- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
válasz
mobilizmo #140258 üzenetére
DOOGEE S96 Pro.
Már több mint egy éve nyúzom, de tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Strapabíró, gyors és pontos GPS, jó anyaghasználat, jó kamera, aktív használat mellett is 3 napos akksi, vezeték nélküli töltés.
Az éjjellátos kamera persze horror minőségű, az infra lámpák kis teljesírménye miatt, de azt előre sejtettem. -
Papooo
senior tag
Egy éve jött meg az S96 Pro , azóta már a kollégámnak is rendelnem kellett.
Összességében egy erős, hosszú üzemidős, megbízható, strapabíró, megfizethető árú készülék.
Az éjjellátó kamera leginkább parasztvakításra való, de ezt előre sejtettem.
Jönnek rá a frissítések is. Úgy tippelem, még 2-3 évig hasznáni fogom.
Az, hogy nem 5G-s engem nem zavar. -
Papooo
senior tag
Ide is felteszem, hátha valaki tud rá megoldást:
Van egy BV8000 pro nálam.
Tegnap ráfrissítettem SP Fash toolal a 8-as droidot (ugyanúgy és ugyanazzal , mint a saját bv8000-esemre még tavaly).
Az imei-k megvannak, a sim kártya jó, de nem tudok semmiféle mobilhálózatra csatlakozni.
Csináltam factory reseret is, teljesen potyára.Ami biztos: nem letiltott, nem hálózatfüggő, nem hardveres hiba.
Mi csesződhetett el?
-
Papooo
senior tag
Az oroszok még tolják, szerencsére.
Nekem a bv8000 pro harmatos akkuidejét egy 4pda-ról letöltött rommal sikerült a triplájára növelnem.
Az a poén, hogy valami gyári rom volt, amit azóta se adtak ki hivatalosan, de már jött hozzá ota frissítés.
Relytély, hogy Ivánék honnan jutottak hozzá.Manapság már több gyártónak van hivatalos eu boltja az ebayen, de az alza is ontja a jobb-rosszabb csájnafonokat.
-
Papooo
senior tag
válasz
Somatom #138613 üzenetére
Köszi.
Már csak a "mezei" telefonfrekvencia, illetve a 2g és a 3g hiányzik.Onnan indult a dolog, hogy voltam párszor a Bihar hegységben túrázni, és a BV8000 telóm kb 2 óra gps használattal és 3 órányi SOT idővel 12 óra alatt 100-ról 20%-ra merült.
A hétvégén repülőgép módba tettem a határon, és ugyanannyi használat mellett, 14 óra elteltével még 70% fölött volt az akksi. -
Papooo
senior tag
A 4pda-n keresgélve belefutottam egy érdekes leírásba, hogy le lehet tiltani az mtk procis telóknál bizonyos frekvenciákat (pl b10,b11, stb), így azokon nem keresgél hálózatot a teló, és így nő az üzemidő is.
Volt alatta egy nagy kupac hozzászólás, hogy kipróbálták és működött a dolog.
Kedvet kaptam kipróbálni én is, de nem akarok vakon beleugrani.A kérdésem az lenne, hogy nincs-e meg valakinek, hogy itthon milyen sávokat használnak a szolgáltatók?
-
Papooo
senior tag
válasz
Primary92 #138427 üzenetére
Bv8000-hez jópár frissítés kijött, de legelső változatú 8-as romjuk, a fórumok szerint egy akkora bugkupac volt, hogy mindeki visszatette a 7-es droidot.
Érdemes várni 2-3 hónapot az újak felrakása előtt, mert rendszeresek náluk a hibás romok.
A neten kering egy tavaly őszi tesztverzió, amit azóta se mertek véglegesen kiadni.
Nálam csak a "sim kártyák módosítva" felirat állandó jelenléte az egyetlen bug, de ennyi nekem belefér.Bv5000-nél az akku kijelzés volt szutyok, mert 15%-tól a full lemerülésig általában 10 perc telt el.
-
Papooo
senior tag
válasz
Primary92 #138300 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor a BV9600 Pro-ra gondoltál.
Erre a célra a BV8000 Pro is elég lenne, ha nem kell a vezeték nélküli töltés és az arcfelismerés.
Ennek is az usb panel az átka, de olcsón beszerezhető és cserélhető házilag is.
A két telő összehasonlítása -
Papooo
senior tag
válasz
Wolfskin #138294 üzenetére
A BV, Oukitel, Ulefone, Doogeee a jobbféle kategória.
Az AGM és az Evolveo nekem túlárazottnak tűnik.A Nomu, Zgpax, Discovery, Homtom már inkább a problémásabb kategória.- Lehet hogy összességében jó, de van valami komolyabb (virus, hardveres vagy tervezési baki) apróság, ami megőrjíti az embert.
Pl: HT20 (szerintem) élőben ritka rusnya egy telő, ráadásul 10 (nem elírás 10!) csavart kell kicsavarni egy sd vagy sim kártya cseréhez. Igazi utálat volt első látásra, az első adandó alkalommal cseréltem.
Az elődje a BV5000 volt: ott a tervezési hiba az volt, hogy ha pofára esett, azt egyből a telefonból kiemelkedő kijelző tompította, mert elfelejtettek egy kis keretet csinálni neki. Pár tucat betonra esést és jópár úszást is átvészelt.
Másfél évet bírt, amíg össze nem jött, hogy a sarkával essen a betonra. Akkor is csak a gg ment szét, a kijelző és a touch hibátlanul üzemelt.
Most a bv8000 prót nyúzom. Az akksi jól bírja, a wifi meglepően erős, a gps fürge, és a úgy általában jól össze van rakva. Úszott, esett betonra, töltött már fél napot hóemberbe építve, de meg se kottyant neki.
A tartalék töltőpanel már a telefon dobozában várakozik, a "Sim kártyák módosítva" felirat látványához már hozzászoktam.
Ennyi kis kényelmetlenség belefér, abba meg már a bv5000-nél beletörődtem, hogy a portok jóval mélyebben vannak, így csak extra hosszú usb és jack dugó jó hozzá. Szoftveresen nem volt gondom velük, bár ahogy elnézem, a bv is adott ki pár hírhedten vacak romot -
Papooo
senior tag
válasz
Wolfskin #138285 üzenetére
Ha a GG éle vagy a sarka kapja az ütést, akkor jó eséllyel törik is.
A pofára esést, és a komolyabb koccokat viszont jól bírja.
Nem ismerem az Ulefone-t mint márkát, maradok a Blackview-nál , mert az már nálam bizonyított. előző és mostani Drágaszágom -
Papooo
senior tag
válasz
hunlipi88 #138247 üzenetére
Már nem emlékszem.
Az android rendszer tud magyarul.
Volt már pár csájnafonom (bv5000, leagoo kiica power, ht20, most bv8000pro) és mind alapból tudott magyarul, csak a billentyűzetet kellett cserélni (könnyű magyar billentyűzet).
Ha azért kell nyomógombos, hogy ne törjön a képernyő, ha leesik, akkor egyszerűbb valami ütésálló okostelót venni.
30-40 körül szaladgál ebay eu szállítótól a bv4000.
Az igaz, hogy csak quad core 2/16gb, de ebben a kategóriában jónevű a gyártó.A CAT telókkal csak az a bajom, hogy drágák.
-
Papooo
senior tag
válasz
Graphics #138185 üzenetére
Az android go legfőbb baja, hogy ezzel akarnak minden új ipari hulladékot eladni. Összedobnak a maradék alkatrészekből valami (a hardverhez képest) túlárazott retket, és azt kamuzzák, hogy milyen szuper, és direkt ehez a rendszerhez tervezték.
Ha ugyanezt a hardvert egy mezei androidos telóban látod, azt mondod, hogy inkább veszel egy normálisabb telót ebből az összegből.Elméletileg a Go arra való, hogy a régebbi, gyengébb telókon is legyen modern android.
-
Papooo
senior tag
válasz
elfelejtette #137929 üzenetére
XA 2 szubjektív: jó akku, szuper kamera, gyors rendszer (Helio P25+6gb ramos bv8000prót veri), de az asszony szerint nehéz.
-
Papooo
senior tag
válasz
citkar #137916 üzenetére
Szinte minden strapateló törhető, csak annyi kell, hogy a kijelző sarka kapja az ütést.
Bv5000-em volt. Többször úszott, esett és egészen addig bírta, míg egyszer a kijelző sarkával esett a betonra. Az üveg tört, de a touch továbbra is hibátlanul érzékelt.
Volt Homtom ht20-am, élőben rusnyább volt mint a képeken, túladtam rajta.
Most BV8000 prót nyúzok, ezzel csak annyi a bajom, hogy lassan töltődik az akksi, és hajlamos hibásan kijelezni a töltöttségi szintet.
Nézegettem gearbesten és banggodon a strapatelókat, általában 50-60000 körül vannak a nyolcmagos, 4/64 gb-os strapatelók, amiket megéri venni.
Pl: Cubot King Kong 3, Doogee S55, Ulefone Armor széria
A Blackview elég komolyan ráfeküdt a témára, nagyon sokféle tipusuk van strapatelóból a gazdaságos BV4000 3G-től a majdnem mindent tudó BV9500-ig
Persze, ha valaki komolyabbra vágyik, akkor határ a csillagos ég....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged