- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
banderasz77 #8591 üzenetére
Nagyon baráti hőfok. Venti 100%-on?
-
Tuco Ramirez
őstag
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Gyuri27 #7807 üzenetére
"Nekünk tehát marad a reménykedés, hátha globálissá fajul az R600-as kártyák árainak mélyrepülése."
Más választásuk nem is lesz, ha el akarják adni a "régi" 2900GT/Pro/XT karikat. Mondjuk még a 2900XT-nél írt akciós 280$-os ár is több, mint amennyibe várhatóan a 3870 kerülni fog.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
banderasz77 #7663 üzenetére
30-50% gyorsulás...? Túl szép, hogy igaz legyen
, de legyen neked igazad. Csak nehogy megint az legyen, hogy eltúlzottak lesznek a várakozások és 10-15% plusszt (ami nem lenne kevés) is csalódásként érnek meg az ATI-kártya tulajok.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Gaboman #7515 üzenetére
A GTS640 szintjére árazták be, mert a teljesítménye azzal összemérhető (illetve valamivel fölötte van), de attól még ez az AMD csúcskártyája. Márpedig a userek (már csak régi reflexből is) csúcskártyát csúcskártyával szoktak összevetni. Nem rossz szándékkal mondom, de a saját tapasztalatom (ismeretségi köröm) alapján nem arra kiváncsiak a userek (pontosabban gamerek), hogy az NV 80k körüli VGA-ja hogyan állt helyt az AMD hasonló árú kártyájával, hanem azt, hogy mit tud az AMD felsőkategóriás VGA-ja az NV felsőkategóriása ellenében (vagy fordítva, de ez mindegy).
Egyébként szerintem nem rossz kártya a 2900XT, számomra szimpatikus az architektúrája (csak ne lenne zajos a hűtője és fogyasztási rekorder), még ha az előnyei még nem is jöttek ki (szerintem kissé előreszaladt vele az AMD). Az ára is korrekt volt a 8800GT megjelenéséig. Mindegy, az XT, a Pro, a régi GTS és GTX is szép lassan történelem lesz, ahogy jönnek ki az újabb generációs VGA-k. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Gaboman #7505 üzenetére
Ez nem csak a Radeonokra, hanem a GeForce-okra is érvényes. Én a Crysis-t tettem meg vízválasztónak, hogy áttérek-e Vistára, vagy maradok az XP-nél: hát még jó ideig maradok.
Amit linkeltél, már egy "régi" teszt. Azóta vannak újabb driverek, újabb játékok, újabb tesztek, és az XT még mindig nem tudta "ledolgozni" a lemaradását a GTX-hez képest. -
Tuco Ramirez
őstag
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Gaboman #7312 üzenetére
Szerintem várjuk meg a PH! tesztet és napnál világosabban kiderül, mire képes a 8800GT. Remélem a PH!-s tesztelőket nem vádolod elfogultsággal.
Amúgy a neten lévő tesztek többsége azt mutatja, hogy a GT erősebb kártya lesz nem csak a Pro-nál hanem az XT-nél is. Azt pedig te sem gondolhatod komolyan, hogy mindegyiket kilóra megvette az nVidia. Azt sem értem, hogy a Pro-t XT órajelekre húzva hasonlítod az alapórajeles GT-hez. Szerinted a GT-t nem lehet majd húzni? Az árban a GT szintjén lévő Pro-t alig lehet kapni és nemsokára teljesen el fog tűnni a piacról. Az XT pedig jóval drágább mint a GT lesz (a fogyasztásról nem is szólva).
Az "olcsó" GT minden korábbi DX10-es felsőkategóriás VGA-nak le fogja nyomni az árát (legalábbis a használtpiacon), ezt a békát minden GTX, GTS, XT és Pro tulajnak le kell nyelnie. De ettől még nem kell lecserélni ezeket a kartyákat, mert mindent szépen visznek (na jó, a Crysis azért megizzasztja őket...) és a GT megjelenésével sem lesznek lassabbak. Annak igazán érdekes (és szerintem jó választás) a GT, aki most vesz gépet vagy cserél régebbi DX9-es felső-középkategóriás kártyát. De abban egyetértek veled, hogy érdemes a vásárlással megvárni az új ATI kártyákat is, mert így lesz teljes a kép. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Gaboman #5998 üzenetére
Döntsd el te magad.
CPU teszt 1.
CPU teszt 2. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Foxmulder89 #5816 üzenetére
Csak az a különbség, hogy én eleve nem vettem 2900XT-t.
Tetszik a korszerű architektúrája, de a hűtőjének zaja és a teljesítményfelvétele már jóval kevésbé. Meg aztán akkor már megvolt a GTX-em, ami játékoknál az esetek nagy többségében jobban teljesít mint a 2900XT. 55 nm-en azért már elgondolkodnék a cserén ha GTS-em lenne, GTX-ről nem látom értelmét.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #5812 üzenetére
Miért, mennyit ér a kártyád a használtpiacon szerinted?
-
Tuco Ramirez
őstag
-
Tuco Ramirez
őstag
Nem vagyok bejáratos az AMD/ATI fejlesztőközpontjába, úgyhogy téged kérdezlek, mert látom, hogy vágod a témát.
Amit írtál, az jól hangzik, csak az a bibi, hogy a userek többsége azonnal szeretné látni egy újonnan vett VGA-nál az a kártyában lévő teljesítményt (a jelenlegi vagy a közeljövőben megjelenő játékoknál), nem pedig a távoli jövőben. -
Tuco Ramirez
őstag
Egyetértek, valóban nagyon jó ötlet a VGA mélyvíz topic!
7600GT: flamelők mindig voltak/vannak és lesznek, a legegyszerűbb ha nem reagálsz rájuk...
Sokszor írtátok, hogy az R600-hoz még nem kiforrottak a driverek. Valójában mikor tekinthető egy driver kiforrottnak? Ha már minden játék hibamentesen fut és kihajtja a VGA max teljesítményét? -
Tuco Ramirez
őstag
Manapság már nemigen lehet kihúzni 3 évet még csúcskonfiggal sem, sajnos. Annak idején a GeForce4 Ti4200-vel meg lehetett csinálni ezt, de manapság már a két évvel ezelőtti csúcskarikkal (X800, GF6800) már nem jut messzire az ember ma az újabb játékoknál. Szerintem a magas ALU:Tex aránnyal járó a babért már az R600 utódja fogja learatni.
-
Tuco Ramirez
őstag
Minden ésszerű érv az R600 mellett szól
...kivéve a fogyasztást, a melegedést és a zajszintet. De a következő generációs, kisebb csíkszélességgel gyártott R600-utód kártyánál ezek is javulni fognak. Egyébként egyetértek veled, a kérdés csak az, hogy milyen hamar jönnek ezek a változások, amelyek kihozzák az R600 valódi erejét? Mert nagyon nem mindegy, hogy pár hónap vagy 1-2 év... -
Tuco Ramirez
őstag
Látom vágod a témát.
Én csak egyszerű gamer vagyok, ehhez nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Legfeljebb annyit, hogy amikor először tesztelték a 8800GTX-et itt a PH!-n, akkor a szintetikus tesztek bődületesen nagy különbséget mutattak ki az előző generációs kártyákhoz képest, a valós alkalmazásokban (konkrétan a játékokban) azonban átlag ''csak'' 50%-ot vert rá a régi csúcs VGA-kra. Szerintem itt is valami hasonló fog történni, de erről úgy is csak találgatni lehet amíg ki nem jönnek az új, DX10-re írt játékok.
A DX 10-nek is ki kell még forrnia magát, nem is szólva az első generációs DX10 kártyákról, amelyekben ráadásul úttörő architektúrára épülnek. Igazából az lenne a furcsa ha minden klappolna...
[Szerkesztve] -
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
keszegduda #1928 üzenetére
Nem a 26-30''-os monitorokra gondoltál? Az LCD-s HD TV-k felbontása 1366x768 pixel, ha jól tudom.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
littlemole #1923 üzenetére
''De hátha addig feröppen még egy két kósza hír új kártyákról.''
Ne aggódj, hardverpletykákból itt a PH!-n sosem lesz hiány... -
Tuco Ramirez
őstag
Ha teheted, nézz meg meg működés közben egy 8800-ast, szerintem téged is meg fog győzni a hűtési megoldása. Bocs a félreértésért, 3D alkalmazások alatt kapásból a jétékok jutottak eszembe, a felhasználók túlnyomó többsége erre használja a felsőkategóriás VGA-kat. A 640-es GTS szerintem sem jó vétel, kisebb felbontásban bőven elég a 320-as is, nagyobban inkább a HD2900XT vagy 8800GTX.
Látod, lehet értelmesen is elvitatkozni az AMD és a NV csúcskártyáiról, csak sajnos gyakran sárdobálásba megy át a vita, pedig az semmire sem jó.
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
Bocs, hogy hozzászólok, de szerintem néhány dologban tévedsz.
1. A 8800-asok gyári referenciahűtője nem szorul cserére, csendesen és jól teszi a dolgát. Persze van, akinek szimpatikusabb a HR-03, de ez ízlés dolga.
2. A 320MB-os GTS-nél a jelenlegi játékok többségében valóban gyorsabb a HD2900XT, de nem annyival, mint amennyivel drágább is annál. Hogy a jövőbeli DX10-es játékoknál hogy alakulnak az erőviszonyok, az még még puszta találgatás.
3. ''3d grafikához nem jó a 8800, bugzik mindenhol'' A HD2900XT mellett a jelenlegi legjobb VGA-król beszélünk, úgyhogy ez a megállapítás egy ''kicsit'' erős volt, talán te is belátod... A 8800-as GeForce-ok jól sikerült széria, a kezdeti drivergondok javarészt már teljesen megoldódtak, bár a Vista drivereken még mindig van mit csiszolni. Nekem egyedül a Splinter Cell: Double Agent-el vannak gondjaim (amennyire tudom, ezzel a játékkal a HD2900XT is hadilábon áll, de javítsatok ki ha tévedek), minden más játék (legalább 30-at próbáltam már) tökéletesen fut.
Tudom, hogy ez a HD2900XT topicja (bocsánat mindenkitől az OFF-ért), nem kötözködés céljából írtam ide. Nem tartom magam NV-fannak, megértem, ha valaki az ATI-t szereti, de valótlanságokat akkor sem illik írni a másik gyártó kártyájáról. -
-
Tuco Ramirez
őstag
A ''kompromisszumok nélkül'' elég tág fogalom. A mostani játékok között is van, ami kifekteti a HD2900XT-t, vagy akár a 8800GTX-et is, ha a felbontást a csillagos egekbe emeled és minden látványjavítót max-ra kapcsolsz (pl. 16X AA, ahol ezt a program engedi), vagy ha egyszerűen annyira gyengén van optimalizálva egy játék, hogy még egy csúcskártya is izzad vele (pl. Call of Juares). De a leggyakrabban használt felbontásokon, ésszerű beállításokkal (ahol amúgy sem veszel észre játék közben semmi különbséget, pl. Ultra helyett High grafikai részletesség, vagy 8X helyett 4X AA) szerintem még sokáig bírni fogják gyűrődést. De majd meglátjuk!
[Szerkesztve] -
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
sharKBITE #1395 üzenetére
A HD2900XT jelenleg a legnagyobb fogyasztású VGA a piacon, ha ilyet tervezel a gépedbe, akkor számolnod kell azzal, hogy egy 350W-os táp (még ha FSP is) karcsú lesz neki. Szerintem ne kockáztass, vegyél egy min. 450W-os, de inkább 500-as márkás tápot és akkor nem kell azon izgulnod, hogy menni fog-e a rendszered vagy sem.
-
Tuco Ramirez
őstag
Nem véletlen. A 8800-asok kiforrottabbnak tekinthető, mint az új ATI kártya. XP alá (amit még a userek nagy többsége használ) már jól működő driverek vannak hozzá. A GTS olcsóbb is (a 320-as ráadásul nem is kevéssel), teljesítményben pedig nincsenek lényegesen lemaradva a GTS-ek a HD2900XT mögött. Emellett a GTS-nek jóval kisebb a fogyasztása (nem kell a meglévő 300-350W-os tápot lecserélni), és csendesebb hűtője is. Ez így együtt már elég sok felhasználó számara hogy a 8800-asok mellett döntsenek. Ha mégsem, akkor a játékok kb. 80%-a elején látható NV logó is meggyőző tud lenni.
Nem vagyok sem NV sem ATI párti (az előző VGA-m ATI volt), de szurkolok az ATI-nak, hogy jó alternatívákat nyújtson az NV kártyák ellenében. No offense, de szerintem a HD 2900XT-vel ez nem igazán jött össze. -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
szacsee #1024 üzenetére
Ez a gond már jórészt a múlté. A 8-as GeForce-ok drivereivel korábban csakugyan voltak gondok, de a 158.19-es Forceware kijövetele óta lényegében megoldódtak, legalábbis XP alatt igen (én azt használom). A Forceware 158.22 és 160.03 (béta) driverek a legújabbak, mindkettővel jól mennek a stuffok (kivéve a Splinter Cell: Double Agent-et, de az más kártyákkal sem akar együttműködni).
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
keszegduda #356 üzenetére
Jól mondod, nyers erő van benne dögivel. Idővel talán majd ki is csalogatják belőle jobb driverekkel és DX10-re írt progikkal.
-
Tuco Ramirez
őstag
Lehet, hogy az a tény is bejátszik, hogy azok közül, akik az elmúlt fél évben akartak felsőkategóriás, DX10-es támogatással rendelkező kártyára beruházni, más alternatíva hiányában már beújították valamelyik GeForce 8-ast (persze a legelkötelezettebb AMD/ATI fanok kivételével). Azt pedig valószínűleg nem sokan fogják lecserélni HD 2900XT-re.
-
Tuco Ramirez
őstag
Vedd meg nyugodtan, rossz boltot biztosan nem csinálsz vele. Fél éve azt lehet olvasni mindenütt, hogy még várni kell az új VGA vásárlásával, mert jönnek az új kártyák, esnek az árak, stb. Csak hát ez eddig is így volt! Mindig lesznek újabbak (kezdetben drágán), a régebbi kártyák ára meg a jövőben is lassan, de biztosan csökkenni fog. Ez az élet rendje...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest