- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Aktív témák
-
éN79
addikt
-
éN79
addikt
Az asztal képét lementen egy PrintSreenSysRq gomb lenyomásával, majd pl. megnyitod a Windows Paint-et, ott Ctrl+V -vel beilleszted a képet. Ezután lemented .jpg néven valahová.
www.kepfeltoltes.hu-n pedig a lementett képet fel tudod tölteni, alulra beírja a kép pontos linkjét, az kell bemásolnod a hozzászlásodon belül a link-be.
Vagy küld át, felrakom én neked.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Most nem teljesen értem. Az alap 2D-s órajeleknek 500 (GPU) / 600 (MEM) kell lenniük.
Én nem használom az Ati Tray Tools-t mert a Riva nekem szimpatikusabb. Ha gondolod szedd le az ATT-t, tedd fel a RivaTunert és első körben hagyatkozz a Catalyst automatikus ''tuningjára''. A RivaTunerben ezután szépen monitorozhatod, hogy hogyan változnak a frekvenciák, feszültségek ....
Ha elküldöd nekem is a képet, vetek rá én is egy gyógypillantást.
De neked nem XTX-ed van? Mert az általad írt frekvencia értékek az XTX alap 3D-s értékei.
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
megkaptam a képet!
szóval: szerintem ez így ok. az 500/599 az 2D-ben, a 648/774 3D-ben.
van egy gomb a csuszkák felett: run automated clock configuartion utility, ezt próbáld még ki, és ha nem változik a kép, akkor szerintem a kártyád nem tuningolható.
persze utóbbi csak tipp, mert nekem X1900XT-m van, de abból gondolom, hogy ugyanaz a hűtő van a kettőn, és szerintem a tied gyárilag már kihajtott
vagy a Catalyst nem támogat tuningot, és meg kell próbálnod más progival, pl. ATI Tray Tools
üdv -
Travelos
őstag
előbb feszt adj neki! 1.4--et legalább vagy 1.45-öt, a mem feszeket nem érdemes állítani, csak a VGPU-t. kártyafüggő, hogy stabil-e 1.4-en (egy minimális tuning biztos), vagy feljebb kell menni. De már mondtam, hogy hagyd már a tuningot, csak elcseszed a kártyád vele, de sebességben pár százalékot nyerhetsz vele.
az XTX egy kihajtott kártya, nem alkalmas tuningra !!!
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Szerintem a proci miatt van minden, ugyanis az egymagos Athlon64 3000+ gyenguska egy ilyen erős kártya kihajtására!
Valószínűleg ezért van minimális különbség az X1900GT és az X190XTX között.
A PH!-s tesztben duplamagos procikkal tesztelték a kártyákat, tehát X2-esekkel vagy C2D-kal, amik sokkal-sokkal jobban kihajtják a csúcskategóriás VGA-kat!
Egy ilyen kártyát véleményem szerint minimum egy 2600Mhz-en járatott egymagos, de inkább egy X2 2600Mhz környékére húzott proci tudná igazán meghajtani, nem is beszélve az új Intel C2D-k erejéről ami mégnagyobbat dobna rajta! -
Travelos
őstag
2D-ben miért akarsz tuningolni?
Ott nem is lehet!
A Catalystban a csuszkát állíthatod feljebb, és akkor nő a requested érték, amit majd 3D-ben a kártya befog állítani!
De azt ajánlom felejtsd el ezt, mert egyenlőre nem a VGA miatt vesztesz sokat.
Amúgy normális tuningra ajánlom az ATI Tool vagy ATI Tray Tools szoftvereket. -
Travelos
őstag
az jó, akkor elvileg váltania kellene.
gondolom a NET 2.0 keretrendszer is fent van, mert anélkül drivert nem is tudtál volna felrakni.
szerintem nem a kártya a ludas
hőmérséklete terhelve mennyi? everesttel meg tudod nézni pl. ezzel kiderülne a dolog egyértelműen (futtass egy 3DMarkot, majd nézd meg a GPU hőmérsékletét).
Ha 70-80 fok akkor megy magas órajelen és feszen. -
Travelos
őstag
és honnan veszed, hogy nem veszi fel az órajelet teszt alatt?
véletlenül nem raktál fel ATI Tool-t v. ATI Tray Tools-t, mert az az indításkor kikapcsolja az ATI Pollert, ami felelős a 2D/3D váltásért.
vagy a teszt alatt nincs bekapcsolva valami élsimítás véletlenül a driverben, mert az nagyon visszaveti a 3DMark eredményt. -
rudeee
senior tag
A gyári lemezt azt felejtsd el, semmire sem jó!
Tedd fel a legújabb 6.9-es catalystot, remélhetőleg megoldja a problémát. Előtte szedd le az összes Ati drivert, mert azok is bekavarhatnak!
Innen tudod letölteni: [link]
Elvileg magától kéne 3D-ben a gyári értékekre emelnie az órajelet.
Milyen tápod van amivel meghajtod a kártyát?
(Célszerű kitölteni az adataidnál a teljes konfigodat, mert úgy sok esetben könnyebb megválaszolni egy-egy kérdést).
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Ez érdekes.
Először is tedd fel az Ati Tray Tools progit, avval sokmindent be tudsz állítani.
2D és 3D profilokat lehet benne létrehozni, avval be tudod állítani a GPU 1.4V-os feszültségét is a 3D órajelével együtt.
Elmented, betöltöd a profilt és elvileg mennie kell.
Hanyas verziójú catalyst van fent? -
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kuponkunyeráló
- Akciókamerák
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BIOS topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest