- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Alvin_ti4200
félisten
DX10 renderinget kikapcsolva átlag fps: 32, min. 12, max: 59
-
szacsee
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2395 üzenetére
Sztem XP alatt, bár ki tudja, de Vistán én nem játszanék, majd ha lesz Crisys, meg Halo3 talán, ramom mondjuk lenne hozzá, de VGA-ra kell még gyúrnom.
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2395 üzenetére
-
Alvin_ti4200
félisten
menéztem a tegnap kirpóbált játékokat és a Bisochokon kívül (amiben Radeonoknál nem szabad VSync-et bekapcsolni mert leszedi az fps-t csúnyán) semmi nem lett gyorsabb.
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Lenne egy kérdésem, valaki nézte már a World in Conflict demót, hogy hogyan teljesít, mert G80-on nem a legjobban:[link]
Valaki megnézné 2900Xt-n ilyen beállítások mellett? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2387 üzenetére
2900pro-rol van vmi konkrét info már? -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2387 üzenetére
Lál
Neszeneked AF pusztulat...
-
Alvin_ti4200
félisten
nane...van az alaplapomon (Abit IP35-E) egy molex tápcsati, ami az összes PCI-E sín tápellátásáért felelős, mondom mi a fenének rádugni, megy ez anélkülis. Hát ment, csak éppenséggel szarul. Rágudtam...10974. SM2:4613, SM3:5133. Most nézem a Bioshock-ot.
-
nemesis?
tag
válasz
Alvin_ti4200 #2382 üzenetére
ott télleg gáz van. Legutóbb mérésem alapján (konfigom adataimnál) minden alapon valamivel több mint kb 10000 pontot kaptam. Húzva meg még többet...
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2384 üzenetére
Kb. ua. a konfigom mint neked, és nálam 11136. Opredszer win xp.
SM2.0: 4661
HDR/SM3.0: 5267
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2382 üzenetére
Hú az tényleg kevés.. Driver-ben a szűrőket alkalmazás vezéreltre tetted?
-
Alvin_ti4200
félisten
Valami gubanc van, 3DMark06 pontok nagyon nem stimmelnek.
Összpontszám: 8266 (FS: 10865)
SM2.0: 3209 (FS: 4620)
SM3.0+HDR: 3603 (FS: 5220)Mi a mutterfukker van itt? PCI-E x16-on megy, megnéztem (régebben volt egy 965-ös bug, csak azért)
Szerk: FS=Firingsquad.com tesztje
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2375 üzenetére
UT3 fogja szerintem, mert ha jól tudom November 28-án jön.
Egyébként teljesen igazad van. -
Calibos
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2373 üzenetére
2900XT- vetted vagy tesztelésre van nálad? Nincs neked szerencséd az Atikal
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2372 üzenetére
Annyiért nem is szabad.
8900/9800GTS-t kell venni, ami olyan 110k körűl lesz szerintem.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2365 üzenetére
Szerintem simán várd meg a 9800-at. Nincs már messze, sebessége kb. 2*-ese lesz a 8800-nak, de ez el is várható 1 évvel a megjelenése utáni új kártyától. Az lesz a kritikus, hogy mikor lehet még majd jó áron megszabadulni nekem a 8800 gts-től pl, mert novemberben elég hirtelen áresésnek nézhetünk így elébe.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2365 üzenetére
Most már várd meg szerintem azt a G92-t.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2361 üzenetére
Akkor szerintem GeForce 8800 lesz a te barátod.
Azok bírják az AA, AF-et.
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2361 üzenetére
Tesztelted már korábban a kártyát nem?
-
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2347 üzenetére
Nem olvastal teszteket? megjeleneskor mar kiderultek ezek a dolgok
-
nVidia logos téma...
A TWIMTBP logo egy irdatlan tesztközpontot takar, ahol a játékfejlesztés/tesztelés vmelyik (nem tudom, melyik) fázisától kezdve lehetőség van a játékokat mindenféle szokványos és kevésbé szokványos nVidia konfigon tesztelni (gondolom, nem csak videokártya, hanem chipset is játszik). A konzekvenciákat képzeljétek hozzá.
Köcsög nVidia, hogy ilyet kitalált, és biztos ők akadályozták meg az ATI-t is, hogy felállítson egy hasonlót... -
arpi6k
addikt
válasz
ez_meg_emaz #2351 üzenetére
Nekem pl 1 optikai, és 2 vinyó van a gépbe. + tuning Core2, + HD2900XT, és elég neki a 450es táp. Ennek ellenére én 500as tápot javasolnék.
-
ez_meg_emaz
őstag
De a régi nagy ph-s(ok) (ez nem gunyolodás, ellenkezőleg - nézzétek el csekély szokincsem
) még mindig nem válaszolt(ak) arra hogy volt e már példa arra hogy vkinek nem vitte a 450-es minőségi táp a rendszerét 2900xt-vel. Term nem olyanra gondolok hogy vki 5 vinyoval tolja mert az szélsőség szvsz. De mint pár 10hsz-el korábban irtam (amin sikerült átsiklani
) nekem 1optikai(IDE),2vinyo(sata-IDE).
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Hát, itt jön ki a kevés textúrázó megléte.
-
keIdor
titán
válasz
Az AF ma már alap. Undorító egy játék nélküle... (sztem)
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
World In Conflict Demo - 1680x1050 Medium
0xAA 0xAF - 70 / 38 fps (átlag / min)
0xAA 16xAF - 51 / 30 fps (átlag / min)
2xAA 0xAF - 58 / 29 fps (átlag / min)
4xAA 0xAF - 49 / 26 fps (átlag / min)
4xAA 16xAF - 35 /21 fps (átlag / min) -
Alvin_ti4200
félisten
Lemértem, amit sejtettem és beigazolódott a gyanúm
Az AF-től egyszerűen meghal a kártya
Colin McRae: DIRT - 1680x1050 Minden kikapcsolva és low quality, skidmarks ON. Tesztpálya: Japán - Komoro
Minimum fps-ek:
2xAA 0xAF - 58 fps
2xAA 8xAF - 42 fps
2xAA 16xAF - 38 fps
0xAA 16xAF - 46 fps
DöbbenetA 8xAF (de szerintem a 4x is) sokkal jobban megfogja a kártyát, mint a 2xAA
Pedig nekem az AF százszor fontosabb lenne
Akkor valószínűleg ezért ment olyan pocsékul a Bioshock demó is
Nem néztem meg AF nélkül...Lehet, hogy csak simán a Bioshock fixes Vista driver a szar?
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2338 üzenetére
Maga a rendszer ha van a környéken fellelhető alkatrész (LADA hűtőradi
), akkor nem olyan vészesek, a pumpa a legdrgább, abból a minőség 15 felett kezdődik..összességében ha nem esik túlzásokba a z ember, 30 körül kihozható maga a hűtőkör, ehhez jön még adott esetben a VGA/CPU/NB blokk ~20 körül. Uszkve 50kból megvan, az csak 2/3 29XT
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Mert szerinted a reklám az nem úgy történik, hogy fizetsz valakinek valamit, hogy kitegye valamidet valahova?
A két szép szeméért nem fogják kitenni. Persze lehet, hogy a fizetség nem pénz, hanem mondjuk adnak a fejlesztőknek pár konfigot, ilyesmi, de a lényegen nem változtat. Kölcsönösen előnyös üzlet. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2264 üzenetére
Realtek High definition audio, ennyit ír az eszközkezelő.
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2334 üzenetére
Persze, írtam, hogy drága mire megépül. De ha egyszer rászánod a pénzt egy tartályra, pumpára, duálradira és a megfelelő szerelvényekre (csövek, könyökök, bilincsek, miegymás) és mindebből egy olyan rendszert megépítesz. ami el tud vezetni ~250Wnyi hőt (proci+vga+mobo), a későbbiekben már csak a specifikus blokkokat kell megvenni, nem kell az egészet cserélni. Én erősen elgondolkodtam rajta nemrég, mert lassan kezelhetetlen a hőhelyzet léghűtéssel csendesen, most is muszáj 2 ventit használnom
-
keIdor
titán
Én csak a Lost Planet és hasonlókra gondoltam...
Bioshocknál pl. ott virít az elején a szép új Nvidia logó, de mégis jobban megy az egész Unreal Engine 3 ATi R5xx-eken, mint a G7x-eken. Én csak a Lost Planet-re gondoltam, mert ott azért nagyon látszik az NV pénze...
[Szerkesztve] -
srácok, Ti komolyan azt hiszitek, hogy az nVidia logo azért van a játékok elején, mert az nVidia fizetett a kiadónak?
mert viccnek kissé durva lenne -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2332 üzenetére
Desztilláltan no para, bár tény, hogy drága mire megépíted. Viszont utána jó esetben ''csak'' blokkokat kell cserélgetned ha megújítod a vasat. Teljesítményben meg ot kezdődik ahol a léghűtés véget ér, közel azonos áron..
-
válasz
Alvin_ti4200 #2325 üzenetére
Hát sajna nem, pedig egy olyat én is vettem volna.
[link]
Ez is érdekes hűtő, persze R600 nem jó. -
keIdor
titán
Nekem se ártana egy csendesebb és hatásosabb hűtő...
-
válasz
szacsee #2313 üzenetére
Játszani nem szoktam rajta csak megszoktam nézni pár gémet nagy felbontásba még is milyen.
Az új gémek nem fognak röccenés mentesen menni gondolok itt Bioshockra ott 30-40 FPS volt, de legtöbbször a 30 ami számomra játszhatatlan.
De amiket írtál HL2, CS, cod2 stb. ezek mind jól mennek meg szerintem TDU is menne, de azt egyik nap csaptam le a gépről.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alvin_ti4200 #2320 üzenetére
Az AA és az AF az nem a jelenlegi időre lett tervezve az R600-nál. Az hardveres MSAA azért került ki belőle, mert a deferred processing motorok nem támogatják a hagyományos MSAA-t, így oda SBAA-t kell írni, Shader erő meg van, szóval a hátrányból idővel előny lesz. Az AF sebesség pedig a HDR és a blur erőteljes használata miatt lett gyengus, mivel ezekkel az effektekkel kevésbé látszanak a LOD szintek. Inkább a Shader erőbe fektették a tranyót. Az AF-nél mindenki döntse el maga, hogy megérte-e. Szvsz ha a blur elmossa valamennyire a LOD szinteket akkor nem lesz zavaró.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2320 üzenetére
Nem vagyok kompetens, 1152x864ben tolom 1950Proval
, de ha kölcsönadod a HDt, alaposan megvizsgálom, hogy mennyire lassú
Ennyire megfogná? Érdekess..
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2317 üzenetére
Én mindegy milyen felbontásban játszok, 4xAA&8xAF mindig ON.
Szóval ilyen feltétel mellett nekem jobban jön a +5cm átlóban
Volt itt már (és lesz is) sokkal inkább OFF téma..
szacsee
''meg is nézem mire tudom rávenni a TV-t (felbontás).''
Ha LCDTV 1920x1080 natívval, akkor sajna nem ajánlott más felbontásban tolni
Ezért nem vettem idáig TFtt, zavart hogy csak natívban adnak éles/arányos képet.
De most ott tartok, hogy vagy szerzek egy böszme 30kgos CRTt mert sűrűn filmezek vagy beújítok végre egy WideTFTt..utóbbi jobb verziónak tűnik, lévén hálópartyra kicsit könnyebb cipelni
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Kösz!
Hamar meg is nézem mire tudom rávenni a TV-t (felbontás).
Keldor Papa: Kösz, de nem ultrabrutál gamma lenne tolva rajta, hanem pl TDU, Race, GTR2, Counter Strike: Source, HL2 Deathmach.
Szűrőket nem használnám, mert nincs szükség rá, legalábbis 50-70cm-ről tolom és pl Cs:s-ben nem kell neki nagy vasz etvasz (X1650Pro, meg a konfigom 70-80FPS a minimum 4-6 bottal, de nyomtam video stress tesztet és nem akdt egyáltalán).
Más lenne LCD-n mivel az ember előtt egy bazi nagy panel a TFT-mhez képest és emiatt kérdezem. Ami durvább azt úgyis TFT-n nyomatnám.
No meg valszeg ha megvárom a 2950-et, az már gyalázza majd rendesen a G80-at. -
Speed®
titán
válasz
szacsee #2313 üzenetére
Szerintem az 1920x1080 extrém nagy felbontás, kevés vas van/lesz, ami a jövőben maradéktalanul képes mindent megjeleníteni ekkora felbontásban
1680x1050 már optimális kompromisszum, én ilyen natív felbontással rendelkező 22''os wideot tervezek venni, addigra remélhetőleg már a 2900/2950Pro karimhoz
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
szacsee #2313 üzenetére
1080p-re egyik VGA sem elég már, de a 8800GTX gyorsabb (jelenleg) és halkabb is. Driverfronton szintén az nVidia felé billen a mérleg, az ATI-nak mostanában nagyon sok hotfixet kellett kiadnia bizonyos játékokat illetően, reméljük ez a jövőben nem fog folytatódni. HD 2950Pro jövő év elején jön csak, az még nagyon messze van, addig egy rakás nagy nevű játék ki fog már jönni.
-
szacsee
nagyúr
Hali all!
Idővel szeretnék venni egy ilyen VGA-t, vagy valamilyen variánsát (2900Pro, 2950Pro).
A kérdésem az lenne, hogy 1920x1080-as felbontásban elég lenne-e ez a kártya, vagy inkább G8 GTX?
NV-vel hadilábon állok, a driverek miatt, meg mert nem a tudásukból élnek meg, hanem abból, hogy agyonpénzelik a gammakiadókat, hogy az ő VGA-jukra legyen optimalizálva a játék. (nv logó gammák elején stb).
Az XT is megfelelne, de sztem megvárom a kisebb csíkszélességű változatot, ami valszeg kevesebbet fogyaszt és nem melegszik annyira (2950).
SzlobiG: Ha jól tudom szoktál játszani LCD Tv-n leírnál pár tapasztalatot, hogy hogyan mennek a játékok. -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2304 üzenetére
Nem tartom valószínűnek hogy a HD29es furattávja megeggyezzen az előző generációval. Nekem úgy tűnik hogy el vannak hajligatva az S1 rögzítőlábai
Macka XTs blogjában [link]eltem már, de itt jobb helyen van, HR-03/R600 egy 29XTn, LOADban 70-75'C..képek vannak a dologról, bár érdekes a VRMsor..nem tartalmaz a HR szett egykebordát
SzlobiG
A tzeljesítményére következtethetsz Macka XT&S1 blogjából [link]
Szerintem a 29XTt felengedné 85-90 fokra, de egy leszabályzott 12centissel
Kérdés a furattáv..az ACCs1en ez 53.35mm [link]. Méricskélj
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #2297 üzenetére
2 vinyo, 1 optikai. Megfektető? Járt már igy vki 450-es minőségi táppal?
-
válasz
Alvin_ti4200 #2298 üzenetére
Azok a ventik mintha rá se lennének fogatva.
Eléggé csúnyácska szegény, de biztos jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fogyjunk le!
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Formula-1
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Láncfűrész topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest