Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mozso26
senior tag
Vista dx10 bioshock alatt nem müködik a Fraps kérnék szépen egy db linket ahol müködö frapsot találok.
-
7600GT
Sok biztosan nem lesz, de az őszi game-ek sokban megmutatják, mennyire lesz kevés. A Bioshock 12x10-ben majdnem full detailen játszható vele (DX9), az azért nem rossz. Egy év múlva talán olyan lesz, mint most a 7300GT. De ez csak tipp.
Keitaro
Mintha az lett volna a cikkben, hogy átnézik a testbedet és újra oróbálkoznak (de lehet, hogy rosszul emléxem). Meg nem tilos XP-n sem megnézniük
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
rocket
nagyúr
Felreertetted, fel vagany alatt a half node-ot ertettetem, ez ugye a 65nm technologia kicsinyitese nem kell attervezni a GPU-t 65nm-rol->55nm-re valtasnal, ezzel lehet csokkenteni a core meretet, fogyasztasat, es ezaltal nagyobb orajeleket elerni, persze ez az alap eset ha minden jol megy, ha nem akkor jon az aram szivargas es a tobbi.
[Szerkesztve] -
Hmmm, nem furcsa, hogy a gyakorlati érték oda jön ki, mint amit a nyers számok mutatnak a szűrők alapján?
Amúgy a texture fetch latency az tök jogos, gondolom ezért van az R600-ban dupla annyi addressing és 5-ször annyi setup unit, mint szűrő. GTX-nél a 32/64-et nem értem, de erről már mintha beszéltünk is volna 
Bioshockról a firingsquadon van egy nagyon jó összehasonlító teszt, csak abból meg pont a 8600-asok DX9 teljesítménye hiányzik - várom az update-et...
AA-ról én még nem ítélkeznék, de van abban vmi, amit mondasz.
Ár/érték kérdésben nézd meg a configomat
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Hová sietsz?

-
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ne legy ennyire pesszimista

-
Alvin_ti4200
félisten
visszapakoltam a Vista-t, Bioshock ismét olyan sebességgel, megy, mint azelőtt
Úgy látszik a DX10-hez nem fűlik a foga. -
7600GT
senior tag
[link]tudom Fudzilla de ha igaz... Huh asszem akkor egy nagyon jó középkat karit kapunk.
-
gayer
aktív tag
A #2496-oshoz senki nem tud semmilyen tanácsot adni?
Nem is lenne rajta az audio a 2900-esen csak a 2400,2600-os kártyákon? -
Speed®
titán
Hát ez jó, ő nem tud mondani, de te is felsoroltál rögtön 5öt

''de ez csak azért van,mert az nVidia nem tette magasra a lécet.'' Ő, LoL..?
+szerk. kérdésedre már leírták a választ. Textúrázásban gyengébbek a HDk.
A 2950Pro/GT valószínűleg 55nmes lesz. Meg 256bites. Minden más marad az XThez hasonló, kivéve még az órajelek, a GT jóval szolídabb lesz.
[Szerkesztve] -
7600GT
senior tag
Lehet, hogy nevetségesen olcsó a HD2600XT de nem tudsz mondani 5 olyan játékot amiben jobb lenne a 8600GTS-nél. Nah jó azért Oblivion, Vegas, TDU, CoH, Biosock ezekben mind jobb az nVidia kártyánál, de ez csak azért van,mert az nVidia nem tette magasra a lécet.
Nekem nem igazán meggyőző a HD2600XT inkább megvárom a HD2900Pro.
A 2900Pro/Gt ugye már 55nm-en jön ki?
Szerk.: Miért van az, hogy a fent említett játékokon kívül nagyon csúnyán elvérzik?
Pl.:Gothic3, Call of Duty 2, Carbon stb...
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem azért számol szűrőkkel, mert elég sok esetben van a shader kódban szűretlen texturára szükség. Az R600-nál az SI teljes értékű FP32-es MAD ALU is, szvsz bele lehet számolni, a G80-nál csak SF instrukciókat tud az SI. Bár az esetek többségében valóban nem általános SLU-ként működik.
Na igen a G80 aszimterikus az órajelek miatt. Bár azt mondta, hogy az ALU:Tex arány az inkább gyakorlati érték, mert elméletben nem igazán lehet pontosan meghatározni, nem tudod belekalkulálni a Texture fetch késleltetését. Gyakorlatban meg kb. oda lőtte be amire te. R600 15:1, G80 6:1.
A D3D9-es módban hozza a HD2900XT AF nélkül a 8800GTX teljesítményét, picit gyorsabb is nála. [L] http://www.gamespot.com/features/6177688/p-6.html[/L]
A HD2600XT is jól szerepel.
D3D10 módban visszaesik a sebesség, de ez egyértelműen driver, mert alapjaiban a kód sem változott amit futtat (egyszerűen más hibára nem lehet gondolni). Szóval ugyanazt a sebességet hoznia kell D3D10-ben, mint D3D9-ben.
Az AF az tényleg érvágás. Az MSAA hardveres hiányát értettem, mert nem lehet használni az új deferred proc. motorokban, de a shaderes képjavítást nem hiszem, hogy egy darabig látni fogjuk, mert az AF-nek nincsenek technikai korlátjai jelenleg. Az MSAA-tól sem búcsúznánk ha működne.
Valamilyen shaderes képjavítást használ az xBox360-on a Gears Of War, elég jól néz ki, csak hát időigényes megírni az algoritmust, a PC-n AF meg lényegében ott van és használható.
Kb. úgy fest a helyzet, hogy AF nélkül 8800GTX-Ultra szint. AF-fel meg 8800GTS szint. Az AA meg már nem lesz hátrány, mert shader power az van a HD2900-ban. Tekintve, hogy 8800GTS640 áron adják és valamelyest korszerűbb a rendszer, mint a GF8800 nem mondanám, hogy olyan rossz vétel. A HD2600XT meg nevetségesen olcsó, szóval ár/értékben már egyértelműen a Radeonok viszik a pálmát. -
Calibos
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Dx9-ben mennyivel ''rondább'' a képminőség

én elgondolkodtam azon hogy lesz 2 winyom, egyiken XP, másikon Vista! -
Alvin_ti4200
félisten
feltettem átmenetileg egy XP SP2-őt, meg ugyanezt a fixes drivert, minden maradt a régiben, viszont a Bioshock (DX9-ben fut csak ugye) kb. másfélszer gyorsabb lett...
-
7600GT
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Esetleg rakjad át másik PCI-E sínbe hátha abban jobban muzsikál.
-
7600GT
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Cseréltesd ki a karit!

-
No ez most meglepett. 3 dolog is van, amit nem értek (ill. 2+1):
- Miért a textúracímzőkkel számol? Szerintem egyértelműen a szűrők a szűk keresztmetszet (címzőből ugyanannyi van a két kártyának, és az R600 nagyobb órajelen nyomja + 512 bites memóriabusz - ha ezen múlna, ütné a G80-at, mint a répát)
- Sportszerűtlennek érzem a SI egységek beleszámítását a shader teljesítménybe. PS-ből 2-t hajtanak végre a vect5D processzorok, VS-ből és GS-ből meg 1-et (és ráadásul ott még sokszor tényleg SI-t csinál). Akkor mi használja? Ennyivel számolhatsz a G80 +MUL-jával is...
- A G80-nál miért nem kompenzál az órajelekkel?
Nálam így jön ki:
- G80: 128 skalár SP * 1350 MHz / 64 szűrő * 575 MHz = 4.7:1
- R600: 64 vect5D * 4 * 740 Mhz / 16 szűrő * 740 Mhz = 16:1
2600-8600 vonalon én is azt gondolom, amit Te, csak a gyakorlat nem hozza
A Bioshockban biztos voltam benne, hogy a Radeonok jobbak lesznek, ehhez képest DX10-ben a 2600XT a 8600GT alatt teljesít, a 2900XT meg a padló alatt kúszik valahol. Értem az AF-es dolgot, de ennyire a jelen ellen szerintem nem szabad tervezni egy kártyát... -
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Hát énse, de ahány teszt gép, annyi eredmény.
A GTX jól ment szal, akkor nincs gond ott semmivel se. GTX-et kell neked venni ez a lényeg.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ilyenek, hogy DX9-10 frissítve van? Ha Vistán teszteltél ezek a javítások/hotfixek fent vannak?
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Mit nem értesz?

-
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Biós 7.8.
-
arpi6k
addikt
válasz
Firestormhun
üzenetére
Avg: 91.912 - Min: 39 - Max: 467
Tényleg megizzasztottam a kártyát. Megvettem egy biztonsági robotot. Abból kettő lőtte egymást a levegőben, a vízesésnél meg ugráltak le a Zombik.
-
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Az ATI-val, hogy nem adja azt a teljesítményt amit kell neki.
De ettől független gyorsabb a GTX. -
Keitaro
addikt
Látom Alvin lelkesen tesztel pedig még mindig nem tudja miért viselkedik nála furán az XT

Persze lehet le vagyok maradva -
rocket
nagyúr
Probaltatok mar atnevezni bioshock.exe-t oblivon.exe-re, es utana driverbol AA-t beallitani?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát elég szépen kigyúrták a K10-et. Tudván néhány végleges paraméterét ennyit minimum jósolok neki.
Elég infó áll rendelkezésre, hogy megtegyük a tippeket.
Szerver oldalról egy ideig legyőzhetetlen lesz a K10 minden téren, főleg a többutas szegmensben mutatkozik majd meg a független HT3 linkek pokolian nagy előnye.
Asztali szegmensben akkor verhető, ha az Intel nem fut órajel problémákba.
Az SSE feldolgozásban egyértelműen nem tud mit kezdeni vele az Intel, a 32byte-os utasítás betöltés natív 128bit-es feldolgozókkal eléggé erősnek tűnik, az Penryn rendszerek korlátozva lesznek a 16byte-os utasítás betöltéssel még akkor is ha ennek a szűk keresztmetszetnek a kompenzálására van egy 64 byte-os tároló pufferük.
Egyszálon futó alkalmazásban viszont jobb lehet a Penryn, mivel ilyenkor megnöveli a használatban lévő mag órajelét a másik mag kárára. Többszálú alkalmazásnál már a K10 lesz előnyben főleg akkor ha minden mag memóriaintenzív feladatot kap. Ebben az esetben az FSB busz nem tudja kiszolgálni az Intel rendszerét és nem tud maximális hatékonysággal működni a processzor. -
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
A ''híradó'' uátni búvár rész (Rapture bemutatás):
Avg: 48.529 - Min: 40 - Max: 73
Nekem ennyi lett, szal nem volt gond azzal a kártyával.
-
arpi6k
addikt
Hmm. Nálam baromi érdekes eredmények születtek Bioshock alatt.

Oprendszer WinXP
Driver: 7.5 (nem tettem fel semmi hotfixet)
1280X1024 (crt
) Szűrők alkalmazás vezéreltek.
Közvetlenül a vízben való landólástól a toronyba való megérkezésig:
Avg: 97.094 - Min: 62 - Max: 201
Toronytól a leszakadó liftig:
Avg: 94.833 - Min: 57 - Max: 177
Mérek egyet 4X/16X-ban is, és beírom az eredményket.
[Szerkesztve] -
Mozso26
senior tag
Egyszer irok be valami jot nektek és nem is reagáltok. Akkor maradok a fikázásnál.
2519# asszem -
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Köszönjük!
Vergődik még a 2900 XT... 
-
Alvin_ti4200
félisten
Bioshock 1680x1050 Full, VSync OFF
Játék eleje, víz:
HD 2900XT: 36 fps
8800GTX: 53 fps
A ''híradó'' uátni búvár rész (Rapture bemutatás):
HD 2900XT: 34-44 fps
8800GTX: 41-60+ fps
Génmanipuláció után az ajtóval szemben:
HD 2900XT: 38 fps
8800GTX: 54 fps
Call Of Juarez DX10 Benchmark 1680x1050 Shadow Map 2048x2028, AA OFF
HD 2900XT: 10,3 / 19,4 / 48,3
8800GTX: 13,9 / 24 / 43,4
min / átlag / max fps
Megjegyzés: A HD-n valamiért ablakban futott a progi
Lost Planet és World In Conflict összehasonlítás késő délután várható.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Most megsertodjek, hogy idiotanak nezel?

-
Mozso26
senior tag
Nyalok nektek is egy kicsit mivel nem vagyok sem Ati sem Nv párti.30000 pont fölött a 3dmark 06-ban az ati-amd:[link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Lényegében igen. A driver akkor kiforrott ha kihajtja a GPU-ból maxot. Túl sok betekintésem nincs az AMD driver részlegére, de annyi látható, hogy a WDDM és a D3D9 kezelése jól működik, de a D3D10-es driver rutinok elég gyengék még, voltaképp csupán optimalizálások vannak többnyire a megjelent D3D10-es cuccokra. Amint jön egy új cucc a sebessége az R600-nak addig nem lesz meggyőző, míg nem lesznek optimalizálások, vagy általánosan jól működő driver rutinok. Tovább bonyolítja a dolgokat az R600 VLIW architektúrája. Elég nehéz egy VLIW chipet kezelni, mert a párhuzamosítás és az ütemezés nagy része a complierre marad, vagyis a rendszerprogramozókra hárul. Ezt úgy képzeld el, hogy a G80 (szuperskaláris architektúrája) kap egy csomó utasításszót amit egy bonyolult hardver még a végrehajtás előtt megfelelő sorrendbe rendezz. Ez a hardver meglehetősen nagy hatékonysággal működik. Az R600-nál ilyen nincs. A párhuzamosítás feladata a fordító programon van (tehát minden a rendszerprogramozóktól függ). A fordítónak tökéletesen ismernie kell az R600 felépítését, hogy jól rendezett optimalizált utasításszavakat alkosson. A hardver és a szoftver viszonyában minél magasabb szinten kezelünk egy problémát annál egyszerűbb a chip felépítése, de sokkal nehezebb lekezelni a feladatot mivel az emberi hibatényező is felüti fejét. A VLIW rendkívül hatékony elvekre épül, de nehéz a rendszer programozhatósága és kezelése.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mikor volt a Demmers interjú a Beyond3D-n elkaptam pár kérdésre privátban Demmers úrat. Azóta is kérdeztem pár dolgot, de nem válaszólt. Ő mondta el, hogy gyakorlatban a G80 6:1, 7:1 körüli rendszer, míg az R600 13:1, 15:1. Elméletben a számítás úgy zajlik, hogy az R600-nál egy 8 címzőt tartalmazó textúrablokk-ra jut 80 SP. Ezáltal a rendszer 10:1 ALU:Tex arányú. A G80-nál egy TPC futószalagon van 16 stream proci és ezekhez kapcsolódik 4 címző, ergo az ALU:Tex 4:1. A gyakorlati értékeknél gondolom beleszól a késleltetés, és az egyéb műveletek. Igazából hihető amit mond, kb. reális képet fest. Meg hát kivagyok én, hogy megkérdőjelezzem az R600 főtervezőjének a állításait. Van bennem egy kis egészséges kétkedés, de mivel az nV hasonló kérdéseimhez nemgyengén erotikusan áll hozzá (értsd: basznak válaszólni), így csak Demmers úr mondókája marad talpon.
Hát a HD2600-GF8600 elég egyoldalú harc.
Eleve a GF8600 shader számítási képessége olyan nudli, hogy alapból elveszti a csatát. Függetlenül attól, hogy a HD2600 valamivel gyengébb egyéb területeken.
A kiegyensúlyozottsággal optimális a kártya teljesítménye, ha nem kiegyensúlyozott a kártya akkor nem optimális a teljesítménye. A jövő megoldásai biztos jobbak lesznek bármalyik mai VGA-nál, de a GF8800-HD2900 viszonylatban, biztos jobban futnak a magasabb ALU:Tex játékok a HD2900-on.
Egyre jobban realizálódik, hogy a HD2900 egyetlen ténylegesen gyenge pontja az AF sebessége. -
rocket
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Rengeteg jatekban igy mukodik vsync.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Megnéztem, hát olyan 50 körül volt a minfps, de neem találom azt a pályát, amin te voltál, úgyhogy ez egy erdős egyszereplős rally volt.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Na ezt megnézem! Eddig Vsync-el nyomtam, de most megnézem nélküle is.
-
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Bioshockban bugos a Vsync vagy hogy érted?
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ha hazaértem én is csinálok egy ilyen Bioshock tesztet.

Mivel tudok Min/Max/Avg FPS-t mérni?
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Mozso26
üzenetére
Felejtsük már el ezt a teszt dobálózást, új tesztet linkelj ezeket már láttuk. Ki lett tárgyalva, hogy a firingsquad 16x AF-fel tesztelt, míg a Másik AF nélkül. Az R600 nem tulajdonított nagy szerepet az AF-nek. Arra gondolt az AMD, hogy a Xenos-nál is a shaderekkel javítják a szűrés minőségét, így kellően nagy texturák esetén és blur alkalmazásakor nem lesz értelme az AF használatának, mert nem lesz érdemi látványbeli különbség. Ugyanez az ügy az AA-nál is tudta, hogy az MSAA nem használható az új játékokban helyette Shader Based AA-t fognak írni, ezzel az eddigi AA sebesség hátránya hirtelen előnybe ment át. Az AF-fel viszont az a baj, hogy jól használható eljárás semmi technikai korlátja nincs az alkalmazásának, így PC-re a legtöbb fejlesztő nem a Shaderes képjavítást fogja alkalmazni, az elkövetkezendő 1 évben. Mindenesetre a blur annyiban mindenképp előny, hogy az AF látványjavító szerepe nem látszik annyira.
A jelenlegi teljesítmény szerint az R600-nak AF nélkül már megvan a GF8800Ultra teljesítménye. AF-fel GF8800GTS640 szinten tart.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Projektor topic
- Realme GT 2 - aláírjuk
- One mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- ASUS RX 6600 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS GeForce RTX 3070 STRIX OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy a texture fetch latency az tök jogos, gondolom ezért van az R600-ban dupla annyi addressing és 5-ször annyi setup unit, mint szűrő. GTX-nél a 32/64-et nem értem, de erről már mintha beszéltünk is volna 
320USt, 256bitet és jó magas órajeleket (~800/2400) várok, remélem nem hiába..
De hogy ez hogy működik, fingom sincs..
#2551-el is megpróbáltam segíteni hátha...

) Szűrők alkalmazás vezéreltek.
2519# asszem