- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
- Meglepetés az iPhone Air hajlítópróbáján
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Ezzel a mobillal készülhet a 2026-os MWC-re a HMD
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18825 üzenetére
"Akkor egy stereo felvétel egy hangfalon való lejátszása (L-R csatorna egybekeverése, pl. 1db Xiaomi Outdoor) és két füllel való hallgatása is stereo a magyarázatod szerint.'"
Semmiképp sem sztereo, ugyanakkor térhatású a két füled miatt. Bekötött szemmel is meg tudod mondani, honnan szól az az egy hangszóró a térben. A zene, amit lejátszik, nem lesz térhatású, az mono lesz, mint egy zsebrádió. Ahhoz, hogy a zene legyen tárhatású, ahhoz kép pontból kell lejátszani a két külön mikrofonnal felvett (sztereó) jelet.
A sokcsatornás lejátszás (5.1) csak a filmek miatt fontos, egy jó sztereó felvételen a teremakusztikát is lehet hallani (a visszavert hangok fázis és amplitúdó különbséget az agy így fogja értelmezni). A sztereo lényegében ezt szimulálja. Az agy pedig a két fület elért hang különbségeiből kikalkulálja a keletkezi helyét. De ehhez a reprodukált jelet is két külön pontból kell indítani. Ettől lesz tárhatású. És ettől fog a térből szólni, ha nemi s lesz holografikus hangszínpada.
Amúgy sejtem hol beszélünk el egymás mellett Nálad a zene egyik fontos paramétere a basszus élvezete, én viszont inkább nem preferálom azt. Van, amikor persze zavar a hiánya. Például sokáig egy kis Mission Mv-ds mini hangszóró párt cipeltem kis mini palladium erősítővel, és annak a 2.5 literes zárt doboznak zavaróan nem volt mélye. Hiába a 10 cm-es driver. Mert sok volt a magasa. (alapvetően csak háttérsugárzónak volt tervezve). A mission 760i-nek se sok a mélye, mégse volt, zavaró, mert a x-overben egy ellenállással vissza voltak fogva a magasi, így arányosan szólt. Ugyanígy arányosan szól nekem a xiaomi is, nem zavaró a basszus hiánya, mert valószínűleg vissza van fogva a teteje. Ugyanakkor a dockin dfine nekem aránytalanul sok basszust ad. Viszont sokkal részletesebb is szól, mert jobbak a driverei és nincsenek annyira visszafogva a magasai (meg auxon van hajtva HD).
Próbálj ki egyszer egy tws módot, amikor a zene nem egy pontból, a hangszóróból szól, hanem a levegőből, óriási lesz a különbség, akár a basszushiány ellenére is.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 15 Pro 512GB gyári független 2026.12.10 iCentre jótállás
- DELL Universal Dock UD22
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 EAGLE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Acer Nitro V - i5-6300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX960 4G I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Acer Aspire 7 - i7-7700HQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I GTX1050 I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Fractal Design Core 2500 ADATA 600W
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest