- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #30033 üzenetére
Az fura, mert nekem A6100, A6300 és A7III esetében is mutatja:
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #30031 üzenetére
Azt a profil böngészőben megtalálod (develop modul, jobb oldal a basic fül tetején ahol írja a képprofilt). Elvileg a Fuji filmszim-ek alapból benne vannak.
Vagy arra gondolsz, amit a gyári szoftver tud, h áthozza a HL +1, Shadow +1, Color, stb beállításokat a vázból?
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #30009 üzenetére
mert kuponkódos. Amikor fizetsz, akkor kell megadni. A kártyaszám felett van egy kis kék szöveg arra kell kattintani.
Többi PÜ-ben
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29991 üzenetére
Nekem x2 van most a Fuji-hoz és nagyon szeretem hogy egy mozdulattal rögzíthető a vakupapucshoz. Kezelése is elég egyszerű. Elötte X1 volt Sony-hoz. Az is használható volt. De az X2 rögzítési módja, és az egyszerűbb kezelhetösége megérte a felárat az X1-hez nekem. Az Xpro amiatt esett ki, hogy nincs rajta vakupapucs.... Mondjuk egyszer sem raktam se az x2 se az x1 tetejére vakut még, de legalább lehetne
-
válasz
Speeedfire #29982 üzenetére
2-2 izzót lehet ki-be kapcsolni, esetleg az izzó teljesítményével lehet még változtatni, ha 2 foglalatba kisebb, 2 foglalatba pedig nagyobb teljesítmény kerül, de persze nem úgy, mint egy ledes potméteres godox sl60-at, ez jóval macerásabb és amatőrebb. 20-30 ezer Ft-os kategóriában van jobb alternatíva amiben már minden benne van?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29977 üzenetére
Tud ennél élesebbet is? Épp az lenne a lényege.
Pattintsd bele az AD200-at! Modelfénnyel egyszerűbb az élet. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #29976 üzenetére
Nem voltak selejtek.
Ma hoztam el, egy nagyon rapid teszt csak. Gyors összeraktam, vágtam papírból mintát, és beleraktam a dia helyére (ide majd csinálni kell fémből, papírból mintákat). Néztem alin kész mintákat, de sokallom. [link]
Pár fotó róla. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29974 üzenetére
Ha elkészül a végleges (tuti lesznek selejtek
), akkor azért dobj már be ide egy gyors beszámolót kérlek!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29972 üzenetére
És azzal el tudsz érni teljes takarást light spill nélkül? Gondolok itt arra, hogy a fekete ne engedjen át semmi fényt. Gobos pl fém lemezzel dolgozik ha jól láttam.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29970 üzenetére
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29964 üzenetére
Arra figyeljetek majd, h ha PLA-ban nyomtattok, akkor megolvadhat hő hatására! Ha esetleg sokat lőnél 1/1 teljesítményen.
Na meg elkezd füstölni a műanyag. Az nem vmi bizalomgerjesztő.Meg ne fogja le a szellőzőjét a fejnek...
Megleshetem a projektet?Én speciel a Godox Blaster-en filóztam, de az már tényleg úri hóbort csupán, ami valszeg csak a port fogná.
-
rii
nagyúr
válasz
Speeedfire #29967 üzenetére
ok, nagyon köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29959 üzenetére
Ez egy bordázott lencse, ami a fényt fókuszálja. Alapból ez van az AD200-on is.
Told hátra amennyire lehet, nyomd fel max fényerőre és a nagy távolság miatt kvázi párhuzamos fénnyaláboknak kéne érkeznie a reluxára. Minél kisebb a fényforrásod, annál határozottabb az árnyék. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29955 üzenetére
???
Minden rendszervakun fresnel fej van.
Monolight-al próbálkozol? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29951 üzenetére
Bare flash jó távolról sima fresnel fejjel? Elvileg a pontszerű szúrós fénynek éles árnyékot kéne vetítenie.
De csak közelre, szóval a reluxa legyen közvetlen a model arca előtt. A vaku meg távol. -
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29951 üzenetére
Alvó mód lehet a hibás.
Én is szívtam ezzel sajnos. Ha a v1-f vaku elmegy alvó állapotba akkor az x2t-f nem tudja felébreszteni . Oda kell mennem és manuálisan felébreszteni.
Egyébként a test gomb lenyomásával lehet késleltetni az elalvást. Ha meg a kioldó ment alvó állapotba, akkor a test gombbal lehet felébreszteni és utána már jól müködik minden. Tehát ha hosszabb szünetet tartasz akkor érdemes a test gombbal kezdeni....
Ezért én most már megszoktam hogy rendszeresen nyomkodom a test gombot.... -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29949 üzenetére
Ha alszik az Xpro, akkor kikapcsol a képernyő. Azt könnyen észre lehet venni.
Amúgy lehet butaságnak hangzik, de rögzíted a papucsot a biztonsági csavarral, ugye? Ha nincs teljesen a helyén, akkor is lehet misfire. Én jártam már így, hogy egy kioldóm van csak és két váz között oda-vissza pakoltam és nem kattantak be az érintkezők a helyükre rendesen, aztán nem értettem mi a baj. Fuji papucson a csavar meg kitol egy apró kis csapot a vázon lévő furatba, ami elmozdulás ellen rögzíti a helyes pozícióban az érintkezőket. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29947 üzenetére
Nem hallottam még olyanról, hogy egy váz alvóba tenné a vakut.
Az Xpro-nál ez biztosan a kioldó funkciója. De ha minden kötél szakad, akkor kikapcsolhatod a menüjében. De ezzel nekem még nem volt gondom.
Persze alvóból a váz csak képkészítéskor tudja felébreszteni és olyankor nem tud jelet küldeni.
A másik meg a vaku készenléti állapota, ami még eszembe jut. De asszem ha egy AD200 pl alvóba megy, akkor azt csak manuálisan lehet felébreszteni. Én ezért felraktam mindegyiket 90 percre. Ráérnek várakozni.
Ha ez se megoldás, akkor az interferenciában keresném a hibát. 2.4 Ghz, szóval érdemes lehet szkennelni egy wifi-t az adott helyen és csatornát váltani a vakukon ha szükséges. Esetleg egy ID-t is be lehet állítani, de az asszem csak más Godox használókkal való áthallás elkerülésére van. Bár nem vagyok benne biztos, hogy nem kódolja a jelet az ID-vel. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29944 üzenetére
Az Xpro kioldóban nincs visszavéve a hatótáv 30 méterre véletlenül?
Ha igen, akkor használd 100-on! Csökkentett adóteljesítménnyel tapasztaltam ilyet.
Ha alvóba megy, akkor kikapcsol a képernyő. -
válasz
Speeedfire #29927 üzenetére
Köszi, én még vacillálok, bár ahány videó vagy kép, annyiszor változtatnak a dish színe mellett máson is, így elég nehéz eldönteni. Mindenesetre, én nem modellkedő tinilányok fotózására szánom, így lehet, hogy a fehér előnyösebb lenne a bőrhibák "rejtése" miatt.
-
válasz
Speeedfire #29925 üzenetére
Köszi, én is erre jutottam, pláne, mert a helyiség nem túl nagy, ahol használom majd. Most már csak a fehér / ezüst vonalon kell túllendüljek. Látom, hogy mindenki ezüstöt vesz, nekem a fehér fénye jobban bejön, de az meg már majdnem softboxos (ami meg van már), ezért húzok az ezüst felé. Te milyet használsz?
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29892 üzenetére
Mondjuk a Fuji-nál, a mobilapp egyszerű Bluetooth-os kioldóként is használható. tehát emiatt nem biztos hogy szükséges..
-
válasz
Speeedfire #29877 üzenetére
Köszi, immáron sokadjára!
Ezt megtaláltam kapásból, már követem is őket, hogy értesüljek egy esetleges WS-ről. Igazából arra gondoltam "utánanézés" címszó alatt, hogy a WS megtartójától teljesen független forrásokból szerzek infót arról, mit is kapok. Sok a jól marketingelt lutri manapság, valahogy mindenki ebből akar meggazdagodni (meg videó gyártásból). Mondjuk az oldaluk elég bíztató, a modell elég korrektnek tűnik, sajnos úgy látom, gyakran nem szerveznek WS-t. Még jó, hogy most voltak Pécsett, biztosan mentem volna, ha tudom időben..
-
válasz
Speeedfire #29875 üzenetére
Köszi a tippet, próbálok utánanézni, hátha van erről több infó.
-
topikk
senior tag
válasz
Speeedfire #29868 üzenetére
Hogy alakulnak ezeknél a témáknál az optimális DOF-ok?
-
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #29858 üzenetére
Neked
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29821 üzenetére
Először látom én is. Az a 85 1.8 elég odab.szós, főleg 300 dollárért. Viszont nincs raktáron.
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29821 üzenetére
az x-t3 mai nappal kapott új firmware-t, hiperszuper AF-fel, de tényleg
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29813 üzenetére
Akkor mindjárt cáfolnék is pár dolgot
- Az x-t3 esetén pdaf a szenzor 95%-át lefedi és 425 hybrid AF pontja van
- Viltrox -nak nagyon jó kis AF -es fényerős fix obi sora van: 23/1.4; 33/1.4; 56/1.4 ; 85/1.8 . Igen jók és árban is jók. Nekem van a 23 és az 56 ha beindul a portré akkor majd veszek egy 85-öst is.IBIS az tényleg csak az x-t4-ben van. Illetve majd most az x-s10-ben jön. Kíváncsi leszek ennek milyen lesz az AF-je. Ha jó és nagy lefedettséggel akkor én le is váltom a vázamat, ha már kész jó áron....
Persze nem akarlak rábeszélni a Sony a7iii is nagyon király lesz . Főleg a te kezedben az eddigi képeid alapján
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29807 üzenetére
Mielőtt megveszed az a7III-t azért tesztelj X-T3 is
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29807 üzenetére
igazából nem az apsc volt a lényeg, hanem a Fuji, a jpeg motor és a filmszimuláció...
én sajnos kimaradok a bandából.. messze lakom, meg a 3 gyerek mellett kevés a szabadidő a bandázásra... emiatt is váltottam.... de majd ha nagyobbak lesznek...... -
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #29803 üzenetére
APS-C-s, talán E3 a váz.
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #29803 üzenetére
De jó váltás
-
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #29801 üzenetére
Fujis
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29792 üzenetére
a7rii, a7riii és a9.
De egyik sem mért összevissza. Egyszerűen csak egy kicsit hidegebbre vagy melegebbre ugyan abban a sorozatban. De ez nagyon könnyen korrigálható volt.
Konkrétan nem emlékszem a 3 közül pontosan melyik jobban, melyik kevésbé egyszerűen ez az emlék maradt meg bennem.
Nagyon jó lesz az az a7iii! -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29797 üzenetére
Lassan két éve használok LR-t és most látom ezt először!
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29792 üzenetére
Oké, nyilván szinkronizálod a beállításokat. De az nem fogja match-elni az expo különbségeket a sorozat képei között.
Én pl aperture priority módban kezdtem fotózni, de akármilyen jók már a mai gépek azért előfordul némi inkonzisztencia: picivel más záridő, picivel más iso.
Nekem eddig a legközelebbi eredményt az adta, ha LR-ben nyomok egy "auto"-t a basic fülön. Ez úgy hellyel közzel kihozza egyenlőre a képeket, de ez is hibázik néha. Mindig végig kell mennem egyesével, h lássam kb ugyanolyan világosak-e. Ugyanott van-e a bőr tónusa a hisztogramon.
Van erre vmi jobb megoldás három kattintással?Amint áttértem full manuálra mindig és mindenhol, sokkal gyorsabb lett a post is. Konzisztens minden kép.
Persze én max 1 percet töltök egy képpel és ez még csigalassúnak számít.Mi a munkameneted egy egy órás retusnál?
Miket csinálsz a képpel? -
grigo
őstag
válasz
Speeedfire #29773 üzenetére
Köszönöm megnézem. Az a baj, hogy most nagyon kicsit a keret mert az élet más területén elszálltak a költségek, amúgy egy 200-as volt kinézve. Kicsit úgy vagyok vele, hogy ha beválik akkor jó ha nem akkor jó lesz élfényes fényformálóba.
Vagy, nem itthon veszem a 60-asat hanem ebay-ről egy cseh raktárból az SL150-es godoxot, csak azon azért lehet látni, hogy egy régebbi konstrukció. De a fény az fény
Köszönöm a segítséget. Ez az ikeás megoldás elég budget/home verziónak hangzik, kérhetek egy linket, hogy melyikre gondolsz? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29787 üzenetére
Oszt hogyan dolgozol fel többszáz képet post-ban, ahol mindegyiken picit más expó lesz?
Leszívod magad mire egyesével match-eled a képeket egy sorozatban. -
hito
nagyúr
válasz
Speeedfire #29740 üzenetére
Köszi, azt hiszem ezt kerestem.
Ötvözi a PS és az XnView előnyeit raw szempontjából. Lencsekorrekciót ugyan automatikusan végez (nem úgy mint Xn-ben megnyitva), viszont az élesítés minősége messze meghaladja a PS-ét, illetve a színkezelés/bőrtónus (legalábbis Fuji X-T3 esetében) is sokkal jobb, és ami fontos, hogy default nem "lapos szar" színekkel jeleníti meg, hanem normál színekkel. Bőrtónus/színek terén Sony RX100 Mark VI-nál mondjuk nagy különbség nincs, csak Fujinál. Ez a két gép van itthon, így csak ezeknél tudtam tesztelni.
A felületet, működést tanulni kell, de nincs agyonbonyolítva, összességében nagyon tetszik
-
válasz
Speeedfire #29749 üzenetére
Ja egyik videód láttam a retusálásról, van türelmed hozzá
Sokat jelent a tömörítés raw esetén? Én csak tömörítetten használtam fotóztam eddig, JPEG is csak fine.
-
válasz
Speeedfire #29745 üzenetére
Így értem már köszi erre lettem volna csak kíváncsi, mert amiket posztolsz képek azok nem JPEG-nek tűntek
-
válasz
Speeedfire #29724 üzenetére
Úgy értettem, hogy nem csak RAW-ban fotózol, hanem JPEG is készül, tehát van amikor direktben a kamerából kieső JPEG-et használod fel valahol? Mert írtad, hogy WB-t szemre állítasz, de RAW esetén meg nem számít úgy se. Én megszokásból szoktam RAW+JPEG-t használni és WB-t állítani, de szinte 0.1% körüli amikor használom is.
-
hito
nagyúr
válasz
Speeedfire #29740 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem.
-
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #29729 üzenetére
Ki írta? ÉN. Ott vannak a betűk látod. Max akkor flancos színes szagos a RAW ha be van állítva a LR vagy akármiben, hogy húzzon rá már valami színt pl "adobe color" stb. Sok esetben meg egy jpeg preview van rajta amikor megnyitod. Jpeg minden féle szerkeksztés nélkül jobban néz ki, mert a kamera már profilozza valamilyen módon.
Nézz meg egy RAW képet mondjuk Capture One -ban lineáris görbével, és egy lapos szar. -
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #29727 üzenetére
RAW eleve egy laposabb, sterilebb kép. Miért ne nézne ki jobban a jpeg ahol egy profil már rá van rakva? RAW-ben nem azért fotózunk, mert szebb, hanem mert több tartalék van benne szerkesztés közben.
Egyébként meg LR-ban két kattintással rakhatod rá a kamera jpeg profilját a raw-ra.randras_83 az ő A7II je lehet... de azóta sok víz lefojt a Dunán. Bírom ezeket a begyöpösödött sztereotípiákat. Az a kamera kb annyiban hasonlít pl egy R4-hez, hogy sony felirat van rajta, és egyforma objektív megy rá.
-
válasz
Speeedfire #29722 üzenetére
JPG-t szoktál használni direktben?
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29718 üzenetére
Azért több, mert azzal profilozhatod a gépedet is. A C1 (így gondolom a többi szoftver is) integráltan tartalmazza az információt ehhez a színkártyához. Ami azt jelenti, hogy tudja, hogy milyennek kellene lennie az össze színes négyzet színének a valóságban, így színcsatornánként hozzá tudja igazítani a a valósághoz a képeket. Tehát pont olyan "steril" színeket kapsz mint a valóságban. Az már más kérdés, hogy ez jó-e és tetszetős eredményt ad-e....
-
tvamos
nagyúr
válasz
Speeedfire #29710 üzenetére
Oszinten nem tudom. De az tuti, ha nem tudja, akkor egyszer sem tudja. Hameg tudja, akkor ki tudja probalni egyszer, vagy ketszer, vagy akarhanyszor is...
-
válasz
Speeedfire #29708 üzenetére
Köszi újfent az infót. Alszom még rá egyet, és döntök, hogy mit és hogyan szerezzek be végül. Van itthon két darab TT350N egy X1 kioldóval, és ehhez most jön az S2 mount, hogy bowens adapteres softboxot is ki tudjak vele próbálni, mert eddig csak ernyőztem. Nem volt rossz ez sem, de ezeket tartanám meg "vonulós" cuccnak, beltérre keresek valami komolyabbat beauty dish / stripek alá. Ezért kezdtem egyáltalán az AD200-at, majd stúdió vakukat nézni, aztán állandó fényű LED-et, aztán meg a kombinált megoldást. Szép kerek kör lesz ez, ha végül bezárul, és maradok az AD200-nál! ;-D
-
tvamos
nagyúr
válasz
Speeedfire #29699 üzenetére
Az a baj az allando fennyel, hogy akkor le kell mondjon olyan nyalanksagokrol, hogy megfagyassza a mozgast a vakuval, hosszu expoval, es front vagy rear curtain sync-kel jatszon. Vagy ilyesmi... Ha ez szamit.
-
válasz
Speeedfire #29702 üzenetére
Olvasol a gondolataimban, mert ezt is néztem korábban!
Onnan indultam még néhány hete, hogy ad200+sl60 lenne az ideális nekem, aztán rájöttem, hogy az kábé pont annyiba kerül, mint az FV150 itthonról, vagy az FV200 külföldről, és akkor két eszköz egyben, ezért lett ez a cél (egyelőre egyetlen fényforrásos tanuló fázisban járok, bőven elég ezt kitapasztalni ennyi szabadidővel). De most jól bekevert ide a kis MS300-as, amiről ahány cikket olvasok, mindenütt az egekbe magasztalják. Mondjuk, ez azért a Godox-tól nem is meglepő mostanában, én legalábbis maximálisan elégedett vagyok minden cuccukkal, ami eddig van (bár az nem sok). Izzókkal szoptam már eleget, arról fejlesztenék épp!
Köszönöm a tippeket!
.mf: az 1/320 csak onnan jött, hogy nálam az az alsó határ, aminél természetes fényben még éles képet tudok lőni fix 85%50 obikkal VR nélkül, persze a vakus megvilágítás más tészta. Stúdiós workshopon 1/160-nal toltam én is az oktató javaslatára, de jobb szeretek biztosra menni, mert remegős a kezem. De igazatok van, ez csak az én vesszőparipám, a képeket nézve az 1/160-as záridő is éles képet adott statikus modellnél, vaku használatával.
-
válasz
Speeedfire #29699 üzenetére
Köszönöm az érthető választ, és persze Neked is, kacsento1! Így már világos, kissé megkevert a hasonló értékadási metódus a két különböző technikai tényezőnél, de így már leesett a tantusz. Amúgy sem erősségem a stúdiózás technikai oldala, teljesen új terület nekem, úgyhogy még rendszeresen érnek ilyen felismerések (legutóbb a hungarocell derítő hatékonyságát látva csaptam a homlokomra, hogy ezt így hogy?!) , de hát valahol el kell kezdeni ezt is. Az utóbbi 5-6 évben csak a szakmámnak éltem, most már élnék egy picit a fotózásnak, mint örök hobbinak is!
Állandó fényen én is gondolkodtam, éppen ezért terelődött a figyelmem az FV150/200 felé, de igazából az ajánlott MS300 annyira "olcsó" ahhoz és egy AD200-hoz képest is, hogy lehet, bevállalom tapasztalatszerzésként, és ha esetleg nagyon nem boldogulok vele, választok valami mást!
-
válasz
Speeedfire #29697 üzenetére
Ezt olvastam, de azért köszi, viszont vélhetően nem értem ki a lényeget belőle!
Az rendben van, hogy a HSS nélkül is marha gyors, de rémlik valami olyasmi a stúdiós gyakorlatról (és ez lehet, hogy rosszul értelmezett infó, és ez visz félre), hogy az átlag stúdió vakuk mellett nagyjából 1/160-as záridőn érdemes fotózni, és amikor 1/250-en vagy 1/230-on próbáltam, a fele kép sötét maradt, ami ha jól emlékszem, a DSLR működési elvéből adódik. Ezért nem tudom hova tenni itt az 1/800-at.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #29664 üzenetére
Húú baszki. Ez Jason Lanier liga már, amiben játszol.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
https://prohardver.hu/tema/tervezo_es_alkalmazott_grafikai_beszelgetos_topic/friss.html
A fenti fórumon először próbálj meg keresni a tiédhez hasonló kérdést, ha nincs, kérdezd meg. Photoshop fórum összefoglalójában irányítanak oda minden nem PS spec. kérdést.
-
válasz
Azt a mindenit, amikor ilyet látok, akkor jövök rá, hogy mennyivel magasabb szinten űzik mások ezt a hobbit (vagy hivatást?), mint én. Brutál anyag, gratulálok! A 2567-es kép nálam favorit...
-
BoscoD55
tag
válasz
Én esküszöm, hogy egy összeszedett, tartalmilag is helytálló véleményt szerettem volna leírni, de véletlen rákattintottam a linkre, és a kérdést is elfelejtettem.. : D
-
válasz
Speeedfire #29642 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Speeedfire #29640 üzenetére
Szia!
Belinkelnéd ide is? Nekem is érdekes lesz hamarosan.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Speeedfire #29637 üzenetére
Bár ez elég masszívnak tűnik, mégis valami azt súgja, hogy nem erre gondoltál
-
.mf
veterán
válasz
Speeedfire #29492 üzenetére
"Azt kihagytam, hogy jó lenne bp és környékén. Tudom, hogy a városban sok a szmog. De pl normafa, 3-ashatár, fót?"
Nézz rá erre a fényszennyezettségi térképre. Szerinted? Lőttem már párszor Dobogókőről, de még az se az igazi.
Én Galyatetőn, fent a kilátó tetején aludtam. Kedves időjósok már 11-12-re is egész tiszta eget jósoltak éjszakára, erre egész délután és este felhős, esős idő volt, hiába vártam Holdkeltéig, hogy tisztuljon; 12-13 estére még tisztább eget mondtak, erre estére a nappal tiszta ég totál befelhősödött, csak 23~24 körül kezdett oszlani, amikor pedig már kelt a Hold - de utána legalább egész tiszta lett. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #29503 üzenetére
Ja, hál' Isten, most már tényleg úton van (elhagyta a német központot).
Az éjjel válaszoltak a megkeresésemre is, hogy most már a GLS rendszerében tudom nyomon követni a csomagot. Tényleg lesz 30 nap, mire ideér. Mondjuk ha a július 15-i rendelést augusztus 10-én adják át a GLS-nek, akkor nem is csodálom.
Mindegy, csak érjen most már ide.
(#29505) kovsol: Pár hete rendeltem egy Bluetooth fülest Aliexpress-en. Igaz, hogy spanyol raktárból, de 5 nap alatt ideért, COVID ide, vagy oda, ráadásul ingyenes szállítással.
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #29503 üzenetére
Nah ez már csak néhány nap tényleg és a gls nyomkövetés alapján is kb 30 nap lesz a szállítás....
-
A Zéé
addikt
válasz
Speeedfire #29490 üzenetére
azért ne olyan meteorhullásra számíts, hogy minden kattintáson hullócsillagok lesznek
Percenként 1-2, mondjuk max 2 másodpercig felvillanó kis apró meteor van, szóval ha modellt is viszel, akkor külön modell, és külön égbolt fotózásra készülj (utóbbinál minimum több másodperces képek kellenek).Helyszín függő, de értelem szerűen minél kisebb a gyutáv, annál nagyobb eséllyel kapsz el hullócsillagot.
-
kacsyx
aktív tag
válasz
Speeedfire #29490 üzenetére
Mondjuk a Zselici Csillagpark ideális lehet
-
INTELligent
senior tag
válasz
Speeedfire #29183 üzenetére
-
INTELligent
senior tag
válasz
Speeedfire #29176 üzenetére
(#29176) Speeedfire: ez egész praktikusnak tűnik, de vond vitte el a hónap tuti tippje díjat, mert az jobban néz ki
. Ha viszont esetleg van ötleted, hogy melyik boltokat érdemes nézni akkor, azt megköszönném, mert ennyit nem adnék ki egyikért sem. Nyilván figyelni fogom az akciókat. Meg igyekszem többet fotózni, mert akkor lenne értelme egy ilyenbe beruházni.
(#29177) vond: hát ez egyszerűen szuuuuper, köszi. Ha esetleg konferenciára megyek, akkor is elég lesz egy táska ezzel (ez mondjuk a NatGeosra is igaz). Melyik boltokat érdemes nézegetni, ahol sanszos egy akció (= hol vetted)? Külföld is játszik.
(#29178) peppe79: a Dörr B tervnek jó lehet, viszont amit a többiek javasoltak, az azért multifukcionális, meg nyilván sokkal drágább. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Speeedfire #29151 üzenetére
Ha van fény elég, úgy nem kunszt.....
Más: valaki használ itt Lowepro Nova 180 AW táskát? Mennyire bírja ez a gyűrődést, mennyire időjárásálló a valóságban? (A gyári ismertetőjét ismerem...). Mennyi belső elválasztót adnak hozzá?
-
válasz
Speeedfire #29146 üzenetére
A Honornak még nagyobb is a szenzora:
Honor 20 Pro:
Sony IMX586 1/2″ 48MP Quad-Bayer sensor (12MP output size), f/1.4 28mm, OIS
Fuji S5600: 1/2.5" Type CCDm, 5 MP, 38 - 380 mm f/3.2 - 3.5, nincs OIS -
ZephX
senior tag
válasz
Speeedfire #29068 üzenetére
Az ND szűrők is jók? Sajnos nem sok infót találtam fent róluk a neten.
-
updog
őstag
válasz
Speeedfire #29060 üzenetére
Miért lenne olcsóbb?
(főleg itthon, ha esetleg gáz lesz kint és ott lejjebb mennek az árak, akkor viszont ugyanezen gáz miatt elszáll a devizaárfolyam és itt biztos nem csapódik le az árcsökkenés).
2008-as válságról kéne valami chart, hasonló lesz ez most..
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #28940 üzenetére
Samy?
-
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #28940 üzenetére
Objektív és objektív között is van különbség.
-
updog
őstag
válasz
Speeedfire #28879 üzenetére
Kameratékát most nagyon nyomja nekem is a fb hirdetés, de nem próbáltam még... én a triponttól bérlek gyakran, korrekt és megbízható, cserébe kell kaució, régebben pedig az artworktől (btw pont ők ketten fuzionáltak nemrég).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #28853 üzenetére
3 dedikált szerver van rá, tükörmentésben.
-
Rapid136
őstag
válasz
Office365-höz 1Tb-ot kapsz, családi csomagban meg 6x1Tb-ot :-)
-
copass
veterán
válasz
raw feldolgozásig marad, csak jpeg-et tárolok!
amint gépre kerül folyamatosan van másolat napi szinten másik vinyóra, másik gépre és külső vinyó.
rászoktam engedni egy jpegmicro-t az elég sokat csökkent a jpeg méreten látható minőségromlás nélkül. -
r.levente75
addikt
válasz
-
JohnyBlue
addikt
válasz
1. számítógépre átmásolódnak a rawok (összes)
2. átmásolódnak a lakásban lévő NAS-ra (összes) hajnalban felszinkronizálódik egy távoli synology eszközre.
3. miután a lokál gépen megtörtét a feldolgozás a LR katalógus meg az exportált motyók ... 2 pont
4. miután kifizettek az összes rawból csak a kifizetett rawokat és katalógust tartom addig ameddig kell. 1-2-3-4-5 - fekvőnyolcas év
5. X idő után már csak jpeg oszt visz hall -
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #28116 üzenetére
na, most mar geprol, itt a rev2, HSL-en a fenti csatikat visszahuztam 0-ra
[link]Es bakker, jopar T420-on feldolgozott kepet visszaneztem, most mar ertem, miert mondtatok a Kezdoben, hogy Bali, bazmeg, kek, sarga, elgurult a gyogyszer?
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #28113 üzenetére
pont a kék /aqua ill sárga caatikon húztam a HSL-en keresztül. Magyarán nagyjából jó az új lapos kijelzoje, mert ott pont ezeket látom én is picit tulhuzva
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #28113 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
Speeedfire #28109 üzenetére
nem. 300 dpivel egy 2 méteres kép mérethez máris 20.000 pixelt dob ki...
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #28083 üzenetére
háromdényomtatás vagy lemezmegmunkálás az ötletem még....
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #28080 üzenetére
Telefonálj a mikrosat Kft-hez. Hátha náluk beszerezhető.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Speeedfire #28077 üzenetére
Ahogy nézem nagyon csúnyán el lehet veszni ebben. Eddig csak FS-el ismerkedtem. Dodge&burn-ről most láttam egy videót, de aztán feljött egy a skin equalize-ról is.
Egyetlen fényképen is rengeteget el tudok szarakodni. -
updog
őstag
válasz
Speeedfire #28070 üzenetére
Jó, akkor standard fs, dnb, clone, stb stb
Közben elolvastam a videó descriptionjét, konkrétan írja hogy recreate DP cinematic headshot style, badummts
-
updog
őstag
válasz
Speeedfire #28066 üzenetére
Van egy ~8 perces promó videója fent youtubeon DP-nak ehhez a tutorialhoz, abban kb. minden poént lelő (szinte mindig 200mm-en fotóz a bóke miatt, de "csak" f3.2-n hogy legyen icipicit nagyobb DOF, ha tűz a nap akkor HSS, ha nem akkor nem kell, a fényelés meg kb. 1:1-ben ugyanaz, mint a videóban amit linkeltél, a vakuk távolságával és dőlésszögével lehet játszadozni, meg kicsit instruálni a modellt, oszt' kalapkabát. Retus meg kb. a standard fs.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #28066 üzenetére
Ilyen komolyan bevilágítottad a kis ördögöt?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #28063 üzenetére
Az pont 3 fényforrás.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #28060 üzenetére
Hát, ez azért rendesen be van világítva. Ránézésre minimum 3-4 irányból kapja a fényt. Szerintem ezért is ilyen, nem csak az utómunka miatt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #27946 üzenetére
Utólagos engedelmeddel én is pöcögtettem kicsit a képen.
RAW jobb lett volna, de azért ezzel is lehetett dolgozni.
A lényeg szerintem a hölgyemény és a környezete közötti megfelelő kontraszt, és a színek harmonizálása. Ebben a helyzetben, fényviszonyban eléggé adja magát egy kis teal-orange(-hez hasonló) színvilág. Csak színben a háttér nem volt elég elütő a modelltől. Ezért erre erősítettem rá egy kicsit, nagyjából megtartva a lány bőrszínét. Meg még pár apróságot is helyreraktam az én ízlésem szerint.
-
válasz
Speeedfire #27981 üzenetére
Nincs is ezzel gond. Szerintem pont jó, hogy mindenki másképp "lát".
-
Rapid136
őstag
válasz
Speeedfire #27981 üzenetére
Jó hát legközelebb szólj és megyünk mindannyian
-
válasz
Speeedfire #27946 üzenetére
-
mikrofon
veterán
válasz
Speeedfire #27966 üzenetére
Az izzóhoz tényleg nem jó de a fresnel fejhez és a többi vakudhoz szerintem jó lenne.
-
Rapid136
őstag
válasz
Speeedfire #27974 üzenetére
Az biztos hogy egy lilás réteg volt rajta, ami mindenen meglátszott, a fehér blúztól a háttér zöldjén át...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #27974 üzenetére
Akkor javaslom, hogy amint lehet, kalibráld, vagy kalibráltasd. Addig kb. felesleges is bármilyen szinekről beszélned.
Amúgy jófajta legalább?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #27972 üzenetére
Pedig de: világosabb és dinamikusabb.
A monitorod CMD / i1D3-al lett kalibrálva? Az magyarázná a bíborba csúszást.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest