- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemesis?
tag
válasz
keszegduda #1998 üzenetére
jó áron PH-n nem sok helyen. Énis nagykerből vettem. Ja és a Sapphirehoz nem adnak 8 pines csatit sajnos... valaki esetleg tudja hogy honnan lehet szerezni?
[Szerkesztve] -
nemesis?
tag
valaki nemtudja hogy 8 pines csatlakozót hol lehet szerezni Sapphire HD2900Xt-hez??
Mert a dobozában nincsen...
[Szerkesztve] -
Nikkel15
tag
válasz
keszegduda #1994 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket
akkor egyenlőre marad a karesz.
-
keszegduda
őstag
válasz
Nikkel15 #1990 üzenetére
Nem. Addig nem, amíg nem jön a tényleges DX10. Viszont várhatunk meglepetéseket, mert ha LUT textúrákra épül a game, akkor szivacs van R600 részről, de NV-nek kedvez. Viszont, ha a követelményenek megfelelően követik a DX10-et, akkor R600 aláz mint a huzat, főleg a tesszeleáció miatt, ott a 256stream, ami tud számolni de rendesen. Teljesen új architektúra, de még nem láttuk mit is tud(na) valójában.(driver...stb.) Nem kizárt, hogy G92-vel pariban lesz, de ez saját vélemény. Én jobban utána jártam a dolognak és úgy tűnik hosszú távra jobb az R600, de előre megvenni felesleges, mert se DX-es meghajtó se pedig game sincs, ami már megmozgatná GPU szinten a Geometry Shadereket. Én várok és valószínűleg R600-ra nevezek be, mert felépítését tekintve sokkal időtállóbb a 8800GTX-nél, hazzáteszem hogy ha párhuzamosan fog folyni az adat, mert ha nem akkor G80 fog villantani.
Dx9-ben jobb valamivel a GTS, de nem lesz sokáig így, elvileg...hogy gyakorlatilag mi lesz, azt nem tudni...
Ne cserélj még. -
-
Nikkel15
tag
Sziasztok szerintetek megéri lecserélni egy Geforce 8800Gts-t egy ilyen Ati 2900Xt-re?
Csak azért kérdezem mert amikor megjelent az ati kártya sokan nyivákoltak hogy szar a driver támogatás változott azóta a helyzet?Amostani Catalystok már kihajtják rendesen? -
bulba_220
csendes tag
Beszállnék én is a ''klubba'' egy ilyen ASUS-szal
[link]
Annyival nem is nagyobb egy x800-asnál mint ahogy elsőre gondolná az ember -
Kedves Dévényi Tibi bácsi, a követketzőt szeretném kérni a 2900Pro-ba:
- 36 shader unit
- 12 TMU
- 256-bites memóriabusz
- 2 ROP blokk
- 900 MHz core
- 1GHz memóriaclock (gDDR3)
köszi! -
Sawa_1
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #1960 üzenetére
Sajna már töröltem, de ilyen volt a felbontás, 4xAA és minden maxon, FPS-t nem tudok mondani, de teljesen folyamatos volt.
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #1976 üzenetére
Fene tudja mennyire hiteles, de attó még yó
: [link]
-
Komplikato
veterán
Tipp: A négy ''render'' egységből egy nem teszt oké, letiltják és lesz egy háromnegyedes HD2900Pro álá X1900pro. Aztán ha lesz majd RV670, az ugyan ez lesz gyárilag csak sokkal olcsóbb előállíthatósággal, az meg lesz HD2950pro. Ha meg 1x kijönne az R680, gondolom az meg HD2950XT/XTX lesz.
SZ'al 240 stream-re tippelnék.
[Szerkesztve] -
válasz
Alvin_ti4200 #1960 üzenetére
Én tudok mondani 1280X1024-est. Ultrán 4XAA minden on-on amit lehet Motion Blur is így átlag 30-35FPS.
-
ftc
nagyúr
According to reports on various websites originating from chilehardware, AMD is preparing a new card Radeon HD 2900 Pro based on the R600 core.
According to Chilehardware, it will be priced at around 200 USD, somewhere in between a GeForce 8600GTS and GeForce 8800 GTS.
From what we understand, the Radeon HD 2900 Pro will feature a 256 bits memory bandwidth and slightly more than 120 stream processors. It will have a lower core clk and memory clk as compared to 8800GTS.
Ideje lenen betölteni az űrt -
zsocaozd
tag
válasz
Alvin_ti4200 #1957 üzenetére
-
zsocaozd
tag
válasz
keszegduda #1955 üzenetére
Azt megnézheted az én hozzászólásaimban...GPS-550-em van...
-
zsocaozd
tag
Igen, a táp 8pin-es csatija nekem sem ment rá, valószínűleg spéci pci-e-hez való 8pines kell, de úgyis csak húzás, ill. crossfire esetén szükséges, alapon jó a 6pines.
Igen, a verzióknál nagy különbség van a pontban, amit neked csinált a kártya, az teljesen normális érték.
[Szerkesztve] -
Sawa_1
csendes tag
válasz
Épp 1 órája írtam neki, hogy van-e, mert megvettem én is ezt a dögöt (89e volt, rendes kisker, zugárusokat meguntam). Kerestem neten a hűtőre, de csak a gyártó oldalát találtam meg fórumokat, szerintem még nincs forgalomban. Más léghűtést se találtam hozzá első blikkre, vízhűtés az van többféle.
Most viszont kiraktam az erkélyre, így kb no hang.
Érdekes módon azonban a tápom 8 pines csatija nem ment rá a kártyára! Így 2 db 6 pinest raktam rá. 3dmark06-ban 10248 pont, 03-ban 35000 (verzióknál van különbség a pontban?). A proci E4300, 2.8-on jelenleg.
Ja, még annyit, hogy a Dirt fos, a Two Worlds gagyi, a Spaceforce: Rouge Universe pedig az isten!
[Szerkesztve] -
arpi6k
addikt
válasz
Nem tudom. Tőle kéne megkérdezned.
-
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1954 üzenetére
Van: Thermalright HR-03 / R600
[link] -
Alvin_ti4200
félisten
ezen a kártyán lehet hűtőt cserélni (úgy értem van valami léghűtés, ami rámegy)?
-
Curse
tag
Ezt nem hiszem el, ember mindkettő rá van dugva.Ez a szar Lc power meg jobb paraméterekkel rendelkezik mondjuk mint egy faszos chieftech(a másik reakcióra).
-
Curse
tag
válasz
keszegduda #1946 üzenetére
Az esetleg nem lehet gond hogy amit adtak hozzá tápcsatit abban a 6 részből az egyikben nincs vezető,míg a táp-ból kijövő pciex-ben van mind a 6-ban???? Tuti hogy elég 550-es táp hozzá.Az lehetertlen hogy csak 20k fölötti táppal menjen ez a vacak.
[Szerkesztve] -
Curse
tag
Emberek segítsen valaki rajtam.Zsír új Asus 2900xt-t berakom gépbe nem indul el semmi sem a monitor még csak be sem kapcsol.Berakom másik gépbe ugyanez. A konfig mindkettő gépnél ASUS M2R32-MVP 5200+ 2x1gb 800mhz és 550-es LC-Power táp.Ja a kari hátoldalán van 2 pici vörös led mindkettő ég.Dobozában semmi téma nem volt ezekről a ledekről.Most ilyenkor mi van???Küldjem vissza?3 órára volt nálam.
-
zsocaozd
tag
válasz
SzlobiG #1942 üzenetére
2D-ben? Egy 3D-s kockát futtat...
Amúgysem nagyon értem ezt az okfejtést, az AtiTool lényege épp a húzás, stb. Hogyan lehetne frekit beállítani úgy, hogy azt sem tudom, pontosan mennyin fog 3D-ben futni...? Természetesnek tartanám, hogy ez amit kiír már a terhelt órajel, ezért is futtatja azt a bonyolult kockát a 3D nézetben. Hát nem tudom, nem értek hozzá, de nehéz elképzelnem, hogy helytálló, amit írtál...
[Szerkesztve] -
válasz
zsocaozd #1941 üzenetére
''Itt látható, hogy a RAM-nak 1650-en kellene mennie. Az Atitool nálam 512MHz-et ír alapon, ami a harmada ennek... Szerintem még dual vezérlő esetén is min. a felének kellene lennie.
A Core freki alapból 740MHz kellene, hogy legyen, nálam ez 509MHz...
Szóval valami itt nincs rendben, az tutter...''
2D-be jó hogy csak annyi az órajele mivel vissza veszi.Ahogy 3D-be váltasz már vissza is ugrik annyira amennyire kell.
De ezt Riva Tunerrel tudod ellenőrizni.
-
zsocaozd
tag
Nem XP alatt csinált 6800 pontot, hanem x86 (32bites) Vista alatt. XP alatt még nem próbáltam, mert nem akarok szenvedni a SATA driverrel telepítés előtt (nincs floppy-m, stb.). Meghát ennek a kártyesznek x64 Vista alatt hasítania kellene elvileg.
A tápcsati mindkettő rajta van, annyi, hogy ugye mindkettő 6pines normális pci-e csati, a kártyán pedig az egyik hely 8 pines. Namost erről azt írja a kártyához adott tájékoztató, hogy ha csak alapon akarjuk hajtani a kártyát, akkor elegendő a két 6pin-es csatit bedugni, ha húzni akarjuk, vagy crossfire-ben hajtani, akkor kell az egyikbe 8pineset dugni, viszont akkor már nagyobb (550W-nál nagyobb) tápot is javasol (sőt, azt írja, hogy szükséges). Én csak alapon szeretném használni a kareszt, sőt annak is örülnék, ha egyáltalán végre menne már alapon!
A 3DMark06-ból az 1.1-et adták a kareszhez, ami már simán fut x64 Vista alatt, nem kellett hozzá semmilyen patch, gondolom, hogy az 1.0.2-vel próbálkoztál, azért nem futott. Ha esetleg valami nem fut x64 Vista alatt, akkor próbáld meg rendszergazdaként futtatni (jobb gomb->futtatás rendszergazdaként)! Az AtiTool is csak így hajlandó futni, egyébként nem tud hozzáférni a szükséges kernel driver-hez.
Megnéztem az Ati oldalán, hogy minek pontosan milyen frekin kellene mennie:
[link]
Itt látható, hogy a RAM-nak 1650-en kellene mennie. Az Atitool nálam 512MHz-et ír alapon, ami a harmada ennek... Szerintem még dual vezérlő esetén is min. a felének kellene lennie.
A Core freki alapból 740MHz kellene, hogy legyen, nálam ez 509MHz...
Szóval valami itt nincs rendben, az tutter...
[Szerkesztve] -
SAS107
tag
Ja és tényleg. Anyám gépébe beraktam az én régi kártyámat meg procimat, és felraktam neki a 64bites vistát. Aggódtam, olvasván itt a fentieket hogy mi lesz a tljesitményével. De én kellemesen csalódtam benne, ott 1300pontal többet ment a cucc mint nálam XP alatt
Persze minden ugyan az a beállítás. Mondjuk csak 03 at tudtam futtatni mert a 05 mindig kifagyott, a 06 meg el sem indúlt mert valami DX9 et akart felrakni én meg nem engedtem neki. Tényleg, erre nincs valami megoldás? Ha fel tudom rakni akkor bedobom a gépbe a 2900ast és megnézem hogy nekem mennyi megy ott 64-es Vistával.
Ja amúgy hallom a srácnak akinek gondja volt a vistával XP alatt se nagyon jobb a helyzet mert csak valami 6800at csinál. Nálam ez akkor volt amikor csak 1 csativel ment a kari. Tényleg zsocaozd ugye mind kettő rajta van??
Amúgy hogy lehet hogy még nincs patch 06 hoz hogy menjen vista alatt is? Elég gáz hogy már fél éve kint van a rendszer és még nem oldották meg. Vagy másnál megy? -
SAS107
tag
24 cm a kárty hossza, vettem a fáradságot és lemért, én is had mondjak valami okosat
Sikerült beszereznem a 2. 6pines tápcsatit. Így meg oldódott minden eddigi gondom. Már a kártya sem ciripel. A teljesítmény is frankó. kerek 11.000pont a 3dmark 06-ban.
1 dolgot amit még nem értek. Azt mondtátok hogy a 1 tűs csatlakozó az csak akkor kell ha stabilitás gond lenne húzás folyamán, de hogy húzni 2x6 al is lehet. Nos nálam a catalystnál nem jön elő az overdrive funkió. Hogy lehet ez?
A másik furcsaság, hogy nem tudom ti futtatok e már 3d mark 05 öt, de annál nálam ''csak'' 17800 jött ki. Mig az elözö videokártyámmal (x1900xtx) 13200 ez ahoz képest nem olyan nagy ugrás mint 06 ban ahol most 11000 az elöző meg 6700. Na mindegy, érdekes.
Ja, azoknak akiket zavar a kártya zúgása, az húzzon le egy tápcsatlakozót a kártyáról, és szinte alig lesz hangja. Nálam úgy tök halk volt, és még úgy is 7400 pontot csinált a 06 ban
Még Dirt-öztem is vele ultra beállításon és abszolúte perfektül ment. Úgyhogy aki csendes gépet akar, és nem kell neki a max teljesítmény annak ez egy jó alternatíva lehet. -
Komplikato
veterán
-
válasz
Tuco Ramirez #1930 üzenetére
Nekem is 26-os LCD Tv-m van még is tud 1920X1080-t HDMI kábelen.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
keszegduda #1928 üzenetére
Nem a 26-30''-os monitorokra gondoltál? Az LCD-s HD TV-k felbontása 1366x768 pixel, ha jól tudom.
-
szasanyi
félisten
válasz
keszegduda #1928 üzenetére
Te láttál különbséget?
-
dtss
tag
Hali
Itt egy újabb teszet az 1GB-s változatról:[link] -
reaper05
csendes tag
Nah...a héten az én karim is meglesz már.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
littlemole #1923 üzenetére
''De hátha addig feröppen még egy két kósza hír új kártyákról.''
Ne aggódj, hardverpletykákból itt a PH!-n sosem lesz hiány... -
littlemole
őstag
Nem lenne rossz ha még ebben az évben kijönne az nviidia a köv kártyájával.
Most akarnék új gépet összeállítani és lecserélni a majd 2 éves 7800-t. Szépen ment eddig de már kicsit kevés az új játékokhoz.
Ha nagyon elhúzzák nvidiáék,és csak egy középkategóriás jönne ki akkor viszont bevállalok egy 2900XT-t. Két hónap múlva általánosságban 80K körül nem rossz vétel az se. 8800GTS 320-t meg nekem kevés lenne, a tervezett monitorhoz (1680x1050).
De hátha addig feröppen még egy két kósza hír új kártyákról. -
Sawa_1
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #1916 üzenetére
Raktáron én se látok most, de határozottan úgy rémlik, hogy volt pár napja.
Én úgy tudtam, hogy bruttó árak, ha mégsem, akkor sorry. -
válasz
FireKeeper #1912 üzenetére
Igen, szal semmivel nem lassabb mint a 7.6 meg még nincs benne a losplanet hotfix se. szal megéri azt a 7.7-et felrakni aki akar lost planettel játszani.
-
arpi6k
addikt
Mik a tapasztalatok az új driverrel? Érdemes feltenni? Én még mindíg a 7.5-nél járok.
-
Speed®
titán
válasz
zsocaozd #1901 üzenetére
Még mielőtt nagyon beleélnéd magad, olvasd légyszí újra a saját hsz.eidet
Ugyanis kb. az összesben azon rágtad magad, hogy miért csak ennyit meg annyit hoz a kariAz oprendszer fikázása nem azért megy mert MS, hanem azért mert jelenleg kb. semmire sem használható kompromisszumok nélkül.
De te felettébb elégedett vagy vele mint láthatjuk, semmi problémád nincs vele, sőt, nem is beszéltünk semmiről az elmúlt X hsz.ben
A további jó.. lezárást mindid az gondolja hatásosnak aki megfutamodik -
arpi6k
addikt
Meglepően felpörgött a topik.
-
zsocaozd
tag
Nna, akkor máshogy fogalmazok, hogy te is megértsd: a teszt futásával van baj 64bites Vista alatt, konkrétan abban a környezetben, amiben én futtattam. Így megfelel?
Sehol sem találtam olyat, hogy valaki x64 Vista alatt futtatott volna 3DMark-ot, úgyhogy kb. 0.0% tapasztalata van nagyjából mindenkinek ebben a témában, de azért megy az okoskodás, meg az oprendszer fikázása csak azért, mert Microsoft...igazad van, ez sokkal civilizáltabb magatartás, mint az enyém...
Miért írod, hogy nem oldódott meg a problémám? Már leírtam, hogy megoldódott! Kit érdekel, hogy mi a 3DMark eredménye, ha egyébként tökéletesen műxik a kártya? Én nem a pontokat hajhászom, csak első körben ezzel tudtam tesztelni a karesz működését, azért akadtam ki rajta.
Jó, hagyjuk a flame-et, részemről lezártam már a témát (többször is), megköszöntem a segítséget, további jó csevejt!
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GTX 670 Windforce OC videókártya - Dobozos!
- Gigabyte GTX 260 OC 896MB GDDR3 448 bit PCI-E videokártya
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest