- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
Tothgera30 #8843 üzenetére
Szia!
Az 5770-es kártya korszerűbb,nem melegedősebb viszont teljesítményében gyengébb,mint egy 4890.
Olvass el pár tesztet mindkettőről és tudni fogod,hogy melyiket válaszd!
A hangos hűtőről pedig annyit mondanék,hogy ha játék közben zajos a masina az nem érdekes,mert pl. Én úgyis fülessel szoktam nyomulni!Ezen kívül inkább legyen hangos,ha nem lépi túl az optimális hőfokait és így stabil,megbízható marad évekig is!
-
Undoroid
őstag
válasz
fasirTTT #8828 üzenetére
Szia!
Ezek a kártyák eléggé forrófejűek!Mindenképpen jól szellőző házba tedd bele!Pont emiatt keresek egy tágasabb/szellősebb házikót!Eleve az új VGA-m érkezésekor át kellett helyeznem mindkét vinyómat a gépemben,mert nem fértek el a VGA-tápcsatlakozásaitól!
Most viszont -ebben a hőségben- egy újabb probléma jelentkezett nálam: Korábban feltettem a két vinyómat a DvD-íróm fölé!A két vinyó sajnos egymást melegíti (pedig 20-30mm-re vannak egymástól) és az egyik már hibázott is emiatt!Azt hittem,hogy tönkre ment,mert folyamatosan fagyott a gépem!Most azt tervezem,hogy egy tágasabb házikóra váltok,aminek az oldalában benne van egy kb. 200mm-es kopter is!Az biztosan le tudja majd hűteni a masinám!
-
Undoroid
őstag
válasz
csonti07 #8774 üzenetére
Szia!
Azért azt nem árt tudni,hogy a 4890-es kártyák eléggé melegedős fajták!Nem tartom túl jó ötletnek a ventilátor-fordulatot csökkenteni!
Ha tényleg csökkenteni szeretnéd a hangját,akkor két lehetőség van:
1.Veszel rá valami komolyabb(halkabb) hűtést...
2. Vízhűtést teszel rá...
* * *
" ienek "
-
Undoroid
őstag
válasz
Anoulou #8762 üzenetére
Szia!
Tegnap letakarítottam a régi driver maradványait és Driver Sweeper-el pedig az utolsó nyomát is!Korábban letöltöttem már erre a célra a 10.5-ös verziójú drivert és most ez van fent!Most az asztalon elhelyezett ikonok (is) kontrasztosabbak,élesebbek lettek!Minden ismét remekül működik,de nem tudom,hogy mi okozta ezt az egész hibajelenséget?!
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Néhány napja egy igen érdekes dolog történt!
Azt vettem észre,hogy a VGA-kártya drivere (Asztalon jobb-klikk és Catalyst Control Center) nem indul el.Illetve az összes többi összetevő sem!A kártyához kapott speciális "gyári" programok(Asus Smart Doctor,Asus Video Security,stb...) simán elindulnak,de a többi nem!Vajon mi okozza ezt?
Semmi új dolog nem történt azóta a gépemen,amióta ez a jelenség megvan...azaz mégis!A víruskeresőmnek(Nod32) lejárt a 30napos próbaideje,de még nem távolítottam el!Esetleg ez okozná?
-
Undoroid
őstag
válasz
1hijjanhusz #8743 üzenetére
Szia!
Igen az!
Pontosan ILYEN!
Az előző tulaja megnézte egy kellemes i7 920@4Ghz procival,3x2Gb DDR3 Corsair ramocskákkal megtámogatva,hogy mit is tud?3D Maki 06-ban 20K fölötti pontot hozott!(pontosan nem tudom,de megvan valahol a screen róla!)
Ezzel a segédprogival még ki lehet hozni belőle a szörnyet!Főleg,hogy a feszt is lehet hozzá emelni!Megmondom őszintén,hogy Én egyszer sem próbáltam túlhajtani,mert így is egy vérszomjas szörnyeteg...talán túl sok is,mint amire szükségem lenne!Kazánnak is kiváló!
szerk: Az előbb fejeztem be a játékot vele!Kb. 2óra után is a legforróbb hőmérséklet a kártyán a MVDCC Phase #1 az ő 77fokával!
-
Undoroid
őstag
válasz
1hijjanhusz #8741 üzenetére
-
Undoroid
őstag
Szia!
Mint korábban írtam az az eredmény az előző tulajnál volt levett gépház oldallal!
COD4-el szoktam terhelni!A COD6-ot eladtam az elviselhetetlen hülyeségei miatt! Ott azért szépen teljesít a masina!
" Noname ATX-ház,Home made hűtéssel! " Ez is igaz,de a mondat második részén van a hangsúly!Még a régi 8800GTS-hez terveztem egy házhűtési megoldást!
ITT és ITT is látszik,hogy egy parányi áramkör figyeli a VGA-kártya hűtőjének hőfokát és ha meghaladja az előre beállított értéket,akkor az alsó venti 5V-ról felkapcsol 12V-ra és a felső pedig 0V-ról 5V-ra!Az alsó venti alulról- a felső pedig a spéci előlapon keresztül teljesen átszellőzteti az egész gépházat!Ezen kívül a gépház oldallapjára felszereltem egy gyári szívótölcsért!Így a processzorra és környékére szintén a külső -hidegebb- levegő érkezik!
Jelen esetben a VGA csere miatt az elektronika érzékelőjét a mostani kártyám VRM-hűtőbordájára tettem rá!Huzamosabb játék után szintén bekapcsolja a komolyabb szellőztetést és addig fent is tartja ezt az állapotot,amíg el nem éri a beállított minimumot!
Tervezem a gépházam lecserélését egy olyanra,amiben gyárilag -az oldalában- benne van egy 240mm-es nagyméretű venti!Ezzel már biztos,hogy a közelébe sem megy az említett túl magas értékeknek!
Elnézést a túl hosszú postom miatt!
szerk:
Az alul elhelyezett vinyókat a túl hosszú VGA-kártya miatt fel tettem a felső venti mögé,két gyári tartóval az 5.25"-ös helyekre!
-
Undoroid
őstag
válasz
Mika1227 #8679 üzenetére
Szia!
Szép kártyád van és a HIS-gyártmányú hűtők is jól teszik a dolgukat,de Nálam azért egy kissé furcsa eredménynek tartom ezt az eredményt!ILYEN hűtő van rajta!Két,nagyméretű ventivel és nagy fordulattal...
Ezen kívül még eléggé kellemetlen az a dolog,hogy a "hagyományos" forraszanyag olvadáspontja kb. 125fok körül alakul!Ennek fényében az a 117fokos értéket egy kicsit sokallom!
Szerintem ezen a hőfokon már elindulhat az "alkatrészvándorlás" a VGA-kártya panelján...Ami nem túl előnyös dolog!
Van időd lefuttatni az említett tesztet?Kíváncsi vagyok a konkrét eredményekre!
szerk: Látom,hogy már nincs meg!
* * *
Más 4890-Tulajoknál is ennyire felmegy a kártya hőfoka?Akinek módja van ezt a tesztet kb. 5percig futtatni az dobjon már fel képet róla!
-
Undoroid
őstag
válasz
#01913600 #8669 üzenetére
Szia!
" nem tetszenek ezek a hőfokok " Nekem mondod?Az előző tulajnál -szőrős kocka teszt közben- ilyen hőfokai voltak a kártyának,levett gépház-oldallap mellett!
Nem hiszem,hogy mérési anomália lenne...Ezt a tesztet sajnos kazánként tudja csak lefuttatni!Alapon minden rendben,de a ventije így is nagyon hangos!Leszedni még nem tudtam,mert nincs hozzá megfelelő pasztám!Nyilván le kell mosnom a gyárit,ha egyszer leszedtem a hűtőjét?!
-
Undoroid
őstag
Szia!
Elég energiaigényes kártya,de ez nem okozhat gondot annak a remek kis tápegységnek!Másik gépben próbáltad már a VGA-t?Ha ott is ezt csinálja,akkor bizony Laraxior tanácsát kell megszívlelned...
Ha most visszatennéd az eredeti (előző) kártyát,akkor azzal nem hibázik?
-
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Driver frissítést akarok és már le is töltöttem a 10.5-öst!Vélemények/tapasztalatok vele kapcsolatban?Jó- és rossz is érdekel!
Windows SP2-t használok...
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8643 üzenetére
Szia!
" A program szabályozza az órajeleket. " Értem!Akkor autómatikusan nem "veszi vissza" magát a kártya?Nálam ezt alapból elvégzi,de csak (?) a GPU órajeleinél!Három lépésben működik:
1: 240/1000
2: 500/1000
3: 900/1000GPU/Memo
Remélem,hogy csak rosszul tudom!A memokat (feleslegesen) folyamatosan maxon járatja a kártya...
Most kikapom a helyéről a kártyát és megtakarítom a hűtését!Megpróbálom rendbehozni a hangos koptert is!Lövök pár képet róla ha kell?
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8640 üzenetére
Szia!
Tehát,ha nem fut az az ATT-program,akkor nem fognak "életbe lépni" az elmentett profilok?Nem 'épül be' a kártya driverébe a módosítás?
Remélem,hogy nem kérdeztem túl nagy hülyeséget?!
* * *
szerk:
shadeofme!
Arról a szóban forgó tápcsatlakozóról tennél fel egy közeli képet?Biztos,hogy azt vetted,amire szükséged lenne?
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8638 üzenetére
Egyenlőre az eredeti kopter kitakarításával és újrazsírozásával fogok próbálkozni!Kb. 2hónapja vettem meg a kártyát és azóta még nem poroltam ki...
Az eredeti hűtője 6hőcsővel rendelkezik...talán elegendő a kártya hűvösön tartására!
Azt az ATT-programot pedig gondosan tanulmányozni fogom!
Stimm!Én is fülest használok...
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8636 üzenetére
A felsoroltak közül csak az X1950 volt korábban...abból is a PRO változat és ref-hűtéssel!Azt nem mertem megpiszkálni(legalább is negatív irányban nem
) a korábbi dolgok miatt!Nem volt túl forrófejű még alapon sem,jól szellőző házikóban volt!
Jelenleg a VGA-kártyám hűtőjének lehalkítása lesz soron,mert valami félelmetes hangja van a tápcsatlakozóhoz közelebbi ventinek!Pedig csak 20%-os fordulaton megy(GPU-Z szerint!)
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8630 üzenetére
100%-ig biztos vagyok benne,hogy az volt a gáz...
Az akkori konfigom sem volt gagyinak nevezhető:
Mobo: Abit IC-7 G
CPU: Intel P4 3Ghz/1Mb/800FSB HTT
Cooler: Coolink U8-120-1600
Ram: 4x512Mb Kingston Pc3200
Vga: 9800pro
Táp: Ezt használom most is!Zalman 360APS....Kb. 1.5óra csökkentett órajelű működés(a TV-tuner kártyával vettem fel egy késő esti sorozatot a tv-ből) után adta fel a harcot...Totál lefagyott és csak reggel vettem észre,hogy baj van!Kép még volt rajta,de nem lehetett még resettel sem újraindítani!Kikapcsoltam a tápegységét és irány a meló...délután már be sem lehetett kapcsolni,mert kiírta,hogy VGA baj van...másik gépekben is megnéztem és azokban is pont ez volt vele!
Több Fórumban is olvastam róla,hogy ezt a fajta negatív tuningot elhalálozással "jutalmazzák" ezek (Ati9800-as sorozat) kártyák...Nem szeretném kivégezni a jelenlegit...
Túl sok szám volt az árcímkéjén...
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8627 üzenetére
Igen,ez világos!
Közben azért felmerült bennem egy komoly kérdés is!A legutóbbi ATI-kártyámat egy ilyen underclock vitte el az örök bitmezőkre...Sajnos későn tudtam meg,hogy az a GPU nagyon nem respektálta az ez irányú tevékenységet!Vajon az RV790-es GPU már jobban tűri ezt?
Ez a kérdés komolyabban is érdekelne!
szerk: " Nálad meg 9000/4000 "
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8625 üzenetére
Szia!
" A ddr5-ös érték nekem is 800 effektíve. " Nekem ez az érték gyárilag 1000!Mivel ez egy HD4890 TOP
-
Undoroid
őstag
válasz
dangerzone #8623 üzenetére
Szia!
Leírnád,hogy hogyan csináltad?
Nekem alapból 240-re veszi le a GPU-t a kártya 2D-ben...de a memók továbbra is 1000-en pörgeti (?) VGA-kártyám---> klikk
Előre is köszi a választ!
-
Undoroid
őstag
válasz
pr05p3c #8553 üzenetére
Szia!
" Szóval nem feltétlenül szükséges az az 500-600W " Ez így igaz!Az Én VGA-kártyámat egy ilyen TÁPEGYSÉG látja el energiával egy 3.6Ghz-re tuningolt E8400,két(három) winyó társaságában!Az adatlapomon lévő konfigot kifogástalanul viszi.Ezen kívül nem is melegszik és néma csendes marad terhelés közben is!
Most játszottam COD2-t maximális felbontás mellett és 2-3óra játék után sem melegedett fel a tápegységemből kilépő levegő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Reklámblokkolók topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Parkside szerszám kibeszélő
- Napelem
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest