Új hozzászólás Aktív témák
-
thoma83
csendes tag
Köszi a segítséget, de egyenlőre nem akarom újra rakni a windows, mert sajna annyi időm nincs ...
Nem létezik valami reg. tisztitó ami minden hozzá valót letöröl?Privibe kaptam egy ötletet egy kedves fórum társtól, szóval előbb azt megpróbálom hátha sikerül és a piszkos munka meg jöhet a hétvégén ha mégse ...
De tényleg köszi
-
giigz
veterán
Csak soknak tűnt nekem az a 10k különbözet 3 hónapra, elvégre a komplett gépem nem fogyaszt ennyit.
A 7770 TDP-je 80W, a 4890-nek meg 190W... Alapjáraton ugye az órajeleket visszaveszik, de mivel a 4890 úgy is többet fogyaszthat, ezért az egyszerűség kedvéért 130 W eltéréssel számolok. Naponta 1,5 óra játékkal számolva (én még ennyit sem játszok egyébként) az havonta kb. 250 Ft különbözet. Tehát 3 hónap alatt nem akarok hülyeséget mondani, de max. 1.000 Ft a megtakarítás... Pont a tizede, mint amiről szó volt...
-
giigz
veterán
Fontos az ára is, de úgy gondolkoztam, hogy a régi kártyámhoz képest a 4890 ~45%-os előrelépés, és ez kerül 16k-ba, egy 6870 meg 70%-os előrelépés, és a duplája, 30k körül van.
Ha indokolt a 6870, vagy 5850 és hasonló teljesítményű kártyák, akkor úgy intézem, de ez 16k-ért nagyon vonz.
-
Melanor
tag
Persze, már le is szedtem az általad ajánlottat. Este kipróbálom és jelzek, hogy mit szólt hozzá a diablo
Manuálisan szerettem volna kiválasztani, de a gombbal nem hozott be semmit...
Amúgy elvileg a legfrissebbet találta meg az a letöltő progi. Ezek szerint nem a 12.6 a legfrissebb. Vagy azt szedte le amit te ajánlottál? -
ThodEE
őstag
-
ThodEE
őstag
Egy ilyen házban van benne egy 8cm es venri szívja ki a meleget, plusz egy fsp táp 12cmes ventije, tehát mondhatjuk nem túl jó a ház szellőzése, gondolom ez miatt olyan magasak a hőfokok.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Megfordult a fejemben, de ha így is járnék el, akkor is kell rá applikálnom valamilyen hűtőt (mondjuk egy jó vapor-x-eset), hűtő nélkül csak nem adhatom el.
Ami a rosszabb, hogy anyagi okokból ez most csak úgy menne, ha előbb túladnék a jelenlegin, fordítva max fizu után. De ha eladás után hozzáteszem a hűtő árát, akkor milyen kártyát javasolnál helyette? (lehetőleg olyan érdekelne, amin se a hőfokok miatt, se a hangja miatt nem kell majd hűtőt cserélnem már.Apropó, a jelenlegi procimmal van értelme erősebb vga-ba fektetni, ki fogja hajtani egyáltalán? FullHD-n szoktam játszani, E8400-am van, ami 3,6-on ketyeg + 4 giga ram, de a következő konfig legalább egy i5 lesz, csak jelenleg nem látom értelmét a cseréjének, költséges (proci+lap+ram), és nem hoz annyi pluszt.
-
-
aelod
veterán
sziasztok!
segítségetek kérném abban itt vagy privátban (inkább ott, hamarabb észreveszem) a 4890el kapcsolatban.
történt egy reggelen ugyanis h windows 7 boot után becsíkozott a kép és az ablakok, ikonok rendkívül fura színben pompáztak. gondoltam driver hiba, raktam fel friss catalystot restart de nem segített, mondom akkor win7 be vmi összeveszett-visszaállítottam a rendszert egy korábbi állapotra az sem segített.
kiszedtem a vgat és látom h az 1ik ramsüni leesett a ramról a másik meg félig van rajta elengedte a ragasztó, jah nem írtam h egy accelero hűtő van rajta két coolink swift ventivel...
kérdésem lenne h okozhatta e ez a hibát vagy esetleg vmi komolyabb baja lehet, még garis viszont nem tudom, h kell visszarakni a gyári hűtőjét
pls help itt vagy püben
thx
-
dangerzone
addikt
Én mindig csak nyerek.
Persze kivéve, mikor a posta elkevert egy 18.000 forint értékű procimat még tavaly.
Amúgy a vapor -x 4890-elment 27.000-ért. Lett helyette egy 5830 25.500-ért. Az elment 25.000-ért, lett helyette egy 5850 32.000-ért. Az elment 32.000 + sör-ért.
Aztán lett egy 5770 20.000-ért. Most meg remélem elmegy ez is legalább annyiért.
A jövendőbeli 4890-em elvileg szintén 20.000 lesz egy év garral.
Ha minden igaz, holnap estig már itt lesz.
Szóval pénzben minimális nyereség, de legalább kipróbáltam csomó kártyát. Mióta nincs barátnő, valahogy el kell cseszni a szabadidőt.
-
Csövy
tag
3 különböző driver és catalyst kipróbálása után sem állt helyre a hiba.
Aztán töröltem totál negyedszerre is mindent és hagytam a win-t hogy telepítsen önállóan drivert a karihoz. Ezzel meg hibátlanul fut minden...
Ez hogy lehet?
(igaz ha felteszem a catalystot driver nélkül akkor csak hydra vision van és azt írja,h nincs amd vga a gépben) -
zH.
senior tag
Ez azért még nem felső kategória, elég sok embernek számít mennyit eszik egy VGA. Többi okra nem írtál semmit, nyilván nem tudsz, csak hurrogni. Az utolsó kijelentésed hülyeség, nem vetted figyelembe a felbontást és a részletességet. Ennyi erővel egy 4850 is ugyan úgy elég a mai játékokra.
4k-t viszont bőven megért egy 5850-re való csere, pont. -
MPowerPH
félisten
Megjelenésénél volt ez a hiba, aztán mikor CF -be raktam a 4890-et, akkor is előjött. Hiába, a GTA IV nem egy csoda.
Valaki próbált alulfeszelni 4890-et? Én most rákényszerültem, nagy gépem pihen, addig átköltöztettem a tesóméba a VGA-t, hogy legalább kicsit tudjak gamelni, csak ugye itt egy kemény 350W-s FSP tápocska van, amit nem akarok túlterhelni. Levettem a GPU-t 660MHz-re, és a feszt is 1.037v-re. Meddig lehet vele menni kb, van erről tapasztalat? Memóriát nem tudtam állítani mínuszban afterburnerrel, majd a GPU tool -al megpróbálom.
-
rulla
tag
Sikerült, megoldottam!
Az "automata túlhajtás..." kivételei közé felvettem a kmplayer.exe-t, és most közvetetten indítva is elindul faszán. Mivel azt tapasztaltam, hogy 100/200-on is elmegy a HD lejátszás, ezért a "HD filmek profilt" (250/400) töröltem, és most 2D alapon marad akkor is, ha indítok egy filmet, fájlkezelővel, intézővel, bármivel. Így a kmplayer nevű játékprofilt is töröltem.
A hőmérséklet most egyelőre megfelelő, majd nyáron, amikor 30 fok lesz itthon, lehet hogy módosítok a házban, és rakok be a kártya elé nagy, csendes szívó ventit. -
rulla
tag
Az jó kevés, nekem 30%-on megy 0 és 50 fok között...
Hát ez gáz - hiba van.
mármint, ha nem a kmplayer-t indítom közvetlenül, hanem intézőből vagy fájlkezelővel indítva a filmet, lefagy az indításkor, és csak a hang megy tovább, sötét az ablak...
Ha kilépek az ATT-ből, akkor rendben megy minden. akkor is, ha közvetlenül a kmplayer-t indítom, és onnan tallózom ki a filmet.
Először azt hittem, hogy a kmplayer játékprofilban az OSD bekapcsolva hagyása csinálta ezt, de nem. Csak akkor fagy, ha nem a lejátszót indítom, hanem valamin keresztül, az meghívja a kmplayer-t, a kmplyer meghívja az ATT-beli profilt, és... ekkor kiakad.
Ez a lejátszó hibája lehet, vagy az ATT-é?
Amúgy a 2D alapot használom lejátszás alatt is, simán viszi a HD-t 100/200-on. -
rulla
tag
Na ez is megvan.
Csináltam egy "HD filmek" profilt 250/400@0,923V-on,majd egy KMPlayer játékprofilt (társítottam hozzá a kmplayer.exe-t), és ez a "játékprofil" a HD-t használja. Ha kilép, visszaáll a 2D. Le is mentettem az összes beállítást reg file-ba... Minden fasza.
Gyanítom, hogy a házad szellőzése jobb lehet... Azt a 28-30 fokot hány %-os ventisebességgel éred el? -
rulla
tag
Nos, végül belőttem mindent úgy, ahogy kell: 100/200 2D, és alapon járatom a 3D-t - 52-ről 44 fokra csökkent a hőmérséklet, királyság van.
Amit viszont furcsállok, hogy elindítottam egy sima Xvid-es videót (South Park), és egyből belőtte a 3D-s profilt - komolyan 870/1050 MHz + full 3D-támogatás kell egy ilyen alkalmazáshoz?
vagy van valamilyen ATI-s hardveres gyorsítás, ami alapból bekapcsol, és ezért úgy érzékeli, hogy itten kérem 3D-s alkalmazás fut?
-
rulla
tag
-
varsam
őstag
A túlhajtás részen ez volt a legkisebb fesz amit felajánlt, ezért ezt állítottam be. Ennél kisebbet gondolom biosban túrkálással lehetne beállítani, ahhoz nincs kedvem, ez így bőven megfelel. GPU kb 35 fokos lett (25 fokos szobában), 600-as ventifordulattal és Alpenföhn Heidi hűtővel.
Fogyasztásról tudsz valamit mondani, kb mennyit vesz fel így? -
varsam
őstag
Ma én is meg akartam csinálni (4890 vapor-x) A 2D profilt be is lőttem szépen 100/200-ra, el is mentettem, ment is szépen. Viszont amikor beállítottam 3D-nek a 870/1050-et (ez a normál) és ahhoz hogy el is tudjam menteni, aktiválni kell ezt a profilt, viszont ekkor megfagyott a gép, elment a kép és csak resetelni tudtam.
CCC nincs fent.
ATT is alapból visszaveszi az órajelet 240/1050-re mint ahogy CCC. Ha ezt hagyom 3D-re, akkor majd ha elindítok vmi játékot, akkor visszamelei 870-re a gpu-t? Vagy mit rontottam el vajon? A logoutos írást néztem.Kb mennyivel csökken a fogyaszás 2D-ben a 100/200 órajeleken (0,9valamennyi gpu fesszel) a 240/1050-hez képest?
-
Dictator^
veterán
-
Diego2002
tag
Nah, köszönöm a türelmet, valóben ez utóbbi volt a ludas.
Jelenleg a 2D profilom egy 170/250-es beállítás, és így 45 fokos a kicsike, amit a későbbiekben javítani szeretnék, de egyelőre jó lesz ez így (tényleg, ez egy alap 4890-es - Sapphire, ezen lehet, ill. érdemes cserélni a hűtőt?)
ATT-vel kapcsolatban ill. a működésével kapcsolatban azt még szeretném megkérdezni, hogy honnan tudja a program, hogy a 3D-s profilt kell futtatnia?
Jah és még egy dolog. CCC most nincs fent.
1. Felrakhatom és tudom simán használni ATT mellett vagy,
2. Kell valami másik program, amivel pl. a megjelenítők beállításait tudom állítani (pl. Dualview, stb.)Még1X köszi a türelmet nevo!
-
Diego2002
tag
Leszedtem CCC-t. Az automatikus túlhajtás ki van kapcsolva - ha erre gondoltál. De a Hardver/Túlhajtás beállításai...-nál még mindig nem tudom a memória órajelét 780-nál lejjebb venni. A GPU órajelét visszaveszi magától 240-re, de a memóriát nem lehet lejjebb állítani. Ez mitől lehet? Amíg ez nem megy, nem igazán tudok nekifogni...
-
Daffni2
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 3DMark05 eredmények
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- HP OMEN 3080Ti
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest