Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
miért nem rivával méred? Az szerintem sokkal jobb cucc mint a fraps. PL lehet állítani a mintavételezési frekin, meg tud grafikonokat is rajzolni log alapján és lehet vele párhuzamosan mérni n+1 más dolgot is, így ha egymásra vetíted a grafotkat szemre látni mennyire korrelálnak. Ha 32 bites az OS, akkor simán lehetett 100% a ramkihasználtság, ha GBra van fixálva a user módú mem. Proci szintén, ha nem megonként leed a terhelést, hanem kumulált kihasználtságot nézel, akkor egy mat 25%al jelenik meg. Konkrétan nem vágom, hogy hány polyból van egy autó ( v akár ház/egyéb pályaelem a játékban ), de általában ezek a modellek nem rendelkeznek annyira magas poligonszámmal, mert viszonylag szabályos formákból állnak. Ami cinkes ilyen szempontból az a szabálytalan formák, pl karaktermodellek, arc főleg, fák, vagy valami olyan részletes felület( dombormű ), ahol a felületi érdesség meghaladja azt a mértéket, ahol még bump mappel le lehet tudni a dolgot. Meg ha Alapvetően se hiszem, hogy a nagy poly count mert akor fps-ekben is tipikus jelenség lenne ez ( pl cyrsis ), inkább az a gondja, hogy valamiért nagyon gyorsan kell cserélgetnie a procinak front enden az adatokat. Mivel csak grafikailag vertexekkel dolgozik, másra nem tudok gondolni, mithogy a jelenet baromi sűrűn változik. Kiváncsi lennék arra, hogy puszután FSB húzással, ramot kissebb szorzóra véve javul e az FSP, és ha igen mennyit, mert elképzelhető, hogy nem is a ram, hanem az északi híd a szűk keresztmetszet.
-
VinoRosso
veterán
naneee... El nem tudom képzelni mire kell neki a sávszélesség. %-ot( CPU/RAM) nézted? Hány gigával? Pontosan mi történt mérés közben? Volt pár versenyző is, vagy magad mentél csak. Nem értek az autós játékokhoz, csak egyszer játszottam a griddel, és asszem van benne valami drift vagy draft
amikor időre kell menni, és nem tolnak ki hátulról a pályáról a mocsok vetélytársak. Meg kéne mérni úgy ha magad mész csak, meg ha vannak még a pályán rajtad kívül is. Ha csak az utóbbi esetben fordul elő ez, akkor AI, ami talán az ütközésdetektálás miatt kritikus a sávszélességre nézve, bár ekkor nem tudom hogy ennyire nem tudtak vagy nem figyeltek rá, mert ez így nagyon visszafogja akkor, és nincs meg a balansz, vagy ha mindig előferdül akkor fizika, és ott már lehet bármi, de itt is az ütközésdetektálásra tippelnék, legalábbis gyorsulás, erők számítása annyira nem lehet veszélyes normál vezetésnél ( akkor más autósjátékban is előjönne, és erről most hallok először) töréstesznél lehetne megint, de ott csak tüskéknek kéne lenni akkor és droppolna akkor, nem pedig konstans 90 fpsel menne. Ha nagyon részletes a geometria és nem vagy gyengén használnak fizikai proxikat, akkor előforulhat ez, mert a nagy vezetési sebesség miatt relaítve gyosran kell rendelkezésre álljanak a procinak az adatok...próbld ki, hogy lassan mész vagy megállsz
-
Beowulf_78
addikt
Én is teszteltem anno a GRID-et E6750@3,7ghz egy Q6600@3,7Ghz, és néztem E8400@4ghz is azonos felbontásokban...1680x1050 full. Alíg volt különbség. E6750 alig volt lassabb a Q6600-nál, de tisztán látszott hogy a 4Ghz Wolfdale agyoverte mind a kettőt fps-ben. Még mindig a Mhz számít a játékoknál nem pedig a kettőnél több mag.
Majd ha ez változik, akkor lesz előnye a CoreI7-nek. -
janos666
nagyúr
Az a baj, hogy 4870x2-t semmi pénzért nem akarok venni. Az alapórajelen is egy forró pokolba zárt "zajos szörnyeteg", írtózom tőle (az nv féle dualnyákosoktól is...). Oké, akkor ugyanannyi pénzből (vagy még olcsóbban) kijön egy 2. 4870 is, az x38 lap jól viszi a CF-et. Nade! A CF-el 2 gond van: 1-nem marad hely a lapban a 8800GTS @ Physx gyorsítónak (ez a kisebb gond, mert egyedül a cryostasis az amihez egyszerre kéne mindhárom GPU, amennyi Physx játék kijön tudnám cserélgetni, majd eldönteném melyik a fontosabb, az AA vagy a Physx), 2-Ez a nagyobb gáz, hogy az csak 2x512Mb-os CF lenne. Akkor még mindíg baszhatnám a GTA4-et, ami 1500Mb-ot is kérne tőlem papíron (szerintem 1Gb-al azért már elmenne, és nem fontos mindent tökig csutkára tolni, de 2x512-vel ugyan ott lennék mint most...), vagyis a 2 GPU javítana az FPS-en, de mégsem lenne optimálisan kihasználva a rendszer, mert mindkét VGA-t visszafogná a RAM mennyisége (még ha látszatra jobb is lenne mint 1 kártya, de még sokkal jobb lenne a 2x több RAM-os kártyapáros), viszont annyi pénzem nincs a gépre hogy 2x4890cf.
És ha ez nem volt elég: Egy 4870x2 alá mégiscsak bekívánkozna az a Q6600 is, szóval nem az a kérdés procicsere helyett inkább VGA-t cseréljek-e.Jó lenne tudni végeredményben mikor is jön az az RV870
Ilyen dilemmák miatt szoktam néha kihagyni az aktuális gpfejlesztést mikor még emberi áron lehetne foltozgatni a rendszert, aztán a vége az hogy "rámrohad", és fillérekért kell eladnom az egész cuccot, és a semmiből újraépíteni egy gépet hogy megint legyen valami izmos PC-m. Eddig szerintem mindig rosszabbul jártam anyagilag mikor hagytam lerohadni a gépet és előrőlkezdtem, ráadásul azalatt 1 évig még játszani se tudtam vele rendesen...
-
rocket
nagyúr
A sok atnevezgetes kozepette volt idejuk a GT300-zal foglalkozni
Egyebkent semmi irrealis nincs abban, hogy DX11, uj architektura es gyartastechnologia, inkabb az a kerdes mikorra all ossze a kep? , BTS szezont kizartnak tartom, Q4 mar realisabb.Ha meglesz a GT300-nal a 2x teljesitmeny novekedes valos akalmazasok alatt a GT200-hoz kepest, akkor lehet majd adni 400$ es 550$-ert a ket varianst, ar/ertek aranyban a helyukon lesznek.
Nem hiszem az AMD megismetli amit tortent a GT200/RV770 kapcsan ha marad a felallas (monolitikus performance vs highend GPU), most nem lesz csikszelesseg elonyuk igy biztosan nem lesz annyira "rossz" teljesitmeny/meretben a GT300 mint a GT200 volt, technologia elonyuk se lesz mert mindket GPU DX11 tamogatasu.Ami jelenleg az AMD oldalan all az az, hogy lehet idobeli elonyuk, ezert kene minnel elobb kihozni az RV870-net es kaszalni az extra profitot vele amig lehet, aztan mire kijonnek az NV kartyai a helyere tenni a "sweet spot" arkategoriakba (200-300$) az RV870-re epulo kartyakat, es kiadni a dual szornyeteget a highendbe
-
janos666
nagyúr
Mondjuk még ma is könnyen lehet hogy az egyik kezed is elég lesz megszámolni hány játék használja mind a 4 magot, és könnyebb 2 magos perynt 4000 fölé tolni mint egy i7-et.
Ja, meg ha valakinek ekkora CPU kell játékra, ott eleve gond van (ne sértődjön meg aki azért veszi meg mert van rá pénze, az más...), mert CPU és VGA csere alatt a minitorját is revízionálni kellett volna, és nem 1280x1200-hoz, meg 1440x900-hoz kellett volna venni olyan VGA-t, amit aztán ezen a felbontáson csak szarráhúzott peryn tud kihajtani, főleg hogy ezesetben mindíg 60 FPS feletti értelemben beszélünk a kihajtásról, ami lényegtelen, mivel azok a képkockák mintha ott sem lellének.
Szerintem a legfontosabb egy jó monitor.Ennek a felbontását aszerint kell megválasztani mennyi pénzünk marad utána VGA-ra, mert ha kiperkáltunk negyedmillát egy 2560x1600-as monitorért, akkor kénytelenek leszünk alátenni 2 izmos GPU-t is kazalnyi RAM-al, de 1920-ig bezáróan elég 1 GPU, Full-HDhez izmos GPU-val, sok RAM-al, kissebb felbontáshoz akár kicsit butított GPU-val, kevés RAM-al. Ha ez összeált majd rakunk alá valami procit, ami biztosítja, hogy ezen a felbontáson, maximális minőségi beállításokkal, 2 vagy 4x AA-val kifussa magából a kártya amit el lehet tőle várni (60FPS-nél vagy affeletti potenciálnál a stabil 60FPS-t, alatta pedig amit bír a GPU ideális esetben... -> nem az a lényeg hogy ne legyen procilimites az FPS, hanem hogy ne legyen CPU-lag a játékban, simán fusson...). Ez legtöbbször kimerül egy megráncigált kétmagosban.
Mondjuk fura hogy épp most bizniszelek magamnak egy Q6600-at, miközben arról prédikálok hogy játékra bőven elég bárkinek egy húzott kétmagos.
De mostanság elkezdhet durvulni a játékok fizikája is, akkor bukhat majd a fenti elmélet. (Meg én szeretnék egy olyan gépet amin megy a GTA4, és ott csak hardverfölénnyel lehet legyűrni a bugokat
)
-
tzsolesz
nagyúr
-
Ok, én mindent elhiszek, mivel nem értek hozzá ennyire, viszont azt olvastam, hogy ettől jobb lesz - legalábbis általános számításokra.
Nem lehet, hogy csak az elméleti-teljesítmény / tranyó arány romlik ettől?
Abu olyasmit írt régebben, hogy pl. az Ati kariknak ugyan nagyobb az elméleti számítási teljesítményük, de ez csak a rájuk optimalizált kód esetén jön ki, általános felhasználás esetén (video kódolás, render, folding) ez leesik - vagyis jobban leesik, mint egy nV kari esetén (nyilván ez a konkrét programtól is függ).
Erre mondja mindig Abu, hogy a G80-tól kezdve az nV inkább GPGPU ösvényen jár.Ebből következően általános számításokban akár még jobb is lehet a gt300 teljesítmény / tranyó aránya - mármint, ha jól értem, hogy a MIMD egységek jobbak általános célra, mint a SIMD-ek.
-
Persze, ez tiszta sor, ezért írtam, hogy "...mire idáig eljutunk, addigra... (...) ...a dx13..."
Ha igazak a pletyik, és a gt300-ban MIMD egységek lesznek, akkor lehet, hogy már az nV is ebbe az irányba fejleszt, hogy mire eljön az idő, addigra komoly szereplő legyen a témában. Cserébe bevállalnak pár nehéz évet.
Egyelőre pont a most legsikeresebb AMD tűnik sw render és GPGPU téren harmadik helyezettnek, ami remélhetőleg csak látszólag igaz. -
VinoRosso
veterán
Frapssal szoktam mérni, átlagokat nézek. Nme tudom hol olvastam anno, de tuti mert emlékszem rá...
Közben megkerestem wikipedia-n is megvan.
-
VinoRosso
veterán
ez sokmindentől lehet, pl hogy a Bioschock kevésbé használja a fizikát vagy az Ai-t, vagy éppen akkor, vagy egyszerűen ennyire képes a motor, nem lehet a csillagos égig növelni az fps-t. Egyébként én tavaly kb ilyenkor "játszottam" vele( inkább csak bencheltem), akkor nekem GX2-vel 3,4Ghzre húzott quaddal 200 fps körül VGA limit volt, illetve hiába húztam tovább a procit 3,8-ig, nem ment feljebb az fps, a VGA-t meg már nem tudtam. Viszont ha jól emlékszem Bioshock unreal 2.5 felturbózott változatára épül, mivel előbb kezdték el feljeszteni, mint a 3 meglett volna, és a 3as featureöket csak később integrálták bele.
-
VinoRosso
veterán
azért az Unreal3-as játékok szerintem egész jók ebben. Kiváncsi vagyok ez az Infernal mennyire lesz modolható, mert nem hiszem, hogy ez a szellemes téma sok hardcore gamert érdekel. Viszont ha lehet csinálni belőle egy jó kis fps-t, annak lehet piaca. Bár ekkor lehet a mod sikeresebb lesz majd mint az erdeti játék
-
-
zuchy
őstag
Hmm jó cikk, teszt lett!
Érdekes, hogy mekkora a CPU limitáció még 4 mag mellett is. Nem tudom, hogy hogyan nem lesz CPU limit egy HD5870X2 CF-nél...sehogy. Innen pedig nincs érteleme a VGA-k nak feljődni, amíg nincsen hozzá egy megfelelően erős CPU. Nem hiszem hogy sokan nyomják 2560x1600-ban. -
zuchy
őstag
Mirror's Edge-ben a 4870X2-t rendesen orrbaverte, amikor levettem a buszsebességet 8x-ra
Erről jut eszembe:
Nem tudod, nem tudja valaki, hogy mért megy a vidkártyám 8x-osan 16x helyett? (Az alaplapi sín az 1.1-s PCI-E.) Mert már megpróbáltam mindent, írtam ide-oda, adtam a (G)MCH-nak plusz feszt, kiszedtem a karit meg elemet, és úgy CMOS-Clear, legújabb BIOS-t tettem fel, de semmi. Betonbiztosan tarja a 8x-t. Mielőtt lecsapta volna 8x-ra tuningoltam a 8800GT-m, és utána tűnt fel...
Most vagy a kari vagy a lap a rossz.És már nagyon idegesít, hogy nincsen kihasználva százszázalékosan a kari, csak tuningal hozza a 16 alapbeállításos szintet.
sose lesz egy normális gépem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mit nem lehet ezen összerakni?
Ahhoz hogy CPU-limites legyen a játék a végtelenségig lebutítják, sokkal kevesebb adatot kell mozgatni, így nem jön ki ha esetleg sávszélesség-limitált a rendszer, ennyi. Persze hogy leheteséges-e ez, ahhoz tudni kéne a QPI sávszélességét valami normális mértékegységben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a jelen kórban nagyban a VGA teljesítményétől függ a végleges képsebesség. Ez a teszt jó példa.
Jelen állás szerint egy bizonyos szint felett mindegy milyen procit raksz a gépbe, ha azt játékra használod.
Már a Left 4 Dead is képes lenne az Ati Stream-en keresztül számolni az AI-t, volt egy Valve bemutató erről, ahol bezúdítottak százakárhány zombit és derekasan tűrte az RV770.
Nyilván maga a játék nem tartalmaz ilyen jelenetet, így oda elég a CPU-s AI számítás. Az AMD a GPU-s AI-ról csinálta azt a Froblins techdemót. Ez korrekten dokumentálva van, több fejlesztő is érdeklődött a mechanizmus után. A Blizzard már ki is tanulmányozta (Starcraft 2 esélyes a bulira). Elsősorban a stratégia játékok készítői érdeklődnek a dolog után. Az OpenCL-en keresztül elvileg minden VGA rávehető az AMD algoritmusával az AI számításra, így izgalmas lehet a jövő (ami viszont fontos, hogy tényleg rengeteg Shader erőt igényel a dolog.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Phenom II a legjobban a játékokban teljesít. Az AMD is erre épít a Dragonnál (a 955-öt a Core i7 965-höz hasonlították a játékokban, és még 1-2 FPS-sel a Phenom II gyorsabb is volt, sőt volt ahol 10 FPS plusz is előfordult ... ez egyébként a Hyper-Threading hátrányának fogható fel, mert a Core 2 Quad már Phenom II szintű eredményeket adott - nyilván a Core i7 nem igazán a játékteljesítményre épít.). Nyilván itt a VGA limit a dolog lényege. Kb. a Phenom II X3 fölött mindegy mit raksz a gépbe (Phenom II X4, Core 2 Quad, vagy akár Core i7) ... nem lesz lényegi különbség. Persze ha ultra low beállítás mellett játszol, akkor a Core i7 elhúz, de a jövőben az egyre nagyobb VGA limit jön elő, hiszen már az AI-t is ott akarják számíttatni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A legköltséghatékonyabb megoldást kihagytátok.
Gyári AMD-s CF lap Phenom II-vel.
Az SLI-vel szerintem annyi a probléma, hogy az a technológia jelenleg kétoldali támogatást igényel. Programkódnak is SLI-lover-nek kell lennie és szükséges a driver profil is. Az EVGA nem véletlen kezdett bele az SLI csomagok gyártásába. Ugye nem túl sűrűn van WHQL NV driver. A mai szinten minimum a havi frissítés az ideális. Az NV is errefelé áll át, de még nem csoportosította át tökéletesen erőforrásokat.
AMD CF megoldásánál elég ha a programkód CF lover, és mindenféle extra profil nélkül működik a technika. Esetleg ha a program nem CF lover, akkor kell a profil. Ha egy program nem SLI-lover (pl.: GTA 4), akkor az NV addig nem tud mit tenni, amíg ki nem jön egy gyártói patch (GTA 4 esetében az 1.0.3.0). -
VinoRosso
veterán
nyilván akkor, mivel már nem nagyon lehet kapni, ha lehet meg majdnem drágább az x48nál
x58hoz meg i7 is kell(ene) így azt inkább nem említettem. Na meg ott van az a fránya pci-e bug is
. Szal gyakorlatilag 1 lappal érdemes cfben gondolkodni. Tekintve hogy az x48 nem volt egy sikeres chipset, így elég keveknek lehet ilyen deszkája, szal ez keveseknek " adott ". Ha meg már venni kell akkorinkább veszek egy 20k-s p35ös deszkát és ráteszem a maradék lóvét egy 4890re. Ez kb ugyanazt a tejlesítmény hozza mint a 4830 CF és nem kell azon aggódni, hogy vajon elindul e a CF, vagy ha drivert cserélek( ami azért elég sűrűn megesik manapság mivel már ezen is megy a teljesítmény hajsza), akkor ne kelljen imádkozni, hogy felismerje a CF-ört, és ne kelljen újrarakni miatt az OS-t. CF-korszakom kemény 14 napja alatt 30 OS reinstallom volt a driverek miatt, nem kívánom senkinek. Egy chippel nincs szórás, ugyanolyan jól megy minden, nincs dupla zaj, nincs nagy fogyasztás, jelentősen kevesebb a hőtermelés a házon belül, ezért én az egy chipes rendszerekben hiszek. 4890re valóban nincs alternatíva, bár azért megnéznék egy tesztet egy GTX 295el. Mondjuk azt meg elvileg nem lehet kapni, vagy ha lehet megint rohadt drága, viszont egy árban és kb egy teljesítményben vannak. SLI nem vétett semmit, csak kula. Sokkal inkább kontrolálhatatlan a viselkedése mint a CF-nek, igazi gézengúz. Hol 2 kártya több fps-t produkál, mint egy kártya 2xese, hol meg a 3x kártya kevesebbet mint a 2, vagy a 2x kevesebbet mint az 1, és írtó nagy szórással. Nem is tudom, hogy ezeket lehetene e externáliáknak nevezni, mert nem szélsőséges esetek, hanem ez a "normális". De tegye fel nyugodtan a kezét akinek SLI-je van ( 295 nem ér ), nem fogom kiröhögni.
Szerintem a multi gpu bukta, és még jó ideig az is marad, legalábbis addig, amig lehet jaítani a gyártástehcnológián, és kisseb csíkszélességen bele lehet pakolni annyi shadert egy chipbe, ahány egy előző generációs CFben van, utána meg már nem lesz más lehetőség, mint horror több gpus szörnyeket venni kilowattos tápokkal. Ha akkor még egyetalán lesz áram...
-
VinoRosso
veterán
Azért nem eszik olyan forrón a kását. Egyrészt lap kell hozzá, ami min x48at jelent, az meg +20k. Azért +20, mert kb 20kval olcsóbban lehet normális lapot találni, ami nem támogat CF-ört, de legalább olyan jó mint egy x48as, ha nem jobb tuning szempontjából.
A másik meg h megnézném azt a tesztet, amiben az esetek felében veri. Nem azért, mert nem lehet ilyet összeállítani, nem erről van szó, de TFH számításba tudjuk venni az összes lehetséges tesztesetet, akkor ennek mekkora részhalmazát képezik azon tesztesetek, amelyekben minimum a felében jobb valamennyivel. Szerintem ez marginális. Na meg az sem mindegy, hogy mennyi az annyi, mert mondjuk lehet, hogy a felében hozza a GTX285 teljesítményt, de a másik felében meg lemarad mint a borravaló, ami CFnél nem elképzelhetetlen. Valami aggregált mutatót (is) érdemes lenne figyelembe venni
Ha tanácsot kéne adnom valakinek a vásárlásnál, akkor mindenképpen megkérdezném, hogy mire kell a kárya. Ha crysis mániás az illető, tuti hogy nem ajánlanék neki CF-ört. Viszont ha javarészt olyan játékokkal játszik, amiben ki tudja használni, és sok a pénze, akkor megérheti. De ez egy marginális részt fed csak le a vásárlókból, ha a nagy átlagot tekintem, akkor teljesen értelmetelen. Inkább veszek egy 4890-et, ha már mindenképpen jó teljesítményű ati kell, vagy ha olcsóbb kari és mindegy a szín, akkor 4870 vagy GTX260. Ha ár/teljesítmény számít akkor 4770... a CF-öket egyszerűen csak olyan résnnyi helyekre lehet betuszkolni a piacra, ahol alig versenyképes, szinte - 10 esetből 8x - mindig lehet mondani kedvezőbb alternatívát, tiszta bukó. SLIről meg ne is beszéljünk... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Crysis-sal vigyázni kell, mert több MultiGPU algoritmus van benne. Alapból az SLI-re optimalizált az aktív. A másikat cfg-ből kell beállítani. Próbáld meg a Warhead-et, mert az már fejlettebb motor. Ott is van két algoritmus, de már jobban működik az általános. Mindenesetre és a CF-re a "multigpu 1" beállítást javaslom, mert az +10 FPS volt nálam.
-
VinoRosso
veterán
nem értem már egytalán a CF létjogosultságát. Még x2-ben valamennyire okés, de 2 VGA-val semmi értelmét nem látom. Itt van pl pont a 4770 példája, ha kb ezt a teljesítmény akarjuk összehozni 2 db 3850-el, akkor az kb 2x20k, és akkor még lehet keveset mondtam, nagy valószínűséggel 30kból kijön egy 4770. 3870 CF re meg a 4850 a kontra. Az árán kívül meg még kevesebbet is fogyaszt, egy kártyával kissebb a zajltejesítmény szóval
...
-
follow-up a 8800GT / 9800GT fogyasztás témához. megnéztem a 9800GT fogyasztását, meglepett az eredmény. idle-ben 106W-ot fogyasztott az egész gép (ebből a VGA a hatásfokkal való korrigálás után 27W), terhelés alatt pedig játéktól függően 160W és 178W között volt a maximum. ez azt jelenti, hogy a CPU, a memóriák és a VGA összes extra fogyasztása a legrosszabb esetben 72W volt - ha ebből nagyon szerényen 20W-ot adok a CPU-nak és a memóriáknak, akkor 52W marad a VGA-ra, azaz 80%-os hatásfok mellett a valós fogyasztás = 27 + 42 = 69W. rendkívül szimpatikusan visszafogott.
egy dolog viszont nagyon látszott: a VGA-k fogyasztása korántsem egyformán alakul játékról játékra. míg a 4800-asok a Stormrise és a Crysis alatt ettek a legtöbbet (összehasonlítva a GRID-del, a Call of Juarezzel és a Unigine-nel), a 9800GT esetében csak a GRID-del tudtam 170W fölé menni. ez rögtön tesz egy szép nagy kérdőjelet minden fogyasztás-teszt mellé, ahol ugyanazzal a játékkal mértek minden kártyát...
-
gyiku
nagyúr
szerintem meglesz a 850mhz a 4770el. kisebb csikszel mindig jobb tuningpotencialt hozott eddig
Komplikato: a gddr5 kevesebbet eszik, mint a gddr3
PH-User: biztos nem vagyok benne, de siman el tudom hinni az x3-bol x4 utan. szerintem nem veletlen, hogy most latott ez a hir napvilagot, jol jon az amd-nek a raktarsopres, foleg most, hogy 2-3 het mulva jon a 4770. tudatos dolog ez
-
tzsolesz
nagyúr
tzsolesz: miből gondolod, hogy ennyivel kevesebbet fog enni a 4770?
A 8800GT, és a 4670-em példájából gondolom. A TDP az csak egy adat, semmi több, asszem még te mondtad. Hivatalosan 58W-ot eszik a 4670, és lemérve játék alatt meg csak 47W. A 8800GT is 105W TDP, lemérve pedig 80-85W, ahogyan azt írtad is.
-
Thauglor
aktív tag
Logikus, amit írsz, nekem is 15-20% oksak a tuningjaim Max (valahol szerényebb természetesen) de ha abbol indulsz ki h 40 nm, a tuningra is választ kaphatsz: nagyobb benne a potenciál, kb ott lehet mint a 4830 as alap magórajel viszonyítva
750-575 valamint 55-40
reméljük az a 900 mhz is elérhető, akkor valszeg váltok simán, akár egyszerre 2őt is hozatok
-
Ha ez és ez igaz, akkor megállapíthatjuk, hogy 55nm-en jobb a 4830 teljesítmény/fogyasztás arányban a 98gt-nél.
Itt pedig 110W-ot adnak meg a 4830-ra. Ha a 88gt 105W, és a 98gt ennél kevesebbet eszik, akkor csak úgy fogyaszthat a 4830 kevesebbet a 98gt-nél (linkelt PH! teszt), ha a gyakorlatban ugyanúgy kevesebbel is beéri, mint ahogy a 88gt-ről írtad. Ebből meg akár az is következhet, hogy a 4770 is beérheti majd jópár wattal kevesebbel.
A 98gt 55nm-es verziójára értettem mindent, mert a PH tesztben is ez szerepelt a táblázat szerint.
-
rocket
nagyúr
A te teszted mar lattam, de azert koszi
Egy olyan teszt kene sok-sok DX10/DX10.1 kartya szerepel mindket gyartotol, sot S3 kartyak is kellenek a tesztbe----
Tuning kapcsan W1zzard mar nem volt tul szerencses, a Sapphire 925mhz-ig, a Powercolor 880mhz-ig birta.
959millio tranzisztor van az RV790-ben, akkor az plusz 3 millio az RV770-hez kepest -
Elég csak egy grafikonon ábrázolni több kártya görbéjét, és máris napnál világosabban látszik a frankóság.
Gyorsan összedobtam egyet mutatóba.
Csak hasamra ütve rajzoltam a görbéket.és akkor lehetne magyarázni, hogy az erdős rész shader intenzív, ezért az egyik kari gyorsabb, az űrállomás pedig mittomén milyen, ezért a másik kari a gyorsabb. Stb, stb.
-
-
-
-
rocket
nagyúr
Nem ertem mire fel ez a nagy optimizmus a 750-800mhz-es GPU-rol, szerintem alabecsulitek a problemat amivel az AMD szembe kell nezzen 40nm-en az RV740-nel, ne felejtsd el, hogy a GURU3D nevezte azt a kartyak HD4750-nek 650/800-as orajelekkel, de mivan ha az valojaban az RV740XT lesz?
-
rocket
nagyúr
Nem sok realitasat latom jelenleg a 800mhz-es RV740-nek retail kartyakon, szerintem 800mhz-es GPU-val rendelkezo termekhez ami kaphato (tehat nem fantom/benchmark edition), uj revizio kell majd, mert a TDP gatat szab jelenleg az elkepzeleseknek.
(persze alapbol nem megoldhatatlan problema a vartnal magasabb fogyasztas, de nem highend termekekrol beszelunk ahol a felhasznalokat nem nagyon erdekli, es az AMD-nek is nagyobb tere van a "problema" megoldasahoz, mert magasabb a haszon a kartyan, igy belefer a dragabb nyak/huto). -
WesTM
őstag
Szerintem külön shad clock domain tuti nem lesz. Valószínűleg felépítésben játszhattak, gpu-n belül. Amit lehet lerövidíteni, optimalizálni. Mást nagyon nem tudok elképzelni, ha azonos órajelen gyorsabb a dolog. Szerintem a radeon globálisan próbál magasabb gpu órajellel játszani, és nem teszi külön a shadereket.
Nagy változásra szerintem felesleges számítani, inkább egy próba chipnek tekintem személy szerint. Ha tényleges órajel 850mhz-lesz, akkor már nem elképzelhetetlen hogy a későbbiekben atiéknál is jönnek az 1ghz+ órajelű gpuk. A végtelenségig nem lehet sp-t növelni szerintem, órajellel viszont még játszhatnak.mod. Lehet hogy rv870 2000sp 1ghz+ gpu???
Lehet most megnézik mit szól a cucc a magas órajelekhez. -
zuchy
őstag
-
VinoRosso
veterán
"há Jührgen dikk mánn, nő jaz ohrbévétél, csőkkén á kiódós, lész nágy nyeheséch, megy főfele a hríszvíny né há mitől ván éz? Csák ném á rv740 khrosszfojjerh? "
kb ennyit : D
(#1738) westlake: na mi van akkor most mégis lesz rv790 a múlt héten úgy volt hogy nem lesz, igaz az R790 lett volna
Lol
-
VinoRosso
veterán
a játékok shader kódjai a mai napig erősen szekvenciálisak (sok bennük a függőség), ezért a Radeonok 5 ALU-ból álló egységeit az ütemező nem tudja megfelelően "etetni", becslésünk szerint átlagosan 50-60%-os kihasználtsággal dolgozhatnak
A HD3870 UC memória-sávszélessége kicsit nagyobb, de ez csalóka - a gDDR5-ről szóló cikkünkből kiderült, hogy a rosszabb memória-késleltetéseket és a komolyan "alulhúzott" memória-órajelből adódó optimalizálatlanságot kompenzálni kell a memória sebességével (mivel a gDDR4 és a gDDR5 hasonlóan "rossz" késleltetés fronton, most is a korábban bevált 20% körüli extra sebességet használjuk)
Te jó ég
, tavaly nyáron mennyit szajkóztam ezeket az rv770 topicban még megjelenés előtt, és mennyire hülyének néztek emiatt.
Igaz mikor kiderült, h 256 bitesek lesznek a karik, akkor még azt hittem, hogy ring bussal jönnek, de más is.
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest