- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
LanyUs #20170 üzenetére
Én is fontos dolognak tartom a biztonságot, főleg hogy a kisebbik lányom is velem szokott utazni, és semmi pénzért nem veszélyeztetném a testi épségét.
Szívesen átbeszélem Veled a részleteket pontról pontra, hogy az alkalmazott eszközök milyen teherbírásúak.
Bevallom nem minden elemének néztem konkrétan utána, de az biztos hogy a biztonsági öv csatja, illetve a babülés rögzítési pontjai szabványosak és megfelelnel az elvárásolnak.
Megítélésem szerint a két heveder megtartaná a 800kg-os kocsim súlyát.
-
LanyUs
őstag
válasz
alphamooncam #20168 üzenetére
Olvastam az egészet, csak fontosnak tartom a biztonságot, ezért örültem, hogy Adamsky említette.
Azért az Extreme 1 nem egy marokhangszóró, még akkor vettem, amikor egyedül a kategória királya volt ( Product dimensions 13.6D x 28.8W x 13.2H cm, weight 2.4 kg ).
A láda a képeden kb. az együléses nyílásig tartana, tehát jelentős helyet elfoglal a csomagtartóból, de vásárláskor nem zavaró. Ritka esetekben kiszerelem kb. 2 perc és textil ragasztóval fedem a kábelvégeket.Peaceliker: ülés alatt a kánikulában érdekes lehet a helyzet. Oké ha klímázunk... A csomagtartóban párszor belefutottam az erősítő védelmi rendszerébe, túlmelegedett és lekapcsolt. Mindegy is ez off itt, csak tapasztalat megosztásnak szántam.
Azt nem tudom, hogy ezek a bluetooth hangszórók is leveszik-e a teljesítményt vagy egyszerűen lefüstölnek ha túl vannak hajtva? -
alphamooncam
őstag
válasz
Peaceliker #20167 üzenetére
Ugyanazokat a köröket kell lefutnom....Te sem olvastad el ezek szerint amit korábban leírtam.
-
alphamooncam
őstag
válasz
LanyUs #20165 üzenetére
Eszembe nem jutott soha az Extreme 1-et kocsiba tenni a régebbi időkben.
Említettem hogy BT szűz voltam, mielőtt ide nem jöttem...
Rá kellett keresnem, hogy mi is az említett Extreme 1.
Ha az az, amit találtam akkor, az egy viszonylag kicsi marokban tartható BT hangszóró.
Ugye a fizikát nem lehet megerőszakolni, így azt gondolom , hogy racionális döntés volt nem betenni, és egy haverral betetetni egy szubot.
Arról nem írtál semmit, hogy milyen hangrendszert egészítettél ki egy mélynyomóval.
Felteszem jobban meg voltál elégedve vele, mint én az enyémmel.
Tudod nekem nem lett volna elég csak egy mélynyomóval kiegészíteni a gyári rendszert, mert egy szem szélessávú szolgáltatja a hangot, ami egy beszédtartomány átvitelére tökéletesen alkalmas, de zenére már nem.
Értsd se alja, se teteje.
Könnyű annak, aki van egy jó alapja, ami csak kell egészíteni és nem kell eldobni az egész gyári hóbelebancot, és egy komplett új rendszert beépiteni.
De emlékeim szerint erről már korábban írtam ide, ezek szerint nem olvastad el.
-
Peaceliker
addikt
válasz
alphamooncam #20166 üzenetére
Létezik ülés alá építhető is
-
-
LanyUs
őstag
válasz
<Adamsky> #20141 üzenetére
Vártam már ezt a szót, ami végre elhangzott! Biztonság! Közlekedésbiztonság!
Eszembe nem jutott soha az Extreme 1-et kocsiba tenni a régebbi időkben. Helyette választottam egy Mac Audio 30cm 300W mélysugárzó + bass reflex mélyládát ( MPE 112P ), barátom meg 2 óra alatt bekötötte ( már a pontos évre sem emlékszem talán 15 éve használom ).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #20157 üzenetére
" ... már most 2 napja bújom a netet boombox 4 után és nem tetszik ... "
Én ugyan nem bújtam a netet (mert az Uboom X mellett kb. semennyire sem hoz izgalomba), de azért – merő kíváncsiságból – megnéztem / hallgattam Alan tesztjét, és most belehallgattam a Dominik Reviews csatornán lévőbe.
Ahogy azt már korábban is írtam, az én szubj. véleményem szerint is jobb a 3-as wifi. Ez nem azt jelenti, hogy a "sima" 3-as vagy épp a 4-es rossz lenne, de a 3-as wifi hangolása nekem jobban tetszik.
Az megint más kérdés, hogy beltérbe egyszerűen sok (fárasztó lehet hallgatni). Sajnos ezek még mindig "csak" boombox-ok, és messze nem olyan jól használható "svájci bicskák", mint az Uboom X." ... részletek totál nincsenek a zenébe én azt vártam hogy végre kapunk egy ... "
Az tényleg nincs sok. Cserébe – ahogy fentebb írtam – annyi mély, és hangerő, ami – nekem biztosan – sok lenne.
Szerintem a Go + Play 3 szintű hangszórónak nincs piaca (legalábbis a JBL-nél egészen biztosan ezt gondolják). Nem lennék meglepve, ha nem készülne majd 4-es. Arra is kíváncsi leszek, hogy tényleg lesz-e 4-es wifi és/vagy a korábban említett "pro" változat aptX támogatással. Bár utóbbinak se lesz sok értelme, ha nem foglalkoznak a hangolással, ill. az is ilyen "1 dimenziós" marad.#20161 carl18
"Végre egy igazi Boombox". ← igen, de ez nem azt jelenti, hogy jó is, ill. bárkinek (bármire) ajánlott lenne.
"Szerintem jól szól, még egy Uboom X össze hasonlítás kéne jó minőségbe."
Erre már most "vakon" azt mondom, hogy indoor (de akár outdoor is), bizonyos hangerőig – zenétől függetlenül – az Uboom X jobb. Aztán ha emeljük a hangerőt, akkor nyilván utóbbi elvérzik. -
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70 #20160 üzenetére
Igazából a stílusod nem tetszik (szerintem nem vagyok egyedül) de megnyutatlak, még mielőtt valami kárt tennél magadba....elengedtelek!
Az érzés kölcsönös, és nagyon nem úgy tűnik hogy igazat mondasz hiszen most is kötekedsz, és "nem engedtél el".
Kommunikációd valami félelmetes, összevissza csapongsz,
Nem véletlenül idézek, hanem azért hogy ne lehessen belekötni. Ha vetted volna a fáradtságot és figyelsz/elolvasod amit öt nappal ezelőtt leírtam nem írnál ostobaságokat. pl. a hátsó üléssorral kapcsolatban.
Állításoddal szemben nagyon egyszerű a hozzáállásom, és rendkívül következetes is, amíg megadják a tisztelet, és nem lesznek erőszakosak, addig simán folyik a kommunikáció, amint eldőlt hogy valaki nem tartja be a játékszabályokat, azzal azon a szinten kommunikálok amit megérdemel.
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #20157 üzenetére
Érdekes Oluv asszonya amit videó rakott fel, az volna a videó címe "Végre egy igazi Boombox".
JBL Boombox 4 - finally a real BOOMbox from JBL 👏
A videó alapján a Boombox 4 igen tiszteségesen szól, a videó tesztek nem biztos mindig át adják a eredményt főleg ha nem elég jó minőségű a Mikrofon.
Szerintem jól szól, még egy Uboom X össze hasonlítás kéne jó minőségbe. -
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20154 üzenetére
Szerintem komoly segítségre van szükséged
Kommunikációd valami félelmetes, összevissza csapongsz, követhetetlen vagy, abszolút nem arra és nem úgy reagálsz amire vagy ahogyan kéne/illeneAmúgy kicsit vicces, hogy pont te beszélsz trollkodásról, holott mióta megjelentél itt szinte mindekivel összerúgtad a port aki egy kicsit is más véleményen van, vagy csak másképp látja mint te...
Igazából a stílusod nem tetszik (szerintem nem vagyok egyedül) de megnyutatlak, még mielőtt valami kárt tennél magadba....elengedtelek!
-
alphamooncam
őstag
válasz
Richard! #20156 üzenetére
Tényleg szét fogja cseszni az ülést a cipőtartó lába rövid időn belül...
Minden képen meg akartam emelni, azt meg megfontolom, hogy teszek-e a lábak alá valamilyen alátétet, hogy eloszlassa a nyomást nagyobb felületen.
Ennek látom értelmét, csak még olyan rövid idő telt el, hogy nem volt még időm foglalkozni vele.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Pixx96 #20157 üzenetére
...ha járok Pesten sok hangszer üzletben van kiállítva ott meg nézem de ez is hogy kaptunk egy 7 sávos EQt 3 helyett és 125hz és 8khz között lehet állítani vicc kategória számomra
Pont ezért nem vettem meg wifis változatot, mert buta az app amivel vezérelni lehet, pl. az EQ-t is.
Sima végpontként tökéletesen megfelelő nekem a sima BB3 a Foobar 2000 app.al, ami pl 18 sávos EQ- t is (55 Hz-től 20kHz- ig ) tartalmaz, meg klf DSP-ket, pl. limiter plugint is.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #20155 üzenetére
már most 2 napja bújom a netet boombox 4 után és nem tetszik néztem rengeteg videót tiktokon és youtubeon róla és szerintem a boombox 3 szebben szól ahogy külföldi fórumokon olvasom és az én véleményem is ez hogy nagyon partybox hangzása van az új boomboxnak... lényegében az is 2 mély 2 magas mint az összes partybox konkrétan kaptunk egy kézi partyboxot hát ez nekem szomorú... részletek totál nincsenek a zenébe én azt vártam hogy végre kapunk egy közel go+ Play 3 hangzást boombox kivitelben hát ez nem sikerült
aztán lehet idővel még hangolnak rajta vagy valami de ez eddig egy nagy semmi... only disco zene kedvelőinek vagy bot fülűeknek biztosan jó lesz de majd meglátjuk élőben mit dob egy médiában vagy ha járok Pesten sok hangszer üzletben van kiállítva ott meg nézem de ez is hogy kaptunk egy 7 sávos EQt 3 helyett és 125hz és 8khz között lehet állítani vicc kategória számomra
-
Richard!
addikt
válasz
alphamooncam #20147 üzenetére
Cipőtartó nélkül, de ugyanezzel a setup-pal próbáltad? Tényleg szét fogja cseszni az ülést a cipőtartó lába rövid időn belül...
Vagy az már túlságosan lent lenne? Pro tippként fogadj el egy ötletet: tegyél 1-1 tépőzáras öv védőt, biztos ami tuti[link]
-
carl18
addikt
válasz
alphamooncam #20154 üzenetére
"mennyire gazdag érzésvilágú embereknek tartom azokat, akik mulatóst bömböltetnek a másik orra alá, szóval ízlésről nem illik vitatkozni, hogy kinek mi tetszik és mi nem, mert annak sosincs jó vége."
Az biztos ebbe igazad van mindenkinek meg lehet a saját véleménye az alapján mekkora a igénye valami íránt. Én Japán City popot hallgatok manapság erre tőkéletes az általam használt Uboom X.
Ez a zene szó szerint "Művészet" kategória a szemembe, 1-2 éve találtam rá.
悲しみがとまらない I CAN'T STOP THE LONELINESS
Anri a énekes neve és a 80-as évekbe énekelt Japán City popot, elsőnek jött a Synthwave zene stylus ez után jött a Vaporwave, utána a Futurefunk és a Future funk zenék után találtam rá a eredeti City Pop számokra.
Mert engem is sokszor meghívtak házibuliba ahol Mulatos zenékre kéne részegnek lenni és táncolni meg ilyesmi, de végül sok-sok ilyen után rájöttem semmi értelme én se érzem magam jól a zenék nálam csak leverik a hangulatot. Mert elhiszem van egy adott ember tömeg aki erre a zenére boldogan csapdossa a térdét részegen, de ha nekem nem ez a világom?
Abba teljesen igazad van, csak mert valaki más hallgat vagy más a véleménye nem kell elhallgatatni. Ez a Demokráció alapja is, lehet véleményed főleg ha alá tudod támasztani. -
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70 #20153 üzenetére
..kb. ezen az elven, ...ismerős?
Itt ismerted el hogy egy erőszakos troll vagy, aki azon élvezkedik, hogy beszólhat a másiknak.
Tudod egyszer a Prohardver Fórumon azt olvastam, amikor két tag között elfajult egy vita, hogy a vélemény olyan mint egy se**lyuk, mindenkinek van , de senki nem kiváncsi a másikéra.
A másik ilyen pedig az volt, hogy ízlésen nem vitatkozunk,
Én például nem mondom el a véleményemet arról, hogy milyen iskolázottságú, bonyolultságú, mennyire gazdag érzésvilágú embereknek tartom azokat, akik mulatóst bömböltetnek a másik orra alá, szóval ízlésről nem illik vitatkozni, hogy kinek mi tetszik és mi nem, mert annak sosincs jó vége.
Arról viszont lehet és kell is vitatkozni, hogy a súrlódás mennyire tartja helyén a dolgokat, hogy hogyan is működnek a dolgok a való világban, és miért kaptak egyesek 2-est fizikából általánosban, ezekről lehet vitatkozni.
-
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20152 üzenetére
Ne erőlködj, igazából nem vártam választ, csak a véleményemet írtam le!
"Meg azt sem értem miért olyan erőszakosak az emberek, hogy mindenáron meg kelljen változtatni az álláspontját az embernek és igazodni a többséghez? Miért van ez ? Nem lehet saját egyéniségem, saját véleményem? Akkor sem ha netán nincs igazam ? Mi az a nagy erőszakolás ..."
..kb. ezen az elven, ...ismerős? -
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70 #20151 üzenetére
"Hááát ez is egy megoldás...
Szubjektív és tényleg nem piszkálódásból de számomra ez egy igazi tákolmány, elképzelhetetlennek tartom, hogy én így használjak egy bt. speakert egy kocsiban, eleve az, hogy kocsiban...mondjuk szükség megoldásként pár napig esetleg, bár arra a pár napra meg jó az az ülésen is...
Mondjuk ez a megoldás azért felvet egy két kérdést, pl. a hátsó sor így eleve kilőve, lett egy két személyes autód, nem fog hiányozni az a hátsó rész?...amúgy sincs sok hely ebben a kocsiban"
Köszönöm a tákolmány kifejezést, már visszajárt valami a fityfaszozásra...
Még jó hogy nem vagyunk egyforma élethelyzetben, mert nekem pont elég lett volna egy kétszemélyes is, de ez volt elérhető ami egyben megfelelőnek is tűnt, és nyilvánvalóan nem fogom Veled most megvitatni, hogy mi a jó nekem, mint ahogy én sem mondom meg hogy Neked mi a jó.
Mondjuk másik fórumtársadhoz hasonlóan Te is beleestél abba a hibába hogy nem figyelsz arra akivel beszélsz: #20082
"Az esetek 80%-ban egyedül utazom, 15%-ban ketten, és csak 5 vagy annál is kevesebb százalékban utazik bárki a hátsó üléssoron, úgyhogy senkit sem fog ott zavarni."
A másik, hogy ha atomstabilra meghúzod az ővet, hogy a cipő állvány abszolút ne csúszkáljon jobbra balra, (bár ezt elég nehezen tudom elképzelni)
Én meg nehezen tudom elképzelni azt, hogy valaki olyannal beszélgessek aki kétségbe vonja a szavaimat.
-
francz'70
senior tag
válasz
Hááát ez is egy megoldás...
Szubjektív és tényleg nem piszkálódásból de számomra ez egy igazi tákolmány, elképzelhetetlennek tartom, hogy én így használjak egy bt. speakert egy kocsiban, eleve az, hogy kocsiban...mondjuk szükség megoldásként pár napig esetleg, bár arra a pár napra meg jó az az ülésen is...De nyilván neked megfelel és ez a lényeg!
Mondjuk ez a megoldás azért felvet egy két kérdést, pl. a hátsó sor így eleve kilőve, lett egy két személyes autód, nem fog hiányozni az a hátsó rész?...amúgy sincs sok hely ebben a kocsiban
A másik, hogy ha atomstabilra meghúzod az ővet, hogy a cipő állvány abszolút ne csúszkáljon jobbra balra, (bár ezt elég nehezen tudom elképzelni) akkor az állvány lábai egy ponton rendesen nyomják majd az ülőlapot ami hosszútávon azért lehet probléma, + a hangszórónak nyáron meg ott a napsütés, zárt kocsiban a forróság stb. -
hcol7
senior tag
válasz
Aprósólyom #20148 üzenetére
nincs rajta textil.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Aprósólyom #20148 üzenetére
Valamilyen kompromisszumot mindig meg kell hozni.
Nem tudom, hogy mikorra lesz olyan szintű a kopás, amit már nem nézek el, de szerintem nem mostanában lesz.
Szép hangszóróselymeket lehet kapni... egyébként nem zárom ki azt sem, hogy előbb degradálódik az akku, mint foglalkozni kéne a dologgal, de ez legyen a jövő problémája...
Nem tudom milyen függesztőre gondoltál, de azt gondolom, hogy a kevesebb néha több. Ez most atomstabil, nem érzek késztetést többet foglalkozni vele, mint amit kell, inkább már csak használnám.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Az autó mozgása az úton, folyamatosan mozgatni fogja az egészet és szépen lassan koptatni fogja a spanifer a JBL textiljét. Ha fontos szempont a hangfal hosszú távú esztétikája, akkor én javaslom, hogy dolgozz ki egy Rev.B megoldás.
SZVSZ, saját gondolkodásmódom szerint: barkács áruházakban, lehet venni különböző alumínium profilokat. Lehet belőlük hajtogatni olyan függesztőt, tartót, szerkezetet, amilyet csak szeretnél, textil/szivacs/frottír törölközővel burkolva pedig puhává teheted ott ahol rögzíti a hangfalat. Én valami ilyesmit tudnék elképzelni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #20142 üzenetére
JBL BB3 lett a második unokám, és kapott egy biztonságos, színben is passzoló "babaülést", egy kvázi hifi állványt.
4k. volt a LIDL-s cipőtartó, és 800 pénz/db a két biztonsági Öv csat.
A dupla "D" zár ismerős lehet a motoGP-ből, csak ilyen csattal ellátott bukóval lehet felmenni a pályára. Biztonságossága nem lehet kétséges.
Nem mértem le, de kb. olyan 10 mp. alatt be tudom kötni, és feszesre lehúzni a rögzítést.
A beltéri és a csomagtéri rögzítési pont egyaránt a gyári babülés rögzítési pontjai.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #20145 üzenetére
semmi értelme nem volt annak módnak nekem bb1 en kopogott állandóan a passzív membrán tőle 😂😂 flip5 is kipróbáltam vicc kedvéért de értelmetlen volt akár hogy EQztam közel se tudtam még csak hasonló hangot se kihozni belőle mint amit dsp mellett hozott örülök is hogy a JBL elköszönt ettől a lehetőségtől
annyira jó volt hogy kiderült erősítő része kb dupla olyan erős mint amit hangszórók bírnak ha nem fogja a dsp konkrétan 60-70% körül szét akartak durranni hangszórók nem is hiszem sokáig szólna úgy el melegedne aztán volt nincs hangszóró.
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #20143 üzenetére
Igen, ahogy írod sok tudatlan azt mondta a JBL hangszóróba van LFM Mód!
De ez egy gyári teszt mód volt, ahol a hangszóró DSP nem volt aktív így nem védte semmi a hangszórót a kilővéstől.
Én se értettem hogy ebbe a módba mi értelme volt teljes hangerőn basszusos zenéket letolni és a hangszóró korlát nélkül adta torzítva a basszust.
Persze nem hiszem ezek a hangszórók olyan hosszú életűek voltak.
Haverom régen gépre kötve a Charge2+ le tudta égetni.
Talán ő is bekapcsolta ezt a LFM Módot és max hangerőn tolta azóta a hangszóró csak pihen a fiókba. -
Pixx96
aktív tag
válasz
alphamooncam #20142 üzenetére
Nekem volt kb összes JBL hangfalam méretben Go3, flip5, charge5, Xtreme3, boombox 1-3, partybox 320 , 710 , ultimate de én nem használtam kocsiba őket így nem tudok/tudtam segíteni főleg ezekből nincs már meg csak az ultimate. Az hogy néha vittem A-B be és funból az szólt az anyós ülésen azzal nem tudok neked segíteni mert sosem helyeztem el sehová meg semmi.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
régi JBL hangfalakon erre szolgált a Low Frequency Mode (LFM) ami igazából nem ez volt csak a sok tudatlan ennek hívta ha ezt benyomtad rajtuk akkor ilyen teszt módba kapcsolt a hangfal minden hangzás javítót kilőtt lényegében dsp kikapcsolt és ha nem értettél hozzá percek alatt kukába végezte a speaker ezért is iktatták ki frissitesekkel.
-
alphamooncam
őstag
válasz
BT mérés.
Biztosan lehet, csak én azt nem akarom tudni hogyan.
A vezetékes kapcsolat, mindíg biztosabb, és losless, a BT mindíg tömörített, így soha nem érheti el a vezetékes pontosságát.
DSP.
Flether-Munson görbe. [WIKI]
75dB környékén hallunk a legegyenletesebben.Halkabban elveszhetnek részletek, hangosabban elmaszkolhatnak más frekvenciákat, ezon dolgozik a DSP, hogy olyan görbét kapjunk mintha 75dB-en hallgatnánk.
Ez a DSP dolgának az egyik része, amire utaltál, ez igaz.
De ! Mindíg van egy De!
Hangtechnikában létezik olyan brickwall, aminek az feladata, hogy megvédje egy bizonyos jelszint felett a hangszórót a károsodástól.
Ennek van többféle változata, van olyan, amelyik ezt "puhán" átmenettel és van amelyik "keményen" végzi, mint amikor egy téglafal állja az útját a túlterhelésnek.
Igyekszem úgy megfogalmazni, hogy mindenki érthesse, csodák márpedig nincsenek, nem lehet végtelen teljesítmény kicsikarni bármiből.
Tetszik nem, tetszik így van.
Más
Gyakorlatilag nulla BT. hsz-ós ismerettel jöttem ide. Nem tudtam mi vár rám.
Arra számítottam, hogy csak lesz valakinek/valakiknek tapasztalata felső kategóriás BT. hsz-kal., meg arra, hogy a világ minden részén is ismert és elismert JBL-ről is lesz olyan tapasztalat, amiből én is profitálhatok, és teljesen megdöbbentem, amikor rájöttem hogy ez nincs így.
... de végül megérte? Tetszik, amit hallasz? Nem zavar, hogy a bal-jobb csatorna fel van cserélve? Illetve nekem erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogsz "kikötni" egy ~6-7 kg-os hangszórót esztétikusan, biztonságosan, de közben oly' módon, hogy az gyorsan oldható legyen. Nyáron egyébként – az autó méretei / kialakítása miatt – a napot is fogja kapni rendesen.
Bal-jobb csatorna.
Semmi jelentősége. Klasszikus nagyzenekarnál lehet tudni, hogy a fúvosok hol vannak, a vonósok meg máshol. Ez általában így is van megszokásból a szakemberek ugyanoda keverik.
Könnyűzenében nincs ilyen megkötés, a hangmérnök oda keveri ahova akrja, jobbra-balra, elölre hátra, ha meg elektronikus akkor nem is létezik csak a virtuális valóságban a hangszer, így semmi értelme ilyenről beszélni.
Ha tényleg érdekel a téma, korábban már linkeltem tananyagot.
Kösd fel a gatyád itt kezdődik. [link]
Hogy megérte-e? Határozottan azt kaptam amit szerettem volna, úgyhogy igen, és meggyőződésem, hogy jelentősen olcsóbban kijöttem, mintha "hagyományos" módon lett volna installálva, de erre holnap akartam válaszolni.
Ma sikerült biztonságosan, és esztétikusan rögzíteni úgy, hogy közben kb.10mp. "telepíteni".
Ha tényleg érdekel, készítek fényképet.
5.600Ft-ot költöttem a rögzítésre, a többi holmi itthon volt ( holnapig titok.*)
Hangzás.
Gettó b*szó mélyek minden mennyiségben.
Nem szeretek EQ-zni, de vissza kellett vegyek a mélyből.
A többi rendben van, arányos a hangkép nincs eltolódva semerre , nem lóg ki, és nem hiányzik semmi.
Hangnyomás versenyt nem nyernék vele, de ma amikor a kisebbik lányomért mentem, amint meghallotta, azt mondja ADOM.
Ahhoz hogy beszélgetni is tudjunk a kocsiban lejjebb kellett venni a hangerőt.
Párhuzamosan működik a BT, úgy ahogy elképzeltem, tehát a hívásokat a kocsi rendszerén hangosítom ki, ilyenkor a telefon elnémítja a zene lejátszását.
A navigáció érdekes, mert a Vaze a telefon hangszóróját használja, a gugli navi viszont a JBL-ből jön.
Kb. ennyi.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
alphamooncam #20140 üzenetére
"Mivel BT-on keresztül nem tudom hogyan tud mérni ... "
Nem igazán értem a kérdést. Egy bluetooth hangszórót hogyan máshogyan lehetne tesztelni / mérni, mint hogy bluetooth kapcsolaton keresztül lejátszunk valamit, és azt egy minőségi, kalibrált mikrofonnal felvesszük? Aztán ezt esetleg lehet hasonlítgatni más hasonszőrű hangszóróhoz, vagy épp a lejátszott hanganyaghoz." ... a mérőjelet el tudjam küldeni a laptopról (...) vezetékes kapcsolatot kellett ... "
Miért, nincs bt. a laptopodban?"Én úgy látom főleg nem hangzásjavítás miatt vannak DSP-zve ezek BT. hangszórók ... "
Persze. A DSP tudásától függően ezek a chip-ek "csodára" képesek (nem csak egy szimpla – esetleg dynamic eq). Persze innentől kezdve egy komoly hifista ilyenkor a földre köp ..." ... akkor mindenáron el kell kerülni hogy a DSP működésbe lépjen ... "
Na, azt nem tudod. Az gyakorlatilag az első pillanattól dolgozik. Alacsonyabb hangerőn plusz dinamikát ad a mélyeknek (és esetleg a magasaknak), "széthúzza" a teret, hogy jobb legyen a sztereó hatás, stb. Nagy hangerőnél pedig – ahogy írtad – visszavesz a mélyekből."Az egyik exem is folyton meg akarta változtatni az álláspontomat. Neki sem jött össze."
O.K. csak ugye az egész onnan indult, hogy te érdeklődél, hogy kinek mennyire jött be a bt. speaker-es zenélés autóba. Erre jött egy gyakorlatilag 100%-ban elutasító válasz, de te mégis kötötted az ebet a karóhoz.... de végül megérte? Tetszik, amit hallasz? Nem zavar, hogy a bal-jobb csatorna fel van cserélve? Illetve nekem erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogsz "kikötni" egy ~6-7 kg-os hangszórót esztétikusan, biztonságosan, de közben oly' módon, hogy az gyorsan oldható legyen. Nyáron egyébként – az autó méretei / kialakítása miatt – a napot is fogja kapni rendesen.
-
alphamooncam
őstag
válasz
<Adamsky> #20136 üzenetére
A lényeg: egy passzív hangszóró esetén egyetlen görbe elég (mert a rendszer lineáris), míg egy általában DSP-t tartalmazó hangszóró esetén muszáj több különböző hangerőszinten megnézni az adott készüléket, mert bizony nagyon nem egyformán fog szólni (mondjuk) 20%, 55% vagy épp 90% hangerőn.
Jól látod, a dolgot.Mivel BT-on keresztül nem tudom hogyan tud mérni, meg az ezzel kapcsolatos videóját sem láttam, de nem is nagyon érdekel.
Ahhoz, hogy a mérőjelet el tudjam küldeni a laptopról, ahol a szoftver fut, vezetékes kapcsolatot kellett létesítenem 3,5-3,5 Jack kábelen. Így tudtam lemérni.
DSP.
Én úgy látom főleg nem hangzásjavítás miatt vannak DSP-zve ezek BT. hangszórók, hanem hogy megvédjék az elfüstöléstől, mert ami túlhajtást kapnak azt semmilyen más normális hangszóró nem viselné el.
Ez mondjuk elég jól látszott a videóból erre pl. jó volt, hogy ahogy nőtt a terhelés, úgy vett vissza a legnagyobb energiákat igénylő hangsávból.
Így persze romlik az általános minőség, ahogy felborul az egyensúly a mély, közép és magas hangok között, és ennek így már semmi köze nincs ahhoz amit a muzsikus megálmodott, feljátszott, valami hallgathatatlan fülsértő, torz katyvasz lesz belőle.
Azt gondolom, hogy ha csak egy kicsit is van igény a minőségi zenehallgatásra, akkor mindenáron el kell kerülni hogy a DSP működésbe lépjen, magyarán amint halljuk hogy a hangerő növelésével megváltozik a hangszín le kell állni a további hangerő növeléssel, mert ilyenkor lépi át a határait a hangszóró.
Értem én hogy van igény bulihangerőre, de ezek a kicsi BT hangszórók fizikai méretük fogva sem alkalmasak ilyesmire.
Ha valaki mégis bulizni szeretne "olcsón", nem akarja a hifi cédulát kifizetni akkor az un. PA rendszerek lesznek a barátaik, mert arra vannak kitalálva.
Szerintem.
P.S:Az egyik exem is folyton meg akarta változtatni az álláspontomat. Neki sem jött össze.
Meg azt sem értem miért olyan erőszakosak az emberek, hogy mindenáron meg kelljen változtatni az álláspontját az embernek és igazodni a többséghez? Miért van ez ? Nem lehet saját egyéniségem, saját véleményem? Akkor sem ha netán nincs igazam ? Mi az a nagy erőszakolás ...
-
Pixx96
aktív tag
elég szép ára van
mondjuk a hivatalos oldalon 184 ezer az ára gondolom Kínából szereztékbe mivel csak ott jelent meg eddig a globális megjelenés még pár hét múlva lesz csak.
-
carl18
addikt
válasz
alphamooncam #20134 üzenetére
"Ja, és még mielőtt én lennék a bunkó, Te hoztad fel ezt a vidéki-városi ellentét témát.
, nem tudhattam hogy nem vagy városi..."
Azt csak Poénból hoztam fel! Nem Offense!
Csak minden autó akkumulátor 12 volt szóval túl feszelni egyik se tudja a autó erősítőt.
A másik ha zárlat is lesz az abból fakad hogy a meglévő kábel sérült, ez a meglévő erősítő mellet is megtörténik mert nem látod milyen a vezeték állapota.
Csak bár hogy is erőltetted, ha a betáp kábele ugyan az (Autók esetébe gondolom van kompatibilitás.)De ez már nem téma mert megvetted a JBL Boombox 3-at szóval engedjük el?
Végtére is milyen a véleményed? Autót beszólja úgy ahogy képzelted?
Menetzaj? Ott is elég a hangerő?#20135alphamooncam
Igen, Alan videója néha nekem is túl sok maga a a beszéd néha még parókát is vesz fel és a 70-es évek Disco dívatját hordja de ettől függetlenül nem sok Youtube videós van aki ősszintén csinál tesztet adott Bluetooth hangszóróról.
Oluv és Alan aki alapján könnyen tudtam egy alapot képezni egy hangszóró jó vagy sem.
A Többi úgy is élőbe derül ki mikor hallgatod. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
alphamooncam #20135 üzenetére
Nem fogok nekiállni okoskodni, mert én annyira ehhez nem értek. Úgy látom, hogy te viszont elég sok időt szánsz erre, megfordulsz mindenféle hifis topic-okban (autó, hangfalépítés, stb.) és gyűjtöd az infót. Ezzel nincs is gond. Mind ezt csináljuk. Erre (is) való a fórum. A gondot inkább abban látom, hogy sok esetben már eleve – annak ellenére, hogy saját bevallásod szerint sem értesz hozzá – egy prekoncepcióval indítasz, amivel szemben ember nincs aki képes lenne megváltoztatni az álláspontodat.
Ami a mérést illeti ...
" ... a sztenderd az 75dB. Ettől persze el lehet térni, de minek."
Azt ne felejtsd el, hogy – legjobb tudomásom szerint (erről Alan-nak is volt egy videója, mert vitába keveredett egy hifi-sta sráccal) – egy hangfalat más módszerrel (valószínű úgy, ahogy írtad) kell mérni, mint egy bluetooth hangszórót.
A lényeg: egy passzív hangszóró esetén egyetlen görbe elég (mert a rendszer lineáris), míg egy általában DSP-t tartalmazó hangszóró esetén muszáj több különböző hangerőszinten megnézni az adott készüléket, mert bizony nagyon nem egyformán fog szólni (mondjuk) 20%, 55% vagy épp 90% hangerőn. -
alphamooncam
őstag
válasz
<Adamsky> #20133 üzenetére
Háááát végigszenvedtem ezt az Alan srácot, de azt kell hogy mondjam, hogy a piros mintás ingével és vulgáris öklözős mozdulataival nem lopta be magát a szívembe, de gondoltam megvárom, milyen a szakmaisága.
Kár volt, nem győztem a szemöldökömet a tarkómról visszahuzogatni.
Bevágott üvöltő százalékos teljesítményszinteken összehasonlíáshoz részleteket, ami kb. csak arra volt jó, hogy jól elijesszék azt akinek van füle, és soha ne akarjon ilyen terméket venni.
Kezdjük azzal, hogy mérni nem watton mérünk, hanem dB-en.
Mégpedig a sztenderd az 75dB. Ettől persze el lehet térni, de minek.
Nem ismerem mérési metódusát, de nekem a nappalimban sem jött elő sem a 700 Hz-es sem 2kHz fájdalma, normális mérési módszerrel biztos nincs ilyen.
Piros a nappali, zöld a kocsi mérése. Autohifisek mondták, hogy számítsak 4-500Hz környékén beszakadásra, ami egy általános dolog a kocsik hasonló belméretei miatt. Ez jól be is jött.
Meg azt sem tudom, ki akar 100+ dB-en zenét hallgatni, és meg minek ezt még fokozni ( Pl. BB4-el ) , amikor már ez is tuti halláskárosodás, arról nem is beszélve hogy semmi élvezet nincs benne, Ő meg ilyen klipekkel szemeteli tele a videóját, persze hogy kellemetlen hallgatni.
EQ-zni meg lehallgató helyiség hiányosságait kell, nem a zenét, ezt sem tudom, hogy ki találta ki hogy ez kell bele, tök felesleges csak elrontani lehet vele a hangzást...
Na jól kimérgelődtem magam.
-
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20130 üzenetére
Egy hangszóró bekőtése miért volna zárlat? (-/+) Polarítás helyes bekötés után megy a hangszóró.
Nem csak egy hangszóró bekötését emlegetted magad sem, hanem fejegység cserét is említettél:
Miért kell szakember? Haverom régen magának csinálta és Bluetooth hangszóró árán kijött!
Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni.Amit árajánlatot kaptam szakembertől fejcsere nélkül csak a munka díj (8óra) 64.000.-
Mélysugárzó beszerelést is kértem.
Szerepelt egy tétel a listában , miszerint a motortérbe is kell "testkábelt" kihúzni.
Megmondom őszintén, akik hasonlóan hozzám nem ért az autóvillamossághoz, az inkább ne szereljen hifit, mert még tudatlanságában zárlatot okoz.
Én nem nem akarom felgyújtani a frissen vásárolt használt kisautómat, de ha valaki szaktudás nélkül ezt bevállalja, szive rajta.
Bocsánat mi vidéki emberek sokszor magunkra voltunk utalva, így van egy fajta nem essünk poffára szakember nélkül se "Skill")
Nem nézem le a vidéki embereket, (sajnálom ha így gondolod, mert nagyon nem így van) azért mert maguk csinálgatják a dolgaikat, én is szivesen élnék vidéken családi házban és lehetne garázsom is, így panelban viszont csak nagyon korlátozottan tudok spórolni DIY.
Ma például magam cseréltem ki a tönkrement WC. tartályomat ezzel megspórolva egy szakembert.
Ja, és még mielőtt én lennék a bunkó, Te hoztad fel ezt a vidéki-városi ellentét témát.
, nem tudhattam hogy nem vagy városi...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #20120 üzenetére
" ... mélyebb bassust tud és jelentősen erősebb is."
Inkább több, mint mélyebb benne a basszus. Hangerőben tényleg felülmúlja az elődöket, de így Alan-t hallgatva, nekem nem az jött át, hogy neki nagyon kellene.
És igen. Azt hiszem én is inkább az előd wifi-t választanám, ha ebből a hármasból kellene válasszak.
Ami tanulságot én még levontam a videóból, hogy már az előd is alapvetően egy jó hangszóró volt, amit igazából csak a hangolással lehet elszúrni vagy épp (még) jobbá tenni. Erre jó példa a 3-as wifi és a "sima" változat ...
Ja, igen! Amit Alan most se tesztelt (OK, ez egy boombox, így lehet csak igen kevés embert érdekelne ...), hogy mi történik 50% hangerő alatt?
A témát egyébként pár mondat erejéig érinti a teszt végefelé, mikor azt mondja, hogy alacsony hangerőn nem jó hallgatni a 4-est, de annyira a "sima" 3-ast se.
All-in-all: szép, szép, de otthonra nem kéne -
alphamooncam
őstag
Ez a hozzászólás azoknak szól, akit lehet hogy érdekel, hogy milyen teljesítmény nyújt, egy felső kategóriás BT hangszóró egy kocsiban. ( kvázi hiánypótlás* )
[link]
Itt lehet meghallgatni egy felvételt a kocsiból.Csak stílusosan.
Kérlek nézzétek el nekem a rögzítés hiányát még ropogós a BB3 (sima*), nem volt még időm rögzíteni.
Frekvencia válasz a kocsiban.
40 és 20.000Hz között a torzítás végig 2% alatt marad, ami egy nagyon jó érték, főleg egy BT hsz.-tól.
Nyilván lesz még egy kisebb összeg, amit a rögzítésre el kell majd költenem, de bizonyosan több 100.000Ft-ot spóroltam azzal, hogy sem nem barmoltam szét a kocsit, sem nem fizettem ki egy sokhangszórós, fejegységcserés, mélynyomós rendszer beszerzését, és installálását egy szakembernek.
P.S.: Meghallgattam a megosztott felvételt, hát némileg sikerült túltolnom a mikrofon felvételi szintjét...
-
carl18
addikt
válasz
alphamooncam #20129 üzenetére
Egy hangszóró bekőtése miért volna zárlat? (-/+) Polarítás helyes bekötés után megy a hangszóró. Szerintem mindenki korrekt választ írt valahogy te provokálsz másokat.
(Bocsánat mi vidéki emberek sokszor magunkra voltunk utalva, így van egy fajta nem essünk poffára szakember nélkül se "Skill")(Mielőtt tanácsot adsz, azelőtt el kellene olvasni milyen segítséget kérnek, mert a válaszod Téged minősít, nem a kérdezőt.)
Próbáltam minden esetre egy új friss terméket ajánlani ha már a Boombox 3 után most rajtol a Boombox 4. Itt az emberek javarészt ingyen válaszolnak és próbálnak korrekt választ adni, te esetedbe ezt én elengedtem. Mert a személyeskedés a ki ha nem én hangnem? Trollkodni jársz fel ide?
Engem minősít? Még is ki előtt? Szerinted ide jár fel a átlag ember? Ez nem a facebook.
Oké én ebbe benne vagyok, valahogy ez a beszélgetés nem vezet sehová csak offtopik.
3 napig be se lépek. -
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20127 üzenetére
Miért kell szakember? Haverom régen magának csinálta és Bluetooth hangszóró árán kijött!
Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni......Milyen Autó attól függ? Azért már a autók nagy részébe 4 hangszóró sok esetbe elő van szerelve. A legolcsobb megoldás hogy a meglévő ajtóról lepatintot a pántod a régi hangszórókat kiszereled és be raksz ugyan olyan ellenállás mellet 2 újat...
Visszaolvasod egyébként leírsz, hogy miket ajánlgatsz?!
Egyrészt nem kértem beszerelési tanácsokat, másrészt lehet hogy a haverodnak családi háza van kompletten felszerelt műhellyel, de én a lakótelepi parkolóban nem fogok nekiállni egy minimum 8 órás installálásnak.
Haverod egyébként megkérdezted, hogy hány bolhát tört el, mennyi felesleges kárt okozott az autójában? Egyáltalán nem lett zárlatos, nem égett még porig a kocsija?!
Persze ha valóban olyan hulladék a hangrendszer mint ahogy írod, akkor egy JBL boombox 4 is megváltás lesz.
A legelső hozzászólásom legelső mondata szerint kinéztem a JBL BB3-at.
Honnan veszed a BB4-et, mert nem tőlem azt biztos.
Mielőtt tanácsot adsz, azelőtt el kellene olvasni milyen segítséget kérnek, mert a válaszod Téged minősít, nem a kérdezőt.
-
Aprósólyom
addikt
Le kellene zárni, elengedni a témát végre, hiszen BT hangszórókról szól a topik, nem pedig arról, hogyan helyezzük el azt egy autóban.
Majd megoldja saját magának az elhelyezést, hiszen egyáltalán nem általános megoldásról beszélünk, nem kell tovább "okítsuk" egymást. Házibarkácsnak is van saját topikja, autohifinek is van, stb... -
carl18
addikt
válasz
alphamooncam #20125 üzenetére
Kell egy új fejegység ami tud Bluetooth ez alaphangon erre írtam tud mindegyik szinte 4X50 wattot meg a meglévő hulladék hangszórókat valamivel jobbra cserélni.
Ha a OHM Stimmel még használt hangszórók is játszanak.
Ennek a havernak mikor új kocsi lett én adtam kölcsön egy hangfalat "Azóta is nála maradt" 13CM JVC 2 utas volt ami alapjáraton rendes Hifi hangszóró volt.Új fejegységet kell telepíteni meg a hangszórókat, még 2X50 watt mellet is jelentősen jobban szólhat.
De nincs erre külön Autohifi topik? Ha nagyon egyszerűsíteni akarsz akkor vehetsz egy JBL Party Boxot de annak megint kéne a kocsiba egy 230V mert akkuról nem fogsz sokáig zenét hallgatni.Kocsiba amúgy is a menetzaj rontani fogja a élményt szóval még több hangerő kell.
Persze ha valóban olyan hulladék a hangrendszer mint ahogy írod, akkor egy JBL boombox 4 is megváltás lesz.Milyen Autó attól függ? Azért már a autók nagy részébe 4 hangszóró sok esetbe elő van szerelve. A legolcsobb megoldás hogy a meglévő ajtóról lepatintot a pántod a régi hangszórókat kiszereled és be raksz ugyan olyan ellenállás mellet 2 újat.
Meg vennék új erősítőt ami tud Bluetooth és akkor nem kell kábelezni se , mert a meglévő hangszóró kábeleit tudod használni.
De a többi információt ha nem hordozható hangszórót veszel más forumból kell beszerezned. Ég Veled -
alphamooncam
őstag
válasz
carl18 #20123 üzenetére
THX. Végre nem egy ellendrukker.
Kocsiban egy pár érts 2 db. szélessávú hsz. és passz van. Az is halk 80-85dB lehet az érzékenysége. Telefon kihangosítására alkalmas max. másra nem.
Fejegység gyári CD-s, talán Panasonic lehet, és teljesítményéről nincs adat erős a gyanúm hogy csak két csatornás, nem négy.
Komplett új rendszer ára, ami tudná a BB3 teljesítményét még nem kaptam választ az árajánlat kérésemre de alsó hangon 4-500K , és akkor még nincs beállítva, és persze hozzá szét kéne faragni a kocsit, mert nincs gyári helye semminek.
Az ellendrukkereknek: Már BB3 wifi(!) sem játszik mert nem akarom hogy saját alkalmazásán keresztül (Spoti meg amit még kitalálnak ) működjön, hanem csak BT végpontként fog üzemelni, amit persze a BB3 wifi és BB4 is tud, de nekem felesleges, amikor a zenét+navigációt stb. (az agy*) a telefonon szolgáltatja, így a felesleges szolgáltatást nem fizetem meg.
Meg a NAVI sem működne így, ami feltétel!
A WiFI-s BB-kről lefelejtették a 3,5-es Jack bemenetet, ami még jól jöhet, pl. amikor (legközelebb) megmérem a frekvencia válaszát.
-
carl18
addikt
Még gyors hogy lezárjam a dolgot 42E forint körül lehet kapni "Mélyládát autóhoz".
Abba biztos vagyok a 30cm Mélynomó méret biztos van olyan szinten egy autóba elég nyomást produkáljon basszus alatt.
A Bluetooth hangszóró "FEAT" Boombox 4 2X123mm (12,3CM)Ha valakinek nem menne...
Szóval garantálom lehet egy kompakt bluetooth hangszóró bármilyen jó, ilyen fizikai különbségeket nem tud áthídalni. -
carl18
addikt
válasz
alphamooncam #20075 üzenetére
Anyós ülé elé volt rakva a Uboom X anyós űlé alá, elég jól dübögött de mondhatjuk egy hordozható hangszóró esetén nagyobb basszus/nagyobb hangerőn majd lesz egy korlát.
Mert egy erősebb hangszóró nagyobb hangerőn talán 4-6 óra alatt le is merül.
Gondolom van a autóba "gyárí Erősítő?"4X50 watt?
Ahogy egyik forumtárs javasolta a autó gyári hangszóróit esetleg cserélni másikra?
Egy jobb minőségű hangszóró sokat dobhatna a hangminőségem, esetleg egy mélyláda ezek mellé a csomagtartóba?
Persze vásárolhatsz Bluetooth hangszórót is csak, "Nyáron nehagyd a kocsiba"
Mert jó esetbe csak az akkumulátor kapacítása csökken.
Rossz esetbe fel is robbanhat mert egy zárt ablakos autó nyáron a tűző napi 60C is lehet.
Egy Litium akku esetébe 40 Celcius a maximum ahol még biztonságos ez fölött már nem boldog a Litium. -
carl18
addikt
JBL Boombox 4 Compared to Boombox 3 & 3 WiFi – Worth the Upgrade?
Alan új videó van a JBL Boombox 4-ről azt látható mélyebb bassust tud és jelentősen erősebb is. -
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20108 üzenetére
"Pontosabban úgy került a példádba egy holmi fityfaszméretű játékszer hogy mindezt tudtad, és állításoddal ellentétben valójában nem volt is szándékodban segíteni, "
Ember te csak vagy szimlán nem tudsz értelmezni, vagy tényleg komoly gondjaid vannakA példámba úgy került ez a "fityfaszméretű játékszer" hogy ezzel volt tapasztalatom, a "nem behányva, hanem normálisan elhelyezve" ...mivel két oldalt a fejtámlára volt akasztva, így ennek is megfelelt, ... és igaz, hogy nem BB3 (amúgy ezt is írtam többször) viszont VISZONYÍTÁSNAK szerintem jó példa, hogy egy hordozható BT speaker hiába szól jól, egy kocsiban már nem azt kapod amire képes, teljesen más helyzet/környezet, akusztika stb. ...tehát a BB3 sem fog úgy szólni mint amire papíron vagy bárhol máshol képes!
...kapisgálod már a lényeget?Folyamatosan okoskodsz pedig te nem próbáltál semmit, a kommentjeid alapján erről az autós helyzetről még viszonyítási alapod sincs, bár irtad, hogy az emúlt 20 évben jó pár jbl - hez volt szerencséd, akkor pedig végképp nem értem miért vársz téged megerősítő választ
alapból tudnod kéne, hogy nem fog úgy szólni a kocsiban....a kikuzázott frekvencia görbéidet egy ilyen környezetben feldughatod, nem véletlenül írtuk többen is, hogy kocsiban egy mezei gyári, vagy utólagos csere 2-4 db-os hangszóró (pláne egy mélyladával, a keretbe belefér) megeszi reggelire hangzásban a BB3- at
Amúgy meg bármilyen hihetetlen totál jó szándékkal próbáltam segíteni, olvasd el az első két hsz-emet mégegyszer,.... bár ezekután egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem értedted
-
bwoay
nagyúr
válasz
alphamooncam #20117 üzenetére
ok
-
bwoay
nagyúr
válasz
alphamooncam #20115 üzenetére
teljesen mindegy, hogy milyen kategóriában jártasak a tagok - ha ez a jártasság nem autóban történő használatra vonatkozik, akkor számodra minden válasz irreleváns lesz. oka van annak, hogy bár többen többféle (kategóriájú) speakereket használunk, autóban senki nem ilyenről hallgat zenét, és ezeket az eszközöket nem is ajánljuk ilyen célra. ez is egy válasz, még ha nem is ezt szeretted volna hallani.
van egy elképzelésed, amiben a végletekig hiszel. ok. de ha egy szakmai topicba beírod, hogy egy Boombox 3-mal fogod kiváltani az autó hangrendszerét, akkor ne lepődj meg a szkeptikus reakciókon. attól azok még jó szándékúak, csak ne várd el a tagoktól, hogy tegyenek félre minden szakmaiságot, és még biztassanak is, miközben nekik csak rossz tapasztalatuk volt eddig. valamint hiába rugózol valamiért a Charge 5-ön (ami nekem aztán nem a kedvencem, sőt, eleve a JBL sem), volt itt szó Partyboxról is, ami a Boombox 3-nál nagyobb méretű/teljesítményű hangszóró.
persze attól, hogy innen senkinek nem felelne meg egy ilyen megoldás, attól neked még beválhat. ugyanakkor (és lehet, hogy csak én látom így) borzasztó ellentmondásosnak tűnik az, ha valaki kiemelésekről/kioltásokról, állóhullámokról meg bitumenes rezgéscsillapításról beszél, kényes a torzításokra, a frekvencia visszaadásra meg a mélytartományra, de mindeközben arra készül, hogy egy, a háta mögé rögzített bluetooth hangszóróról hallgasson zenét az autóban.
-
alphamooncam
őstag
...ez egy bt speakerekkel kapcsolatos topic. lehet, hogy konkrétan Boombox 3-mal kapcsolatban nincs senkinek ilyen jellegű tapasztalata,..
Joggal gondolhatom egy bluetooth hangszórók című topikban nem csak az alsó, középső, hanem felső kategóriában is vannak jártas tagok. Most derült ki hogy szerinted mégsem így van.
Más.
Számtalan esetben segítettem másoknak más topikokban, és ilyenkor próbáltam odafigyelni a kérdező igényeire, és abban segítséget nyújtani, ami a kérdezőt érdekli.
Ezt általában respektálták is. Aki expert, mert ért hozzá, és régóta csinálja az tudja ezt, itt úgy látszik néhány topiklakónál ez nem divat.
Olyan előítéletekkel illették a projektemet, hogy ez neked nem sikerülhet, mert nekem sem sikerült.
Igaz hogy megközelítőleg sem az engem érdeklő kategóriából hoztak példát, de ez senkit sem érdekelt.
Illetve többen is elmondták a véleményüket arról, hogy szerintük miért nem lesz jó ha hátulról szól egy kocsiban a zene, fittyet hányva arra, hogy egyetlen kocsiban sem előttünk, egy-két vagy több méterre vannak a hangszórók, hanem javarészt mellettünk és/vagy mögöttünk jó esetben a műszerfalban, de semmi esetre sem úgy ahogy egy hifiszobában sweetpointban ülve kellene lennie.
Te is közéjük tartozol. [link]
Ez mennyire témája a topiknak ?
Köszönöm az ellendrukkerek hozzászólásait, abból is csak tanultam.
Bocs hogy a lefityfaszoztam a kedvenced, nem személyes volt.
Ezzel is csak azt akartam kifejezni hogy elfogyott a türelmem, hogy csupa indifferens válaszokat kapok, pedig tényleg próbáltam udvariasan visszaterelgetni az engem érdeklő dolgokra, de ez kb. semmit sem ért, addig amíg ki nem fakadtam.
A többieknek meg köszönöm, és elnézést a közjátékért, aminek akaratlanul is a részese lettem.
-
bwoay
nagyúr
válasz
"úgy került a példádba egy holmi fityfaszméretű játékszer hogy mindezt tudtad, és állításoddal ellentétben valójában nem volt is szándékodban segíteni"
hanem? mi más szándéka lett volna? ez egy bt speakerekkel kapcsolatos topic. lehet, hogy konkrétan Boombox 3-mal kapcsolatban nincs senkinek ilyen jellegű tapasztalata, de joggal gondolja az ember, hogy ha megosztja az idevágó "élményeit", az is jelenthet némi segítséget.
másrészt a Charge egy jó speaker, messze nem egy fityfaszméretű játékszer, és kettő belőle pláne tiszteletreméltó teljesítményre képes, még ha te azzal nem is vagy elégedett (a rtings mérései alapján). Nyilván a karosszéria nem ezektől fog berezonálni, de a Boombox 3-tól sem.
nem látom, hogy bármi is indokolná ezt a kellemetlen stílust, szerintem mindenki jó szándékkal reagált, de nagyon úgy tűnik, hogy eleve kár volt belemenni ebbe a diskurzusba.még valami:
"a két db charge a fal mellett olyan produkciót nyomott, hogy szájtátva elismerően bólogattunk"
ha számodra ebből nem derül ki egyértelműen az elégedettség, akkor annak biztosan nem a pongyola (???) megfogalmazás az oka. -
alphamooncam
őstag
válasz
Aprósólyom #20112 üzenetére
Ha ez nekem szólt akkor köszi a tippet.
Ilyenem is van egyébként, egy ( Audio Technika AD900X ), de egyrészt sajnálnék egy 100k-s fejhallgatót napi szinten nyúzni a kocsiban, másrészt a szubbaszus nem ugyanaz az élmény, ha a zsigereinkben is érezzük nem csupán halljuk.
Nem szeretném kihagyni ezt az élményt, de mégegyszer köszi hogy gondoltál rám.
-
Aprósólyom
addikt
Egy ötlet: nyitott felépítésű fejes, ami nem szűri a külső hangokat. Jobb lesz a zenei élményed, és kevesebb a macera.
-
Cyborg
őstag
válasz
Korábbi hsz-ed Adamskynak:
"Őket kérdezted a bluetooth hangszórós ötleteddel kapcsolatban?"
"-Természetesen nem és nem is fogom, mert nem vagyok troll, ha maguktól nem jönnek rá hogy a hobbijuk milyen költséges és mennyire hiábavaló a fáradozásuk, nem az én tisztem elmondani ezt nekik"Pont ezt csinálod most, csak ebben a topikban, trollkodsz.
A Boombox 3 6,7kg, a fizikát nem nagyon lehet megb..., és nem nagyon van alternatíva, olyan, ami neked tetszik, meg pláne, hiszen te már kinézted a Boombox 3-at
Arról már ne beszéljünk, hogy mennyibe kerül, és abból milyen hifit lehetne összedobni...de tessék
Tribit Stormbox Blast 2 - 5,5kgMostmár tényleg menj kérlek, vegyél valamit(Természetesen Boombox 3-at, mert a Te ötleted volt
), és vissza se gyere, max a végeredménnyel, hogy milyen király lett, amit kitaláltál a fül magasságban elhelyezett BT speakerrel a kocsiban
Mostmár szeretettel várnak a Hifi, autóhifi, és mindent én tudok a legjobban topikban.
...Nem kell reagálnod erre, nem kérek chartot, freqi görbét, és kisregényt se, köszi
Szia
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"Olyan alternatívákat szerettem volna ... "
Itt ezeket szeretik a népek, ill. ezekről esik a legtöbb szó:
Earfün UBoom X: sokunknak – köztük nekem is – ilyen van. A BB3 jó eséllyel hangosabb, és (még) "több" benne a mély, de annak már inkább kültéren van értelme.
Soundcore Boom 2 Plus: nem megy annyira mélyre, de sokan ezt is szeretik. Zenefüggő, hogy mennyire jön ki a különbség.
Tribit StormBox Blast és Tribit StormBox Blast 2.
Előbbi az UBoom X-hez van nagyon közel, míg utóbbi talán a BB3-hoz (vagyis nem feltétlen szól jobban, viszont nagyobb teljesítményre képes).
Aztán van még a Tronsmart Band Max és mondjuk a W-KING X20. Ezek azért már jó nagy dögök. Fórumos tapasztalat ezekkel nincs, de a YT-n vannak fenn egész jó tesztek.
Mindegyikhez van app, így "csavargatható" e.q. -
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70 #20107 üzenetére
Bocsi, de nem ilyen "segítséget" kértem, világosan leírtam, hogy mit szeretnék, alternatívát a kinézett BB3-ra.
Ellenben olyan példák lettek felhozva általad is ami még csak meg sem közelíti azt amit szeretnék, annak ellenére, hogy azt korábban nagyon pontosan megfogalmaztam.
Olyan alternatívákat szerettem volna ami tudja a TELJES SPEKTRUMOT LESUGÁROZNI 40-20000Hz KÖZÖTT ha nem volt eddig világos lehetőleg erőlködés és torzítás nélkül , és ha valaki próbálta ezt kocsiban - nem behányva, hanem normálisan elhelyezve - akkor mondja el a tapasztalatait.
Valamit nagyon "félreérthettél" amikor felhoztad a példáidat, mert a Charge széria teljesen más ligába tartozik, és nem tudom miből gondoltad expert felhasználóként, hogy még csak méretben, tudásban is csak hasonlíthatna hozzá.
Pontosabban úgy került a példádba egy holmi fityfaszméretű játékszer hogy mindezt tudtad, és állításoddal ellentétben valójában nem volt is szándékodban segíteni, de hagyjuk köszönöm a tanácsokat azoknak, akik szívből adták.
-
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20106 üzenetére
Arra reagálok amit áthúztál, ....a többivel (tananyaggal stb.) bár nem vagyok hangmérnök hidd el nagyjából vágom
Tömören a lényeg: segítségképpen írtam a saját példám, hogy egy bt speaker (példám esetén egy charge) nagyon másképp szól egy autóban fellógatva mint általában, ...ennyi!
Amúgy meg azt nem irtam sehol, hogy a charge hangja nem tetszik, hanem csak azt, hogy KIMONDOTTAN A KOCSIBAN nem volt jó a hangzása!"Tegye ki a haverod a Charge5-öt a mező közepén egy tönkre ott fogja megmutatni a valódi mélységét
a tudásának."
Húú, tényleg?..köszi, na ezt kipróbáljuk.....
Hallod vicc amit művelsz, ide jössz segítséget kérni és közben folyamatosan kioktatsz mindenkit!Példát kértél és kaptál is, igaz nem bb3, de írtam "konkrét típust" van "teszt körülmény" és a "frekvencia választ" is le tudod ellenőrízni, ...szívesen!
-
alphamooncam
őstag
válasz
francz'70 #20105 üzenetére
#20083:Saját példa - az egyik haverom két db charge-ot próbált így... szintén felfüggeszve a fejtámlára, figyu, ...pusztulat volt, csak ordított a basszus meg lepkefing,
#20105:A példám lényege az volt, hogy míg pár nappal előtte egy sütögetéskor a két db charge a fal mellett olyan produkciót nyomott, hogy szájtátva elismerően bólogattunk, addig ugyanez a szett belógatva a hátsó ülésen nagyon másképp szólt.
Rettenetesen pongyolán fogalmazol, az utóbbi hozzászólásodból pl. az hámozható ki hogy igen elégedett vagy a Charge fal melletti szubfrekvenciás teljesítményével, bár erre csak utalsz és nyíltan nem mondod ki.
Szóval ezt teszi az akusztika. Ha megfelelő távolságban teszed le a faltól nem csak kioltásokat, hanem kiemeléseket is kaphatsz, amivel varázsolhatsz olyan plusz decibelleket, amiket valójában nem tud olyan hangnyomáson amit szeretnél, de egy kis csalással még ezt is elő lehet csalogatni.Ha tényleg érdekel annak a háttere, hogy pl. mit és hogyan hallasz akkor itt találsz tananyagot Brukner Viktor hangmérnöktől: [link]
Érzékelés
Mivel nekünk gerilláknak nem állnak rendelkezésünkre komoly mérőberendezések, így leginkább fülünkre kell hagyatkozni. Sajnos ez nem túl jó dolog, mivel hallásunk erősen szubjektív. Nagyban befolyásolja aktuális érzelmi állapotunk, fáradtságunk, és hogy milyen akusztikus körülmények között voltunk a tesztelés előtt. Ezen felül hallásunk könnyen alkalmazkodik a körülményekhez is...
...A mikrofonok minden esetben objektív és állandó módon érzékelik a frekvenciákat....Minden helyiség mutat modális viselkedést, de az állóhullámok csak akkor jelentenek problémát, ha nem egyenletesen helyezkednek el. Szerencsére minél kisebb a szoba, annál kisebb a modális eloszlás, mivel kis méretű helyiségekben csak kevesebb frekvencia lesz egész számú többszörös értékben jelen.
A legrosszabb eset az, amikor a szoba 3 mérete közül kettő, vagy mindhárom azonos, ugyanis ekkor két (-vagy három) esetben is azonos állóhullám alakul ki, amik ha azonos fázisúak erősítik egymást, ha ellenkező fázisúak akkor kioltják.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hangszóróból kijövő azonos erősségű hangok a terem bizonyos részein és bizonyos frekvenciákon (az állóhullám frekvenciákon) sokkal hangosabban lesznek hallhatóak, vagy teljesen megszűnnek...
[link]
...Az állóhullámok miatt a szoba egyes pontjain nyomás maximumok, másokon nyomás minimumok alakulnak ki. A minimumokon az alacsony frekvenciás hang elhal, mivel nem keletkezik hangnyomás (vagy csak nagyon kicsi), a magas nyomású helyeken ennek ellentéte alakul ki, ott hangosabbnak halljuk ezeket a frekvenciákat. A különbség +/-30dB is lehet!
Tegye ki a haverod a Charge5-öt a mező közepén egy tönkre ott fogja megmutatni a valódi mélységéta tudásának.
Szerintem.
-
francz'70
senior tag
válasz
alphamooncam #20097 üzenetére
"Nem írtad melyik Charge, így a legújabb, 6-osra néztem rá."
5 -ös volt, ...mondjuk a 6 -os ról ódákat zengenek de végül is teljesen mindegy nem a két verzió különbségén múlik. A példám lényege az volt, hogy míg pár nappal előtte egy sütögetéskor a két db charge a fal mellett olyan produkciót nyomott, hogy szájtátva elismerően bólogattunk, addig ugyanez a szett belógatva a hátsó ülésen nagyon másképp szólt.Most nyilván ne úgy értsd, hogy ég és föld volt a két produkció, csak valahogy elfogyott a dinamika és nagyon hiányzott előről a hang, térben is furcsa volt hiába a TWS, tényleg a régi időket idézte....kétkazettás levehető hangszórókkal
Amúgy fogalmam sincs milyen mezitlábas gyári hangcucc volt a Mazda- ban, de hangzásban még így is köröket vert a jbl-re
-
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom #20102 üzenetére
rákeresni sokkal gyorsabb volt, mint itt feltenni a kérdést:
https://www.webnyeremeny.hu/spar-miller-nyeremenyjatekRichard!:
inkább 7-nek tűnik -
Richard!
addikt
Megszakítva itt a nagy vitát, kérdezném, hogy ez egy Flip6?
Nem vagyok otthon JBL (DzséBiEll) fronton, eddig csak jobb hangszóróim voltak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- AirPods Max - Space Grey - Első generációs - LIGHTNING
- NÉMET Logitech G515 Lightspeed
- Brutál szép állapot!! Dobozos! Lenovo Tab M10 FHD PLUS 10.3" 4GB 128GB - sötétszürke
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X 384bit videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest