Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rezy89
tag
Vmi köztest keresnék, diszkó és metal zenéket is hallgatok. Hangminőség legalább annyira fontos lenne mint a hangerő. Pb710-em elég szépen szól, persze tisztában vagyok vele hogy hangerőben egyik ilyen sem lesz a közelében, de minőségben jó lenne ha meg tudná közelíteni. Tribit nekem kicsit olyan bazári azzal az oldalsó led csíkkal, ebből a szempontból inkább hajlanék a motion-re.
-
kisninja
őstag
Igaz késői válasz de az én wifi/bt kártyám tud egyszerre két eszközhöz csatlakozni.
wifi 6 ax 200 5.2Bt van benne. Én megcsináltam hogy a dockingomat és a Blitzwolf ot összeengedtem (2-2) hangszoró. Sajnos a dockingban még 4.2 Bt van így nagy a késleltetés. Lehet veszek még mét Bliztwolf bwa3prot nagyon szépen szól (nekem jó)
A lényeg, hogy összejöjjön kellet még egy program ami több eszközre is kitud tolni adott forrást ! Nem az egész wint hanem csak x program hangját. ((Audio Router) névre hallgat) -
szab120
tag
Nekem is pont ez lenne a kérdésem.
Egyedül Samsung telókon /csak S széria, talán 20-tól felfelé/ van az egyidejű bluetooth lejátszás, viszont sajna az Onyx 7 késleltetve szólal meg a Citation 200-hoz képest.
Egyébként ha az ember tudja az ms elcsúszást, akkor teljesen könnyedén lehetne szinkronba hozni a kettőt.
Nem tudom elképzelni,hogy ne lenne valami alkalmazás, mert nem hinném,h agysebészet kategória, viszont egyelőre én sem találtam semmit.
Pl. a Vifa Oslo és a Motion Boom Plus egyszerre szólalt meg,pedig előbbi 4.2-es, utóbbi 5.3-as bt. -
<Adamsky>
nagyúr
Ugyanazt a zenét?
... de kb. mindegy is. Ez nem a app-on múlik. A rendszer, ill. a bt. nem tudja. Elvileg 5-től (vagy 5.2) felfelé a szabvány szerint adott két forrás párhuzamos megszólaltatása, mégis nagyon kevés gyártó készüléke (telefon) tudja.
A "problémát" egyébként inkább a másik irányból szokás közelíteni. Vagyis a hangszórókba szoktak olyan "party mode"-ot tenni, amely több - akár teljesen különböző (de azonos gyártótól származó!) - hangszóró összekötését teszi lehetővé.
... ill. ott vannak a multiroom hangszórók. -
<Adamsky>
nagyúr
Ebben az összehasonlításban pl. nem érzem a Studio 7-et annyival jobbnak (ha egyáltalán ...). Plusz a Blast-ban van egy elég jó EQ, amivel a helység akusztikájához is hozzá tudod állítani a hangzást. Igaz nekem pont nem kell a hangerő (ekkora), de ugye a Blast hangosabb (és max. hangerőn is elég jól tartja a mélyeket).
Az Onyx sorozatnak, ill. a H/K-nak nem tudom megbocsátani, hogy nem képes egy jó és hordozható sztereó hangszórót összedobni. -
<Adamsky>
nagyúr
"Közvetlen a kettőt összehasonlító videót eddig nem találtam ... "
Én se, de a hallottak alapján én az XSound Mega-t - szigorúan a mélyek mennyisége szempontjából - a Motion+ és a Boom közé tenném." ... hogy lágyabb, kevésbé ütősek a mélyeik." - érdekes, amit írsz. Van a YT-n ez a Gedeon csávó, aki hifi-s (ezt most szó szerint kell érteni, mert nála minden motyó a több 100e ill. milliós kategóriába esik) vonalon szokott úgy beszélni a zenéről, mint egy borkóstoló a borról.
: ilyen, meg olyan a lecsengése a zenének, testes, tolakodó, stb. (vissza se tudom idézni, érdemes megnézni pár videóját).
Nos a lényeg, hogy ott szerintem van (lehet) értelme ilyen finomságokba belemenni. Ezeknél a bt. hangszóróknál viszont szerintem nem. Itt vagy lemegy elég mélyre (és ez nem összekeverendő azzal, hogy a mély-közepet megtolják, aztán olyan mintha) vagy sem.
A Soundcore-ok - teszem hozzá - sajnos nem mennek igazán mélyre.
Ezt én azért nem nevezném Soundcore specifikus hangzásnak, mert a fej- és fülhallgatóinál nincs ilyen gond. Ott persze könnyebb ezt megoldani, de szemlátomást a bt. hangszórós vonalba egyébként sem tesznek egy ideje olyan energiát / pénzt, mint a TWS-ekbe.
Szóval, ha most mély kell, akkor StormBox Blast (vagy mondjuk a Devialet Mania "picit" többért)
-
carl18
addikt
Mindegy melyik gyártót nézzed, senki se tud egy adott méretből extrémet kihozni. A Motion Boomnak van 2X60 mm-es Woofere, na most ettől kisebb méretben ezzel nem tud vetekedni 2X50 mm-es például.
Bár kisebb hangszórókba már Mono kialakítás van 90X50mm.Élőbe kéne hallani/tesztelni és utána lehetne véglegeset mondani.
Bár mikor nekem volt a Motion Boom a Dockin ellen, valahogy a Dockint erősebbnek éreztem basszust terén. A M-Boom meg hiába EQ-d agyon ha bizonyos szint felett már torzít a bass fél hangerőn is.
Nekem +3-on volt a 60hz-es ha ez fölé vitte már érezhető volt kis hangerőn is hogy nem természetes.De ha mind kettő fél hangerőn ment, akkor is egyéni EQ ide vagy oda én éreztem a D Fine "Twittere nem véletlen van jelen"
Sokkal jobban kijött a Vokál hang a Dockinon, és a Mboom akku ideje se volt túl acélos. 60% hangerőn 10 óra alatt teljesített, én a gyártó áldal megadott 24 órától ez nagyon messzi van.Bár ettől függetlenül a mostani akciós árát megéri a Motion Boom 30E forintért. 120E Xtreme 3 helyet inkább ilyen vegyen az ember ha hangszóró kell.
Meg ott a Motion Boom Plus is, de Alan tesztjébe sajnos az se tudott " Deep Bass" Terén a HK Kardon Go Playel versenyezni.
Azért ez elég rossz hír, ha olyan bass volna mint a Harmannak instant vétel lett volna. De azért ez elmond valamit, hogy 6 ével a Go+play rajtja után még most se tudják reprodukálni annak a hangszórónak a hangzás világát.
A Kérdés a HK-e a Rendkívüli? Vagy a kínai gyártók a Xarok? -
carl18
addikt
Én nem tudok 1 kg-os hangszóróról ami kisebb mint a Motion Boom és annak vetekedne a mélyeivel.
A Fizikát nem lehet becsapni, így a Tribiten kívül nem is tudok mást amit érdemes volna kipróbálni.#14666LanyUs
Tesómnak is van egy D8 csak Evolveo néven, teljesen jó az árához képest. Emagon akciósan 31E 2 év garanciával, mondhatni annyiért jó és ha bedöglik is van rá garancia. -
<Adamsky>
nagyúr
-
Wiz Khalifa
veterán
Én is igy sejtem a töltést (telefonokból is kifolyólag). De jobb lenne ha nem is töltené/használná.
De megpróbálok utána járni.
®abstract®:
Annyiért az az Edifier ajándék. Itt kint 40k alatt nem kapsz. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a hangja szerintem zseniális."
Félre ne érts, de nekem csak az a meglepő, hogy Te meg vagy lepődve ezen.
Neked ugye MB-odvanvolt, aminél egy picit komolyabb (ill. inkább hangosabb) a MB+. Nos ez utóbbira tesz rá egy elég komoly lapáttal a Stormbox Blast. Mondom ezt úgy, hogy élőben még nem is hallottam, de szerintem jó eséllyel az összes jobb minőségű binaural felvételt meghallgattam a YT-n. -
<Adamsky>
nagyúr
Az Earfun Uboom egy 360°-os mono speaker. Más kérdés, hogy ha kettőt veszel belőle, akár jobb is lehet, mint a Motion+. Mckay fórumtársnak még kábeles/analóg módban is összejött a sztereó hangzás (nem csak bt.-n TWS-el).
Majd megpróbálom tesztelni valamikor a Motion+ mikrofonját, de ezektől a hangszóróktól ilyen szempontból csodát nem várnék.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Aureal
őstag
Nem tudom, de nekem az a tudat hogy eleve egy kukázott szarra spórolva kelljen együtt laknom a ki tudja még milyen hibáival, hát khhhm... elég fura hozzáállás és hogy ezt még egyenesen a cégnek meg is írjam...
Anno láttam hogy egy tengeri szállítóhajón zsír új 0km-es BMW-k törtek halomra egy bazi viharban, de sose jutott eszembe, hogy írjak a gyárnak mert akkor biztos tized áron megkapnám alkatrésznek.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... akkor már Stormbox Blast, nem?" - ha rászánod a különbözetet, akkor szvsz. az jobban megéri.
"A gyárival ezért nem megy"
Ha "koppra" (-8dB) lehúzod a 80 Hz-et és a 150 Hz-et akkor még mindig sok a basszus?Értem, hogy a PowerAMP megoldása szofisztikáltabb (igaz az EQ-t nem, de a PowerAMP player-t napi szinten használom), de szvsz. 50 Hz alatt bármit lehúzgálni tök feleslegesnek tűnik, mert nem megy olyan mélyre a Boom. Vagy te hallod, hogy épp 30 Hz-en -15 dB-t visszavettél?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... túl sok teljesítményt visz el a mély basszus a szerény 30W-ból."
Akkor a te hangszóród - ha kevés a Boom hangereje, ill. a mélyek helyett inkább előbbire lenne szükséged - a Motion Boom Plus. Az k. hangos, és mélyben kb. ugyanazt tudja, mint a kistesó." ... valami EQ appal megkerülöm a gondot ... " - a gyárival nem sikerült?
"A JBL-ek (...) nem túl mély basszusra ráerősítenek ... " - hát, nem tudom melyik JBL-re gondolsz, de azoknál amiket én hallottam, pont nem ez a helyzet (szerintem). Eleve mélyre mennek, és azt a mélyet is lehet még feljebb srófolni (pl. Partybox-ok) annyira, hogy a végén már fájjon.
" ... vissza kell venni a mélyből nagyobb hangerőn, vagy torzít ... "
Érdekes. Torzításról eddig nem olvastam / hallottam. Még carl18 is azt írta, hogy nem tapasztalt ilyet.Ütemidő: el kell fogadni, hogy már egészen pici "mély többlet" rengeteg energiát felemészt. Ezzel én spec. úgy vagyok, hogy inkább szóljon jobban (és megtámogatom egy powerbank-al ha kell) mint fordítva. Fordítva ez nem lehetséges (több, de legfőképp mélyebb basszus, ha arra a hangszóró alapból (!) nem képes).
-
carl18
addikt
Én is pont azért adtam el a Motion Boomot mert lehet mély volt a basszus de nem volt olyan erős mint amit akartam.
Nálam mondjuk nem volt torzítás de úgy el voltam én vele.
És mikor a Dockinom ellen mértem, nem éreztem mélyebbre ment volna.Én a Dockin azért tartottam meg mert annál azért határozottan erősebbnek éreztem a basszust. Nyilván nem olyan lágy mint a Motion Boom Basszusa sokkal nyersebb stb.
Dockin D Fine With Minimal music! Bluetooth hangszóró teszt.
Teljes hangerőn is szépen kitartotta a basszust.
Dockin D Fine Plus (Max Volume) Super Bass!
0:50-nél a hangszóró fölé tartom, sarokba azért érezni van basszus bőven.Esetleg akkor a Dockin D Fine?
De állitólag a W-King X10 is jót alkotott.
Az is lényegesebb több basszust produkál mint a Motion Boom emberek véleménye alapján.Mindig arra voltam allergiás ha teljes meghangerőn megszünt a basszus. A Motion Boom kicsit hangosabb volt mint a Dockin, de teljes hangerőn egyáltalán nem éreztem a basszus jelenlétét.
És Hiába játszottam EQ-val már nem igen tudtommal javítani.Alan mikor D Fine 2 mérte a Motion Boom ellen ö is azt írta. 70-80% hangerő fölött már a Dockin írányába mozdul a mérleg.
Mert ott jelentösen több a basszus. -
<Adamsky>
nagyúr
Ilyen szerintem nincs. Gyári fórumokon (pl. soundcore community) el-el lehet kapni pletykákat, de semmi több.
" ... kiváncsi lennék, hogy a Stormbox Blast csak simán elfogyott ... "
Szerintem csak elfogyott, mert nagyot futott a hangszóró. Mindenhol istenítették, hogy milyen tuti cucc - pl. Boombox 2 verő - és az is." ... vagy újabb revizió készül ... "
A Boom Plus-ból számítok én inkább egy új(abb) revízióra, vagy egy Boom Plus+ -ra, mert ez most messze nem ütött akkorát mint a korábbi Anker / Soundcore cuccok. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem megy olyan mélyre, mint egy H/K Onyx Studio, vagy a JBL Boombox 2."
Az, hogy "nem megy" olyan mélyre, vagy nincs benne annyi mély, nagyon nem ugyanaz. Ez például Alan Ross tesztjéből van 70%-os hangerő mellett.
Ott van a Tribit-ben is a mély, csak egyes frekvenciákon nem annyi (nem olyan mennyiségben), mint a JBL-nél. De a különbség - szerintem - marginális (főleg, ha összevetjük az árakat). Ha pedig nem csak a mélyeket nézzük, hanem az összképet, akkor pedig már nem is annyira egyértelmű, hogy a JBL a győztes. A Tribit-ben - ha jól emlékszem - egy 9 sávos EQ van, míg a JBL-ekben talán 3 (a H/K-ban pedig nincs).
Szerintem a Tribit-ből sokkal tökéletesebb / egyenletesebb hangzás hozható ki, mint az előbb említett konkurenciákból. Ja, ráadásul az Onyx Studio-k mono hangszórók. -
carl18
addikt
-
Cyborg
őstag
...én olyan 30 körül raknám fel, de nem tudom itthon mennyire kapkodnak majd érte, nem JBL, uh nem ismeri a magyar
...az, hogy 5-6 órát ment, nem 50-et, sajnos nem ad hozzá töblet értéket, nem tudod érvényesíteni, bukóval tudsz csak túladni rajta, kivéve, ha itt ráveti magát valaki, de ne legyen igazam
-
2ofthem
aktív tag
Nekem a W-king T9 vált be. Ár-érték arányban nagyon jó szerintem. Iszonyat hangos, nekem a hangzása is tetszik, viszont nem vízálló.
Van fent róla pár teszt, pl:
[Itt Partybox 110-el hasonlítják] -
B1T3
Topikgazda
Eredeti a maga nemében… Eredeti kínai kopi.
Kár, hogy a Partybox 100 egy ideje kifutott, mert az tökéletesen lefedné az igényeid, de az eredeti Boombox is ilyesmi áron volt elérhető.
Így marad az ezeknél gyengébb hangminőséget JBL Partybox On-The-Go, viszont ez meg éppen sehol nincs raktáron.
Jobb híján esetleg érdemes lehet az Anker Soundcore Rave, Rave Mega és Rave Neo felé orientálódni.
-
Szia!
Hardveraprón van egy JBL PartyBox 110-es 100 ezerért.
Nem írtad, hogy akksis kellene vagy vezetékes. Új vagy használt? Magánszemélytől apróról is jó vagy csak új bolti?Ez a PartyBox 110-es elég nagyot szól, bár nem annyira szépen
Én eléggé leszedáltam itthon a készletet, maradt a Devialet és egy JBL Boombox. Na most a Devialetet zenehallgatásra használjuk a Boomboxot pedig bulikra, összejövetelekre szoktuk elvinni.
Amúgy a JBL Boombox szebben szól mint egy ilyen PartyBox. Én inkább azt javasolnám, hogyha nem sürgős akkor vegyél egy Boomboxot a használt piacról amikor lesz...Most találtam 80-ért de hidd el lesz 65-70-ért is szép állapotú és jó akksis.
Utoljára szilveszterkor vittük magunkkal, és kültéren/beltéren egyaránt megcsinálta a bulit. Bőven elég mindenre. Ha megnézed egy Boombox 2 most újonnan nem véletlen drágább mint egy PartyBox 100 vagy 110-es...
Sokkal könnyebben hordozható, tényleg csak felkapod és viszed, jobb az akksiidő (a gyári érték 24 óra míg egy PartyBox 100/110 csak 12 órás gyári értéket tud). Két napra vittük a Boomboxot első este szólt 4 órát hangosan, utána másnap szinte egész nap ment nagyon alacsony hangerőn és este megint rákapcsoltuk 3-4 órára hangosan. Hazahoztuk és annyit történt, hogy az 5-ös töltöttségből 4-es lettGyűlölöm ha egy hordozható hangszórónál azt kell lessem, hogy mennyit bír még az akksija. A JBL-nél soha nem volt ilyen félelmem. B&O, Marshall, Vifa , Harman/Kardon. Ezeknél a típusoknál mindig az akksi miatt aggódik az ember...
-
Cyborg
őstag
Ez a kettő, két különböző hangszóró, fél kg kontra 3,5 kg
A BOSE-t ismerem, az nagyon kicsi, tisztán szól, de kevés még beltéri partyra is.
Ha már kettőt akarsz venni, a BOSE helyett Tribit Maxsuond plus-t vegyél inkább, picivel jobbal szól töredék áron, vagy vedd csak a Rave Mega-t, és legfeljeb beltérben halkan hallgatod majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged