- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18744 üzenetére
Pár tesztet meghallgattam, meg megnéztem szétszedős videókat, a xiaomi outdoor hangszórókészlete 1:1 megegyezik a Flip6-al. A hangja nekem jobben tetszett, természetesebb, a Flip bizonyos esetekben "dobozhangúbb" (színezettebb) volt. Bár mivel ezt nem audiofil zenehallgatásra találták ki, a funkciók és szolgáltatások nekem fontosabbak. Sajnos a tesztelők nagy része a hangerőt és a mélykiemelést helyezi a fókuszba, a (nekem) két legkevésbé fontos szempontot.
Emiatt ezt pl meg is venném, a dizájn is nagyon bejön, a fekete narancs, de tartok tőle, a rendszerhangok (ki-bekapcsolás,. merülés) minden pozitív zenei élményt hamar lenulláznának. Az egyik tesztelő, aki a legújabb dobozukat tesztelte, meg is említettre, hogy rettenetesen idegesítette az előző modell (nem derül ki pontosan melyikben), folyamatosan, hangosan ls idegtépő hangszínnel mondogatta, hogy "battery level low". Mintha egyfajta evolúciós túlélő ösztönt építenének bele, a kütyü "él és élni akar", nem akar lemerülni, akarja hogy használd, kopjon, vegyél újat és közben égjen bele a tudatalattidba a létezése (ami szerintem kontraproduktív, de lehet csak nálam).
És ráadásul 15 ezer Ft (brutto) szemben a Flip6 40 ezrével. Ebből akár kettőt is vehetsz (TWS). (Apropó próbálta már valaki, van értelme ilyen kis dobozokat ilyen TWS sztereóban hajtani? )Van egy másik xiaomi is, ami szintén elég jónak tűnik, a Harman hangolta a hangját, a hangszórókészlete ugyanaz, de kapott hátrafelé egy + tweeter (+10W), ami szerintem felesleges, de így oda lehet írni, hogy 360 fokos hang (muhaha).
Viszont már van hozzá app, ami bizonyos dolgokat ki tud lőni (pl az rgb ledet) és ismer HD kodekeket. Ugyanakkor nem TWS és csak 5.3 BT.Hi-Future Ripple is jónak tűnik, bár erről belső kép csak 3D renderelt van, amiből nem derül ki, de feltételezhetően ez is ugyanazt a hangszórókészletet használja. Ami érdekes, hogy 4800mAh (szemben a xiaomi 2600-al), az elméleti játlékideje mégis ugyannyni. (Mondjuk azt sem értem, hogy 2 db 18650-es aksiból hogyan tudtak 2600mAh-t kihozni. Lehet, hogy sorba kötve a feszültség duplázódik, 7,4V, de az összkapacitás feleződik? Azaz marad az egy aksi kapacitása dupla feszültségen?
Ezt majd egy elektromos szaki megfejti).
Amúgy ez milyen rendszerhagok szempontjából?Summa summarum, most ami legjobban tetszik koncepcióban, az ezek a kis hordók 2 utas driverkészlettel. Szerintem igazán légies, részletgazdag magasakat nem lehet szélessávúval elérni. Kíváncsi leszek, hogy ennek a koncepciónak és a appról vezérelhető beállításoknak lesz-e valaha metszete.
@ #18745Pixx96
Az EQ funkció miatt végső soron nem is kellene saját app, azokat a zenelejátszó szoftver is megoldja, nem? Foobar, USB Audio player mindkettőben van. Én inkább a fícsörök kilövése miatt tartom fontosnak.
A Dockin dfine pl jó megoldás, hogy extra dacról hallgatom aux-on, így sosem kapcsol ki (igaz, folyamatosan töltőn van), így akár este, elalváshoz is lehet rajta zenét hallgatni. Ha a Fiio Q15-el kötöm össze, annak ráadásul van asztali módja, amikor annak nem tölti folyamatosan az aksiját.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged