-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Én is csak annyit tudok, amennyit megsúgnak, amikor kérdezem őket, de szerintem van ott sok dolog, amibe csak a bolt lát bele és nem osztja meg.
Xiaomi is lehet most arra játszik, hogy a saját EU-s boltjait töltse majd fel készlettel, nem pedig a viszonteladókat. Ami logikus is lenne. De az, hogy a leadott rendeléseket nem teljesítik az nem korrekt. -
-
nyisziati
veterán
Azért ne keltsünk pánikot. Ezek az oldalak javarészt pontos adatokat szolgáltatnak, elég kis hányad a pontatlan. Persze több forrásból tájékozódva, gyártótól, márkakereskedőtől származó infókkal lehet pontosítani.
Sőt, B20 esetében kell is.De erre rá is feküdtek mindenhol, az elmúlt 1 évben jelentős javulást látok. Amit B20-asnak írnak, az az is, Kimovilt is ideértve.
De az Eustock/Spemall is figyel erre. -
ans1980
tag
A tinydeal-el is eu raktár, de ez az eustock is szimpatikus. Ők magyarországról kűldik? Egyébként nézegetem ezeket a xiaomikat, kicsit nem túl bő a termékkinálat?
Nem birok kiigazodni a sok hasonló tipus között
Akkor azt mondod a Qualcommos lenne a jobb választás üzemidő szempontjából? Csak a prociban lehet különbség a Pro és a sima note 4 között? Igazából játszani soha nem fog rajt szerintem
Esetleg valamelyik másik xiaomi ebben az árkategóriában lehet valamelyiknek jobb a karerája?
-
salaud
aktív tag
Valóban, külön utas megoldás, de!
[kötözködés on]
Te nem ezt írtad, hanem azt, hogy: "Ez EUMI feature, szóval nincsen más Nougatos telefonra, csak EMUI alatt van."
Márpedig az Én Oukitelemen gyári Nougat fut, tehát hiába külön utas megoldás, van más Nougat-os okostelefonra is. Pont.
[kötözködés off]
-
tibcsi0407
félisten
-
Jakuu
őstag
Mar pardon, de nem ez volt a kerdes,hogy miert kell a root, leirtam, hogy pc hianyaban, a bl nyitas nem megoldott, tehat a root a xiaominal szamomra nem megoldott ezert keresek, mas telefont a megadott arkategoriaban, hasonlo minosegben mint a xiaomi. A root szamomra alap , nem erdekel a garanciavesztes stb. Miutan egy redmi 1s-t nyustoltem eveken at rengeteg rom es kernelcserevel, nem is szeretnem lejjebb adni, foleg miutan a teglasitas kijelentesed mosolyt csalt az orcamra, amit ez a telefon kapott azt kb egy huawei nem elte volna tul, arrol nem is beszelve, hogy olyan egyszeruen lehetett monyakolni a telefont, amit keves mas telefonon tapasztaltam. Tehat meg mindig adott a kerdes 50ig keresek telefont bl nyitogatas nelkul pc hianyaban, rootolhatot es hasonlo minosegut legalabb, mint amilyen egy xiaomi 4a legalabb es nem arra felelgetni, hogy miert kell bl nyitas,miert kell root, miert kell 1gb-nel nagyobb memoria stb. es ki a autoszerelo vagy fejlesztouzem.
-
Upo
addikt
Ezt nem nagyon értem, rootolt telefonon működik az unroot. Ha meg nem indul, akkor hogy mondják meg hogy rootolva volt? Úgyhogy nem tudom értékelni ezt a kijelentést.
Az már értelmesebb lenne, hogy bizonyos gyártóknál a bootloader nyitást imei-vel kell kérni, és bepipálni hogy lemondok a garanciáról, de ott is általában a nyitással kapcsolatos dolgokra vonatkozik, pl. egy tönkrement rezgőmotort vagy hangszórót vagy kamera modult még megjavítanak. -
Upo
addikt
Igen ott tartunk, hogy S660 erősebb lesz az S810-nél, de ehhez kellett 2 év! Ezt valahogy nem veszed figyelembe.
Szerintem meg írtam, nem annyival többet kérnek az átlag appok mint amennyivel fejlődik a hardver. Egy átlag app 2 évvel ezelőtti verziójához képest a mai nem kér annyival erősebb hardvert. Az akkori snapdragon 600-610-hez képest a 660 meg gyakorlatilag egy kategóriányi ugrás.Az is érdekes hogy Goolge kijött ezzel az egyszerűsített Androiddal, belépő szinten gyakorlatilag nem lehet épkézláb telefont letenni az asztalra, mert annyira lassú és használhatatlan lesz az egész.
Egy mai belépő szint az egy mt6737,snapdragon 430/435, nem kell gyengített android, a normál 7.1 is egészen használható, sokkal jobban mint egy 2 éves belépő az akkori androiddal, most már 2 giga ram is belefér egy belépő készülék árába (persze nem a kukából előrángatott 6570/6580-akról beszélek).
A 400-as széria következő belépője meg még jobb lesz, és az is még 7.1 esetleg 8-as androiddal lesz, gyakorlatilag a mostani appok teljesítményigényével.
Persze egy HC gamer a legújabb bloatware játékokkal mindig igényelni fogja a csúcskategóriás telókat, de nagyon sok embernek egy középkategóriás készülék már ma is a gyakorlati igénye felett áll. Gyakorlatilag ha a húzó technológiákat beletennék egy közép telóba, pl. szuper kamera, jóféle gyorstölthető akku, stb. akkor a jóval olcsóbb ára miatt elég sok vevőt kannibalizálna a csúcskategóriából, nem lehetne annyira eladni. Muszáj gyengíteni az egyéb dolgokon emiatt.
A 660 hol van a 835-höz? Engem különösebben nem érdekel, nem szoktam játszogatni. Simán elegendő a teljesítménye a 600-as szériának, árban meg fele-harmada mint egy 835-ös teló. És kb. annyi hasznom lenne belőle, hogy valami tized másodperccel kevesebbet kellene várnom hogy betöltődjön valami app. Ez nekem lazán nem ér meg ~60-100e körüli plusz pénzt!S835-el szerelt telefont lehet nem nagyon tudsz megakasztani jelenleg, de majd pár év múlva ...
Mivel akasztanám meg pár év múlva? Viberrel vagy messengerrel vagy snapchattel vagy instagrammal? Ne vicceskedjünk már! Sőt, a 2-3 éves csúcs készülékek is igen jól használhatók a mai napig, ha valakinek nincs a hangya a gatyában hogy miért nincs már rá 8-as droid hónapok óta...
Nem egy ismerősöm egyszerűen nem hajlandó lecserélni az akkori csúcs gépet, mert most is abszlút kiszolgálja az igényeit, nem akar hipszterkedni az újonnan divatos készülékekkel, azt mondják, hogy amíg ki nem hullik alóluk addig használják, mert értelmetlen másikért százezreket kicsengetni.
Persze ők nem rózsaszín nadrágos ecsetfejű metroszexuális kisfiúk, azoknak aláírom hogy megveszi apuka fél évente a csúcsot mert kinézik a társaságból. Meg aki nem tudja hogy hogy mutassa hogy sok pénze van, hozza az arany ájfónhetest, de még csak egy apple fiók se volt regisztrálva a készüléken... -
han_lev
senior tag
A net sebességének állandó növekedését ne hagyd figyelmen kívül. Mostanság vezetik be a fel/le töltés egységes sebességearányát. Így is egyre dagadnak az apok, ha meg bejönnek az olyan alkalmazasok, amikben a gyorsítótár telelesz feltöltésre varó adattal folyamatosan, és ebből futni fog vagy 3 akkor vajon egy folyamatos szinkronban lévő kütyünek mennyi ram lesz elég az akadásmentes működéshez...
Vagy kitalálnak valami újjat...
A régiek meg majd telefonálásra jók lesznek, és lesz majd ami szép is lesz. Nomeg azért hagyományos fotót is lehet velük elég jókat lőni... -
tibcsi0407
félisten
Én azt gondolnám, hogy Kínában árusított Sharp telefonok fogják az EUI ökoszisztémát "kölcsönvenni" (nyilván nem ingyen). Bármennyire is szenved a LeEco, tartalomszolgáltatásban még mindig nagyon jó a csomagjuk.
A Coolpad-dal nem összeállt, hanem többségi tulajdonosa lett a cégnek. -
aytukabozs
addikt
Elvesztettem a fonalat minek a boncolgatása folyik, de minkettőből van 4/64 MTK és snapi is.
(ill a 4X az majd kedden debütál kint)(#131778) Rawulf
Hát a ZUK motoba olvadására azért kíváncsi leszek mit fog hozni (már amennyiben igaz).
A supportra egész pontosan hogy milyen hatással lesz. (Azt terveztem hogy mikor megszelidül az edge ára veszek egyet). -
Rawulf
őstag
Redmi Note 4X aktuális típusok
Snapdragon 625, 3GB RAM, 32GB ROM, nincs B20 (kínai belpiacos)
Snapdragon 625, 3GB RAM, 32GB ROM, van B20 (hongkongi)
MTK X20, 4GB RAM, 64GB ROM, nincs B20 (kínai belpiacos)
Snapdragon 625, 4GB RAM, 64GB ROM, van B20 (hongkongi, még nem jelent meg) -
aytukabozs
addikt
Ezt linkelte Beg is feletted, de a tiny is meg a doogee is azt irja hogy négymagos...
viszont ha igaz alatta a fél giga ram, akkor legyártottak egy konténer levélnehezéket.
Különösen vicces ez a dupla fiókkezelés mint kiemelt megvásárlási érv mellett.
Nagyon kiváncsi lennék mit művel fél giga ram egy duplán futó messenger facebook páros alatt
-
hackeeeee
Jómunkásember
Céges telónak kellene valami,de most már ideje lesz beszerezni valamit.
Tepsi nem muszáj, az 5" talán pont jó lenne. Mondjuk az M5 sem hangzik rosszul, és olcsóbb is, és összességében bőven elég lenne arra a célra amire kell.
Ugye a 4A Pro-t beszéltük. Egy helyen már találtam abból is, de sokkal drágábban mint az e-mag-os várható ár.
Vagy a 4X ér annyival többet, mint az M5?
-
Ájvé
veterán
Van sima arany színben is esetleg 2/16-os
-
diegho
nagyúr
Itt is van nem tudom mennyire megbízhatóak, de az ára egész jó a többihez képest (mondjuk ennyit sem adnék érte)
-
Upo
addikt
Nem hinném hogy ne lenne népszerű, indiában elsöprő a siker, és mostanában a rom fejlesztésben elég erősek indiában. Bő 2 hete árulják ott, az első 4 percben 250000 db ment el. Nagyon paráznak rá, folyamatos akciózások mennek. Már indítottak petíciót a kernel forrásért is. Biztos megkapják, csak az a kérdés mikor. India nagyon fontos piac a xiaominak, komolyan veszik az igényeiket. Szerintem hamarosan lehet keresni a 4A (rolex) romokat.
-
Upo
addikt
8 mag, de big-little. Az nem úgy megy hogy vagy a 4x1.5GHz vagy a 4x1GHz jár? Vagy egyszerre is hajtja a 8-at?
Hiába Mali T860 ha nem tudja kihajtani, azért messze van a high endtől. Attól függ mire használná, hc gamer nem lesz egyik készülék sem. Linkeltem a 2 benchmark táblázatot, jobb, de azért nem annyival.De neki kell eldöntenie. Azt írta, beszéljük le, én megpróbáltam...
A flyme os-ről annyi, hogy ha nem jön be akkor egy darabig biztos nem cseréled le rajta a rendszert amíg fel nem törik valahogy. A redmire több esély van más szoftvert tenni, most startolt el indiában a 4A, az azért elég nagy löket. Kernel forrásról is terjednek hírek, lesz itt még minden jó.
Rátesz egy 10-est a 4A-ra, megkapja a meizut. Rátesz még egyet, ott a redmi note 4, annak még nagyobb a kijelzője, és már most van rá aosp, aokp, mokee, rros, lineage 13 és 14.1, és még az ördög tudja mi nem. És a snapi 625-re egy szavad se lehet, a 6750 a közelébe se szagol.
-
Ricsx
tag
Köszi,ezt nem is tudtam...kicsit utána olvasgattam a B20-nak. No mindegy talán van élet 4G nélkül is...
4G-t használtam eddig,szóval nem tudom mennyivel lesz lassabb a 3G,de mivel nem fogok youtubot nézni vagy streamelni meg hasonló sokat fogyasztó dolgokat csinálni a neten így elég lehet a 3G is. Jónak tűnik a Redmi 4 prime.
-
-
pècsimunkás
addikt
+1 !
Én sokat használom - kisebb kompromisszumokkal - tökéletes . Annyi , h nincs sáv információ , köztes pont , meg ha helyesírási hibával írod a címet , akkor van gond esetleg . De ...! háztól házig visz , ingyenes, online- offline , sok beállítási lehetőség , stb stb . Én a magyar - német utakon használom, elégedett vagyok vele !
Előtte használtam több iGO- t is , nem jobb mint azok , hanem más .De ingyenes , és jogtiszta !
A play áruházban többen fikázzák , szerintem ott user error lehet . Beállítási problémák , meg ilyesmik ... -
Upo
addikt
Várom én is a 4a pro készletet. Megjött az üvegfólia, de véletlenül redmi4 prime-ra valót rendeltem.
Vége az lesz hogy bedurran az agyam és rendelek egy redmi4 prime-ot a goldwaytől (annál jobb áron nem találtam eu shippingest). Esetleg valaki jobb áron fekete elejűt tud? (most ugye 167.99$ a fekete-szürke, 13.68$ az eu shipping, összesen 181.67$) -
KamuMazsola
őstag
Bocs srácok! A teljes tipus megnevezése Asus Pegasus 2 plus X550.
Snapi 615, 3 GB ram, 16 GB rom, 5.5 FHD, JDI, Gorilla glass. A kijelzőnek tényleg szép képe van, az érintéseket jól érzékeli. A kamera szerintem átlagos, de mivel ez a telefon egy THL T6s-t váltott igazi megváltás. Áramellátásáról egy 3030mAh-s akku gondoskodik, ez elég jól hangzik, bár nem volt szinte 2 órám sem nyomkodni, mert a lányom birtokba vette, telepítette rá amit ilyenkor szokás, meg néhány játékot.
Ami fontosabb, hogy a két simkártya mellé külön slotba lehet helyezni a microSD kártyát, igy az előző telafonról könnyen ment az átköltözés (képek, dokumentumok, jegyzetek).
A telót itt vettem, itt pedig egy mobilarénás cikk (beharangozó) róla.
A telefon elég könnyűnek tűnik, annak ellenére hogy fém keret öleli körül. Ez a fém keret elég puha (sérülékeny), másnap leesett a szőnyeg szegésére és az üveg és a keret találkozásánál kis alakváltozást szenvedett a fém keret. Az üveg nem sérült, nem karcolódott, kb 70-100 cm-ről esett le.
Arany színű, de nem az a nagyon sárga, olyan halvány-arany, lányos. A hátlap nem fém, hanem műanyag, felülete a szálcsiszolt fémet utánozza.
Igazi bemutatót nem tudok produkálni, mivel a lányom használja. Neki tetszik a külső, a belső nem érdekli, de azért az előző telójához képest pörgősebb, több ram és tárhely, erősebb soc, nagyobb és szebb kijelző. Én ennyi pénzért (36k) nem vettem volna meg, de nem akartam, hogy olyat vegyek neki, amit nem szívesen használ. -
-
atee_13
őstag
Végül nyomtam egy gyári visszaállítást. Történtek érdekességek de szinkronizáció után leszedte az appokat. Az aku% os kijelzése eltünt, emlékeim szerint az akumlátor menüpontnál volt egy chekbox amit pipálni kellett, de most nem találom, mindegy lehet élni nélküle. Majd meglátom mit mutat az aksi reggelre. Még a dupla koppos ébresztés sincs ami elvileg gyári.
-
törölt tag
Egyrészt, akinek méter pontosságú navigációra van szüksége, az nem telefont használ. Másrészt, ha akkora gáz van odaát, hogy az amerikai hadsereg korlátozza a civil hozzáférést, akkor már nekünk sem az lesz a legnagyobb gondunk, hogy nincs műhód. A járművek egymás közti kommunikációjánál reális rá az igény, de ezt úgyis célhardverek fogják végezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Parfüm topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged