Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
Új hozzászólás Aktív témák
-
varga911
senior tag
Üdv mindenkinek,
Egy FSP 350-PNF elvinne egy ilyen HD2900 csodát? Itt a PH-s teszben annó a g80gtx-el megbírkózott, ezt is elviszi? Az veti fel a kérdést hogy szeretnék venni egy pro-t amikor a gddr4-es 50k környékére esik, deha a tápot is cserélni kell, akkor kisebb karit vennék.
Alvin, a tőled vásárolt 965P-DS3 még most is nagyon szépen megy, ha emlékszel még -
juhi07
senior tag
Hello
Szerintettek hol lehet olcsó hd2900pro-hoz vagy ati x1900xt hez hozá jutni olcson? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alvin_ti4200 #2691 üzenetére
Nem teljesen. Cube map tömböt biztos nem kezel. Int 16 blending sincs elméletileg.
Annyira nem kell a D3D10.1-re gyúrni közel sincs akkora különbség a D3D10-hez képpest, hogy elengedhetetlen legyen, mint anno a D3D9c. Inkább kiegészítések vannak. -
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2691 üzenetére
G8x is
-
hehehehe
tag
válasz
Ragnar_ #2688 üzenetére
nahjah...mondjuk akkora nagy gond sztem nincs mer ahol az ati gyengebben teljesit ottis siman jacchato a dolog.max nem 100fpsed lesz hanem csak 70 vagy ilyesmi.kesobb meg mire jonnek azok a jatekok amik tenyleg megizzasztanak, csak megirjak a drivert hogy kicsit jobban hasitson
-
Ragnar_
addikt
Meg lesz dx10.1 is nemsokára.
[Szerkesztve] -
hehehehe
tag
válasz
Ragnar_ #2681 üzenetére
ha kicsit visszaolvasol, abu kifejti hogy a kari architekturaja fenyevekkel elobb jar mint a gef88asoke, az mas kerdes hogy nemtudtak hozza egy normalis drivert irni.elvileg siman kene hoznia a dx9 teljesitmenyt dx10 alatt is ha nem tobbet.aztan hogy most a drivert megcsinaljak valaha ertelmesen vagy sem az mar jo kerdes.ha igen akkor lesz egy gyorsabb kartyad mint az ultra.ha nem akkor meg egy lassabb mint egy gts.ez am a dilemma
enis most vagyok vasarlas elott es elhiheted enis szenvedek rendesen...
[Szerkesztve] -
Ragnar_
addikt
válasz
hehehehe #2677 üzenetére
Nah ez az , dx10 alatt nem vmi jól teljesít. A 320Mb-os GTS jobb kb. 10%-al , és olcsóbb is. Ez itt a dilemma. Most már nemsokára lesz jelentősebb különbség a dx9 és dx10 gamék között. Én legalább 1 évre tervezem a VGA-t, és nem lenne jó , ha a mostani karimon tapasztalt sebesség lenne megint kb. 3-4 hónap múlva , mikoris dx10-et használok. Ugyanis a mostani karim megy kb. annyit dx9-ben , mint a 2900XT dx.10-ben.
[Szerkesztve] -
Ragnar_
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2673 üzenetére
Van vmi linked a tesztekhez ?
-
Myke28
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2672 üzenetére
Akkor kell 1 új!
Mit ajánlasz!
10-15k körül! -
Myke28
csendes tag
Chieftec GPS-400AA-101A 400W ATX
nekem ilyen van
Elbír 1 2900xt-vel?? -
Ragnar_
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2668 üzenetére
A tápot is cserélném , ha 2900XT-t vennék , csak az a gondom vele , hogy az új generációs Unreal3 engine / MOH Airborne , Bioshock / nem megy jobban rajta mint egy 8800 GTS - en . Mondjuk egy Crysis teszt jól jönne. Az már asszem jobban kihasználja majd a DX 10-et , mint a mostani Unreal3 engines játékok.
[Szerkesztve] -
7600GT
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2668 üzenetére
Jah... Az én 360wattos tápomnak van 2db 12voltos ága összesen 312 wattos tud leadni és 26 ampert. Bár az igaz, hogy ez nagyon újj modell.
-
keszegduda
őstag
Na mégis alakul az a HD2900.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2662 üzenetére
Tehát akkor vagy 8800GTS 320Mb , vagy 2900Xt+táp ?
-
Ragnar_
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2660 üzenetére
A 8800GTS 320Mb nem hiszem , inkább a 640Mb , kevés lehet a memória bekapcsolt szűrőkkel magasabb felbontásban.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2654 üzenetére
Melyik kari a legjobb ár-érték arányban , melyiket érdemes megvenni egy X2 2600MHz-hez ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alvin_ti4200 #2655 üzenetére
Tippre talán jövő februárra már összedobnak jól működő általános rutínt. Addig marad a driver foltozás. Amint jön egy gama azonnal jön egy hotfix, a következő driver kiadásnál pedig optimalizálják a rutint.
Nem hiszem, hogy egy VLIW chipre hamarabb tudnának rutinokat írni, mint egy szuperskalárisra. Kb. akkor tökéletes a driver ha a D3D9-es eredménynél 3-5%-al jobb lesz a D3D10-es. -
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2655 üzenetére
Várjuk meg türelmesen a 7.9-et. Szerintem az javítani fog majd a Bioshock, Airborne sebességén...
-
Alvin_ti4200
félisten
Pedig nem hiszem, hogy nem lehetne csinálni egyet, ami lehűti ezt a szörnyeteget
Amúgy mikorra várható driver fronton, hogy végre szoftveres támogatást is odatolnak az R600 alá, mert jönnek a ''DX10''-es címek és ha ennyivel lassabb, mint DX9-ben, akkor nagyon csúfos korszak elég nézünk
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alvin_ti4200 #2646 üzenetére
Elsősorban a kártyának a hűtését zártra tervezték, hogy ne melegítse annyira a ház hőmérsékletét, a forró levegő teljes egészében a szabadba távozik (ez némileg meg is látszik, mert a belső hőmérséklet R600-al még a GF8800GTS-nél is kevesebb 3-4 fokkal). Ha leveszed a zárt borítást, és lecseréled a hűtést akkor jelentősen nő a ház belső hőmérséklete.
Amúgy a venti teljesen automatikus vezérlésű, és technikailag a legmodernebb motor hajtja, terhelés nélkül alacsonyabb hangja van a konkurencia termékeinél, állandó terhelés mellett hangosabb csak valamennyivel. -
Myke28
csendes tag
Sziasztok!
1 nagy kérdésem lenne. Szeretnék venni 1 2900xt-t,de a probléma:
csak 1 400Wattos chieftec tápom van 1 Pci-ex csatival!
Elbírja vajon ,átalakítot lehet kapni molex-pci-ex???
Kérlek segítsetek!!
További cuccok a gépben:
P5B Deluxe
C2D E6420 alapon
2x 1Gb Geil Ultra 800Mhz
Sound Blaster Audigy SE
1 250Gb Samsung sata2
1 sima dvd olvasó+ 1 nec dvd író
+ 3db venti! -
Calibos
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2646 üzenetére
Tényleg a te 2900XT milyen hőmérsékleten üzemelt
-
szacsee
nagyúr
Hali!
#2613-ra valaki? -
szacsee
nagyúr
válasz
lordEVO #2640 üzenetére
Hali!
Pedig létezik!
Thermalright HR-03 / R600 a neve.
TTS-nél itt a Ph bazárban szerintem már van.
Ha rákérdezel mond, hogy R600-as verziójú HR-03 kellene.
Ha még van türelmed kicsit várj hátha lesz konkurencia az AC-től, mivel az S1-et átalakítva elég jó hűtő lenne erre a karira is (6 hőcső, növelt felület). -
lordEVO
tag
Sziasztok
Mikor kijött a hd2900xt akkor egyből vettem is egyett de azóta se találok rá faja léghűtést valami thermaltake vagy ilyesmit. Ti nem tudtok véletlenűl valami faja hűtást rá? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hehehehe #2625 üzenetére
Magas memóriaigényű játékokban megtelik a memória. Ilyenkor leesik a sebesség 1-2FPS-re, majd idővel ismét felgyorsul. A COH D3D10 patchel elég sűrűn előhozza a problémát. Az összes GF8800 érintett (nyilván kevés memóriával hamarabb érzed meg a hibát). A TPC futószalagok és a ROP egységek asszimetrikus kiépítése a valószínűsített ok. Ennyi. Javítás: When it's done. Addig lépj ki a játékból és vissza.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hehehehe #2630 üzenetére
Már a legújabb játékokban is 8800GTX fölött van. A D3D10-ben még driver nincs kész azért lassú. A szűrőkkel van problémája. Az MSAA az elég lassú, de az új játékokban úgy sem lesz, szóval az nem gond. Az AF akkor gyors, ha optimalizált szögfüggő algoritmust használsz.
Szerintem simán megéri. Én a Linux miatt vártam. Már egy éve csak halasztom a vásárlást. Ha október közepéig nem lesz új nV kari akkor én is a HD2900XT-t választom. -
hehehehe
tag
Drizzt, Rocket:
7600GT jah olvastam hardwareOC-n is az egyik hozaszolasat, latom hogy ert hozza, gondolkodom is az hd2900xt-n, de en laikus annyit latok hogy jatektesztekben gef88gtx megveri az 2900xt-t mondjuk az esetek 80%ban. sot neha az ati eleg durvan elverzik nehany jatek alatt...lehet hogy fejlettebb architektura, de erted mi a problemam ugye? nah de remelem Abu majd helyretesz itt engem nehany dologban -
Riker
csendes tag
Sziasztok!
Nenne egy kérdésem: hogyan lehet használni a 2900xt videobemenetét. Ugyanis rögzíteni szeretnék, de nem jöttem rá a használatára. Ha baromi egyszerű, szidjatok nyugodtan
Előre is köszönöm. -
Drizzt
nagyúr
-
hehehehe
tag
adna valaki valami infot errol a texture leakrol? nem lattam meg sehol sem..esetleg egy link vagy valaki leirhatna
epp graf kari vasarlas elott allok es eddig ugyvolt hogy 8800gtx de ez most kicsit megijesztett...
johet priviben is, hogy ne offoljunk nagyon
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2615 üzenetére
Ha zavar van alternativa, ez a lenyeg
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alvin_ti4200 #2615 üzenetére
Idővel nem fog. Ennél jobb vételt még nem láttam. Gyakorlatilag az Ultra árának 2/3-áért kapsz egy sokkal korszerűbb hardvert. Nekem ennyi elég is volt, szvsz megjön a fizu és jön a HD2900XT 512MB. Az új gép meg a köv fizuból. Szvsz simán elfogadható az R600, driverrel van baj ennyi, idővel jó lesz az is.
A G80-nak sokkal komolyabb problémái vannak Texture Leak, paraméterezhetőség. Az sem biztos, hogy a Texture Leak-et javítani lehet, egy éve tudnak a hibáról és még semmi megoldás... Ez így nem OK. Szerettem volna nV-nél maradni, de ezzel a produktummal nem adtak más lehetőséget.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2616 üzenetére
Leteznek mas prioritasok is mint a teljesitmeny.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2612 üzenetére
Bizzunk benne, hogy a Catalyst 7.9 sokat javít majd rajta... végülis a 7.8 jóvan a Bioshock Demo és a Medal of Honor Airborne Demo elött jött ki!
-
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2612 üzenetére
Minden masodik hozzaszolasban azt olvasom tobb dx10 kartya topicjaban is, ''a vista egy kalap sz@r'', ''en meg varok a vistaval'' , vista nelkul meg nincs dx10 tehat akkor most mivan ?
Elkene mar donteni a Vista az isten es eljen a DX10, vagy a Vista egy sz@r es eljen a dx9. (egyebkent ne csufold ezeket a jatekokat DX10-nek, azok meg evekre vannak).
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Hali!
Annyi a hírekben és a fórumokon is a fals infó úgyhogy megkérdem inkább, hátha tudtok segíteni:
Lesz R600 65v 55 nm-en, ergo ugyanaz a felépítésü chip, ugyanazon órajelekkel, vagy a 65nm-es karik nem csúcskategória lesz?
Valaki elmagyarázná milyen VGA-k lesznek és mit tudnak kb a hírek alapján. (2900Pro, 2950 Pro)
Érdemes ezekre várni a kisebb hőtermelés és a kisebb fogyasztás miatt?
Alvin_ti4200: Fentebb Abu is írta, hogy a rutinokon kell finomítani, sztem idővel dobnak ki drivert, ami orvosolja a DX10 alatti kisebb teljesítményt, hiszen ugyanolyan gyorsnak kellene lennie DX10 alatt is ha nem gyorsabbnak.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2609 üzenetére
Trend lett szidni a m$-ot a Vista es DX10 kapocs miatt akkor mi a gond?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2609 üzenetére
kisebbik GTS-t akartam írni.
-
rocket
nagyúr
Egy ujabb Bioshock teszt [link]
-
keIdor
titán
válasz
Mozso26 #2601 üzenetére
Ezt nyugodtan írhattad volna a P5K topicba, mert én válaszoltam volna...
Tehát látom ilyen rajaid vannak: 2x1gb Kingmax Mars 800mhz 5-5-5-18
Gondolom most is 1:1-ben mennek 800-on és 5-5-5-12-n. Igazság szerint 1,9V aza 5-5-5-18-nak lenne csak elég, tehát szerintem azért kapod a kékhalálokat, mert nem kap elég feszt a ram! Tedd vissza 5-5-5-18-ra vagy adj nekik 2.0V-ot! A továbbiakat légyszi a P5K topicba, vagy a DDR2 tuning topicban folytassuk! -
Mozso26
senior tag
válasz
SzlobiG #2600 üzenetére
off-nak akartam.Üdv néktek jobarátaim azért nektek irok mert szerintem itt a ph-n nektek van a legtöbb sütnivalotok, és az alaplapos topikban szarnak a fejemre.Majd minden harmadik win inditás közben vagy után kékhalálozik a gépem utána windows normál modu inditása és minden rendben.Az xp-utána már teljesen stabil. A tápot már kicseréltem.pls ötleteket a ramnak 1.9 voltot adok a procnak 1.4-et a gép nincs meghuzva 7*400mhz proc és 5-5-5-12 ram. Azota feltettem egy vistát és kicseréltem a ramokat de semmi. A mai bekapcsolásnál is kékhalál.
Arra gondolok h vagy az x-fi miatt vagy esetleg a fear punk bustere kavar be tegnep még jo volt a fear hangja de mára teljesen eltorzult szétesett.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Akár 10%-kal is drágulhat a modern chipgyártás a TSMC-nél
- LEGO klub
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3232
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- 50napot futott! MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest