- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
Zaja2 #131837 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, csak szívtuk meg egy batárommal ez miatt. Előttem írták mi a lényeg, én csak azért írtam mert LCD nem folyik ki hacsak nem töröd össze. LCD és digitalizer két külön része és jobb esetben külön lehet választani a kettőt sérülés nélkül. Előttem reagáltak érdemben, esetleg keress meg egy szakit aki csinált már ilyet talán még típus szerint is tud tanácsot adni (ha ad persze
).
-
Upo
addikt
válasz
Zaja2 #131837 üzenetére
Ha OGS szerű a kijelző, azaz légrés nélkül össze van ragasztva a kijelző a digitizerrel, akkor valóban nehéz házilag cserélni, akkor tényleg a videó szerint le kell vágni az érintőt, és a polarizert is le kell fejteni a kijelzőről. Utána összeszereléskor vákuumozni kell a polarizert, azután pedig az egészre rákerül a digitizer akkor azt is.
Ha nem összeragasztott hanem légréses (régebbi vagy olcsóbb készülékek), akkor ki kell termelni a keretből a törött érintőt és beragasztani az újat, ott a kijelzőhöz nem kell nyúlni. Ilyent én is csináltam már saját telefonon, arra kell figyelni hogy ne kerüljön be az üveg alá látható porszem, kb. ennyi.
A vákuumos összerakásról meg van videó pl. ebben a cikkben: [link]
A videóban a fenti műveletet 4:44-től lehet látni, de amúgy érdemes az egészet végignézni, nekem nagyon érdekes volt! -
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
válasz
Zaja2 #131830 üzenetére
Szia! Ezt úgy csinálják, hogy ráteszik a kijelzőt egy melegítő lapra aminek beállítható a hőfoka és egy nagyon vékony acél szálat húznal el a két rész között. Utána oldószerrel ragasztó ledörzsöl, új ragasztó felken. összeprésel addig amíg mindenhol egyenletes, UV fénnyel rögzít! Elsőre nem mindenkinek sikerül. Mással neki se álj mert darabos lesz a végeredmény! Ilyenre gondoltam ez a mezítlábas verzió. A használható pedig ez.
-
Adam.nagy
újonc
válasz
Zaja2 #131830 üzenetére
Hát ha nagyon meg akarod próbálni, akkor szedd ki a kijelzőt a mobilból.
ha nem tört el és még ad képet, akkor az üvegre ragassz kétoldalú ragasztót, azután ragaszd le az asztalra vagy valahova.
Majd jöhet a hajszárító és molibdén huzal (ha van), majd melegítés közben "vágd' le a kijelzőt az üvegről.
Sok sikert hozzá!
És az egészet vedd fel videóra -
svgyula
addikt
válasz
Zaja2 #128198 üzenetére
Szia! Csak egy kérdés az előző tulaj mit csinált vagy ROM-ot cserélt? Mi volt az újraindításnak az előzménye? A digitizer kalibrációt is törölhette vagy átírhatta valami vagy csak sérült. De így utólag bármit mondhatnak. Nálam a jó hardvernél a nem odavaló ROM csinált ilyet pár készüléknél. Sajna a "klón" átka az, hogy az esetek nagy részében semmit nem találsz hozzá. Sem hardvert sem szoftvert. Nagyon nagy mázli ha esetleg találsz még egy ugyanilyent és letudod menteni a rendszerét. De a hardver az szinte biztos, előre kidobott pénz ha(?) egyáltalán valahol találsz. Sajna a belsejében bármilyen SOC lehet és a kijelző is bármi lehet. Az összes adatot be lehet hazudni a ROM-ba............
Kérdezd meg a "mélyvíz"-ben hátha valaki tud segíteni az újra kalibrációban ha az segít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged