Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Huawei P30 - kell ennél több?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Firestormhun #3493 üzenetére
Igen érdekes dolog hogy alapból nem támogatja az AA-t az ATI karik a BioShockban!
Akkor eléggé értelmetlen egy teszt ez is!
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
válasz
Firestormhun #3493 üzenetére
Hát igen... Nem mellékes infomáció!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Komplikato #3487 üzenetére
Csak az mennyibe kerül 35-40E Ft!
Én most 19700Ft-ból jöttem ki ezzel a procival ami jó ár érte!
És nézegettem a VGA CPU párosítást amiben a 2900XT-t egy X2 2600Mhz-en és egy Core2 3200Mhz-en teszteltek,a legtöbb esetben 4-5FPS volt gyorsabb a Core2 az X2-nél.
Ezért nem váltanék platformot,főleg nem annyi +pénz kiadással.
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #3487 üzenetére
Az se egy rossz ötlet, de időtállási szempontból nem éri meg sajna. Én is inkább sokat kuporgattam a pénzemet, míg tudtam venni egy aránylag komolyabb lapot(P35), és egy gyengébb, de annál jobban húzható procit.Úgy akartam gépet venni, hogy csak CPU-t vagy VGA-t kelljen cserélnem, de a 939-nek onnantól fogva nincs előrelépési lehetősége, hogy ezt az ujítást végbe vitte, és olyan áron vett egy elmúlóban lévő technikából származó procit, amiből már egy Core2-t tudott volna.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Armando_19 #3486 üzenetére
Azt a 1,5 évet szerintem nem várom meg.
Egy hét és kellene a kártya.
-
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #3482 üzenetére
Vagy vesz Herz-től egy közel 6000+ sebességet is bíró s939 X2-t ;)
-
Armando_19
őstag
válasz
juliabrilke #3483 üzenetére
X800GTO2 már a széria legvégén jött csak ki, mikor takarították a vele kapcsolatos dolgokat a raktárból. Volt amelyik simán ment XTPE szinten,de volt ami nem. Ez kb 1,5 év múlva derülhet ki.
Mod: Gaboman: hát azzal azért már sokkal jobban ki lenne hajtva a kártya. Bár egy jó M0 steppinges E2140 is baráti lenne. 14K egy olyan proci, és veszettül megy, alá egy jó lap 20K, és elég sokáig el vagy látva továbblépési lehetőséggel. Szerintem már nem éri meg 939-be pénzt ölni.
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
válasz
Most azt próbálom hogy a X2 4200+ os procit meghúzom majd 2800Mhz-e az 5400+-nak felel meg azzal már azért nem lenne rossz!
[Szerkesztve] -
juliabrilke
veterán
válasz
Hát az biztos, hogy ilyen kártyával ezek eredmények láttán még aznap mentem volna új procit venni.
(vagy esetleg alaplap+proci+memória párost AM2 témában)
Azért nétem be egyébként mert új kártya kell és lehet, hogy 2900GT/PRO páros lenne majd a nyerő ötlet. Persze kell még várni egy kicsit, hogy tisztuljon a kép. (meg persze hogy tudjam rendesen az árakat is)
-
juliabrilke
veterán
Egyébként arról lehet tudni, hogy lesz-e olyan 2900GT vagy PRO, ami eltér a többitől? Mint mondjuk annak idején a x800GTO2 volt?
-
Armando_19
őstag
válasz
juliabrilke #3481 üzenetére
Igen, csak neki 939 rendszere van.
Gaboman: Szerintem jobban jársz, ha lecseréled a lap,proc,memó kombót. Pont most néztem, hogy bagó áron lehet már összerakni AM2 X2 rendszert. Egy ilyen kártyához már az dukálna. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Armando_19 #3479 üzenetére
Tudom azért jön a héten a másik CPU-m!
-
Gaboman
nagyúr
Hát eléggé rossz lett a teszt eredményem:
Min:9.6 Fps
Átlag 19.7Fps
Max:32.1Fps
Lehet hogy a procimnak tudható be ez a rossz eredmény!
Majd a másikkal is letesztelem. -
ftc
nagyúr
Teszteljetek
[link]
DX10-s benchmark -
ftc
nagyúr
Unreal Battlefield: Enemy Territory Quake Wars Performance Preview
[link]
Nah ezt a gamet nem csípi a hd sorozat se -
ftc
nagyúr
7.10 Catalyst betabol pár sor
[link] -
Gaboman
nagyúr
Nem tudom mit aggódtok a kártya hangja végett szerintem egy kicsikt sem hangos!
Az 1950 és 1800 as sorozathoz képest szinte hangtalan! -
Def26
félisten
válasz
ez_meg_emaz #3428 üzenetére
Én ezzel mérem a hőmérsékletet, Everest 4.10.1110 Beta. Aki érzi a kártya erejét annak tök mindegy, hogy milyen hangos/halk, nekem igazából fel sem tűnik a játék hevében...
-
ez_meg_emaz
őstag
Nah tegnap végre énis tulaj lettem.
Sapphire lett az aranyom. Jo nehéz darab. Cserélhettem volna a black box-omat egy hr03-ra, de nem tettem. Most lehet mindenki a fejéhez kap.
Nekem nem hangos a kari. Legalábbis 3dmark06 alatt nem. Játszani mostanába nembiztos hogy tudok de majd kiv leszek. A hütö meg lehet be se fért volna. Jah és nagy játék fan is vok. A TF2-t majd tolni is akarom. Az ep2-t meg elsökézböl probálhatom ki anélkül hogy törésre kéne várnom.
Hömérsékletet mivel is néztetek? Vhol rivatunert olvastam ebben a topicban... -
keszegduda
őstag
-
Speed®
titán
Szvsz ha munkára használnád, inkább FireGLt vegyél. A speckó drivereknek köszönhetően egy előző generációs GL is erősebb, mint az asztali HDk.
Régen voltak egyszerű trükkök Quadro/FireGL verzióval kompatibilissé tenni a nem annak szánt karikat, sajna manapság ez már nem mindig lehetséges. -
tetrix
tag
-én is ezért gondolkodom erősen melyiket tudom jobban kihasználni hosszútávon; nagy számítási teljesítményű konfigot építek,mert szükség van rá,és kemény munkára lesz fogva a ''kicsike''... van pár ötletem arra is hogy lehet 1 gigányi memóriát hasznosítani ezeken a monstumokon
-drágának drága ebben mindenképp egyetértek, de jó munkaeszköz vissza hozza az árát...
és köszi a választ -
tetrix
tag
válasz
keszegduda #3418 üzenetére
- modellezés,textúrázás; ebben használnám,és ezért is gyűjtöm az infókat, három dimenziós alkalmazásokban jól jön a sok kis ramocska .... (a játékok nálam kimaradnak -play BMX
köszönöm a választ -
Speed®
titán
válasz
keszegduda #3421 üzenetére
Hja, elég jelenleg a 3GB, csak felesleges rizikó a nem egyforma párosok miatt, ezért javasoltam 4et. Mint írtam, nekem is 3GB van, és tényleg frankó minden vele, hozzáteszem Ablakos Pistát csak hírekben szagolt a gép.
varga911 se mond hülyeséget, ha idén akar gépet, vegye most, legközelebb tavasz eléjén lesznek hasonló árak, addig csak ''AKCIÓ''sak -
varga911
senior tag
válasz
keszegduda #3419 üzenetére
Minnél közelebb vagyunk karácsonyhoz, annál drágább minden. Úgyhogy ha 1,5 hónap múlva akar venni gépet, lehet hogy jobban megérné neki januárban újítani. Vagy most, amíg még jó árban van minden.
Üdv. -
Speed®
titán
válasz
keszegduda #3416 üzenetére
4G memót már 30ból ki lehet hozni ha nem eszetlenkedik az ember.
Én 2GB/800MHz/CL4ről váltottam 3GB/666MHz/CL3ra, és megérte.
Ha minden úgy jön össze ahogy tervezem, a Quad mellé 4Gm lesz.
Eszméletlenül jó hatással van a használhatóságra, minél több kell. -
keszegduda
őstag
válasz
varga911 #3417 üzenetére
Egyelőre még én sem tudom mi lesz, de kezdenek felfelé menni az árak, erősen...
A gép vásárlása 1-1,5 hónap múlva lesz esedékes, remélem addig valami fog végre történni a piacon. Nem szertném vissza hallani tőle, hogy egy meg ez nem jó, szaggat fullon pedig 300K-s gép...
Ez egy kicsit szar érzés, hogy te ajánlod neki és kiderül hogy nem ezt várta tőle...
Én eddig a HD-nél tartom magam...nekem is az lesz...Még ha egy időben vennénk akár CF-et is lehetne tolni neki...
-
varga911
senior tag
válasz
keszegduda #3412 üzenetére
Mivel ez egy HD 2900 topic, van egy gyanúm hogy mindenki a 2900 XT-t fogja ajánlani.
De tény hogy fejlettebb technológia, és ha még nem is, de később valószínű hogy nagyobb teljesítményt fog nyújtani. 320GTS-t elveri, a 640-essel van pariban kb. A hosszú táv az relatív, 1-2 évig biztos el tud majd játszadozni a drága ismerős, megbízhatónak meg megbízható.
Ja, és ráadásul piros színű a nyákja. -
Speed®
titán
válasz
keszegduda #3412 üzenetére
Hosszú távra egyértelműen XT, legalábbis én azt látom életképesebbnek.
Ellenben annyi pénzbe 4G memó is belefér, ne sajnáld, szükség lesz rá.
tetrix
Lassullási problémák a konkurens G80aknál vannak, itt nem tudok ilyenről.
Viszont a GDDR4ek hiába futnak magasabb órajelen, a rosszabb késleltetések miatt ugyanolyan gyorsak, mint elődeik. Egyetlen előnyük a nagyobb fokú integrálhatóság és a kisebb fogyasztás&melegedés. Én személyszerint nem adnék ki + pénzt az 1GBos verzióra, gyorsulást nem nyújt, ellenben jóval drágább -
tetrix
tag
üdv!
2900XT 1GB-os verzióró GDDR4-es memóriájánál vannak e esetleg lassulási gondok a GDDR3-as hoz képest,és ha igen milyen alkalmazásokban jön elő?
bármilyen infó érdekelne a kétféle memória változat különbségeivel kapcsolatban -
keszegduda
őstag
Ha már így elkalandozatok a VGA-tól egészen a reszelésig, akkor jöjjön egy kicsit a témához kapcsolódó is.
Nemsokára ha minden igaz össze kell állítanom egy gépet, egy igencsak combosat úgy 300K-ból.
Elkeztem gondolkodni, hogy mit vegyek a srácnak bele 2900XT-t vagy 8800GTX-et. Elsősorban érdekelne hogy melyiket ajánalnátok és miért? Én HD-t ajánlanám neki, de félek, hogy egy-két gémbe 320-as GTS alatti szintet hoz, tehát kiegyensúlyozatlan a teljesítménye, szemben a GTX-el...
Egy szó több mint száz, erre gondoltam: Q6600+HD2900XT 2GB ram.
Hosszú távra kell és megbízható legyen...
Nos? -
nekem egy mo-ra2 radit fűt a ház oldalán, mit ne mondjak, amikor már nyaldossa az 50 fokot a vizhőfok, akkor érződik, hogy meleg a radi
levegőhűtéssel 38%-on pörgött, de már az is elviselhetetlen volt számomra -
he7edik.
addikt
Nektek már csak erre áll fel?
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Motoros topic
- Szemez az Intel gyártósoraival a Qualcomm
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egérpad topik
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Formula-1
- További aktív témák...
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest