- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18825 üzenetére
"Akkor egy stereo felvétel egy hangfalon való lejátszása (L-R csatorna egybekeverése, pl. 1db Xiaomi Outdoor) és két füllel való hallgatása is stereo a magyarázatod szerint.'"
Semmiképp sem sztereo, ugyanakkor térhatású a két füled miatt. Bekötött szemmel is meg tudod mondani, honnan szól az az egy hangszóró a térben. A zene, amit lejátszik, nem lesz térhatású, az mono lesz, mint egy zsebrádió. Ahhoz, hogy a zene legyen tárhatású, ahhoz kép pontból kell lejátszani a két külön mikrofonnal felvett (sztereó) jelet.
A sokcsatornás lejátszás (5.1) csak a filmek miatt fontos, egy jó sztereó felvételen a teremakusztikát is lehet hallani (a visszavert hangok fázis és amplitúdó különbséget az agy így fogja értelmezni). A sztereo lényegében ezt szimulálja. Az agy pedig a két fület elért hang különbségeiből kikalkulálja a keletkezi helyét. De ehhez a reprodukált jelet is két külön pontból kell indítani. Ettől lesz tárhatású. És ettől fog a térből szólni, ha nemi s lesz holografikus hangszínpada.
Amúgy sejtem hol beszélünk el egymás mellett Nálad a zene egyik fontos paramétere a basszus élvezete, én viszont inkább nem preferálom azt. Van, amikor persze zavar a hiánya. Például sokáig egy kis Mission Mv-ds mini hangszóró párt cipeltem kis mini palladium erősítővel, és annak a 2.5 literes zárt doboznak zavaróan nem volt mélye. Hiába a 10 cm-es driver. Mert sok volt a magasa. (alapvetően csak háttérsugárzónak volt tervezve). A mission 760i-nek se sok a mélye, mégse volt, zavaró, mert a x-overben egy ellenállással vissza voltak fogva a magasi, így arányosan szólt. Ugyanígy arányosan szól nekem a xiaomi is, nem zavaró a basszus hiánya, mert valószínűleg vissza van fogva a teteje. Ugyanakkor a dockin dfine nekem aránytalanul sok basszust ad. Viszont sokkal részletesebb is szól, mert jobbak a driverei és nincsenek annyira visszafogva a magasai (meg auxon van hajtva HD).
Próbálj ki egyszer egy tws módot, amikor a zene nem egy pontból, a hangszóróból szól, hanem a levegőből, óriási lesz a különbség, akár a basszushiány ellenére is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 6
- Formula-1
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Nagyon jó állapotú ASUS ROG Zephyrus G14 (2024) GA403UV-QS020W 1TB SSD, RTX 4060, 16GB RAM
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2a - R5 4650U I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E544 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest