2018. szeptember 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

BlackView BV5000 - zsoldoskatona

A hongkongi cég a strapatelefonok piacán is szerencsét próbál termékével, ami a vetélytársakhoz képes jobban néz ki, IP-védettséget kapott, vállalható a kamera és az ára sem vészes.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Még nekünk szakmabelieknek is nehéz fejben tartani, inkább követni azt a rengeteg gyártót vagy céget, akik mobilok forgalmazásával foglalkoznak. Mindet ráadásul lehetetlen ismerni, hiszen a közelmúltban közzétett kimutatás szerint 24093-féle telefon van forgalomban, amihez 2013 márciusa óta a BlackView is hozzátett néhányat. A hongkongi céget Xu Ming alapította (Európában illik őt Davidnek szólítani), méghozzá abból a célból, hogy a felhasználóknak ne kelljen csillagászati összegeket kifizetni azért, hogy egy kellően jól működő készüléket megkaparinthassanak. A szokásos szöveget persze ők is tolják, vagyis hogy mekkora elvárásoknak kell megfelelniük, mennyi tesztnek vetik alá a termékeket, vagy hogy milyen forradalmat indítanak el a kedvező árazással.

Nem apró, a kategóriájában mégsem számít nagynak
Nem apró, a kategóriájában mégsem számít nagynak [+]

Eddig a Mobilarena hasábjain csak egy BlackView modellel foglalkoztunk, méghozzá az Alife P1 Próval, ami ha nem is volt kiemelkedő ajánlat, az ujjlenyomat-olvasó miatt mindenképpen érdekes eszköznek számított. Távol-Keleten jelenleg 17 okostelefont forgalmaz a cég, emellett foglalkoznak még kiegészítőkkel is. Főszereplőnket, a BV5000-et "éves zászlóshajónak" nevezik, természetesen ez a saját kínálaton belülre értendő, mert a kütyüben található chipset biztosan nem a nagyok ellen indul harcba. Az IP-védettség, valamint a víz-, por- és ütésálló, meglehetősen dizájnos kivitel azonban abba a piaci szegmensbe röpíti a készüléket, amiben még mindig elég kevés alternatíva kínálkozik. Az árát persze nem a normál típusú mobilokéhoz kell hasonlítani, plusz ahogy az lenni szokott, Kínában sokkal jobban megérné megvenni ezt a mobilt is, mindazonáltal ittho sem számít drágának.

A doboz külsőleg egyszerű, belsőleg bőséges tartalommal rendelkezik
A doboz külsőleg egyszerű, belsőleg bőséges tartalommal rendelkezik [+]

Ennél minimalistább doboz aligha létezik, egy fehér karton téglatest az egész, amin egy matrica hever a telefon nevével. Az XXL GSM-től kölcsönkért mobil csomagolásának tartalma már jóval izgalmasabb, felül botlunk be a három színben (fekete, narancssárga, zöld) kapható BV5000-be, alatta pedig több tartozék is hever: egy microUSB kábel, egy töltőfej, egy használati útmutató, valamint egy USB-OTG kábel kár a kütyü mellé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Meizu m2 - megint megmutatják

  Jelenleg a Meizu belépőmodellje az m2, öthüvelykes kijelzőjével még a használható kategóriába esik, a felszereltsége rendben van és az ár/érték aránya is dicséretre méltó.

 • Prestigio Muze C3 - csábító szemvillantás?

  A cég újdonsága az alsó kategóriát szeretné meghódítani, az 5 hüvelykes HD kijelző még igen ígéretes, van előlapi vaku, az ár pedig megítélés kérdése, de soknak semmiképpen sem mondható.

 • BlackView Alife P1 Pro - Extra szórakozás?

  Tesztkészülékünk az 5,5 hüvelykes kijelzőjével a phablet kategóriában versenyez, egy MediaTek MT6735 chipset hajtja meg, a pár szoftveres extrán kívül az ujjlenyomat-olvasó emelhető ki.

 • Allview X2 Soul Pro - a lélek gyümölcse

  Tesztkészülékünket mindössze 5,5 milliméter vékony házba csomagolták, mégis belefért egy 5,2 hüvelykes Full HD kijelző és egy 2700 mAh-s akkumulátor.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.