Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 1 VII Japán
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Fotók, videók mobillal
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
"Akkor egy stereo felvétel egy hangfalon való lejátszása (L-R csatorna egybekeverése, pl. 1db Xiaomi Outdoor) és két füllel való hallgatása is stereo a magyarázatod szerint.'"
Semmiképp sem sztereo, ugyanakkor térhatású a két füled miatt. Bekötött szemmel is meg tudod mondani, honnan szól az az egy hangszóró a térben. A zene, amit lejátszik, nem lesz térhatású, az mono lesz, mint egy zsebrádió. Ahhoz, hogy a zene legyen tárhatású, ahhoz kép pontból kell lejátszani a két külön mikrofonnal felvett (sztereó) jelet.
A sokcsatornás lejátszás (5.1) csak a filmek miatt fontos, egy jó sztereó felvételen a teremakusztikát is lehet hallani (a visszavert hangok fázis és amplitúdó különbséget az agy így fogja értelmezni). A sztereo lényegében ezt szimulálja. Az agy pedig a két fület elért hang különbségeiből kikalkulálja a keletkezi helyét. De ehhez a reprodukált jelet is két külön pontból kell indítani. Ettől lesz tárhatású. És ettől fog a térből szólni, ha nemi s lesz holografikus hangszínpada.
Amúgy sejtem hol beszélünk el egymás mellett Nálad a zene egyik fontos paramétere a basszus élvezete, én viszont inkább nem preferálom azt. Van, amikor persze zavar a hiánya. Például sokáig egy kis Mission Mv-ds mini hangszóró párt cipeltem kis mini palladium erősítővel, és annak a 2.5 literes zárt doboznak zavaróan nem volt mélye. Hiába a 10 cm-es driver. Mert sok volt a magasa. (alapvetően csak háttérsugárzónak volt tervezve). A mission 760i-nek se sok a mélye, mégse volt, zavaró, mert a x-overben egy ellenállással vissza voltak fogva a magasi, így arányosan szólt. Ugyanígy arányosan szól nekem a xiaomi is, nem zavaró a basszus hiánya, mert valószínűleg vissza van fogva a teteje. Ugyanakkor a dockin dfine nekem aránytalanul sok basszust ad. Viszont sokkal részletesebb is szól, mert jobbak a driverei és nincsenek annyira visszafogva a magasai (meg auxon van hajtva HD).
Próbálj ki egyszer egy tws módot, amikor a zene nem egy pontból, a hangszóróból szól, hanem a levegőből, óriási lesz a különbség, akár a basszushiány ellenére is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen TV-t vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Gran Turismo
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Vallás
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Óra topik
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (M4) (2024) M4 chip Wi-Fi + Cellular 256GB silver ezüst Apple garancia
- újszerű iPad Pro 12.9" (4. generációs) (2020) Wi-Fi + cellular 256GB asztroszürke
- újszerű MacBook Air M2 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar
- Dell Latitude 7410 - Core i7-10610u. 16GB ram, Vil. magar bill, 12 hó gar.
- Thrustmaster ts-xw bázis
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest