- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszegduda
őstag
válasz
BITBOYS #1697 üzenetére
Jelenlegi játékokban gyorsabb az NV, de ha néhány újabbat megnézel, ami elvétve használja ki az AMD-ATI architectúra adta lehetőségeket, elveri a 8800Ultrát is...
320stream proci nem ugyan az mint az NV-nél a 128.
Nvidia skalár stream procikat használ, míg az a AMD komplexeket 64db és 256db egyszerű procire támaszkodik, ha jól emlékszem...
DX 10 alatt ha úgy írják meg a gameket és a drivereket, hogy az ATI-nak kedvezzen (nem sok eséllyel), akkor a G80 hanyatt dobja magát DX 10 API alatt...
-
válasz
BITBOYS #1697 üzenetére
Szvsz ha csak reklám lenne, akkor lost planet se lett volna olyan szar atin.
Fentebb már leírtam párszor, hogy miért erre esette a választásom.
''Hát igen többek között ahogy már írtam is ezért választottam ATI-t mert reményeim szerint DX10-be jobban fog muzsikálni mint a G80 a más arhitektúra miatt''
[Szerkesztve] -
BITBOYS
addikt
válasz
SzlobiG #1690 üzenetére
Az Nvidia nem csak reklámozza magát a játékok bevezetője elött? A logo tényleg azt jelentené, hogy Nvidia kártyákra van optimalizálva a games? Én eddig aztat hittem csak reklám, semmi több.
Mi okból vettél 2900XT kártyát? Nem gyorsabb még a 8800GTS is tőle?
Pedig a paraméterei alapján fordítva kellene lennie. -
válasz
Komplikato #1689 üzenetére
Ritkán, de ha már NV tolja a pénzt a fejlesztőknek, akkor nemhiszem,h ogy ATI-ra fogják leginkább optimalizálni.
LostPlanet amúgy már tökéletesen megy DX10-be. -
válasz
Komplikato #1687 üzenetére
Hát igen többek között ahogy már írtam is ezért választottam ATI-t mert reményeim szerint DX10-be jobban fog muzsikálni mint a G80 a más arhitektúra miatt.
Ha DX10-be az ATI architektúrája szerint fognak elmenni akkor G80 igencsak eláshatja magát, de ez eléggé valószínűtlen, mert szinte minden játéknál amikor elindítom ezt látom: The Way It's Meant To Be Played: Nvidia. -
Komplikato
veterán
válasz
SzlobiG #1686 üzenetére
Jó, de ha annyira túlbonyolítják, hogy rágyúrnak Dx9-re is (mint GF8-nál), de brutál legyen benne a párhuzamosítás és geometria mint a HD2900XT-ben, akkor olyan komplex lesz a GPU, hogy sose gyártják le vagy megvárják a biztonságos 45 nanos gyártást. Szerintem. Ugyanis a két módszer pont ellentétes dolgokra épül, már amennyiben jól értem. Egy sima áttervezés nem elég ehhez. (Amúgy az IT.news.hu-n van cikk a CPU tervezésről, érdemes elolvasni. Gondolom többé kevésbé a GPU is hasonlóképpen készül.)
-
válasz
Komplikato #1681 üzenetére
Ez azért szvsz nem teljesen így lesz az biztos, hogy nv saját maga ellen nem fog rosszat csinálni.
Gondolok itt arra, hogy a G92 nem lesz(lehet) gyengébb a G80-nál mert akkor nem lenne értelme kiadni, fejleszteni. Szal ha ez igaz amit írtál akkor a köv fog teljesülni: ''DX10 cucc G92-ön és ATI-n, az keményen szaggatni fog GF8 szérián ''
Szvsz ez se lesz így elég jó kártya az, hogy szaggassanak rajta majd a DX10-es gémek valótlannak hiszem én ezt, de aztán kitudja, majd az idő eldönti, hogy alakul. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1680 üzenetére
Amint kijön szerintem el is fogom adni a 8800Gts320-at, amíg még majd lehet relatív jó pénzért, aztán benevezek egy 9800Gts-re, legalábbis most ez volt a tervem. Mondjuk még meg sincs a 8800-am.
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #1681 üzenetére
Meglatjuk
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Tuco Ramirez #1680 üzenetére
''Hűha... ha tényleg ilyen lesz az új NV csúcskártya, akkor megint fel lesz adva a lecke az AMD-nek''
Ha Abu-nak igaza van a G92 topikban kifejtettekkel, akkor éppen, hogy nem. Ugyan is HA van valóságalapja, akkor elmozdulnak a tesszeláció és párhuzamos feldolgozás felé, mint az ATI HD sorozat, és ebben az esetben ami jól fog futni DX10 cucc G92-ön és ATI-n, az keményen szaggatni fog GF8 szérián
Vagy a B eset, hogy a nagy újítások ellenére GF8 ''tudására'' fejlesztet programok lesznek, és azok G92-n se nagyon fognak jól menni. -
Tuco Ramirez
őstag
Ha teheted, nézz meg meg működés közben egy 8800-ast, szerintem téged is meg fog győzni a hűtési megoldása. Bocs a félreértésért, 3D alkalmazások alatt kapásból a jétékok jutottak eszembe, a felhasználók túlnyomó többsége erre használja a felsőkategóriás VGA-kat. A 640-es GTS szerintem sem jó vétel, kisebb felbontásban bőven elég a 320-as is, nagyobban inkább a HD2900XT vagy 8800GTX.
Látod, lehet értelmesen is elvitatkozni az AMD és a NV csúcskártyáiról, csak sajnos gyakran sárdobálásba megy át a vita, pedig az semmire sem jó.
[Szerkesztve] -
reaper05
csendes tag
Láttátok már az nv új üdvöskéjét? Itt egy link: [link]
Az ATI-AMD-nek lesz mit behozni. -
Sawa_1
csendes tag
válasz
Tuco Ramirez #1675 üzenetére
Szeretek eszmét cserélni, szal semmi gond.
''1. A 8800-asok gyári referenciahűtője nem szorul cserére, csendesen és jól teszi a dolgát. Persze van, akinek szimpatikusabb a HR-03, de ez ízlés dolga.''
Én eddig másként tudtam, de lehet, hogy valaki csendesnek találja. Viszont a HR-03 állítólag elbír passzívan egy GTS-t, tehát amiatt is érdemes feltenni (nálam pl. a zaj kritikus tényező, szal mindenképp tenném, vagy vízhűtés, na meg ott a tuning is, amit a gyári hűtő nem tudom hogy bír).
''2. A 320MB-os GTS-nél a jelenlegi játékok többségében valóban gyorsabb a HD2900XT, de nem annyival, mint amennyivel drágább is annál.''
Úgy láttam, hogy magas felbontáson durván elvérzik a 320-as, én pedig olyanokat szeretek használni (a monitorom 1920*1200-as). A 640-as helyett pedig inkább 2900XT, ebben gondolom egyetértesz. A GTX pedig jó vétel, de mint írtam, 3d gondok vannak, és ez alatt nem a játékokra gondoltam, ha nem volt tiszta, hanem 3d-s alkalmazásokra, pl Cinema 4d, Maya, ahol komoly gondok vannak, a cgtalk fórumon sok szó esett erről. Mivel ez a munkám, a 8800-as széria most nekem ki van zárva.
''valótlanságokat akkor sem illik írni''
Ezen nem kicsit mosolyogtam, nyilván nem szándékosan hazudozok itt a fórumon, max rosszul tudok valamit.
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
Bocs, hogy hozzászólok, de szerintem néhány dologban tévedsz.
1. A 8800-asok gyári referenciahűtője nem szorul cserére, csendesen és jól teszi a dolgát. Persze van, akinek szimpatikusabb a HR-03, de ez ízlés dolga.
2. A 320MB-os GTS-nél a jelenlegi játékok többségében valóban gyorsabb a HD2900XT, de nem annyival, mint amennyivel drágább is annál. Hogy a jövőbeli DX10-es játékoknál hogy alakulnak az erőviszonyok, az még még puszta találgatás.
3. ''3d grafikához nem jó a 8800, bugzik mindenhol'' A HD2900XT mellett a jelenlegi legjobb VGA-król beszélünk, úgyhogy ez a megállapítás egy ''kicsit'' erős volt, talán te is belátod... A 8800-as GeForce-ok jól sikerült széria, a kezdeti drivergondok javarészt már teljesen megoldódtak, bár a Vista drivereken még mindig van mit csiszolni. Nekem egyedül a Splinter Cell: Double Agent-el vannak gondjaim (amennyire tudom, ezzel a játékkal a HD2900XT is hadilábon áll, de javítsatok ki ha tévedek), minden más játék (legalább 30-at próbáltam már) tökéletesen fut.
Tudom, hogy ez a HD2900XT topicja (bocsánat mindenkitől az OFF-ért), nem kötözködés céljából írtam ide. Nem tartom magam NV-fannak, megértem, ha valaki az ATI-t szereti, de valótlanságokat akkor sem illik írni a másik gyártó kártyájáról. -
Sawa_1
csendes tag
-
Sawa_1
csendes tag
Rendeltem már a világ minden tájáról cuccot, max 2 hét és itt van ez is mondjuk USA-ból (jobb lenne persze EU-n belülről, mert az pár nap, de az drágább is). Vagy ha arra gondolsz, hogy nem vigyáznak rá, nos, amit te megveszel a boltban, azt is idehozták valahogy...De egy vidkari nem is annyira érzékeny erre, mint mondjuk egy vinyó.
Ami a garanciát illeti, ha kibírod a postafordultát valahogy, akkor nem probléma. Normálistól kell venni persze. Sajnos a német ebay-en kb ugyanazok az árak vannak, mint itthon. -
Eugene Roe
őstag
Bemegyek érte busszal
a garancia kérdése jobban foglalkoztat
-
Sawa_1
csendes tag
Ja őt már néztem. Személyes átvétel Debrecenben, posta nincs. Lol. Nem fog így sokat eladni a srác...
Amúgy ebay-ről tudok hozatni 75-ért szállítással együtt, de egy tizest mondjuk hajlandó vagyok kiadni a hazai számláért+gariért (nem félek, hogy elromlik, de eladásnál jól jönnek ezek).
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
[link]
Alternatív felhasználási mód. -
vic1970
csendes tag
bocsi,most látom,hogy eltévesztettem a topicot!
-
vic1970
csendes tag
Sziasztok!Volna itt egy msi hd2600 xt 512 MB passzív hűtéses kártya eladó 23 ezer Ft-ért.
Két hetes,semmi baja,csak nekem nem jött be a passzív hűtés.Ha kell valakinek,a részleteket megbeszéljük. -
lohi
tag
Sziasztok!
[link]
Ezt találtam, remélem még nem linkelte senki.. -
m4rc!
őstag
Hath en remelem szeptember kozepere kicsit lejjebb mennek az arak mert akkor szeretnek en is beruhazni egy ilyen jo kis 2900XT-be
,vagy az meg jobb lenne, ha kijonne valami kicsit visszabutitottab valtozat (csak MHz-ben
)
-
Sawa_1
csendes tag
válasz
Mozso26 #1609 üzenetére
Ehhez nekem is hozzá kell szólnom.
''miért vennél olyan karit ami hangosabb drágább jobban melegszik''
HR-03 plus vagy vízhűtés, aztán probléma megoldva, ez meg úgyis kell a 8800-ra is.
''és a jelen állás szerint elhanyagolhatoan gyorsabb mint a 320mb gts''
Nem igaz, ld tesztek.
''egy éven belül szerintem ugyis vehetsz másik karit akkor miért vennéd a drágábbat.''
Talán, mert már most jobb, és több tartalék van benne, másrészt meg a 2900XT nem drágább, mint a 640-es GTS. Van még 1 ok: 3d grafikához nem jó a 8800, bugzik mindenhol, ez nekem totál eldönti amúgy is a kérdést, amúgy hajlanék egy GTX-re.
'' Egy éven belül lehet h tudsz malyd venni egy igazi ati-t amelyik 55nm gyártástechnologiával (nem melegszik halk)készült pcie 2.0(3.0) ddr4 több stream proci stb.''
Vagy lesz, vagy nem. Ki tudja mi lesz 1 év múlva, az ember (azaz én) most vesz kártyát, nem a jövő héten vagy x hónap múlva. Új széria mindig jön, ilyen alapon ne vegyünk soha semmit. Nem látom, hogy várható lenne egy újabb komoly áttörés mostanában, több tranziszort meg procit pakolnak a kártyára oké, meg jobbak lesznek a driverek DX10-hez. De pl. a ram-ok ''fejlődése'' se túl biztató számomra. De lehet, hogy rosszul látom. -
Sawa_1
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #1632 üzenetére
Hol csípsz meg 100 alatt GTX-et számlával, garival, itthon?
-
-
reaper05
csendes tag
válasz
SzlobiG #1641 üzenetére
Ahhoz még sokat kell várni, hogy kijöjjenek a DX10-es gémek.
Crysis-t is eltolták már megint.Ez a legutolsó szept 14-ei dátum is már kamunak tűnt, mikor bejelentették E3-on. Ráadásul a sztorin is változtattak. Most már a meteor nem becsapódik a Földbe, hanem már régóta be van csapódva (éljen a passzív
)
szerk.: már az EA oldaláról is levették az E3-as dátumotbesz@rás...
új dátum: nov 13.
[Szerkesztve] -
-
reaper05
csendes tag
A legújabb catalyst-tal mi a helyzet? Használja már valaki?
-
reaper05
csendes tag
Na... megrendeltem az MSI 2900XT-t. Remélem nem kell benne csalódnom.
-
Alvin_ti4200
félisten
kizárt dolognak tartom, hogy 3 hónapon belül jönni fog a G92, ahhoz túl jól megy a szekér a G80-nal és nincs mitől félniük, hiszen a konkurencia nem tett (egyelőre) keresztbe nekik sem a felső, sem a középtakegóriában. Szerintem szeptember vége felé jön majd egy 48-64 shaderes kártya olyan 45-50 ezer forint környékén, ami betömi a 8600GTS és a 8800GTS(320) közti lyukat. A 8600GTS-t szépen leviszik 30-35 ezer forintra és el is lesz intézve a konkurencia is. Megjegyzés: 8800GTX-et már meg lehet csípni 100 alatt, és ugye 160-170-ről indult...
[Szerkesztve] -
nokia5300
csendes tag
Szerintem meg tök mindegy ,hogy 8800 vagy 2900 amig tudja játékokban 25 fps-t baromira nem érdekel arrol nem beszélve ha üzletben veszed a 2900xt 40000ft -al olcsobb.nekem mindegy.a másik ,hogy senki nem tudja mi lesz dx 10 alatt mert ami vistába van az dx 10 elözetese tehát még nem is biztos hogy bármelyik kártya elég lesz.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1627 üzenetére
Aki megvett egy 8800 GTX-et 9 hónapja, annak nyilván nagyszerű, viszont aki most akar venni, annak nem jó, hogy még mindig ugyanannyiba kerül, ráadásul mivel már ''öregecske'' a termékcsalád(legalábbis a felső része), így lassan várható, hogy le lesz váltva, tehát most lép fel az a probléma, hogy megvennék mondjuk egy 8800 GTX-et, aztán pár hónap múlva már lehet nem is gyártanák. Igaz, hogy sok hír nincs a G92-ről, de 3 hónapon belül szvsz meg fog jelenni az új széria.
-
mcmike
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1627 üzenetére
Hát persze! Mert most meg ''mindenki'' (közöttük én is) arra vár, h menjen már le a G80-ak ára...most bezzeg nem megy hogy a &@#<> vinné el...nem baj, akkor is várok...
UI: majd ha egyszer megveszem, utána 1/2 hétre fog úgyis drasztikusan esni az ára...ez biztos... -
-
Tuco Ramirez
őstag
A ''kompromisszumok nélkül'' elég tág fogalom. A mostani játékok között is van, ami kifekteti a HD2900XT-t, vagy akár a 8800GTX-et is, ha a felbontást a csillagos egekbe emeled és minden látványjavítót max-ra kapcsolsz (pl. 16X AA, ahol ezt a program engedi), vagy ha egyszerűen annyira gyengén van optimalizálva egy játék, hogy még egy csúcskártya is izzad vele (pl. Call of Juares). De a leggyakrabban használt felbontásokon, ésszerű beállításokkal (ahol amúgy sem veszel észre játék közben semmi különbséget, pl. Ultra helyett High grafikai részletesség, vagy 8X helyett 4X AA) szerintem még sokáig bírni fogják gyűrődést. De majd meglátjuk!
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
SzlobiG #1619 üzenetére
Azért nem teljesen sima a játékélmény, legalábbis az 1G ram, vagy a 128 mega vram nem mindig tűnt elégnek neki.
Egyébként lassan ezeket a csúcskategóriákat nagyon ideje lenne leváltani. A 8800 széria mindjárt 10 hónapos lesz.
A HD2900 meg hiába baromi erős, ha egy picit jobban figyeltek volna a textúrázóképességére, most simán ütné a GTX-et. -
AMATŐR
őstag
válasz
Tuco Ramirez #1618 üzenetére
A csúcskarinak a nevében is benne van,hogy kompromisszumok nélkül lehet vele játszani.
A jelenlegi fejlődést figyelembe véve kétlem, hogy ezek a karik 1 év múlva képesek lennének a játékokat max grafikán tolni.
A kukát azért erősnek tartom! -
-
m4rc!
őstag
Hejho!
Mi ez a 2900XL ami a topic cimebe is benne van? Ez egy uj valtozata az XT-nek gondolom, de miben kulonbozik tud vki vmit rola? -
Mozso26
senior tag
Ez nem ilyen egyszerü. Már bocs h beleszolok. Semmi bizonyiték(se igéret) nincs rá h az ATI birni fogja azt amit a 8800-ok nem.
1. miért vennél olyan karit ami hangosabb drágább jobban melegszik , és a jelen állás szerint elhanyagolhatoan gyorsabb mint a 320mb gts(a minimum fps-ek inkább a gts-nek kedveznek.)
2. egy éven belül szerintem ugyis vehetsz másik karit akkor miért vennéd a drágábbat.
3. Egy éven belül lehet h tudsz malyd venni egy igazi ati-t amelyik 55nm gyártástechnologiával (nem melegszik halk)készült pcie 2.0(3.0) ddr4 több stream proci stb. -
Egyszerű a válasz ha a mostani gémekkel akarsz játszani és olcsóbban akarod megúszni egyértelmű, hogy a 320-as GTS a befutó, de DX10-be már lehet, hogy közel se lesz annyira befutó az a 320-as, sőt még lehet a GTX-se, de ez majd elválik.
Én is agyaltam a 320-ason, de aztán eszembe jutott, hogy 1.5évig jó volt az X1800-as, aztán hamar el is döntöttem, hogy melyiket kell választanom.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
sharKBITE #1606 üzenetére
Jó, a Rainbow Sixben gyorsabb a 2900Xt, az igaz. Ami meg a 320 vs. 640 Gts-t illeti: direkt teszteltek 1600*1200*4AA*16AF.ben: hogy viszonylag nagy memóriaigényt pakoljanak rá. Egyedül az Oblivionban volt lassabb ilyen beállításokkal a 320-as.
De győzzetek meg, hagyom magam, ha elég meggyőző. -
sharKBITE
aktív tag
Ugyan, ez csak egy felbontás és öt játék a sokmillió közül. Ennyi alapján nem szabad dönteni, szerintem. Ne felejtsük el hogy vannak olyan játékok, ahol a 29XT elveri a 88Ultrát is. És bizonyos felbontások és beállítások mellett hirtelen elvérzik a 320-as GTS a ''kevés'' memó miatt. A 320-as GTS azért érné meg, mert az a legolcsóbb a nagyvasak közül.
-
Drizzt
nagyúr
[link]
Asszem mégiscsak maradok a 320-as GTS-nél, ha meg kijön az R650, vagy G82, akkor majd megfontoljuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Bomba ár! Acer Aspire A515 - i5-8GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3275, 100% Akkumulátor
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest