- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17523 üzenetére
"Te mit gondolsz a JBL közép-magas tartományáról ... "
Nehéz (nem lehet) erről általánosságban beszélni. Nálam a mono JBL-ek eleve kiesnek. Lehet azon vitázni, hogy ezeknél a hangszóróknál mennyi értelme a sztereónak (a hangkeltők távolsága, ill. a hangszóró és a hallgató távolsága miatt), de szerintem a sztereó mono-ba történő lekeverése egyszerűen "nem szül jó vért".
JBL-ekről nekem mindig (és szerintem más is így van ezzel) a b@szó mélyek jutnak eszébe. A JBL-ek hangolása elég jellegzetesen V-s szokott lenni. Vagyis (jó)sok mély, egy kis magas kiemeléssel. Ezek jót tesznek a mai EDM zenéknek. Klasszikust, rock-ot, egyéb zenét nem annyira jó rajtuk hallgatni. "Középről" az előbbiek okán szerintem nem nagyon lehet beszélni. Az egyetlen kivétel ez alól talán a BoomBox 3 wifi. Meg is kérik az árát ...Boom 2: nem különösebben érzem (Alan tesztje alapján) jónak. Egy hangos(abb) Boom, ami se nem szól tisztábban, se nem megy mélyebbre (csak többen benne a már korábban említett "kopogós" mély).
Motion 300: ezt sem tartom egy jó hangszórónak. Nem is igazán értem a koncepciót. Egy outdoor, "üsd-vágd nem apád" hangszóró két széles-sávú hangkeltővel és LDAC támogatással?
Szubj. vélemény
A Soundcore-nak két – igazán jó – hangszórója volt. Az egyik a Motion+, a másik a Boom. Egyik sem tökéletes (bár a Motion+ elég közel állt hozzá), de mégis több egyéniség van bennük, mint az azóta megjelenő modellekben.A Tribit szerintem a nyakára fog nőni a márkának, és az Earfün is kezd felzárkózni.
#17522 Steevy84
A support tényleg korrekt. Nekem is küldtek már ingyen (gariban) Liberty 3 Pro-t, és "gumiharangokat"
A sztori másik fele viszont nagyon gáz. Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy félremegy náluk valami a tervezésnél (ld.: Boom Plus passzív membránok ...).
A hibáról egyébként van felvételed? -
thornadoj
aktív tag
válasz
tibbike01 #17513 üzenetére
Az a baj, hogy nem sokat érnek ezek a videók, mert a mikrofonnak is van egy karaktere, meg annak a hangfalnak amivel meghallgatod a videót, így az eredeti hang valószínűleg köszönő viszonyban sem lesz a videón hallottal. Én stúdió hangfalakon hallgatok zenéket (presonus eris e5, és egy tannoy reveal 802), de még a stúdió hangfalak között is vannak karakterisztikai különbségek, pedig ott mindegyik gyártó a kiegyenlített tartományra törekszik. Amúgy ezt a videót hallgattam meg, és a souncore valamivel jobb középben, de az se remekel igazán.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17515 üzenetére
"Itt van pl a Charge 5 vs Motion 3."
Ribarszki a Motion+ -ról beszélt. És, ahogy korábban írtam szerintem nincs az a videót, amiben Te a JBL-t rosszabbnak fogod hallani.#17514 ribarszki
"A HK GoPlay3 már korrektebb ebben a tekintetben."
Esetleg majd ebbe nézz bele. A videóban egy 149,99 Eur-os (?) hangszórót hallhatsz, ami kuponnal – ha minden igaz – 112 lesz. Ez lehet átrendezi majd a piacot / árakat ... -
ribarszki
őstag
válasz
Videót? Milyen videót? Saját fülemmel hallottam.
De ez nagyban függ attól, hogy kinek mihez szokott a füle. Mivel nekem itthon sztereo hangfalpárom van (Dali+Hivox tuning) és NAD naturalista hangú sztereo erősítő, így kimondottan igénylem a tiszta közép és magas hangokat.
A JBL ebben gyenge, ez van. Ehhez nem kell videó. Nálam a Vifa az ami közelíti azt a hangminőséget. De ha még egy Onyx is brutális messze volt tőle, akkor szerinted egy JBL jobb? -
tibbike01
őstag
válasz
Vagy itt van a Boombox vs Boom Plus 4 perctől érdekes.
Eskü elmegyek fülészetre, ha ti jobbnak halljátok közép-magas-ének tartományban a Boom Plust vagy fentebb a Motion 300-at. -
ribarszki
őstag
válasz
tibbike01 #17513 üzenetére
Akkor mi nem ugyanazokat a JBL hangszórókat hallgattuk, mert mindegyikben nagyon túl volt tolva a puffogós mély, tiszta közép és magas hangokat pedig nem ismerték.
Ugyan ilyen gondom volt az Onyx 3-mal is. Vissza is vittem, mert mindent vitt a mély.
A HK GoPlay3 már korrektebb ebben a tekintetben.
Egyébként egy Motion+ is sokkal szebb közép és magas hangokkal bír mint az általam hallgatott JBL-ek. A Vifámról már nem is szólok, mert totál más liga. -
thornadoj
aktív tag
válasz
tibbike01 #17477 üzenetére
Nincs semmilyen szekta, csupán a hangminőség szubjektív, és az emberi fül is alkalmazkodik ahhoz, amihez hozzászokott. Én személy szerint a kiegyenlített frekvenciatartományt szeretem, pici közép kiemeléssel. Ilyen izléssel nekem hiányzik a nem professionális jbl-ek középtartománya. Nekem olyan érzésem van, hogy a consumer jbl-ek a mély kiemeléssel akarják megvenni az emberek többségét. Öcsémnek jbl charge 3-a van, bátyámnak aerfün uboom, én az utóbbit szívesebben hallgatom.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
tibbike01 #17492 üzenetére
"Ha a Passat és a Yaris egy árban lenne, de nekem csak a Yaris fér be a garázsba, akkor a Yarist venném..."
És lebeszélnéd a Passatról azokat, akiknek beférne a garázsba?"Blődség lenne azért lenézni pl a JBL Charge 5"
Ki nézte le?Egyszerűen csak arról van szó, hogy az árkategória minden keresésnél ott van. Akinek a méret korlátozott, azt szintén megadja.
A cél ugye az, hogy mindenki megtalálja az igényeihez legjobban illő eszközt. -
Peaceliker
addikt
válasz
tibbike01 #17492 üzenetére
A legtöbben viszont ár szerint nézik.
Vagyis olyat ritkán láttam még hogy valaki x kategóriát keres, inkább hogy mennyit szánna rá.
Persze paraméterek (max x kiló) érdekes lehet. De itt sem egy áru cuccokat keres senki össze hanem azonos súlyút. Bár ez lehet mondjuk az egy kategória mérce is talán.Előbbi szempontból igenis releváns egymás mellé tenni azonos áru cuccokat. És még ha teszek alapján azt is mondom én is, hogy igen a jbl boombox jobb mint az akármi akár 20% al, akkor sem ér meg nekem 2-3x árat. Aztán akinek igen, neki up to you, nem vagyunk egyformák
De szerintem egy bt hordozható műanyag doboz cucc nem egy hifi kategória amikor azt mondom hogy 4m et adok ki érte 2 helyzet mert picit jobban szól...
Szigorúan szerintem -
-
Cyborg
őstag
válasz
tibbike01 #17474 üzenetére
Te vagy a tibbike01, a JBL legnagyobb fanja, aki számára más nem létezik, csak a JBL
Pár hónapja már megbeszéltük, hogy téged Alan Ross, vagy Oluv se tudja lebeszélni a JBL-ről, csak szegény Adamsky elfelejtette már ezt, és beleszaladt a ...
Nincs itt semmilyen JBL gyűlölő klub, itt mindig forog 3-4 nagy márka, akik ár-érték arányban jók, Nálad viszont csak a JBL létezik.
Jó a JBL is, csak nem annyira jó, és ráadásul nagyon drágán adják, amit adnak. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17469 üzenetére
"Jó, de a Boom 2-vel kellene összehasonlítani ... " – O.K.
Had kérdezzek valamit!
A JBL Boombox 3 szerinted jobb, mint a Soundcore Boom 2?
A Boom 2 jobb, mint a Soundcore Boom 2 Plus?
Most hirtelen csak ezt találtam: Boom 2 Plus vs. JBL Boombox 3.
Ezek után remélem el fogod tudni helyezni a Boom 2-t.#17468 Peaceliker
" ... amit és ahogy mondta picit elfogultnak tűntek."
Ne arra figyelj, hogy mit mond! Van egy jó minőségű fej- vagy fülhallgatód? Hallgasd meg bármelyik általam link-elt tesztet!" ... én is kíváncsi vagyok rá milyen lett ... "
Én arra számítok, hogy ilyen. Vagyis az előbbi link-en lévő baloldali hangszóró. Ami kicsit elmarad a másiktól, de azért na! Hallottunk már rosszabbat. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17461 üzenetére
"Elmondanád, hogy milyen adatok, tesztek ... "
Az imént link-eltem neked a 3. tesztet. Meghallgattad bármelyiket is?
Persze lehet erre azt mondani, hogy ez csak egy – talán elfogult forrás –, de ezeknél hallani is a különbséget (nagyobb / drágább hangszórókhoz képest). Meg lehet ezt hamisítani? Persze, de ha ilyet tenne Oluv, akkor (teljesen) "lehúzhatná a rolót". -
L4D1K
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17457 üzenetére
O.K. nem volt egyértelmű, hogy – a sok Boom közül – melyikre gondoltál. Sorry!
Ettől függetlenül a végkövetkeztetés áll, ill. még inkább tényszerű.
A Boom 2 a kanyarban sincs az UBoom X-hez képest (még, ha ez utóbbin a nem "legtutibb" fw. is van). A Boom 2 Plus-al lehetne összemérni, de szvsz. ahhoz képest is jobb (lesz remélem). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17454 üzenetére
Sajnos nem lehet – még mindig – tudni, hogy végül melyik fw. került bele, de Oluv-nál szólt ez így is. (ja, ez a Boombox 3). Igen, a Boombox-ra lehet azt mondani, hogy még több a mély, de aki nem csak ezt hallja, – ill. észreveszi, hogy pl. upper-bass nincs benne – annak az UBoom X sokkal hallgathatóbb.
Bocsi, most esett le, hogy téged már próbáltalak meggyőzni arról, hogy néha akadhat jobb hangszóró a JBL-nél, de akkor sem sikerült. Szóval: a JBL Boombox 2 mindennél (is) jobb. -
-
Norby86
őstag
válasz
tibbike01 #17385 üzenetére
Köszi az infót!
#17386 Tiger.: Nem ismerem a Blitzwolfokat. Ez akkor hangzásilag jobban szól mint a JBL? Mélyek milyenek benne? Mondjuk a hang összképe is fontos, hogy ne csak a mély meg a közép legyen domináns, hanem azért szép magas hangok is legyenek benne. De a mély az nem árt ha azaz igazi sub mély, mert főleg techno, trance, dnb és hasonló műfajú zenék szólnának rajta.
-
Steevy84
csendes tag
válasz
tibbike01 #17315 üzenetére
Én a soundcore oldaláról vettem 99 euróért (129 eredetileg de volt rá 30 euró kedvezmény), de lutri mert valamikor azt mutatja hogy szállítanak M.o-ra valamikor meg nem, amikor volt a discount akkor pont nem, úgyhogy osztrákban dolgozó ismerős rendelte meg és hozta haza nekem.
Ahogy nézem most 109 euró szerintem annyiért is bőven jó [link] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17296 üzenetére
"Senki nem ajánlott 2.1-et neked."
De-de, én írtam, csak azután töröltem (de, nem amiatt), hogy hcol7 írta.
All-in-all: én akksis hangszórón kívül mindent néznék: 2.0, 2.1, de ezek a "doboz" hangszórók (amik egy egységből állnak) is jók lehetnek. Esetleg azt is figyelném, hogy pendrive-ról tud-e lejátszani, mert akkor a bt. sem lesz probléma. Eleve szvsz. egyszerűbb egy nagy playlist-et összeválogatni pendrive-ra, mint a telefonnal bíbelődni (távolság, több felhasználó / hallgató) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17241 üzenetére
Ebből a háromból egyedül az utolsó nem mono, szóval őszintén nem értem, hogy milyen térről beszélsz.
#17242 betegphiu
Miről van szó? Boom 2 Plus? Érdekes, most az amazon-ról se lehet rendelni.
... StormBox Blast-ot viszont lehet. Árban most épp azonos a kettő. Számomra nem kérdés, hogy melyiket venném:#17245 Atish19
Én ezt a kettőt találtam (link1, link2), de nem mernék rá fogadást kötni, hogy melyik lesz még 2 év múlva. -
Dhampir
félisten
válasz
tibbike01 #17207 üzenetére
A JBL hangszóróhoz egy megjegyzés (nem Bluetooth).
Például laptopok terén, amibe JBL volt beépítve, az a maga kategóriájában nagyon szépen szólt, legalábbis az általam ismert egyéb egyszerűbb beépített kis hangszórókhoz képest. Ilyen volt a Lenovo IdeaPad Y700, a laptop alján egy aprócska beépített mélynyomóval is kiegészítve.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17231 üzenetére
" ... a Bose, Denon, Harman, Sony...stb szóba sem jött ... "
Bose-t nem merem ajánlani, mert az egyetlen, amit én (talán) megvennék az a Soundlink Max, de tudásához képest az is nagyon drága. Esetleg akkor lehet bármilyen hasonló árú vagy olcsóbb hangszóróval való összevetés esetén győztesnek kihozni, ha valaki nagyon ragaszkodik a lehető legkisebb mérethez.
Harman-ról írtam. Épp neked ... Go + Play 3. A Sony-t - ezért most biztos kapni fogok, de - én nem tartom jónak.
Szekta kérdés: általában mindenki, minden topic-ban a best buy-t keresi. És ezek bizony a bt. hangszórók esetén a Tribit, Soundcore, Earfün (most így hirtelen, ami eszembe jut) márkák közül kerülnek ki. Bár én a Soundcore-t lassan inkább a nem ajánlom kategóriába teszem ... -
válasz
tibbike01 #17207 üzenetére
Nem, a Flip 3 volt a leggyengébb, a motion boom szerintem alatta van a charge-oknak, de eq-val sokat ki lehet belőle hozni, és szabadtéren lehet, hogy közelítene vagy előzne. A motion+ nekem nagyon tetszik, hogy ez vagy a charge, az kicsit pro-kontrás, nem merném ennyi hallgatózás után határozottan kijelenteni.
Ha az árat is nézzük, akkor sokkal trükkösebb, ha úgy gondolkodunk, hogy a Motion+ szállítással normál áron kb. 42 e huf, a Charge 5 sufni gsm-ből kb. 44 e huf, akkor lehet, hogy hajlanék az utóbbira a hazai beszerzés, nagyobb elterjedtség, jó dizájn miatt.
Ha viszont azt nézzük, hogy a Motion+ jelenleg szállítással 30 e huf, a Charge 5 meg normális helyről 55 e huf, akkor pedig az előbbit választanám, és megspórolnék 25 e huf-t, vagy vennék kettőt (58 e huf, mert a szállítás ugyanannyi), és biztos vagyok benne, hogy bármelyikből kettő jobban szól, mint a másikból egy.Egyébként a Tribit Stormbox Blast sem egy tökéletes eszköz, de ahogy már egy picivel nagyobb hangerő kell, rögtön kijönnek a méretéből adódó előnyei, ez nagyobb térhez, bulihoz, nagyobb társasághoz van. Itt ugyancsak megjegyezném, hogy a JBL Boombox 3 szerintem is jobb nála, de 2,5-3x drágább is..., de ezt csak emlékből és yt videókból mondom. (Még az xtreme is drágább, de azt még nem hallottam.)
Ezt mind a saját ízlésem szerint írom, lehet, hogy másnak más a sorrend. Szerintem mindegyikkel boldog lehet a tulaja, nyilván, ha valaki vásárlás előtt van, akkor próbálja a legjobbat kihozni, érthető módon.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17218 üzenetére
Amit hallasz, az egy harsányabb közép. Itt már minimálisak a különbségek, ill. ízlés kérdése. Meghallgattad, hogy mit mond Alan a 9:30-as rész után összegzésképp:
" ... the Boombox 2 as being stronger in the mids and the highs ... "
" ... a Boombox 2 erősebbnek bizonyult a közép- és magas hangok esetében ... "" ... bit more detailed and a bit clearer even though the measurements don't say that ... "
" ... egy kicsit részletesebb és tisztább, bár a mérések nem ezt nem támasztják alá ... "
... ezt a Tribit-re mondja." ... but in terms of multi-genre all-round just having a listen to your music I think this is the more musical of the speaker ... "
" ... de a több műfajú, mindenre kiterjedő zenehallgatás szempontjából azt hiszem, ez a hangszóró a zeneibb... " – szintén Tribit" ... na jó azért ne kerüljön fél millióba ... "
Az mindegy, hogy a videó készítése pillanatában pl. 2db Blast-ot kapsz 1 Boombox 2 áráért?" ... JBL is veri a UBoom-ot." – ezt melyik videóra írod?
Mivel hallgattad a videókat? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17216 üzenetére
Most nincs időm keresgélni, de az egyik általad link-elt videó után is beajánlotta ezt a YT. A Tribit-et egyébként tök fölöslegese a Xtreme 3-al hasonlítani, mert nagyon nem egy liga.
... inkább a Boombox 2-vel, ahogy Alan is tette. Tere lenne a JBL-eknek? Háát, amelyik sztereó, annak talán. Nyilván a Blast se hibátlan, de hasonlítsuk össze az árakat (is)!Az, hogy kinek mi jön be, bizonyos szint felett preferencia, hallás, és zene kérdése is.
Tényleg, te min hallgattad meg ezeket a teszteket?Közben kettő UBoom X-es tesztet feltöltöttem: teszt1 (JBL, outdoor, ez a legkeményebb a hangszórók szempontjából), teszt2 (Blast, szintén outdoor)
Én nem akarlak - és nem is tudnálak - meggyőzni, de én nem látom azt az előnyt a JBL-ek esetén, ami megérné a felárat. Sok esetben pedig még szvsz. gyengébben is szólnak, mint pár olcsóbb hangszóró.
Szóval, ha az ár nem gond, a hangzás pedig neked bejön, akkor hajrá. Nem rosszak a JBL-ek, de nekem nem érnek annyit, ill. én nem csak EDM-et hallgatok ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17209 üzenetére
"De miért van az, hogy minden review videóban, vakteszten...stb a JBL a jobb."
Én nem látom ezt a mindig jobb dolgot. Egyébként feltehetném úgy is a kérdést, hogy miért van az, hogy a YT tesztelők 99% szerint a Soundcore X600 a "best speaker ever", miközben ... hát nem egy acélos cucc.
2 db komolyan vehető tesztelő van most a YT-n. Pontosabban most már csak egy. Alan Ross (a másik ugye Oluv volt). A többinek eszköze (jó binaural mikrofon) és/vagy hallása és/vagy gerince (megvette a gyártó kilóra) nincs."Most pl a Harman/Kardon Onyx Studio 7-et nézegetem ... " – mire, hol használnád? Nekem spec. a 7-essel is az a bajom, hogy az is ilyen "fél-mono" cucc a hangszórók elhelyezéséből és fajtájából adódóan. A 4-esnél még nem ment ez a cigánykodás ...
"Igaz az Onyx mélyre megy, de énekhang/közéhang alig van."
Na, vajon miért. Nézd meg az első képet! Van két csipogó, és egy nagy mély hangszóró + a passzív membrán. Ez nem zenélésre lett kitalálva, hanem EDM-re. Az biztos jól szól rajta." ... ha jó hangot szeretnék, akkor a JBL lesz a nyerő."
De, melyik, milyen méret(kategóriában)? Nem mindegy! Nem lehet általánosítani (szerintem)."Azzal legalább nem kell eq-zgatni, az elhelyezéssel babrálni..."
Na, ez a másik! Nem is tudsz eq-zni, mert jobb esetben van három sávod. Az elhelyezésre pedig minden hangszóró érzékeny." ... ha tudtok olyan összehasonlító videót mutatni, ahol a JBL alul marad ... "
Szerencsére lementette ("pókösztön", nem tudom) Oluv UBoom X tesztjeit (4db van meg), majd felteszem Rumble-re ...
Nekem az nagyon áll-leejtős volt.
... de ezen kívül is akad azért. Biztos Alan csatornáján is akad pár. Itt jut eszembe, hogy a JBL-nek a kisebb hangszórói tényleg mono-k. Én olyat tuti nem vennék."Ezért is keresgélek más márkáknál, Harman, Anker, Tribit...stb"
Tribit-ben ott van – már jó ideje – Stormbox Blast. Nemrég szuperül le volt akciózva (most nem tudom mennyi). Szvsz. egyedül a külsejébe lehet belekötni, de hangzás szinten simán van olyan jó, mint a Boombox 2 v. 3 tököm se tudja, mivel kóstolták össze annó.
A Go+Play 3 is egy jó cucc, de nem outdoor. Boombox 3-ból inkább a wifi-s... de tényleg nézz rá Alan csatornájára, és nézz, de leginkább hallgass meg pár tesztet tőle.
Van Onyx Studio-s tesztje is (úgy rémlik). -
Cyborg
őstag
válasz
tibbike01 #17212 üzenetére
Ezért írtam, hogy nincs olyan, hogy alul marad valami. Ez egyénfüggő.
Én pl hányok a JBL-től, nem tetszett soha sok, magas nélküli mély, és a nagy hype se, ami körülötte van, ezért is kerestem mást. Neked meg az az isten. Erről nem tudunk vitát nyitniIsmerősömnek volt Bose Soundlink Mini, 70ezerert, én meg vettem egy Tribit Maxsound Plust 20ért amazonról, mert töredék pénzért ugyanúgy szólt, talán még kicsit jobban is.
A másik haverom vett egy Sony xb32-őt 40 körül, én meg vettem egy motion+-t 25ért. Nekem sose tetszett a Sony, se jó magas, se jó mély, de havernak tetszett, mert Sony, márka, és biztos jó, aztán mellé raktuk a Motion+-t, és rájött , miről beszélek.
Aztán ugyanez a cimborám vett egy extreme 2-őt talán, nem emlékszem, majdnem 100ezer volt, aztán én meg vettem egy Motion Boomot 28-ért, melléraktam, és egyet értettünk, hogy sokkal szebben-jobban szól, főleg EQ-zva.Szóval igenis számít, hogy mi az ami elérhető, mi van eléd rakva a polcon. Az ismerőseim nem tájékozódtak, bementek a boltba, látták, hogy márka, Bose, Sony, JBL, megvették. Én meg utána jártam, teszteket hallgattam, fórumot olvastam, és mindig tudtam jobb alternatívát találni sokkal olcsóbban.
Te JBL fan vagy, én semmilyen. Ankerem van, imádom, de Boom2-őm nem lesz, mert nem jó irányba mennek, ha lesz egy másik márka aki jobbat csinál, esetleg olcsóbban is, akkor azt fogok venni.
Nem mondom, hogy JBL-nek nincsenek jó speakerei, biztos vannak, nem tudom, de, hogy csukott szemmel, Neked mindig, minden körülmény között a JBL a jobb, az fanatizmus, és, vagy nyilván annyira rá van már állva a füled, ízlésed a JBL-re, hogy mást nem is fogadsz el🙂
-
Cyborg
őstag
válasz
tibbike01 #17209 üzenetére
Azért hasonlítanak mindent a jbl-lel , mert azt ismeri mindenki, hallott már mindenki JBL-t, mert ott van minden Media Markt polcán pl., meg régebben a JBL volt az isten, meg a non plusz ultra, mert szinte csak a gagyi volt olcsón, meg a JBL utána jóval drágábban. Így került magasra a JBL, és tartja is ott magát még mindig, mert mindenhol ott van, és kicsitől a nagyig mindenféle hangszórókat árul.
... szerintem valami ilyesmi áll a dolgok mögött, de nyilván tévedek, vagy legalábbis nem látok minden aspektust jól , és csak féligazságaim vannak.
... szerintem nincs olyan, hogy alul marad ez, vagy az. Máshogy szól, és nem mindenkit érdekel a feequency respond görbe, amit Oluv, és Alan is mér állandóan.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
tibbike01 #16750 üzenetére
Azért pipálja le, mert a Flip csak előre sugároz hangot, a T7 pedig "körkörösen"(2.1), ezért a videókon ratyinak hangzik! A Flip 4 újkori ára amúgy kb kétszerese a T7-nek, szóval az árat tekintve nem releváns az összehasonlítás
Írj rám privátban, tudok segíteni/meg tudom mutatni a T7 igazi hangját! -
Cyborg
őstag
válasz
tibbike01 #6861 üzenetére
...angolul is kiírja, ha átállítod a nyelvet.
Pontosat nem tudok neked mondani, mert 1x rendeltem innen öszesen.
Ami biztos,hogy a free delivery megtévesztő, mert nekem felszámoltak olyan 7Euro csomagolási , és postaköltséget. Viszont van kupon a hengszóróhoz, uh még így is jobban jársz kicsit, mint az eredeti ár.trbdeins kóddal elvileg 15% jön le bármelyik tribitből az amazon.de-n.
-
Cyborg
őstag
válasz
tibbike01 #6798 üzenetére
Ne viccelj, ennyiért nem kapsz jobb cuccot, minőségi termék, vízálló, tisztán szól minden hagerőn, hosszú üzemidő. Rossz oldalon nézed a teszteket. Nekem a nagy tesója van, teljesen jó.
10 ezerért nem lesz bose
olvass vissza, van linkelve egy összehasonlító oldal, ahol össze tudsz hasonlítani hangszórókat. Ott csemegézz
-
HGTimber
tag
válasz
tibbike01 #2812 üzenetére
Divoom Voombox Outdoor (2) vélemény:
A hangja végülis tetszik, igaz, viszonyítási alapom nincs. Kb. 70-80%-os hangerőn még szépen, tisztán szól. Vannak szép magasak, közepek, és még mély is, véleményem szerint egyáltalán nem doboz hangú, sőt... Sajnos az enyém a max. hangerő környékén (90-100%) a nagy basszusos zenéknél elég zavaróan zizeg a hangszóró. Először el is ment tőle a kedvem, de aztán kitapasztalva, visszavéve a basszusokból, nem üvöltetve teljesen szépen szól. A hangerőre nem panaszkodok. Az akkuval kapcsolatban még nincs sok tapasztalatom, eddig 1x töltöttem, kb. 12 órát hallgattuk beltérben és kint az udvaron, 50-80%-os hangerővel, bluetooth-szal, és az akku kb. 45-50%-on van. iOS-szen és Androidon is kijelzi az akku töltöttségét. Érdekes dolgot figyeltem meg: Androiddal, ha állítgatom a hangerőt a hangszórón, akkor csak a hangszóró hangerejét állítja, a telefonét (bluetooth média) nem, viszont iOS-szel a telefon hangereje változik és a Play/Pause gombokkal vezérli a média lejátszót, Androiddal ezt még nem próbáltam - lehet nem sikerült érthetően leírnom
Az NFC-t nem tudtam életre kelteni, pedig van NFC a telefonomban, de nem csinált semmit, bluetooth-szal eddig 3 különböző telefonnal gond nélkül párosítottam.
Sajnálatos, hogy a 2. generációsról lehagyták az akasztót, ill. hiányzik (nekem) a microSD olvasó, na meg a beépített FM rádió.Összeségében meg vagyok elégedve, számomra a hangereje elég, beltérben a méretéhez képest szépek a mélyek, kültéren már nincs akkora mély, de így is szépen, telten szól. A rokonok is meglepődtek, hogy milyen jól szól.
-
Hauptmann
veterán
válasz
tibbike01 #2352 üzenetére
Valóban, van basszusa a JBL Flip 3-hoz képest, de tiszta magast most sem hallok igazán.(és meglepően szar a Flip 3 hangja):
Krill,
Most is fenntartom a véleményem, hogy a videók alapján leginkább az SL-1000S-nek van leginkább V karaktere. Persze, ezekk csak videók, élőben nem hallottam egyiket sem sajnos. És az is lehet, hogy ha nem bt-n, hanem rendes kábelről lenne meghajtva a cucc, más lenne az eredmény.
Az viszont érdekelne, hogy milen beltéri Creative, vagy Logitech hangfalat ajánlanál..
-
Krill77
őstag
válasz
tibbike01 #2352 üzenetére
Van abban igazsag, h az sl szépen szól. (Mar az eredeti. Ez a jkr ez passz) No de, h lehet egy divoommal összehasonlítani az is passz. Hisz amikor az sl mar recseg, a divoom akkor éled.. Ha meg valaki 3 videót nez meg es egyetemes igazságokat kürtöl azzal nem kell érdemben foglalkozni.
Azt kell eldontenie mindenkinek, h milyen igényeknek megfelelő speakert akar. Számomra a Bluetooth speaker egy mobilis cucc, tehat kint is szoljon. Hangosan. -
Hauptmann
veterán
válasz
tibbike01 #2327 üzenetére
Oluv oldalán össze tudod hasonlítani az SL-1000S-t (JKR K1000) meg az Enusic Soundcup-ot (Leadzfm Missile). Az Enusic jóval tompábban szól, ahogy ezt Fing86R kolléga is megerősítette.
De ha lehet hinni Oluvnak, akkor a Divoom Voombox 2-nek is elég fos, középkiemelt hangja van az SL-1000S-hez képest.
Szerintem ezek után ki lehet jelenteni, hogy akinek a hangminőség fontosabb a hangerőnél, annak a 10-20 ezres kategóriában kb. egyedüli választása a JKR:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest