újabb gépeken már azt is jól lehet ellenőrizni. De tényleg, én sosem törődök a fehéregyensúllyal, minek is tenném? Teljesen felesleges, mikor utólag úgyis tudom,hogy változtatni fogom. Egyel kevesebb dolog, amire figyelni kell fotózás közben.
Volt már olyan, hogy fekete-fehérre állítottam a kijelzőn való megjelenítését a képeknek, hogy ne zavarjanak be a színek, és csak a lényeget lássam. A színek utólag megoldhatók úgyis...Persze ha JPG shooter vagy, akkor szopás
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sucuka #44213 üzenetére
Chaplin(né): kicsit nyakatekert póz
, kisebb fejdöntéssel életszerűbb lenne, így olyan lefejezett hatása van. Meg eléggé domborodnak elöl a gyári légzsákok...
Az utómunka illik a kor szelleméhez, tetszik.
Jack: nekem túl lágy a bőre, nem egy szélcserzett marcona kalóz látványa.
Kollegina: nem terveztem mostanában szoláriumba menni, de a hölgy 64 fogas "atomvillanás" mosolya annyira bevilágított, hogy egy évre letudtam előre...
Tombola: ez nem mozgatta meg az agyam.
Szvsz jó képek.
-
-
Sucuka
senior tag
válasz
Sucuka #43410 üzenetére
Aki keres, az talál:
A múltkori preset-eltűnésemre megtaláltam a "gyógyírt", gőzöm sincs, mitől tűntek el, de ha valakinek hasonló gondja akadna, hogy a gyári presetek eltűntek, akkor az "Edit" menü, "Preferences" menüpontjában az ablak "Presets" fülén bármelyik "garnitúra" visszaállítható, nem csak az ecsetek.
(#43493) eastsider: Nagyon jók a felhők szinte mindegyiknél! (Megy PÜ)
(#43463) inprovision: valóban laposnak hat az arc, és kicsit kevesebb lágyítással talán jobb lene. A hattyús képed nekem nagyon bejön, szépen felsorakoztattad őket, a leghátsót pedig kiváló pillanatban kaptad el, pont a szárnyait emelte! Hol készült? Grat!
(#43455) m3ss: Szépen kihoztad minden részletét a templombelsőnek!
-
fattyu
veterán
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sucuka #43085 üzenetére
"Leszedtem az LR4 beta-t az adobe oldaláról, és valahogy nagyon nem tudja megnyitni az LR3.6 katalógusait. Tudja valaki, hogy van-e erre megoldás? Köszi!"
Direkt nem nyitja meg (biztonsági okokból): nehogy elrontsa a katalógust (más adatstruktúra, esetleges programhiba, stb). A béták sosem nyitották meg az előző verziós katalógusokat.
-
Aktív témák
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest