- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Még csak annyit, hogy ha nem egy ilyen antituning VGA-t fogok ki, akkor szerintem jóval jobb lenne, azt látom, hogy ezek a tesztprogik nagyon érzékenyek a GPU emelésre, jóval több pontot kapok, mint a memória emelésre.
-
Anonymus23
veterán
válasz
várnarancs #2893 üzenetére
A videókártyán az alap gyári hűtés van, ahogy érzékelem nem túl komoly és melegen elég hangos.
A procin viszont elég jó kis hűtő van, egy Zalman 9500AT, annak a hőfokával nincs is gond. -
Anonymus23
veterán
Nekem ilyen eredmények lettek:
3DMark00 : 31387
3DMark01 : 44030
3DMark03 : 21399
3DMark05 : 13058
3DMark06 : 6632
Mind:
X1900XT 655-1584, c2d 6400@3440, Kivéve a 05-ös, mert ott 3520-on ment a proci.
[link]
Itt vannak a screenek. -
Anonymus23
veterán
Nekem a húzott rendszerrel volt 13058 pontom, pedig sajnos a GPU elég antituning példány lett.
Mondjuk a prockó viszont állat!
X1900XT 655/1584 c2d 6400@3520 - 13058 -
Anonymus23
veterán
válasz
Gabriel Dawn #2805 üzenetére
Kellene lenni átalakítónak, a csomagban, de pl a DS4-en az alaplapon is van egy PCIE molex csati, amibe be lehet dugni a cuccost.
-
Anonymus23
veterán
De nekem nem a Biosnál, vagy a postnál csinálta ezt, hanem csak a windowsban, és ott is csak 2D üzemmódban.
Játékban megvolt minden szín. És 2D üzemmódban alapból csak 500/1200-on megy a kártya, 725/1450 helyett. És amikor ezt eljátszotta, akkor is alapon ment. És driver frissítés után, illetve mihelyst letöröltem a régi drivert, azonnal jó volt. -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #2717 üzenetére
Terhelve meg most 75-77 fok.
Bár a szobában 23 fok körül van. -
Anonymus23
veterán
Valamelyik nap érdekes dolgot csinált a rendszerem....
Hazaérek melóból, gép bekapcs, és bizonyos színárnyalatok szép zöld színüek lettek, de csak 2D-ben és az asztal bizonyos elemei, illetve a háttérkép.
Előző napon még semmi baja sem volt, mire hazaértem meggalydult.
Pont jó volt, hogy kijött az új driver, régit le, újat fel, és jó lett.
A franc se tudja mi volt ez az akció...
Aszittem a méregdrága kártya behalt... -
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
válasz
Travelos #2330 üzenetére
Semmi gond, minden kártyával ez van. 2D-ben alapon járatja, oda nem kell a kraft és így nem is melegszik annyira.
Ha jól emlékszem klikk ''Run automated clocl configuration utility''
Ekkor unlockolja és utána aply, és onnantól kezdve már állítgathatod feljebb is a cuccost. -
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Istenem, ne sírjál már vazze.
Nincs semmi baj azzal a kártyával, egyszerűen más mint az nVidia.
Nekem is elmegy néhány pillanatra az elején a kép, régebben volt, hogy akár töbször is megcsinálta. De miután bejött totál a win és betöltött minden szart akkor már ment mint a golyó és nem játszott ilyet. Szerintem valamit kalibrál ilyenkor a driver, de ezt túl lehet élni. Ezt azért kibírom minden indításnál, ezvan.
Megmondom őszintén, amikor legelőször csinálta akkor én is betojtam, hogy na most kinyírtam a príma jó kis kártyámat (9800 Pro@XT), de aztán megszoktam.
Felrakod az Omega drivert, aztán az ATI oldaláról csak a WDM drivert letöltöd és azt rakod fel, ennyi. És mennie kell. -
Anonymus23
veterán
Itt nem túl meggyőző amit a Q-Tecről és Huntkeyról írnak:
[link]
Amikor az új gépet vettem fél hónapja, vettem hozá egy Chieftec 550W-os tápot, amivel igazából tökéletesen meg voltam elégedve, csak egy gond volt vele, ez a GPS széria nem volt hajlandó együtt dolgozni a szünetmentessel. Mire erre rájöttem, azt hittem megőszülök. Most egy Ultra Power van, egészen kellemes, csak a hangja nagyon nagy, főleg a Chieftechez képest, szal ventibuzerálás lesz.
De még egy dolog:
Mire sikerütl rájönni, hogy az a Chieftec táp csak elég drága táppal működik (értsd 60-70 eFt-tól felfelé), addigra ki lett próbálva 3 szünetmentes is. De ami a lényeg, a fogyasztás.
APC szünetmentesek voltak, elég nevesek a szakmában, és a gép idle állapotban 120-130 W között fogyasztott. Amikor felhúztam a procit, VGA-t, akkor full loadban fogyaszttott mintegy 230-240W körül. Ha mondjuk a holnapi új procihűtővel még feljebb tolom a cuccost, akkor gondolom még max 10% lesz benne, ami kb 260-270W.
Szal szerintem egy komolyabb 400W-osnak is el kellene bírnia, de én is úgy vagyok vele, hogy akkor már inkább 550W, és ne erőlködjön a táp se annyira.
A gép C2D 6400@3360 (ez végül is nem egy őrült tuning, majdnem alapfeszen tudta ezt), VGA 670/1500. -
Anonymus23
veterán
Ez érdekes lesz számomra, mármint hogy mi történik, ha benne lesz az új tápod.
A szünetmentesem azt mondta, hogy a rendszer teljes áramfelvétele idle módban 130 W körül alakult.
Holnap jön egy új APC szünetmentes, Pénteken meg az új hűtő a procira, és meg fogom rángatni egy picit a cuccost.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy ne menne vele ez a táp ami most van.
Már eddig is volt tuningolva 0,05 V emeléssel ment 3360 MHz-en a prockó, és a VGA is fel volt húzva, és meg se pisszent.
Most egy 550W Chieftec van, de szerintem ami ez előtt volt 420W-os is simán vitte volna a technikát. Ez a táp talán annyiból jobb, hogy vannak rajta az új csatlakozók, amik egyrészt a VGA-ba, másrészt az alaplapra kellenek. És nem utolsó sorban szép halk.
Szal ha lesznek eredmények, akkor majd jelzéssel leszek, hogy mennyi is a fogyasztása a cuccosnak. -
Anonymus23
veterán
Hát nem vagy egy egyszerű eset
Mint írtam minden alapon volt.
A proci is, és a VGA is (512MB - 621/1450).
A játékban minden felvettem maxra, megjegyzem nem sokat kellett utánaállítani.
A konfigom az adataim között van.Amit nemtalálsz ott, az az, hoyg egy Logitech MX518-assal indítottam el a tesztet, de ez nem sokat számított bele a végeredménybe -
Anonymus23
veterán
Nekem csak a demom van meg, és amikor felraktam, akkor azokkal a beállításokkal, amikkel a progi beállt, asszem csak 1280x1024-re vettem fel, én is lefuttattam a tesztet.
Akkor azt mondta a progi hogy GREAT.
De az a sejtésem, hogy ezek nem azok a beállítások amit te kérnél.
Ha meglesz a full, akkor majd letesztelem. De egyelőre még nincs meg.
Konfig:
C2D E6400
X1900XT
2x512 DDR667 -
Anonymus23
veterán
Köszi az infót, amit leírtál azt sejtettem, bár a fagyást nem kapcsoltam már össze az alacsony fesszel.
Viszotn továbbra is fennáll a kérdésem.
Akkor hogyan tudom tuningolni a kareszt?
A mag órajelét még tudom is a driveren keresztül emelni, de pl a memóriájét azt pl csak 800-ig engedi, ez végül is nem volna kevés, de jobban szeretném pl látni, hogy mikor hibázik, és erre nagyon jó volt az Atitool. Ott saját szememmel tudtam csekkolni, hogy mi is van.
A kérdésem végül is:
Ha pl Rivatunerrel felveszem a sebességet magasabbra, mint amit a driver enged, akkor az fix, hogy azon fog futni, vagy valamit még ki kellene kapcsolni a driverben?
Előre is köszönöm a segítséget.
Tudom, hoyg magam is tesztelgethetném, hogy pl tesztben ad-e többet, de ha valakinke már megvan ez az infó, akkor megköszönném, ha megosztaná velem, illetve ez a tesztelgetési mód, csak közvetett módon utal az emelés biztonságára. -
Anonymus23
veterán
válasz
GanXstaZ #2008 üzenetére
Értem, thx az infót.
Mindenesetre tegnap megpróbálkoztam a Rivatunerrel, azzal már elvileg szépen lehetett tuningolni.
Majd ha megjön az új prockóhűtő, akkor kipróbálom, hogy mit is tud...
Viszont a driverrel kapcsolatban volna egy kérdésem:
Ugye a CC-ben automaikusan állítgatja a sebességet, ami elvileg nem rossz, hiszen netezéshez, egyéb munkákhoz (Word, Excell) nem kell a kraft. Viszont ez hogyan működik együtt pl a Rivatunerrel?
Megmondom őszintén még nem próbáltam, hogy mi is történik, de pl az Atitool az állandóan csipogott ezért, hogy márpedig ő bizony ki akarja kapcsolni a driver ezen szolgáltatását.
Aki már használta, írja már le a tapasztalatát.
Előre is köszönöm. -
Anonymus23
veterán
Sziasztok!
Volna egy kérdésem:
Sapphire X1900XT-m van, és az Atitool-al bármennyit is emelek, mindig azonnal kifagy a rendszer. Ugye alapon 500-on megy, és ha pl felveszem 550-re, azonnal lefagy. De a CC-ből viszont megy, mert normál pontokat ad pl 3DMarkokban.
Atitool v0.25 beta 14.
Régen sokat használtam ezt a progit, de ezzel a kártyával valahogy nem hajlandó menni.
Valamit én nem csináltam jól, vagy másik verzió kell?
Vagy melyik másik progival lehetne esetleg tuningolni egy kicsit a kareszt?
Előre is köszönöm a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo IV
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- MILC felhasználók szakmai topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest