- Mobil flották
- Yettel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfskin #18879 üzenetére
A fekete-narancs színkombináció valóban jól mutat, és egy kis változatosságot visz a dizájnba. Sajnos sok gyártó nem mer kísérletezni ezzel, ezért is kedvelem a JBL-t, mert ők nemcsak merészebb színekkel, hanem mintákkal (például terepmintával) is díszítik a termékeiket.
Ha a Xiaomi helyében lennék, ennél a modellcsaládnál a következő színvariációkat tudnám elképzelni:
Fekete & piros
Piros & fekete
Kék & fekete
Ami a tesztelés során negatívumként előjött a Xiaomival kapcsolatban, az az akkumulátor töltöttségi szintjének hiánya. Sajnos a készülék nem jelzi, hogy mennyi töltés maradt, ami elég bosszantó.
Első párosításkor a telefon Bluetooth menüjében néha megjelenik a töltöttségi szint, de egy idő után ez is eltűnik. Van erre valamilyen megoldás?
Két hangszóró még nem volt kipróbálva össze párosítva, kicsit messze kerültek egymástól a napokban .
Ha már "napokban", szóba kerültek a specifikációk is, és a mellékelt kis kézikönyvben találtam néhány érdekes adatot, amelyeket most megosztanék veletek.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18875 üzenetére
Igen, ez így (is) működhet. Hosszasan tudnék arról írni, hogy mi minden van elcse**ve a droid-ban ...
Az egyik ez a bt. codec kezelés / kiválasztás. Évek óta nyomják az embereket a bt. irányába. Ment a duma, hogy pl. "sikeres ember" nem lehet az, aki a XXI. századba vezetékes fülest használ, stb.
O.K. nézzük! Annak, aki nem felületes szemlélője a dolgoknak, két dolog rögtön kiderül: se a rendszer készítője (Google), se a telefongyártók, se a fej- v. fülhallgatók, hangszórók készítő nem gondolják ezt komolyan. Mondhatnánk olyan megúszósan csinálják.Ezért lehet az, hogy egyik telefonon kb. bármit kiválaszthatsz, max. nem marad abban (jelezve ezzel azt, hogy az adott készülék azt nem támogatja) vagy az eleve el nem érhető codec-eket kiszürkíti. Utóbbi tök jó, csak akkor az ember elolvassa a képernyő alján lévő szöveget, és teljesen elbizonytalanodik:
A kiszürkítés azt jelenti, hogy nem támogatja telefon vagy headset
He?! Mi az, hogy vagy? Miért nem azt írják, hogy az adott készülék (ami ugye nem csak "headset" lehet)?#18867 carl18
A Soundcore-nál is teljesen ötletszerű, hogy melyik hangszórójukba teszik bele éppen az LDAC támogatást. Eklatáns példa erre a Motion 100. Ki a tököm gondolja komolyan, hogy egy ilyen vakarék esetén hallható az LDAC? Mindeközben egy Boom 2 vagy B2P esetén a "jó ég tudja".
A ChatGPT szerint: The Soundcore Boom 2 Plus speaker supports the SBC Bluetooth codec. Some sources also mention support for the AAC codec. However, the official product specifications do not confirm AAC support. Therefore, while SBC support is certain, AAC compatibility remains uncertain based on available information.
Vicc az egész. -
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18860 üzenetére
" ... ugyanakkor feltételezik, hogy AAC és SBC ... "
A "dev. options" alatt már megnézhetted volna, de mind1, hagyjuk.Nekem egyébként sem pálya.
#18864 "A párosításnál eleinte szenvedtem vele, (... )Aztán rájöttem .. "
A kézikönyvben csuda titkok vannak ám leírva!#18861 Luck Dragon
" ... egy Bluetooth hangszóró esetében ez önmagában még nem garancia a jobb hangzásra ... " – ezzel szerintem mindenki tisztában van. Más kérdés, hogy egy AAC, ne adj' Isten egy "sima" aptX támogatás alap kellene, hogy legyen. Persze, míg JBL és H/K hangszórókat (az almás cuccokról meg már ne is beszéljünk) el lehet az előbbiek nélkül is adni, addig csak a feltörekvő "kis" kínai márkák igényességében vagy versenyszellemében bízhatunk.
-
-
válasz
Wolfskin #18860 üzenetére
Bár a jobb Bluetooth kodekek elméletben jobb hangminőséget kínálnak, egy Bluetooth hangszóró esetében ez önmagában még nem garancia a jobb hangzásra (szerintem). Ha a hangszórók minősége gyenge, akkor hiába a fejlettebb kodek, a végeredmény rosszabb lehet, mint egy jól megépített, de csak SBC-t használó hangszóró esetében.
Ráadásul a legtöbben streaming szolgáltatásokat használnak, amelyek többsége amúgy is csak SBC-t és AAC-t támogat. Tehát egy átlagfelhasználó számára sokszor nem is érzékelhető különbség, ha a Bluetooth hangszóró minősége eleve nem éri el azt a szintet, ahol a fejlettebb kodekek előnye érvényesülhetne. Persze a tévedést fentartom és csak általam vélt elképzelést vázolom fel.
Eközben megérkezett még egy Xiaomi csak feketében . (Családtagnak)
Így alig várom, hogy kipróbáljam őket össze párosítva .
Ugyan is csatlakoztatás dedikált gombot megnyomva mindkét hangszórón, és a két, egymás közelében lévő hangszóró automatikusan kapcsolódik egymáshoz, hogy bal és jobb csatornaként működjenek. -
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #18857 üzenetére
A korábbi XIoami 16W-tól én se ájultam el annyira.
De ez a új sokkal igéretesebb!Jár rá 2 év hazai garancia is.
És aki egy JBL Flip 6-7-ért sajnálja ki adni a prémium felárat annak ez jó elérhető árkategória.
Persze ott a akciós Myearfun oldalról Uboom L elég jó áron, de aki magyar oldalról akar garanciával kézpénzbe fizetni a Xiaomi is egy opció.
Telefonba a Xiaomi az erős ár-érték arányra mentek rá, úgy látszik Bluetooth hangszóró esetén is a érték a fő tényező.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18848 üzenetére
Red-dot-ról ennyit. (szóval vagy sz@rt se ér, vagy itt senkinek sincs ízlése)
" ... ennyi online teszt jelenik meg és mind pozitív ... " – ilyet is láttunk már:
Soundcore X600 ← "beszt-szpíker-evör"" ... a Harman-t is megfizették, egy hangolás/névhasználat miatt."
Úgy rémlik, mintha ezt már beszéltük volna ... na, mind1. Igazából csak vm. a Harman által fejlesztett hangzásjavító algoritmust licence-eltek meg. Erről még a hangzás továbbra is – inkább – a hangszórók minőségén múlik."Ami inkább hiányzik, az a HD kodekek." – erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az LDAC ezen javítana-e. A Dockin más kategória, de ott se biztos, hogy (csak) az LDAC előnyét hallod, mikor rádugsz egy bt. vevőt. Simán lehet, hogy a DAC annyival jobb, hogy az dobja meg a hangzást.
Tényleg egy a Xiaomi tud AAC-t vagy csak SBC-t?
#18850 SSlyTR
"Nekem kicsi asztalom van ... " – nekem sincs nagy (ill. lehetne nagyobb).
Számítógéphez "rendes" hangszóró kell. Ne ilyen bluetooth-os (pláne ne akksis) hangszórókkal próbáljátok meg megoldani a kérdést. Én pl. egy Bose Companion 3 II-t használok erre a célra. Asztalon semmi helyet nem foglal, a mélynyomó meg elfér az asztal alatt / mögött. -
SSlyTR
senior tag
válasz
Wolfskin #18842 üzenetére
En ugy gondolom, hogy iroasztalon hasznalva keves hely lehet es akkor ha egy fekvo hangszorot feled kell forditani az meg tobb helyet foglal.
Nekem kicsi asztalom van, 2 monitor (alvannyal) + laptop + billenyuzet. Az uboomL-ek sem fertek el igazan, utana pedig a ubbomX sem volt az igazi az asztal egyik felen. Igy felkerult egy lebegopolc es azon vannak a hangszorok.
Az igazi megoldas egy T6 max lett volna, mert az is kompakt es elforgatva sem kell neki tobb hely. Illetve korben vannak a hangszorok.
Igazabol nem is a 360 fokos hangzas hanem az allo kialakitas ami az elonye. -
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #18848 üzenetére
Úgy láttom magyar piacon az új Xiaomi 30 wattos ami elérhető jó áron garanciával és hordozható méretre.
Ha valaki itthon akar vásárolni nem külföldről akkor igen is ez is egy opció.Persze kíváncsi lennék mi a különbség egy Uboom L mellett. De simán versenyképes a új Xiaomi.
Jbl flip széria és társai azért többe kerülnek. -
válasz
Haverok voltak nálunk, és beraktuk az asztal közepére (UE Wonderboom), így viszonylag egyenletes volt a hangerő mindenhol, szemben azzal, amikor a sarokban van, és aki közel ül hozzá, annak túl hangos, a többieknek meg túl halk.
A mi esetünkben most kisebb hangerő mellett is mindenki hallotta, így a gyerekek nyugodtan aludtak a másik szobában. -
válasz
Wolfskin #18837 üzenetére
Egy nap használat után a véleményem a Xiaomi Sound Outdoor hangszóróról:
Pozitívumok:
A színe továbbra is nagyon tetszik. (Piros)
Kezelése egyszerű és felhasználóbarát.
A hangzása jobb, mint a Tronsmart T7-é – kevésbé „dobozos” hatású.
Az akkumulátor teljesítménye eddig kiváló, még nem merült le.
Hangzás tekintetében nagyon közel áll a JBL Flip 6-hoz, bár valamivel kevésbé telt. Az azonos zeneszámokon érezhető a különbség, de mivel a Xiaomi jóval kedvezőbb árú, nálam egyértelműen ez a nyertes.
A Tronsmart T6 és Element Force modellekhez viszonyítva a Xiaomi teltebb, gazdagabb hangzást kínál.
Meglepően jó anyag(okból) készült el a hangszóró .
Negatívumok:
A basszus kissé feszes és éles.
-
francz'70
senior tag
válasz
"De ha a gyakorlat mást mutat... "
Mást....szubjektív, de pl. nekem tetszik. Tény, hogy ha rátolod a falra vagy sarokban, de akár pl. kanapé stb. mellé/között, igazából bárhová ahol visszaverődik a hang, a leghatásosabb, de ha elég közel vagy hozzá akkor visszaverődés nélkül is nagyon hatásos.
(Tronsmart T6 Plus Upgraded és T6 Max)Nem tudom, hogy van megoldva de van bal és jobb csatorna, olyan mintha sztereó lenne
De ha TWS be is rakom őket akkor aztán rendesen megtöltik a teret
...pláne a Max.
Érdekes hogy pl. a Max nál 4db magas van körbe, de a két csatorna nem a szemben levőkre van leosztva hanem egymás mellett. Nyilván így jobban elválik a két csatorna, van jobb és bal oldal.
-
-
Aprósólyom
addikt
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18815 üzenetére
"A sztereó hatást nem a két pontból induló zene adja, hanem az két pontba érkező, azaz a két füled."
Akkor egy stereo felvétel egy hangfalon való lejátszása (L-R csatorna egybekeverése, pl. 1db Xiaomi Outdoor) és két füllel való hallgatása is stereo a magyarázatod szerint.
Akkor tedd fel magadnak a kérdés és válaszolj is rá, hogy miért vettél 2 hangfalat? Ha ezt a kérdést feltetted volna magadnak nem írtál volna nekem félinfós választ.Amit írsz, az rendben van, de az az egész rendszerben (rögzítés-lejátszás-érzékelés) csak egy paraméter. És feltételezem, azért vettél kettőt, hogy ha elég távol teszed a két hangfalat, akkor lesz megfelelő a stereo hatás, hiszen a valóságban egy zenekarnak is méretben nagy kiterjedése van, nem egy pontból szólnak a hangszerek és énekesek. Kvázi a stereo hallgatás nem csak abból áll, hogy két fülem van, hanem ahhoz egy megfelelő mastering és technika is kell, ami visszajátsza a teret. Ha stereo hatásról beszélünk, a fülünk és agyban leképeződő hang érzet csak paraméter a rendszerben.
De én részemről abba hagyom, lezárom: mert azt érzékelem, hogy az életben sosem mélyedtetek el az auditechnikában, de most hirtelen nekiálltok valami okosat írni, ami nagyon nem áll jól. -
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #18818 üzenetére
Bár nem tudom mennyit bír a gyári akkuja?
Fél hangerőn? Hogy használod?Szerintem addig nem éri meg akku cserélni ameddig a gyári tönkre nem megy.
Használd és ha ez meg fárad majd cseréled.Nekem a D fine lassan 5 éves és az akkuja nagyon jó.
Ez a Xiaomi akkor egy Flip 6 szintjén lehet.
Kíváncsi vagyok mit bírna a Tozo ellen.
Xiaomi előnye hogy 2 utas hangrendszer.
5200 mah lenne az akkuja 3.7 volton.
Hordozható hangszóró esetén csak jobb a belső akku mint a Powerbank. Úgy lenne jó ha a hangszórót powerbank hajtaná és lehetne bármikor cserélni azt ha meg fárad.
Árukeresőn elég olcsók és nem kéne forrasztgatni se. -
-
-
-
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #18807 üzenetére
A Xiaomi akkuja 7.4v 2700 mah. (3.7v 5400 Mah)
Ha te cseréled 3500 mah akkura akkor 7.4 volt mellet nem lesz 7000 mah...7.4v 3500 mah lesz.
21700 cella 2 darab mellett lehet meg a 7.4v 5000 mah.A feszültséget érdemes figyelembe tartani.
Uboom X 4x 21700 cellát használ. 7.4v 8400 Mah.Marketing miatt minden gyártó össze adja a cella kapacitást.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18807 üzenetére
Pár pillanat lett volna, kipróbálni, ahelyett, hogy regényt írsz: 4EUR a szállítás házhoz, ha csak ezt rendeled.
Nem tegyél olyan tanácsokat, hogy vegyen helyette 2 Sájomit, csak mert TWS. Semmilyen sztereo élmény nem cseréli le zenei képességet.
Az RMS-t meg nem cseréljük fel semmilyen hangnyomással, pláne ahol simán összeadják a woofer és tweeter max teljesítményét (20W+15W),.
Az Xiaomi csak az árához képest jó ajánlat és szigorúan csak abban a méretosztályban. 60-70Hz körül már tuti elvérzik. Egészen biztos, úgy hogy nem is halottam, mert egyszerűen ennyit tudnak azok a pici wooferek.
A Motion Boom meg befigyel 50Hz alá is. Nagyon könnyű beleütközni olyan zenébe, ahol már érzed az előnyét, legyen az bármely zenei stílus. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18751 üzenetére
" ... világossá vált, hogy nincs olyan, ami mindet tudja."
A 2-es pontod még mindig nem teljesen tiszta, de szerintem attól függetlenül, amiket javasoltam ezek tudják. Persze, dübörgő, 50 Hz alatti hangokat ezektől nem szabad várni." ... amiben beletették egy drágább márka által is használt hangszórókészletet ... "
Szó nincs hangszórókészletről. Picit olvass utána (de elég, ha megnézed a videót). Ez egy szoftveres megoldás, amit ma már jobb DSP-k is tudnak, csak itt a Harman adja azt az "okosságot", amit egy hozzáértő hangmérnök rengeteg idő alatt beállítgat (ld. Oluv munkássága az Erafün-nél ...).
Másképp: a hangszórók jó eséllyel a tucat sz*r kategóriája, amin a HARMAN AudioEFX 150%-ot javít, így nem sz*r lesz csak kaki. O.K. lehet túloztam, de az előbbi simán benne lehet a pakliban (pláne elnézve a magyar, Áfa-s kisker árat ...).Korábban írtad, hogy HD codec. Azt vágod, hogy LHDC? Nem LDAC! Ez csak azért érdekes, mert az almás cuccok eleve kiesnek, és mellette az összes Samsung telefon is.
Úgy egyébként is – szerintem – a hajadra kenheted ezeket a codec-eket ilyen hangszórók esetén. Én egyébként ezt nem értem a gyártók esetén, hogy miért erőltetik.
Fain az LDAC, de ahhoz olyan hangkeltő (általában jobb fej- vagy fülhallgató) kell, amin ki is jön a különbség, és nem csak az érzékeled, hogy jobban merül a cucc.#18752 carl18
A Tozo-nál ki lehetett kapcsolni a "welcome tone"-t? -
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #18751 üzenetére
Igazság szerint ezt a Hifuture Ripplet én is néztem de ilyen Indiai márkának tűnik. Youtube olyan videókat láttam róla és akkor nem biztos a komoly kategória.
Én hallottam a Xiaomi mi 16 wattos hangszórót de nem volt el ájulva tőle ez alapján kérdés mivel jobb a új 30 wattos verzió.?
En is azt mondom számít a ár és mire kell talán a Xiaomi 30 Watt kicsit flip 6 koppintásnak tűnik szóval lehet jó is. De ebbe árba és méretbe nem kell tőle csodát se várni.Az biztos a Tozo Pa1 se tökéletes de a 16 wattos Xiaomit lényegesen felül múlta.
A sima első outdoor Xiaomi még nagy ferrit mágnest kapott. Meg 1x18650 cella hajtotta így akku idő se valami ész rengető.Nagyon kíváncsi lennék a Tozo hogy szól a új 30 wattos Xiaomi ellen.
Egyik videós írta Xiaomi 15 órát megy 30 százalék hangerőn.
Nekem a Tozo Pa1 azért fel hangerőn tudja a 10 órát és az a D fine fél hangereje majd nem. Bass módba kicsit halkabb de flat módba egyenlő hangerő fél hangerőn és egy 600 grammos kis hangszóró esetén jónak érzem.
Csak hát nem audiofil.de 15e forint alatt egyik se az.
Árukeresőn körül néztem de nem igazán láttam új sláger terméket ami instant buy lenne magyar piacon még mindig sok a kínai szemét.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18746 üzenetére
Félre ne érts, de szerintem picit "túl pörgöd" a dolgot.
Innen indultunk. Vagyis a hangminőség sokadlagos paraméter volt. Nekem a listából az jött át, hogy jobbára háttérzene, podcast.
Elalváskor szóljon valami, ami diszkréten, magától képes kikapcsolni. Erre írtam, hogy Soundcore (mondjuk 300 vagy Boost).Xiaomi: marhára ambivalens érzésem vannak a márkával kapcsolatban. Miközben most jó esély van rá, hogy a köv. telefonom egy Xiaomi 15 lesz, vannak dolgok, amiket tuti nem vennék tőlük (vagy csak nagyon-nagyon komoly utánajárás után).
Ilyen pl. a TV box és a bt. hangszóró. Előbbit szimplán nem veszik komolyan (most nem részletezném), utóbbit pedig mindenféle koncepció nélkül – már elnézést – fo**ák ki magukból. Arra nem veszik a fáradságot, hogy rendes nevet / típusjelzést adjanak nekik. Mi ez, hogy Xiaomi Bluetooth Speaker? Az ember beírja a keresőbe, oszt' nem meglepő módon mindenféle hangszórót lát.Amiről kevés szó esik (bár épp én említettem meg nemrég az Uboom X okán), hogy a legtöbb bt. hangszóró hangerő-skálája igen kevés lépésből áll. Persze ez Vér Pistinek, aki kikapja a dobozból, majd csutkára tekeri, és úgy üvölteti az utcán nem probléma. Ahogy írod a tesztek ezzel nem foglalkoznak. Ott is ~50% hangerőtől indul a "tesztelés", ki-be kapcsolják a mély-kiemelést, oszt' csókolom.
Aztán megveszi egy olyasvalaki, aki másra is szeretné használni. Nem fogja tudni. Idézem: "Egyszerűen nem lehet elég halkan hallgatni, kaja mellett, beszélgetés mellett túl hangos a legalacsonyabb hangerő mellett is." - forrás.HiFuture (Ripple): a no-name kategóriánál egy fokkal jobbnak tűnik, de számomra így is komolyan vehetetlen. Itt szvsz. garantált a konstans, kikapcsolhatatlan ki-be kapcsolási hang. Ha pedig "szerencséd van", akkor a "bluetooth connected" / "bluetooth disconnected" is hallgathatod ítéletnapig (vagy míg falhoz nem vágod).
360° hangszórók: finoman szólva nem vagyok nagy rajongójuk. A legtöbb igazából előre- és hátra sugároz. Kevés az olyan, amiben körben 4 db hangszóró lenne.
Arról végképp kevés szó esik, hogy ezeken a hangszórókon most akkor mi is szólal meg? Egy sztereóból kevert mono hang mindegyiken, vagy – a két hangszórós verziónál maradva – elől a bal-, hátul a jobb csatorna? Nagy élmény lehet így zenét hallgatni." ... azokat a zenelejátszó szoftver is megoldja, nem?"
Lehet így is nézni, meg lehet úgy is, hogy mi van, ha nem a telefon a forrás. Ha egy összejövetel alkalmával azt mondod a cimbidnek, hogy tessék, most zenélj te.
De, app és app között is óriási a különbség. Nem mindegy, hogy PowerAMP-ról zenélsz, vagy Spotify-ről (utóbbiban ugye nincs semmi)."Jogos, mondjuk én hangfalon hallgatom ... " – na, pont azon nem lenne szabad. Kell egy jó (minőségű) fej- vagy fülhallgató. Erre az olyan tesztelő, aki nem egy beszéd mikrofonnal dolgozik, – hanem binaural mikrononnal – külön fel is szokta hívni a figyelmet.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18746 üzenetére
A videós hangteszteket nem szabad egzakt készpénznek venni, amit hallasz a fejhallgatódon keresztül. Csak relatívan szabad értékelni: pontosabban, ha az adott tesztelő készített már felvételt egy olyan hangszóróról, amit te már hallottál élőben és nagyjából emlékszel a hangképére, akkor ahhoz esetleg viszonyíthatsz egy másikat, amit szintén ugyan az a youtuber tesztelt és akkor tudsz viszonyítani, hogy melyik freki tartomány milyen eltérést mutat azon BT hangfalhoz képest, amit te már élőben hallottál.
De ha nincs olyan hangszóró a felvételei közül amibe referenciaként tudsz kapaszkodni, akkor ne tegyél olyan konklúziót a halottak alapján, hogy neked jobban tetszik az vagy az.
Remélem érthetően ki tudtam fejezni a buktatót ezekbe a tesztekben.Amúgy nem értem a TWS igényedet abból az aspektusból, hogy kifejezetten hordozható kompakt hangszórót kerestél, mert hogy minden más zenehallgatási igényedre már megvan a megfelelő eszköz. Ez a TWS dolog kb. azoknak való, akiknek a kis méretű BT hangfalon kívül nincs másuk, azt használják mindenhova (PC, házi munka háttérzene, filmnézés stb..) így, ha vesznek még egyet, akkor jobbá válik a filmnézési élmény és még mindig kevés helyet foglal az asztalon, marad még hely a studio apartmanban...
A legjobban úgy járnál, ha Xiaomi Outdoor-t, Hi-Future Ripple-t meg tudnád hallgatni élőben. (Legrosszabb esetben mindkettőből berendelsz 1-1-t egyszerre, a szimpatikusat megtartod a másikat visszaküldöd. Buksz egy visszaküldési díjat, de legalább a számodra szimpatikusabb hangszorót kapod. Vagy megpróbálod valamelyik boltban meghallgatni őket.)
Ár/érték arányban én nem is tudok további alternatívát, ami 2-utas kiépítésű és ez a méretosztály. De hátha esetleg valaki más, igen, majd megírja. -
Pixx96
aktív tag
válasz
Wolfskin #18743 üzenetére
már van EQ újabb jblhez igaz nem nagy állítási lehetőség de a semminél már több meg pont jó tartományokat mozgat meg így fülre 14-16khz körül lehet a magas sávja felhuzod már elég tisztán szól én charge5 így lőttem be azért vettem el közepet tőle Nagy hangerőn ne csak közepet szóljon ugye olyankor rá tolja közepet ami el nyomja mélyet így elég szépen szól. bb3 is elvettem közepet mert csak ordított nagy hangerőn
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18743 üzenetére
Ha az ár is számít: Hi-Future Ripple.
Erről beszéltem, mikor azt mondtam, hogy van egy jól sikerült Flip6 klónom. Persze ott van az említett Xiaomi Outdoor, de azt sajna élőben nem tudtam meghallgatni, nem tudok nyilatkozni. Az online "csoda teszteknek" sem akarok hinni, se az értékeléseknek, mert egyáltalán nem részletesek.
Mióta Oluv nincs a youtube-on marad Alan Ross (@alanrossreviews), ha esetleg releváns tesztet akarsz nézni vásárlás/próbálás előtt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18736 üzenetére
"Megnéztem az ajánlásokat, köszi!"
Közben beugrott, hogy nálad szempont az, hogy ne "tilinkózzon" (vagy kikapcsolható legyen). Na, az említett alternatívéknál nem tudom mi a helyzet ezzel kapcsolatban.
Carl18-nak tuti van vagy volt Tozo Pa1, szóval azt ő meg tudja mondani. StormBox Flow tulajról nem tudok (de van app, írni kell a gyártónak, ha az esélyes).#18737 Pixx96
" ... az uboom X tetszik na ez nem egy rossz hangfal ... " – na, örülök, hogy neked is bejön."7 Oluv EQ amivel lehet játszani" Hááát meghallgattam őket 3 különböző zenével is hagytam a picsbe ... " – pedig az nem olyan preset-ek, amiket a custom eq-val ki tudsz "keverni". Azokkal Oluv nagyon sok időt elmolyolt, és igen-igen jók lettek szerintem (és mások szerint is). A jobb / komolyabb review-k esetén is azokat használják, és gyakran kiemelik, hogy leginkább ez az, ami a konkurencia felé helyezi. Össze lehet hasonlítani a – tényleg semmire sem jó – gyári preset-ekkel, amik az app tetején találhatók.
Én nem csak (sőt jobbára nem) hangosan hallgatok vele zenét, és nagyon élvezem, hogy az Oluv-féle preset-eknél több és más a hangerőskála, valamint egészen kis hangerőn is döbbenetesen dinamikus marad a cucc (ilyet pl. a Go + Play-ek se tudnak).#18739 carl18
Nekem a Boom Xxx nem jön be. Az indoor-okat és az outdoor-okat szoktam használni, ill. mivel nekem az Oluv 0.39-es van fenn a desktop-ot (studio). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18733 üzenetére
Soundcore 300. A 100-asról semmi jót nem hallottam.
Esetleg nézd meg még a TRIBIT StormBox Flow-t és a Tozo Pa1-et és esetleg a Bose Flex-et. Utóbbiak mono hangszórók, de mivel így nagyobb hangszórók kerülhetett beléjük, talán teltebb a hangjuk.
Az LDAC-nak (Soundcore 300) ilyen szinten szerintem semmi értelme. Nem is értem, hogy mit keresnek ilyen hangszórókban (miközben a nagyobbak csak AAC/SBC-t tudnak). -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #18702 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat,
elgondolkodtam, rajta, valóban mire is kell. Otthoni zenélésre nem igazán, arra megvan minden. Valójában a hordozhatóság lenne a szempont, ha pár napra elutazom valahova, akár munka, akár túra, akkor este, a szálláson lehessen hallgatni valamit. Esetleg külsős munka, sütögetés, beszélgetés közben háttérzenének, ami mindig ott lapul(hat) a táskában. (Tehát nem háziubuli, nem tánc party, nem odafigyelős zenehallgatás. Arra van más. )
Amiket próbáltam (vannak):
Envaya 150/250. Mindegyikben cseréltem már aksit, de a 250-ban nem sikerült, vagy más baja van, nem megy csak töltőtől, és arról is csak félhangerőig. Amúgy a 150-nek jobban tetszette a hangja, sokkal több és szebb magasa van. Sajnos ez is "tütükézik", és a gombjai annyira átgondolatlanok, hogy vakon szinte kezelhetetlen, tehát az éjszaka 'félálom' mód kilőve.
Dockin Dfine: első szériás, valóban jó hangszórókészlettel, de igazán csak akkor szól jól, ha egy Earstudio es100 BT dac hajtja auxon. A hangminősége ilyenkor szintet lép és EQ-n levehető a basszus, amit alapból sajnos túltoltak. A legtöbb zenén élvezhetetlenül "büffög" .
Hama Pipe 2.0 Végül összeraktam, nem lett semmi baja, de meglepően kicsi hangszórókkal dolgozik. Ennek ellenére háttérzenélése alkalmas, sajnos ez is "tütükézik" a jel megszűnése után 15 perccel.
JBL Clip2, ez praktikus, igazi svájci bicska (mindig nálad lehet), azt nagyon szerettem benne, nagyon sokat elment egy töltéssel, egy (két) szinttel jobb a telefon hangszóróinál. Sajnos elhagytam.
Amiken most gondolkodom:
Van egy BO beoplay P2, ami nagyon szimpatikus
Pro: van külön magassugárzó + Peerless mélyközép, zárt dobozból is élvezhetően testes hang, nagyon jó méret, praktikus forma.
Kontra: aksi csak kb. 4 órát bír, ez is "tütükézik", amikor kikapcsol, nem vagyok beljebb, mint a Denon. Ráadásul mindenféle "fícsörökkel" lehet vezérelni, koppintani, rázogatni.
Soundcore Motion 100/300: ahogy hallgattam, sok különbség nincs köztük. A 100 valamivel kisebbe, de nem mondanám praktikusabbnak, a 300 laposabb, jobban elpakolható (akár zsebbe is). A 100 keresztmetszete négyzetes, és kb. 1-2 cm-el nagyobb a mélysége.
Pro: BT 4.3, HD kodek, 18650 aksi (legalábbis a 300-ban). és NEM TÜTÜKÉZIK, legalábbis appban kikapcsolható.
Kontra: nincs magassugárzó (bár pl az Envaya is szép hangot produkál szélessávúval, azért egy csipogó sokat tud dobni).
Motion Plus: a Dockint válthatná, a hordozhatósága már korlátos. Ha csak egyet vesz az ember, ez lenne a jó kompromisszum.
Ezek alapján az Motion 100/300 közt vacillálok, elsősorban az app és a jövőorientált technológia miatt (BT, HD) Sajnos a 100-at nem láttam szétszedve, valószínű, hogy abban is 18650 akksi van, csak egy darab (mint a Denon kicsi/nagy testérek). A hangszórókészlete is valószínűleg megegyezik, kisebb erősítő, kisebb doboz, bár a méreti előnyét lerontja a formai hátránya (négyzet alakú hasáb). -
válasz
Nem derült ki, hogy fontos-e egyáltalán a hordozhatóság, de ha nem, akkor egy akku nélküli, hálózati feszről üzemelő cumó is megoldás lehet, az biztos nem fog tütükézni hajnalban, hogy le akar merülni.
Ez lehet általánosan kinéző bt hangszóró is, de akár valami soundbar is (ha van a közelben TV és nincs csatlakoztatva rá semmi hang cucc, akkor akár pluszban hasznos lehet).
Konkrétumokat nem tudok egyikhez sem említeni, nekem is egy Dockin-om van hosszú évek óta és azóta nem is próbáltam mást.
Annyit tudok róla biztosan, hogy ez szolídan tütükézik. 😁Ha mindenképp BT hangszóró kell, akkor fekvés előtt érdemes ugye feltölteni, hogy hajnalig még legyen elég nafta, hogy jelzés nélkül zenélni tudjon.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"Ha bekapcsolod, felvillan egy led, ott van a kezedben, látod." – egyetértek. Az első, amit én is kikapcsoltam mindkét hangszórómon.
Ezt a fizikai gombot definiáljuk!
Én egy billenőkapcsolót vagy rendes nyomógombot értek alatta, amivel így teljesen le lehet áramtalanítani a készüléket (mint pl. a PC tápok hátulján).Ha ez nem kell, akkor pénztárcádtól és igényedtől függően bármelyik Soundcore hangszóró szóba jöhet. Azért ha választottál, előtte még kérdezz itt rá, hogy "tuti legyen a tuti", mert én csak a Motion+, Boom és a Boost hangszórókra vállalok kezességet.
Esélyes lehet még az Earfun Uboom L, de itt kellene egy felhasználói megerősítés, hogy az app ennél is tudja-e (az Uboom X-nél tudja) a "tilinkózás" kikapcsolását.
Viszont – ha jól értem – arra, amire neked kell (elalváskor hallgatsz valamit) a Soundcore lesz a tuti, mert az X perc (be lehet állítani) után, ha vége a lejátszásnak, ki fog kapcsolni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18698 üzenetére
"nem tütükézik (...) dedikált fizikai gomb (...) relatív kicsi-közepes méretű, hordozható"
Ilyen szerintem nem létezik. A "tütükézést" a legtöbb Soundcore hangszórón ki lehet kapcsolni. Egy darab Earfun (Uboom X) hangszóró birtoklása alapján azt mondanám, hogy talán azokon is ki lehet.
Gondolom a "tütükézés" kikapcsolása azért lenne fontos, hogy ha az ember elalszik, akkor ne arra ébredjen. Nos, itt van egy dolog, amiről még itt is, a tesztek esetén pedig nulla szó szokott esni. A két jelenlegi hangszóróm ugyanis pl. teljesen ellentétes módon kezeli ezt.
A Soundcore-nál onnan indul a "power off timer", hogy nincs lejátszás, míg az Earfun-nál onnan, hogy megszűnik bt. kapcsolat. Elvileg mindkettőnek meglehet az előnye, és ha már a legtöbb a hangszóróhoz van app, akár ezt is kapcsolhatóvá kellene tenni ...Egyébként miért kell neked a "fizikai gomb" (billenő kapcsoló)?
-
SSlyTR
senior tag
válasz
Wolfskin #17758 üzenetére
Sencor SSS 6701 néven is árulják.
Szerintem nem jó jel, ha ennyi néven árulják.
Amazonon egy zacskó lókakait is dícsérnek, nem mérvadók az ottani értékelések. Talán az alacsony csillagosokat olvasva képbe kerülhetünk a hibákról.Akkor inkább valami tronsmart vagy blitzwolf jobb lehet.
-
Aureal
őstag
válasz
Wolfskin #17758 üzenetére
Elvileg 2 utas
Itt 2x(20+10)W-ot írnak. Hama.hu
El akartam menni a Mediaba, de más jött közbe. Aztán összetalálkoztam egy zenész haverommal, ő meg azt mondja a Sparban látta leértékelt utolsó darabként vmi. 16-18 ezerért 3 hete. Gondolkozott is hogy elhozza, de úgy volt vele biztos vmi kibontott visszavitt darab.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #17657 üzenetére
" ... ne kezdjünk ilyen végeláthatatlan vitába ... " – ezt én se támogatnám.
Tényleg olvass utána picit a CD-k működésének, hogyan történik az audio CD-k "ripp"-elése. Esetleg, hogy milyen hibajavító algoritmusok / megoldások vannak (itt is).
Én nagyon régóta az EAC-ot használom. Ezzel igenis lehetséges a "bit exact" másolat. Kis olvasni való arra az esetre, ha érdekel: link.#17656 carl18
Oluv megint rakott ki egy videót, amin úgy szól az Uboom X, hogy nem hiszem el. Némiképp reflektált a Mickey egér kezű reviewer azon észrevételére, hogy 80-90% fölött torz a hang. Állítólag ez a 0.38 (nem végleges) változat miatt van, és hamarosan várható a 0.39-es (végleges). Változatlanul nem értem, miért kellett egyes piacokon idő előtt sz@r fw.-vel kiadni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #17653 üzenetére
" ... a CD rom mechanikai gyengeségeit, szerintem egy jó CD játszó akkor is simán veri a PC-t begrabbelt anyaggal is."
Ez azért képtelenség, mert egy jó minőségű CD-rip bizony bit-re azonos a forrással. Itt nincs DA/AD konverzió. Vagyis, ha az eredmény valamilyen veszteségmentes formátum, – és azt egy jó cuccon játszod le, – az bizony ugyanolyan jól fog szólni, mint a CD. -
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #17653 üzenetére
A D FIne 2 drágább is volt igaz még is sokkal halkabb. Én se fizettem be rá, a 2 nagy előnye a cserélhető akkumulátor és a APTX Codec volt.
A D FIne Evo kapott 5.0 Bluetooth és cserélhető akkumulátort. Egy pici hangolás különbség is van, meg alkalmazás ami nem valami jól működik ahogy olvastam.
Ebbe a saját és méreg súly kategóriájába jó a D Fine.
Igen, én is úgy láttom a sima D Fine sikerült legjobban ott látszik amit tudtak kihoztak belőle.
Kicsit kutattam valóban látszik az új 2+ gagyibb. Nyilván a 5.0 Bluetooth és APTX Codec akarta eladni. Kis marketing, de itt valóban úgy látszik a Sima D fineba több anyag van.
Még a műanyag minősége is szebbnek látszik.
Ilyenkor látszik az árazás sok esetbe nem mindig van egy szinten a minőséggel.De a Uboom X fényébe már nem igazán éri meg, persze az 2X akkora.
A Dockin D FIne Evo 140 euro+posta 155 euro. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #17544 üzenetére
"A Sima Dockin d-fine-t vettem."
Ahhoz tudtommal még nincs app (de majd kijavítanak), ergo a "tilinkózás" fix.Egyébként azt hittem az Envaya 250BT-t akarod kiváltani, ezért gondoltam a Motion+ -ra. A Dockin teljesen más liga. Jó cucc a Dockin, de a dac-ot nem biztos, hogy ki fogod rajta hallani (kíváncsi leszek).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #17539 üzenetére
A Motion+ más liga, mint a Dockin. Előbbi még éppen bedobható egy hátizsákba, míg utóbbi szvsz. már nem ez a kategória. Viszont, - ahogy írod - a Dockin hangosabb tud lenni.
Egyébként két széles-sávű, két "csipogó", és két passzív membrán (egy elől középen, és egy - az előbbivel szemben - hátul) van a Motion+ -ban.
Ami miatt nekem még tetszik: multipont, aptX, app (EQ, kikapcsolási lehetőség telefonról).'... kikapcsolható tütükélés Isten áldása lehet. Ez a Dockin nem tudja?"
Az. Szuper jó, hogy mikor este hallgatok valamilyen podcast-ot, akkor a vége után 3 perccel (ez is állítható az app-ban) teljes csöndben kikapcsol.
A Dockin-hoz nincs app (ill. nem mindegyik változatához). Te melyiket is vetted egész pontosan?
Van itt "Dockin specialista"szóval majd ő kisegít / javít (ha kell).
#17541 F.B.I.
"Jól látom, hogy a TRIBIT StormBox Blast 2 ... "
Igen, hátul van minden (?), ami a karaoke-záshoz kell(het). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #17532 üzenetére
Szerintem keress rá itt a hangszóróra. Emlékeim szerint volt mát itt olyan, akinek sikerült a "műtét". A kapcsoló izgalmas kérdés. Sajnos ennél a típusnál a kikapcsolt állapotban történő merülés ismert bug. Viszont, ha leáramtalanítod, akkor lehet a párosítást is mindig el kell majd végezd (tipp, nem 100%).
Ha viszont nem tudod az összeszerelést – szó szerint – hézagmentesen elvégezni, akkor a legkisebb gondod lesz az, hogy nem lesz vízálló. Ezeknek a hangszóróknak azért kell hermetikusan zártaknak lenniük, hogy a passzív membránok működőképesek tudjanak lenni. Ha nem zár rendesen, oda lesznek a mélyek. -
hkari
őstag
válasz
Wolfskin #17534 üzenetére
Bármi lehet sajnos, ezekből tuti van másolat is. A tünet alapján nem tud elég ktraftot kiszedni az aksiból. Nekem minden eszközömben a klasszik "csoki" LG van. E-cigikbe is, ahol tényleg kell az energia
-
hkari
őstag
válasz
Wolfskin #17532 üzenetére
Milyen aksit kaptál? Elvileg a gyári Samsung INR18650-30Q ha minden igaz. Ez Ampert tud, szóval gondolom minden jó ami ennyit vagy ennél többet.
-
Muki94
aktív tag
válasz
Wolfskin #12149 üzenetére
a 18650-es akkuk piaca borzalom, szerintem legalább annyi hamisítvány van piacon, mint eredeti példány egy-egy adott típusból.
Ugyanez a tendencia nagyon sok más műszaki cikknél, amiknél nagyot lehet profitálni azon, hogy megtévesztően hasonlít az eredeti darabra. Fülhallgatók, SSD-k, pendrive-ok, BT hangszórók (ugye, a sok "JBL"), autóipari alkatrészek, telefonok...
Számlára is vehetsz hulladékot. Egyébként még az is előfordulhat, hogy minőség ellenőrzésen megbukott batch is piacra kerül, aztán millió számra keringenek a piacon a selejtes cuccok....
Konkrétan a Samsung akkukról egy érdekes sztori:
Lidl tonna számra önti a Parkside fantáziamárkájú, 12 és 20Voltos akkuval üzemelő barkácsgépeket. Nos, az újabb szériás akkuk mind 18650-es Samsung cellával vannak szerelve, azóta sokkal több rájuk a panasz.
...és hogy mit kéne?
Sony VTC6, LG HG2, Sanyo NSX akkukat ajánlom, volt már velük tapasztalatom.
Ezekből létezik nagy áramú, értelmes kapacitás mellett (2000-3000mAh) -
Muki94
aktív tag
válasz
Wolfskin #12141 üzenetére
Szia(sztok)!
Elnézést kérek a közbeszólásért, de érdekel a téma, és keresgéltem kicsit.
Az Envaya 100-ban egy TPA3118 dolgozik, amelynek az adatlapja itt található:
[link]
A 12,13. oldalakon látható, hogy mekkora a kivehető teljesítmény az adott tápfeszültségek mellett. Nem ástam bele magam annyira, de lehetséges, hogy a 7,2V-ot step-up konverterrel feltornázzák magasabb feszültségre.
Továbbá, nem ismerem, hogy a két hangszóró milyen konfigurációban van:
Sztereo vagy mono kiépítés, valamint ha mono, akkor párhuzamosíthatják a kettőt, az eredő impedancia csökkentése céljából, így nagyobb teljesítmény vehető ki a végfokból.
Az ábrákon látható teljesítmény értékek 400kHz-en mérve teljesülnek, zenei tartományban ez változik.
2ohmos terhelés esetén ha csak ~7,2V-os tápfeszről beszélünk, 35W körüli a kivehető teljesítmény (párhuzamosan alkalmazott 4ohmok vagy 2 és 2 ohm csatornánként). Ekkor kb. 5A a felvett áramerősség az akkuból, hatásfokot is figyelembe véve.
Na de mi van, ha esetleg az akku nem tud 7,2V-ot csutkára töltve, valamint ezer éve raktárban álltak vagy hamisítványok?
Ekkor jön képbe a 16,17. oldalon található Power Limit, azaz a kimenő jelet figyeli a végfok, hogy színusz-e vagy clipel. Hát, amelyik akku nem tudja a szükséges kapocsfeszültséget, abból a végfok annál jobban szívja ki az áramot. Ekkor már elhagytad az 5A-es elméleti határt, a cucc igyekszik nem összeomlani.
Ebből csak annyit tapasztalsz, hogy halkabb. Vagy elfogadod a szitut, és idővel tovább romlik ez a helyzet, vagy beszerzel egy fixen jó, gyárival ekvivalens akkut.
Ez csak a magánvéleményem, és bőségesen vannak benne ferdítések, de egy ismeretlen akkut alapul véve számolni kell azzal, hogy a jól kiszámolt rendszer valahol sántítani fog.
Érdekességképpen nézzetek rá erre az oldalra, rengeteg 18650-es akkut tesztelnek. Valahogy a rájuk nyomtatott számok nem mindig fedik a valóságot...:
[link] -
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #12130 üzenetére
Üdv!
Hát megpróbálok rá magyarázatot adni, de nem biztos hogy tudok!
Esetleg nem lett rendesen légmentesen szigetelve? Vagy más a hangszóró elhelyezése?Én abból indultam ki hogy a Dockin D Fine Plus 50 wattos, és neki van 3X18650-es cellája. 11.1 volt és 3000 mah a gyártó szerint, és ez mellet ment max hangerőn 3 óra 32 percet.
Ezek alapján ha jól számolok egy Dockin teljes hangerőn 1 óra alatt fal be 2500 mah-t. A 9000 Mah-es órából ki indulva.+1 erre még rámegy hogy ott volt az eredeti D Fine ami 6600 mah/11.1 volt 2200 mah a gyártó által. És majd nem azonos akku időt produkált mint a plus verzió. 3 óra 16 perc, elég szép ilyen kis akkutól.
A Denon sokkal kisebb és gyengébb teljesítményű, és ha a Dockin csak ennyit kér akkor nem igazán láttom reálisnak hogy folyamatos "Load" alatt többet kérjen.Esetleg ha a D Fine Plus 11.1 voltos 3000 mah-es fogyasztása a reális feszültség mellett meg, 857 mah/óra.
Én a saját véleményem és számításaim írtam meg.Egy másik brutál érdekesség hogy ott a Sony SRS XB33
ami 7,4 voltos akku és valami 2700 mah-t teljes hangerőn 30 perc alatt lefalta.Alan Rossi tesztjében ennyit ment, és hát elégé kiábrándító.
Egy Akkumulátoros hangszórónál a legnagyobb energia igényű dolog a basszus.
Manapság minden gyártó összeadja a cellák kapacítását és úgy írják a dobozra 9000. Mert hát ki tud nagyobbat ráírni -
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #12124 üzenetére
Most töltöm fel, vajon lehet e fullra tölteni, eddig nem lehetett, csak villogott.
De azt, hogy kikacsoláskor tütükézik, azt nem bírom felfogni épp ésszel. Erre aztán nem lehet elaludni éjjel, mert lejár a zene pár perc múlva olyat trallalába kezd, hogy még a szomszéd szobában is felriadnak. Ki lehet ekkora barom, mi lehet a fejében, a lelkében egy embernek, aki ilyet kitalál és beleprogramoz egy zenelejátszóba??? Ez ennyire ostoba, vagy ennyire gonosz lehetett? Kb akkor barom, mint aki az ütésálló, vízálló outdoor telefonba tett szirénázó tülkölést minden bekacsoláshoz. Látom, ahogy egy vadász vagy katona bekapcsolja, és 2 km-es körzetben minden felriad. Ok, ki lehet appal is trükközni, de nem hiszem el, hogy ekkora sötétség létezik. Ezeket szándékosan butítják le, teszik részben használhatatlanná, hogy épp az árkategóriájának megfelelő legyen a tudása.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #11172 üzenetére
Sziasztok,
kicseréltem az aksit a Denon Envaya 250-ben2 db Samsung 30Q volt benne (3000 mAh, 15A), helyette belekerült 2 db Samsung 35E (3500mAh, 10A)
Működik, tölt, zenél, de mintha halkabban szólna. A max hangerő olyan jó közepes. Az Envaya 100 hangosabban szól jóval (igaz torzít is akkor már), de akkor is. Lehet ez csak pszichés? Elég neki a 10A? Vagy letilt emiatt...???Kaváncsi vagyok, a töltöttséget meddig fogja tartani. Az volta a gond, hogy olyan kb 20 percig bírta az akksi, és olyan 3-5 nap alatt csontra lemerül állás közben is.
-
válasz
Wolfskin #11201 üzenetére
Teljes hangerőn természetes a torzítás, főleg ha amúgy is sok a basszus a zenében. Ez már nem az akku bűne, hanem a technika ennyit tud. Remélhetőleg a hangforrás jó minőségű, és nem 128 kb. youtube.
Hangosabb mint a 250-es?
Az 1x10 watt lenyomja a 2x13 wattot? Akkor cserélj akkut a 250-esben is 😄 -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #11192 üzenetére
Visszatérve a torzításra, most is van rajta, ha max hangerőn van a telefon és a hangszóró is, megjelenik egy gríz a tetején, egyértelmű túlvezérlés. De az a durva betorzítás eltűnt, az biztosan az aksi volt.
Ami viszont meglepett, hogy sokkal hangosabban szól még így is, mint a DSB-250-es. Abban is sz@r az aksi, szintem mindig előbb töltőre kell dugni, ha be akarom kapcsolni (amúgy az önkisülése is nagy, mintha kikapcsolva is meríteni az aksit), de lehet, abban van egy védelmi áramkör, ami nem engedi megemelni a hangerőt torzítási szint fölé. (?)
Viszont ami feltűnt, a kicsinek sokkal több, szebb, levegősebb a magasa. A nagy testesebb zenét ad, de ez nem csak relatív, nem a kevesebb mély miatt tűnik többnek a magas. Az Arizona Dream első szám végén a kórus, és a dúdolás, szinte nem is hallatszik a nagyon, a kicsin meg szinte az van előtérben.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #11192 üzenetére
Az itt lévő (a képen már csak a helye látszik) passzív membrán (itt a rács mögött) nem volt körberagasztva?
" ... a réseken olyan sebességgel nem is tudna szivárogni a légnyomás, hogy az érdemben befolyásolja a mélyeket."
Nem állítom, hogy túl nagy tapasztalatom lenne bt.-os hangszóró szerelésben, de én úgy vettem észre, hogy elég egy kis lyuk, és tényleg nem fog rendesen (pontosabban sehogy) működni a passzív membrán. Ha, az összerakást követően hallod, hogy "dolgozik" (ezt azért füllel hallani, főleg ha odaemeli a füléhez az ember), akkor jól sikerült az összerakás. -
carl18
addikt
-
válasz
Wolfskin #11172 üzenetére
A Minivel az a nagy baj, hogy apró darabokra szét kell szedni mire hozzáférsz a legutolsó alkatrészhez: az akkuhoz
Íme az akkucsere procedúra, pontosan látszik benne a gyári akku típusa is.
[link]
Az utolsó mondat lehangoló: nem talált ilyen típusú akkut online.
De akkora nagy baj nincs, mert egy sima 18650-es akkuról van szó, 3,7V/2600mAh. Csak a csatlakozó kábelt át kell rá operálni a régi akkuról. -
-
válasz
Wolfskin #11168 üzenetére
Van egy negyedik lehetőség is, a hang forrása pocsék, vagy túlvezérli a hangszórót.
A másik három közül bármelyik lehet.
De kezdjük el kizárni pl. a harmadikat. Ugyanazon a hangforráson korábban nem torzított? Ha nem, akkor csak az első kettő marad.
Akku jobban merül mint régebben, rövidebb az üzemidő mostanában? Ha igen, akkor az 1-es a megoldás. Ha akku körül semmi szokatlan nincs akkor a 2-es a valószínűbb. -
válasz
Wolfskin #10542 üzenetére
Én sem értettem soha, hogy minek tesznek bele ilyen kikapcsolhatatlan trallalákat. Vásárlás előtt már tudtam, hogy ez a típus is ilyen, de még elfogadhatónak éreztem videók alapján. Szerintem kis barkácsolással bele lehet rakni olyan kapcsolót ami azelőtt lekapcsolja a hangszórókat mielőtt ráküldené a trillázást.
-
válasz
Wolfskin #10522 üzenetére
Nekem is Denon Envaya 250 van.
1, Önlemerítés.
Nálam full töltésről (5 led világít) 1 hét alatt hármasra merül. Azt nem tudom mennyi idő alatt merülne le teljesen, mert nem azért vettem, hogy 2-3 hétig merülgessen unalmában a sarokban
2, Rendszerhangok. Csak azt a hangot sokallom, ha telefon kihangosítás közben hangerőt változtatnék. Akkor totál hangerőn csippan egy hatalmasat minden egyes hangerő megnyomáskor. Így ezt inkább kerülöm.
A ki és bekapcsolási hang szerintem elviselhető, persze elalvás előtti pillanatokban biztos én is hangosnak gondolnám. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #9962 üzenetére
Ahogy carl18 is írta, egy ilyen kis hangszórótól - még ha az egy Denon is - egyszerűen nem lehet elvárni egy nagy mélynyomó "feszességét", erejét.
" ... equalizert sosem piszkálom, ezt ezután sem fogom ... " - hát, ezen az állásponton talán érdemes lenne változtatnod. Pl. kétlem, hogy a "nagy rendszered" is úgy szólna, ahogy kivetted a dobozból. Egy kicsit általában mindent érdemes / kell állítani, hangolni. Ez az ilyen kis cuccokra is igaz (és én pl. ezért is szeretem a Motion+ -t, mert ott megtehetem)
(#9968) carl18
" ... Onyx studio 6 (...) vagy egy xtreme 2 ... " - szerintem ezek egyike sem tetszene Wolfskin-nek. Mindkettő inkább az "öblös" és nem a "feszes" (hú, de nehéz ezt körülírni) mélyekre vannak hangolva
-
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #9962 üzenetére
Sajnos a denon ezt tudja ebből a méretből 750 gramm, ettől a súlytól nem szabad elvárni a mélyládás hangzást. Egy hordozható bluetooth hangszóró soha nem fog alázni egy 26 centis mélynyomót.
Esetleg ha mély kell az Harman Onyx studio 6 talán már tudhat igazi erőset mélyet. Csak annak meg nem nagy az akkuja, vagy egy xtreme 2.
De azok meg már lényegesen nagyobbak. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #9947 üzenetére
Ez az grafikon szvsz. pont nem mutat valós képet. A Denon-ban ugye nincs semmilyen EQ, csak a gyári beállítás. Ennék a konkrét mérésnél pedig valamiért Alan a BassUp módban (ami csak a mélyeket emeli) lévő Anker kóstolta össze a minden bizonnyal aktívan működő DSP-jű Denon-al (nézd meg a grafikon alját!). Ez talán jobban mutatja a dolgokat, bár érdemes az EQ-val együtt nézni (vagyis az Anker-nél akár még húzható lenne a 12 kHz-es sáv)
"Ezek amúgy sztereóban szólnak?"
Igen. Ilyen szempontból is jobb szerintem az Anker. Szélesebb, és a "csipogók" is kicsit kifelé fordulnak.(#9948) Lami66
"Nagyon jó az Anker, de csak eq-val megtuningolva tudja azt amit a Denon alapból hoz."
Ez tök igaz, de én olyan, mintha egy "point and shoot" kamerát hasonlítanál egy full manuálissal. Mindkettőnek meg van az előnye és a hátránya.(#9949) carl18
"Hát én azt ankert venném ... " - én is. Illetve már meg is vettem -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #9940 üzenetére
Alan is összekóstolta a kettőt. Szerinte (és szerintem is) nagyon közel van a kettő egymáshoz. Ha tényleg egy árban van a kettő (az Envaya 250BT használtan), akkor ami dönthet, hogy akarod-e mondjuk hurcolászni magaddal, mert akkor a Denon jobb választás lehet (kisebb, könnyebb). Az Anker-ben viszont ott a testreszabható EQ, ami szerintem nagy plusz. Ezen kívül hangosabb tud lenni, és a fenti review szerint kisebb a latency-je videónézés közben.
-
Ati1979
veterán
válasz
Wolfskin #5650 üzenetére
Ezen van egy kis basszuskiemelés alacsony hangerőn szóval háttérzene forrásnak kitűnő. Ez azt jelenti nincs vékony hang alacsony hangerőn sem.
Érdemes pár videót megnézni róla, vagy meghallgatni valahol ha tudod.
A két kisebb testvérek az erősen butított változatok, ugyanazzal külsővel. Marketingfogás.
Azoknál a tavalyi széria is jobb.
Itthon csak 65 ezerbe kerül ha jól láttam.
-
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #5647 üzenetére
Azt nem tudom a Denon milyen hangminőségre, de a Dockin elég durván lelépi teljes hangerőn. [link]
Nyilván a Dockin nagyobb és nehezebb de az áráért (140 euro) Szerintem jobb vétel ha valaki nagy hangzást akar.Amúgy a bluetooth hangszórókban, mindegyikben szinte ez a neodium mágneses hangszóró van. Tudtommal rendes mágnes többet ért mint ez a neodium. Nem csoda hogy a DSB 250 is rendes mágnest kapott.
-
Ati1979
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- War Thunder - MMO Combat Game
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest