- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevo
aktív tag
válasz
1hijjanhusz #8748 üzenetére
ezt nézve a gyári értékek a legjobbak
általában még ezek is sokak
-
nevo
aktív tag
válasz
1hijjanhusz #8745 üzenetére
att-vel a tiedet is tudod rángatni, de sok értelmét nem nagyon látom, mert a gyári oc értékek is bőven elegendőek mindenre.
amúgy ajánlom ezt a tesztet átnézni
-
Undoroid
őstag
válasz
1hijjanhusz #8743 üzenetére
Szia!
Igen az!
Pontosan ILYEN!
Az előző tulaja megnézte egy kellemes i7 920@4Ghz procival,3x2Gb DDR3 Corsair ramocskákkal megtámogatva,hogy mit is tud?3D Maki 06-ban 20K fölötti pontot hozott!(pontosan nem tudom,de megvan valahol a screen róla!)
Ezzel a segédprogival még ki lehet hozni belőle a szörnyet!Főleg,hogy a feszt is lehet hozzá emelni!Megmondom őszintén,hogy Én egyszer sem próbáltam túlhajtani,mert így is egy vérszomjas szörnyeteg...talán túl sok is,mint amire szükségem lenne!Kazánnak is kiváló!
szerk: Az előbb fejeztem be a játékot vele!Kb. 2óra után is a legforróbb hőmérséklet a kártyán a MVDCC Phase #1 az ő 77fokával!
-
Undoroid
őstag
válasz
1hijjanhusz #8741 üzenetére
-
nevo
aktív tag
válasz
1hijjanhusz #8739 üzenetére
Igen, éppen két hete használom a kicsikét
Jól eltalálták ezt a Zalman hűtőt idle-ben (100/200) lemegy 28-30fokra,
terhelés alatt (mondjuk szőröskével) 75fok fölé nem ment még eddig.Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve full hd-ban játszok és minden maxon, de a kártya meg sem érzi
-
Laraxior
titán
válasz
1hijjanhusz #8725 üzenetére
GTX470 érkezik próbára,olvasok róla panaszt,ha nem válik be akkor...akkor nem tudom
-
Laraxior
titán
válasz
1hijjanhusz #8717 üzenetére
VaporX az ütősebb cuccos
és halkabb is
megbeszéljük....egy ember válaszára várok,ha viszi akkor mindkettőt viszi,nekem úgy a legegyszerűbb, ha nem akkor bontás lesz -
rudeee
senior tag
válasz
1hijjanhusz #8715 üzenetére
A 4870-et miért akarod lecserélni 4890-re? Teljesítményben a referencia órajelen üzemelő 4890 kb. 10%-al gyorsabb. Ha néhány ezrest kell csak ráfizetned akkor megéri, de ha többet, akkor szerintem semmiképp.
Véleményem szerint a Sapphire 4890 Toxic-on lévő hűtőnél nincsen jobb gyári megoldás hűtőteljesítmény/hang tekintetében. -
Laraxior
titán
válasz
1hijjanhusz #8713 üzenetére
van kettő..válassz és vidd
-
Mika1227
őstag
válasz
1hijjanhusz #8709 üzenetére
Passz!
Hát nem tudom olvasom itt a hsz-et nekem nagyon bejött az S1-es!! -
Mika1227
őstag
válasz
1hijjanhusz #8707 üzenetére
Nekem 4890-en van ilyen hűtő és frankó kis cucc igaz a memória az olyan 10 fokkal melegebb mint a GPU!
-
rudeee
senior tag
válasz
1hijjanhusz #8705 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy az Accelero S1 lehet kevés ehhez a kártyához.
Ahogy fentebb írtam valószínűleg az lehet a kulcsa a gyári hűtőnek: közvetlenebb hőátadás.
Nagyobb a talpazata, nagyobb felületen érintkezik a gázcsövekkel ami ráadásul még lapított is, és kisebb a távolság a GPU felületével érintkező blokk és a lapított gázcső között. Egyszerűen más nem lehet, ha a gyári hűtő jobb mint az Accelero...csak az a baj hangban viszont rosszabb.
Kb. 100-200 hsz-al korábban is volt valaki aki panaszkodott az Accelero hűtésre, mert a memio nála is nagyon magas volt (90+ fok) és hiába a sok ventillátor felszerelése - nem oldódott meg a problémája.Nekem még egy bajom van a gyűri hűtővel a hangján kívül, mégpedig a memóriákkal érintkező hőátadó ragacs, ami kb. 2-3mm vastagságú rágógumihoz hasonló rugalmas és ragadós anyag. Viccnek tartom ezt hőátadásra használni - inkább szigetel mint átad. Szerencsére a GDDR5-ös memóriák kézrátétel alapján nem lesznek túl melegek, de azért illene valami normálisabb hőátadó felületet kialakítani a chipek és a bordázat között.
Amúgy megnéztem a gyári bordán lévő ventilátor adatait (szétszedtem):
ADDA
Model AD0912UB-U7BGL
DC 12V
0.45A
Adda Corp. -
rudeee
senior tag
válasz
1hijjanhusz #8703 üzenetére
Nekem is Accelero S1 rev.2 van.
Nem volt referencia hűtős 4890-em, de úgy tudom, hogy ha megfelelő hűtési teljesítményt akarsz belőle kihozni, akkor a fülvédő erősen ajánlott, mert elméletileg sugárhajtóműhöz hasonló a hangja. Alacsony ventifordulat mellett nem hangos - elviselhető, de úgy a hűtése is jóval rosszabb (80-90 fokot is elérheti a mag - memio hőmérsékletére még csak gondolni sem merek a tapasztalataim alapján...).Gondolkoztam nálam mi lehet a gond. Nekem úgy tűnik, hogy nem tudja eldisszipálni a termelődő hőmennyiséget a gázcsővel is megtámogatott rézblokk (ez egy kicsit azért furcsa számomra). Azt ugye tudjuk, hogy a memio vagyis a memória vezérlő a GPU szélén/peremén található és a felületi kiterjedése elég kicsi. Mivel az én kártyám egy gyárilag tuningolt változat, ezért valószínűleg több kakaót kap a GPU és a memóriavezérlő is amivel plusz melegedés jár - feltételezem a referencia 4890-es kártyákon sem sokkal jobb a helyzet. Maga a GPU alapjáraton és terhelve teljesen elfogadható hőmérsékletű lenne, de ugye a memóriavezérlő kiterjedése a lapkában nagyon kicsi felületet tesz ki ami a tapasztalatok alapján brutálisan melegszik - itt jön közbe a feltételezésem mi szerint a hűtőblokk nem képes arról a pici magfelületről olyan gyorsan elnyelni a hőt ahogyan az termelődik. A grafikonon is jól látható (előző hsz-em első linkje), hogy ugyan fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, de nem akar sehogyan sem megállni, viszont a terhelés megszűnésével egyből visszaesik vagy 20-30 fokot. Személy szerint csak erre az eshetőségre tudok gondolni, mert ez tűnik logikusnak.
Azt ugye tudjuk, hogy a kártyán lévő memória maximálisan ki van hajtva mind a memória chip, mind pedig a GPU részéről. Ezek alapján nem csoda ha mondjuk ennyire melegszik a memória vezérlője.A gyári Vapor-X hűtő réz talpazata nagyobb kiterjedésű és nagyobb felületen is adja át a hőt a gázcsöveknek. Ha jól láttam, akkor a talp GPU felőli oldala és a gázcső között a távolság kisebb mint az Accelero S1 rev.2-nél, így a hő átadása lehet hogy jobb.
Talán e-miatt lehet jobb a gyári hűtő
Azt hiszem meg kéne próbálnom visszaszerelni a gyári hűtést, hogy kiderüljön ez valóban helyes felételezés-e.Megfigyeltem azt is, hogy mi van akkor ha a memória órajelét drasztikusan visszaveszem. A memio hőmérséklete rohamosan kezdett csökkenni úgy, hogy nem is kellett a GPU feszültségéhez hozzányúlnom.
Példaképpen:
A powerplay hatására terheletlenül a GPU/Mem beáll 240/1050Mhz-re és a magfeszültség 1,05V-ra (terhelt GPU esetén ez az érték nálam 960Mhz-en 1,31V).
Ekkor a memio hőfok 52-55 környékén ingázik ami alapból furcsa, mert a GPU 36-38 fok körül mozog.
Aktiválom a saját profilomat ami 199/300Mhz-re van beállítva és a GPU feszültsége 1,05V továbbra is.
A mag hőmérséklete megegyezik a korábbi értékekkel, viszont a memio hőfoka drasztikusan lecsökken és egy percen belül beáll 34-35 fokra (ez látható az előző hsz-em második linkjében - a képen 0,8V látható magfeszültségnek, de 1,05V-al is ugyan ezek az értékek).
Ebből annyit szűrök le, hogy az órajel nagymértékben befolyásolja a melegedését a memio-nak és a feszültség kisebb mértékben számít.
Próbaképpen elindítottam a wow-ot (world of warcraft) hogy megnézzem terhelve változik-e valami. Ugyan a játék nem egy vga izzasztó program de néztem a GPU activity-t és 100% mellett az idle állapothoz képest 1-2 fokot melegedett a gpu és a memio is. -
zolisx4
őstag
válasz
1hijjanhusz #6026 üzenetére
még tuningal sem
sokunknak van Phenom II x4 es sem alapból még az sem
de miért fontos ez annyira nem 100 fps ed van hanem 80 teljesen mindegy látványban ugyis mindegy nincs eltérés -
Perillustris
senior tag
válasz
1hijjanhusz #6024 üzenetére
S melyik az a videókártya, amit minden gond nélkül, optimálisan meghajt?
Hogyan változik a megfelelőség AMD Athlon 64 X2 7750 esetén? Még az is kevés? Mert ez talán még belemegy az alaplapba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest