- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Helló!
Handcent SMS esetében ha a pop-up értesítés aktiválva van, akkor nem jelzi ki a párbeszédablakban a buborékok felett az üzenetek érkezési/küldési idejét, amennyiben x-szel bezárom az adott üzenet pop-up ablakát vagy pedig gyorsüzenetben válaszolok rá. Tehát csak azok a buborékok hiányosak a beszélgetésben, ahol x vagy gyorsválasz történt.
Ez eléggé zavaró, ha utólag akarom megnézni, viszont ha megnézem az üzenet tulajdonságait, ott jelzi az időt, tehát nem is értem, párbeszédablakban mért nem. Ez egy bug vagy beállítás kérdése, illetve másoknál is így van?
-
icons
addikt
Üdv!
Az lenne a gondom, hogy az SMSek össze-vissza vannak sorrendbe pakolva. Az alap klienssel, a GO SMS PROval, a Handcent SMSsel is.
Kimentettem a régi telómból az SMSeket, ezek 1970/01/01es dátummal szerepelnek. A lista elején ezek szerepelnek a legújabb SMSek helyett. Sőt, ha ezek közül bármelyikhez címzetthez jön egy új SMS, akkor a dátum nem frissül, tehát nem "jön előre" a sorban az SMS. Ergó ha kaptam egyet, végig kell lapoznom mindet, és ez bizony elég aberrált egy megoldás.Valami tipp, hogy hogy lehetne megoldani?
Köszi!
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Nemrég felraktam a handcent sms programot az új telefonomra (Galaxy S Android 2.3.4), de nem kérdezett melyik legyen az alapértelmezett szoftver (az vagy a saját üzenetkezelő) és mindkettő jelez eseményeknél.
Ezt azonban a beállítások/alkalmazások/alkalmazások kezelése menüpontban sem tudom beállítani, mert le van tiltva az "alapértelmezett indítás" pont.Van erre valami megoldás vagy marad így örökre?
-
sssz
őstag
válasz
pockos13 #22815 üzenetére
persze. a testreszabásnál, kezdőképernyő vagy valami ilyesmi aneve ami alatt többféle sítlusóból választhatsz és meg is változtathatod a 4 ikont.
amugy ha zavar az sms-nek ez a hibája (bár megvallom őszintén nem igazán értem hogy lényegében mi a gond), akkor rakd fel a handcent sms appot. azzal sokkal jobban jársz mint a gyárival.
-
jano_77
nagyúr
Itt olvasottak után feltettem a Handcent SMS programot és szükségem volna némi segítségre!
1., Töltöttem le pár témát hozzá, de nem találom, hogy hol lehet aktiválni?
2., Reklám csíkot az alján, hogy lehet megszüntetni, mert baromira idegesít!
3., Beállításokon belül be lehet pipálni hogy más - akár mp3 - is lehessen értesítési hangnak választani. DE választani nem lehet sehol, én legalábbis nem találtam ilyen lehetőséget
4., Betű típust, színt hol tudom változtatni? Hol tudom pl azt a buborékos kinézetet beállítani, mint ami a Marketben látható, ahol a programot le tudom tölteni?!?Egyenlőre ennyi lenne, köszönöm előre is a válaszokat
szerk.: 1. és 4., pont megtaláltam;
-
RootRulez
félisten
válasz
Psychonaut #22347 üzenetére
Megint van a Marketen Handcent SMS.
-
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg Handcent SMS-t használok, mert az ékezetes karaktereket átkonvertálja, olyanra, ami nem csökkenti az sms-be írható karakterek számát. Csak elég nagy program a telefonom, meg szerény képességű (Voda845).
Nem tudtok olyan SMS kezelő alkalmazást, ami szintén konvertálja az ékezetes karaktereket, de kisebb fürgébb?Kösz.
Zoly -
dokee78
félisten
Mikor lesz már újra a Marketen a Handcent SMS?
-
dokee78
félisten
válasz
fatal` #22345 üzenetére
Ezért vélt be ez eddig,mert a többinél felugrott,ennél egyenlőre nem.
Más:
1. Nem találom a Marketen a Handcent SMS-t,csak a nyelveket.
2. Go lauchernél el lehet tüntetni az ikonokat a dock-ról,hogy csak a menü ikon látszódjon?Psychonaut ÓÓÓ
-
chab7
addikt
válasz
Rickazoid #21621 üzenetére
FB közlés:
"Due to an unforseen repository conflict, the Handcent SMS download was delisted from the Android Market. We have been assured this is a TEMPORARY error and are working with google on the issue. In the meantime, we would like to remind you that Handcent SMS is always alternatively available for download directly from our website through the link featured here. Thanks for your patience!"
-
Rickazoid
addikt
Tudja valaki hová tűnt a Handcent SMS a Marketből? Újra akartam telepíteni, mert összeakad a frissített Android üzenetkezelőjével, töröltem, de nem találom, csak pár nyelvi fájl meg skin van fent. A fejlesztő oldalán elérhető, de általában okkal szoktak eltűnni programok a Marketből.
-
Jarod1
veterán
Handcent sms kezelő progi, amikor smst kapokelőugrik az ablak de csak a küldő látszik ffelül a szöveg nem, vaaan valami tipp, hogy lehetne az üzenetet is megjeleníteni?
-
TRob1
veterán
-
aminat
tag
Azt meg tudná valaki mondani, hogy a Handcent SMS programba kapott SMS-t hogyan lehet továbbküldeni egy másik számra?
-
Mauzes
addikt
válasz
rothadt #18575 üzenetére
Nem, nekem a régebbi kellene, de nem tudtam működésre bírni. Most 3.1.5 van, de én 2.2.7-et szeretnék (a marketupdater-t át tudtam nevezni)...
Más: mióta feltettem a Handcent sms-t, azóta nem jelzi a led, ha jött sms-em, ráadásul minden bekapcsolás után újra jelzi a legutolsó sms-t (popup már nem jön fel újra, de a notification igen). Ezeket hogyan kell belőni rendesen (CM7)?
-
sssz
őstag
válasz
jobbacsabba #18177 üzenetére
a küldésnél ok, ott nekem is ömlesztve van a kettő, de érkezéskor nem a simről veszi. erre vonatkozó beállítást nem igazán találtam, egyedül talán az üzenetküldésnél van annyi, hogy csak a mobilszámokkal rendelkező kontaktokat mutassa, de neked ez nem sokat segít szerintem.
milyen telefonod van? szerintem csak a telefonban kellene valamit még beállítani.
Illetve még egy eszembe jutott: alapértelmezettnek van beállítva a handcent. bár szerintem ez se sokat változtatna.
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Segítenétek, hogy hol állítsam be Handcent sms-ben, hogy ne a SIM számok alapján azonosítsa a küldőt, hanem a névjegyekből.
Köszi,
Csaba -
chab7
addikt
válasz
volvoguy #18091 üzenetére
Normális, bár nem tudom miért. Elb@szott dolog ez is minálunk magyarhonban,hogy a balra dúőlő ékezetesek számítanak egy karakter egységnek, a jobbra dőlőt pedig csak többől tudja továbbküldeni. Na de mindegy. Vagy írd balra dőlővel, vagy Handcent SMS appal, és akkor a jobbra dőlővel is írhatod, az app küldéshez már lecseréli balra dőlőre.
Valaki amúgy elmondhatná miért van "szabványosítva" ez így minálunk. Akkor talán letennék az elméletemről hogy a.) direkt, kib@szásból (több sms) vagy b.) balfékek voltak és ezt is elcseszték mint oly sok mindent magyar szokás szerint. -
Mr X
veterán
Egye fene, hozzájárulok én is.
- zenelejátszó: PlayerPro
- filmnéző: MoboPlayer
- rádió: nem rádiózok
- launcher: ADW EX
- sms: Handcent SMS (ne mrövidül az sms a hosszú ékezetes karakterektől)
- e-mail: nem emailezek gmail-en kívül
- tárcsázó: Go Contacts
- telefonkönyv: Go Contacts
- fényképező: Camera360
- játék: tower defense játékok, Stupid Zombies, Bubble Blast -
sssz
őstag
válasz
aggleány #16235 üzenetére
- zenelejátszó: moboplayer
- filmnéző: bsplayer lite
- rádió: én a gyárit használom
- launcher:ADW EX
- sms:handcent sms hungarian plugin-al
- e-mail: K9 mail
- tárcsázó: én a gyárit használom
- telefonkönyv: én a gyárit használom
- fényképező: vignette vagy camera 360
- játék.1 to 50, slice it, cut the rope, air control, x constructionSok sikert a cikkhez
-
Cyberbeni
addikt
válasz
aggleány #16235 üzenetére
- zenelejátszó : gyári is jó, de próbáld ki a doubleTwist Player-t, meg esetleg a Winamp-ot is (utóbbit nem próbáltam)
- filmnéző : ebből is jó a gyári, esetleg megpróbálhatod még az yxplayer-t (ezt sem próbáltam)
- rádió : ebből a gyárin kívül csak netes létezik, pl: XiiaLive
- launcher : LauncherPro
- sms : handcent sms
- e-mail : én böngészőben nézek gmailt, de elvileg K-9 Mail a legjobb
- tárcsázó : AContact
- telefonkönyv : nincs külön tárcsázó meg telefonkönyv
- fényképező : Camera360
- játék : csak menj rá a marketben a játékokra, és ami jól hangzik, azt töltsd le és próbáld ki, a legjobbak többsége úgyis elöl van a listábanasszem mindegyik ingyenes, meg egy párnak van fizetős változata is.
plusz billentyűzetnek SlideIT (ebből viszont csak fizetős van, ha jól tudom), először talán kicsit fura lesz, meg szavakat kell neki tanítani, de elég sok szót ismer, és ha megszokod, akkor sokkal gyorsabban lehet vele írni (összetett szavakat úgy érdemes leírni, hogy a szavak között felemeled az ujjad), és ha csak pötyögni akarsz rajta, akkor érdemes átváltani, mert Slide módban lassabb -
flash-
veterán
ez a handcent nekem nem kell
lassabb,és sms íráshoz nemtom mér kell most külön program....
kicsit infantilis dolog ez az android
mindenhez külön program kell mert a gyári programok szinte mind szarok... -
canniball
nagyúr
válasz
burgatshow #16055 üzenetére
Nincs mit!
Ami még eszembe jutott: DialerOne, AnysoftKeyboard+magyar pakk, Handcent SMS - ezekkel legalább a klasszikus telefon funkciók tuti magyarok lesznek. -
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Handcent-et használok és szeretném lelőni a gyárit. Mi ennek a módja?
-
Vitriol87
csendes tag
Sziasztok!
Első androidos készülékemet birtokolom, és néha elég elveszettnek érzem magam, de remélem majd alakul a dolog. Most pl a Handcent sms progiban vettem észre, h ha küldök egy sms-t és a fogadó fél ki van kapcsolva, akkor ugye a függőben ikon jelenik meg nálam az sms-nél, azonban miután a fogadó fél bekapcsolta a telóját és megkapja az sms-t, azután is nálam a függőben ikon látszik, ami elég idegesítő, mivel nem tudom mikor kapja meg az üzit :-/.
Van erre vmi megoldás?
Köszönöm előre is! -
Kakumix
senior tag
válasz
aggleány #12991 üzenetére
Nem nézem vissza ki-mit írt, csak a gyakran használtakat írom:
ES File Explorer
Voice Caller ID - Ad Free
Goldworm Remote Control
ezPDF Reader
Time Recording Pro
AutoConference
Rescan Media
Save my Attach
Calendar Notifier
Car Mode
Wyse PocketCloud Pro RDP/VNC
Multi Mount SD-Card
BLN control - Pro - Galaxy S-hez
Easy Reminder
Classic Text To Speech Engine
SVOX Hungarian/Magyar Judit
MyBackup Pro
Beautiful Widgets
QuickPic
ClockSync
CatLog - Logcat Reader!
Dialer One
DroidWall - Android Firewall
Handcent SMS
handyCalc Calculator
No Lock
Quick Settings
RealCalc Scientific Calculator
Root Explorer (File Manager)
Screen Filter
Android Terminal Emulator
Voodoo Control Plus - Galaxy S-hez
Widgetsoid2.x
mVideoPlayer Pro
Aldiko Book Reader PremiumHuh, ez sokáig tartott, de nagyjából ezeket szoktam hetente többször is elindítani, ill. használom napi rendszerességgel.
ui.:
LauncherPro
K-9 Mail
3G Watchdog Pro
AlarmDroid
SiMi Clock Proui.2: már csak egyszer van a Root Explorer
Valami bibi van a market-es fiókommal, mert egy tök régi állapotot mutat, nem azt ami jelenleg a telóra telepítve van, ezért a telefonról is meg kellett csinálni a kigyűjtést.
-
RootRulez
félisten
Hmmm, érdekes... -> Tehát az SMS befejezésekor volt 51 karakterem még hátra, erre elköszöntem "Csűűű!!"-vel és az 51/1 lement 23/2-re. Tehát a 3 hosszú ű betű több, mint egy SMS-nyi karaktert ér.
A többinek (á, é, ö, stb...) csak egyet számolt ahogy figyeltem.
Módosítanám a tapasztalatot, a hosszú ő is kaki, de csak egyszer von le ertük sokat,
Tehát Ő-vel vagy Ű-vel kezdek egy SMS-t és 160 karakter helyett 69-ről indulok.
Sőt ha 32 sms-nyi szöveget küldenék, a 2. rész már 63-ról indul.Lehet jön vissza a Handcent.
Nem is emlékszem mi volt vele a galiba, ami miatt áttértem emerre, minnyá visszakeresem...
Polllen jaja tudom,de ezt már egy opcióval anno a 3310-esbe is meg tudtam oldani...
-
RootRulez
félisten
Most GO SMS elkezdte nekem is kétszer küldeni az SMS-eket.
Lehet megyek vissza Handcentre...
(miért is váltottam GO-ra róla?) <- megvan
-
St3ven
addikt
Gondolkodom,h a GO SMS Pro-rol atterjek a Handcent-re,mert mar nagyon zavar,h egyes uzeneteket duplan kapok meg.
Csak egy dolog tart vissza: nem tudom,nem gagyi kinezetu-e a Hancent popup ablaka,es nem kozepre igazitja-e az sms szoveget,mert utobbitol falra tudok maszni,volt mar fent ilyen progim. A GO-ban amugy a popup egesz pofas pl. a dark temaval.
Naszoval,ha vki Handcent-et hasznal,tudna csinalni egy screenshotot a popuprol? Koszi...
-
schmo07
tag
Ha valakit érdekel, és még nem volt:
Tettek fel a marketre pár új Handcent SMS skint
(Végre) -
sssz
őstag
válasz
Dark Archon #11018 üzenetére
- nem ismerem az x8-at de szerintem ahhoz külön program kell a marketből, hogy a klasszikus nézetben lásd az smseket, mert az android rendszerben magában nincsen ilyen beállítás. valaki javasolt már itt egy ilyen programot, remélem olvassa és kisegít
- bemész az alkalmazások kezelésébe, kiválasztod a handcentet , ráböksz és utána alul kikapcsolod az alapértelmezést.
- nem sokan használják a gyári e-mail klienst, mert van annál jobb is, pl a k9. abban megtalálsz mindent. -
No, tegnap én is belecsaptam a jóba egy SE X8 személyében. Volna pár kérdésem
- hogyan lehet beállítani, hogy az SMS-ek normális nézetben legyenek, ne rakja egybe az egy feladótól jövő SMS-eket? Jelenleg Handcent SMS-t használok, de a gyáriba is jó volna ezt tudni: klasszikus sms lista, semmi hülye párbeszéd nézet buborékokkal, mind külön-külön
- ha egyszer elfogadtam alapértelmezettnek sms kezelésre a Handcent-et, hogyan tudom visszaállítani a gyárira, anélkül, hogy törölném?
- e-mailnál az istennek se találom, hogy az smtp kiszolgáló hitelesítést igényel, az hol van?Előre is köszi!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A handcent elkezdet kinlódni. Nem jelez, ha smsem jön. Abból látom, hogy az ikon mellett ott egy kis egyes (amít különben is kikapcsltam)
Ha az értesítési Beállításoknál tesztelem, akkor azt csinálja, amít, beállítottam -
canniball
nagyúr
válasz
canniball #10102 üzenetére
Erre valaki? Annyival kiegészíteném, hogy ezt sms írásnál (Handcent) tapasztaltam, webes levélírásnál (Opera Mini) eleve kisbetűzik, de K-9 Mail-lel pöpecül működik a nagybetűre váltás.
-
default.
őstag
sziasztok!
2 kérdés:- már rengeteget kerestem de sehol nem találok egy normális egyszerű sms programot, ami értelmes módon mutatja a bejövő fiókot, kimenő fiókot, és benne az üzeneteket egymás alatt, mint egy 10 éves nokián. handcent, GOsms és hasonlók már kipróbálva
- android task managerben hiába rakom auto-killbe és ignore list-be a sok vackot (people, friend stream, stb) ugyanúgy fut..
köszi!!
-
sssz
őstag
válasz
kristof83 #9581 üzenetére
home launchernek pl: ADW EX, launcher pro plus, go launcher EX
sms: handcent sms, go sms pro
keyboard:smart keyboard pro
file kezelő: estrong explorer, astro
adatforgalomszámláló: netcounter
calendar: simple calendar
weather:simi weíther
rendszerfolyamatok figyelése: android assistant
battery: battery status
egyéb: dropbox, quickoffice
röviden ennyi
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Canonfan #9323 üzenetére
ha listás kell, akkor én ezt ajánlom: [link]
ha meg egész hónap kockákban, akkor ugyanattól a fejlesztőtől ezt: [link]
(utóbbit nem használom, de jónak tűnik, és van hozzá egy rakás skin ingyenesen(programon belül leszedhető), csak az alap program fizetős)@Szólista: handcent sms pl úgy rendezi, hogy egy számról jövők/menők egybe, meg ugye ha van név is hozzá, akkor nem számot, hanem nevet ír (de szerintem állítható), és akitől/nek a legújabb sms van, az van felül
az egy névhez több számot még nem próbáltam -
Szólista
senior tag
Sziasztok!
A Handcent sms-nél,hogy tudom megnézni a kapott sms-t?Nekem alapból az elküldött sms-t mutatja,nem találom sehol a kapott sms-t.
-
schmo07
tag
válasz
canniball #8853 üzenetére
Handcent: hát eddig tartott a nagy öröm, hogy a magyar pack reinstallja megoldotta az ékezetes gondot. Ismét eljött a karakterszám csökkentő probléma, úgyhogy most leszedem a magyart és úgy is hagyom, hátha akkor jó marad. Majd jelentek, hátha valakinek egyszer ugyanez lesz.
-
schmo07
tag
Handcent: tudja valaki esetleg, hogy mi a különbség a handcent saját és a szolgáltató igazolása között? Merthogy ezt a kettőt lehet beállítani a handcentben. Nekem mindkettő be van pipálva, és van amikor nincs pipa az üzenet mellett, de a delivery Riport listában meg jónak tűnik. A címzett megkapta, rákérdeztem
-
sssz
őstag
handcent sms -ben van olyan hogy kézbesítési jelenés kérése. orr konfigurálhatod, hogy hogyan jelezzen ha megkapta valaki az üzenetedet, pl. rendelhetsz hozzá hangot, rezgést, beállíthatod hogy kiiírja az értesítési sávban hogy elment az üzenet és ezeknek bármely kombinációját be tudod állítani
nálam pl. egy sima rövid rezgés van csak visszajelzésnek hogy elment az sms illetve hogy meg is érkezett a másik telóra.
valamint van egy olyan beállítási pont illetve nézet, ahol meg tudod nézni a kézbesítetlen üzeneteket.
-
Luissimo
veterán
egyrészt:
- nemvagyunk barátok !
demég lehetünk
másrészt !
1,
-nem kiabáltam, csupáncsak próbáltam felhívni a figyelmet a mondókámra (azért is volt kivastagítva), merthogy délután már egyszer kértem ezt valakitől, aki nemreagált.
De legalább TE reagáltál, ezis valami.
2,
-a szerinted "helyesírási" hibák direkt voltak benne, merthogy énis eddig a GO SMS-t használtam, és múltkor tűnt csak fel a probléma, mikor hossssszzzúúúú Ő-vel kezdődő szöveget írtam be, hogy hirtelen csak 60 karakterem maradt !!
3,
-akkor kérdeztem a sorstársakat, hogy ők mit használnak, aztmondták Handcent SMS-t.
Na ottis volt egy ilyen probléma, miután lecseréltem a GO SMS-t arra, hogy a hosszű Ő-t a szöveg elején 100-nak számolta ( a szövegen belűl már nem)
4,
-aztán az egyik srác megtalálta a megoldást a Handcent SMS-nél, hogy a küldési beállításoknál az mms-re való konvertálást kikellett kapcsolni és utána a telot ujraindítani (ZTE BLADE)) és akkor már nemhibázott !
5,
-sajnálom, de a GO SMS-nél nemtaláltam meg az ekvivalens beállítást, ami megoldja a problémámat.
6,
-de valoszínűleg van valami másik kakukktojás is benne, merthogy ezekszerint NÁLAD a GO SMS nem használ el a hosszú kezdőmagánhangzóra felesleges karaktereket !!Remélem kielégítő választ adtam nyelvőri problematikádra, ami hasogassa a füledet
UI:
- mostjutott eszembe, miután elküldtem, hogy még azislehet, hogy BILLENTYŰZET DISZKREPANCIA VAN A DOLOGBAN.
Amit én használok az az AnySoft Keyboard, magyarítva... -
TRob1
veterán
Na most kipróbáltam. Handcent alapból, automatikusan átalakítja ezeket az unicode karaktereket normál gsm karakterré (ezért is mutatja valósan a karakterszámlálást).
Küldtem egy üzenetet a páromnak: "Helló, ez egy próba." És még néhány nagybetűt: jobbra és balra dőlő, Ó,Í, Á,..
A kis ó-kat a szövegben balra dőlőként kapta meg (és nekem is így jelzi már a telefonban), a nagy jobbra dőlő ékezetek helyett meg nagy ékezet nélküli karakterek lettek (a balra dőlők maradtak ahogy voltak) És az én telefonomon is már így írja az elküldött üzenetnél
(#8760) St3ven
: Csak vicceltem, de köszi azért. Ha van lehetőséged rá, küldd el most ezt az sms-t valakinek, aki ott van melletted, és nézd meg utána a te telódban, és az övében is, hogy jeleníti meg. -
TRob1
veterán
És ez a mai napig probléma, mint olvasom. Handcent pl. tuti kikapcsolja az unicode-ot és úgy küldi tovább (próbaképp el kell küldeni egy szöveget, és megnézni a fogadó telón hogy a jobbra dőlő ékezetű karakterek hogy néznek ki. Valszeg balra dőlnek
) Vagy (rosszabbik eset) 1-nek számolja, de mégis több sms-ként küldi el.
Mert sajon olyan NEM LÉTEZIK, hogy unicode-os karakterekkel megpakolt sms ugyanúgy menne át, és csak 1 sms árát vonják le.
-
TRob1
veterán
Én amennyit sms-ezek, tőlem aztán lehetne 1 karakter is 1 sms
Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).
De nekem inkább az a furcsa, ha más progi (pl. a fent említett Handcent) meg "normálisan" kezeli ezeket a karaktereket, mivel mióta csak léteznek a jobbra dőlő ékezetek, voltak ilyen problémák, Nokiánál, Samsungnál, Sony-nál...stb. is.1-2 idézet régebbről:
"Az unicode SMS küldése közismerten betünként 2 byte-on kerül küldésre"
"az umlautos és néhány ékezetes karakter átmegy 1 byte-on is""Nokiánál ha ékezetes betűket használok miért küldi el több sms-ben?" --> "Mert ékezetesnél Unicode formátumban küldi úgy pedig csak 70 karakter fér bel egy SMS-be" --> "Egy kicsit leegyszerűsítve az előző, választ (ami egyébként tökéletes)
Amikor az sms szabványt kitalálták, nem kalkuláltak az országonként eltérő egyedi karakterekkel (mint nálunk pl az ékezetes betűk) és amikor erre szükség lett, utólag integrálták bele a már meglévő rendszerbe, ennek eredményeképpen az ékezetes betűk 2-3 karakter helyet is foglalnak, de te ebből nem érzékelsz semmit, csak azt, hogy több sms-ben küldi el."És még lehetne folytatni, sőt, 2003-ban már voltak ezek a problémák. Egy érdekesség: [link]
-
TRob1
veterán
válasz
schmo07 #8745 üzenetére
Ma tettem fel handcent-et, szóllt is indításnál, hogy töltsem le a magyart hozzá, letöltöttem, teszteltem, és oké az Á is Ó is, meg minden más is. Előtte GoSMS olyan volt, ahogy írták is előttem, pl. első Á-nál levett vagy 80-90 karaktert, az utána lévőknél meg már csak 1-1-et.
-
schmo07
tag
válasz
RootRulez #8732 üzenetére
Nem lehet, hogy valami privacy beálltás a ludas?
Vagy nincs fenn valami más app (led, hang...) amivel összeakadhat?
Ha gondolod, megírhatnád mik a beálltásaid, és összenézem az enyémmel (priviben is jöhet)handcent: feltettem újra a magyart, és nem romlott el. Akkor viszont nem értem a dolgot. Miért volt rossz eddig és miért javult meg amikor uninstalláltam, aztán miért nem romlott el, amikor újra installáltam... Furcsa.
-
RootRulez
félisten
válasz
schmo07 #8727 üzenetére
Be van állítva... Úgy zajlik, hogy kiírja fent, meg hangot is ad, de utána eltűnik, tehát ha nem vagyok telefonközelben vagy nem hallom a jelzést, akkor addig amíg be nem lépek a programba, nem látom, hogy jött emailem.
A Led is felvillan (arra a pár pillanatra) lilán, de ennyi.
Nekem Handcenthez fent van a magyarítás és az "á" betű is egy karaktert és, mint a többi "hagyományos" betű...
-
schmo07
tag
Handcent-et használókhoz lenne kérdésem.
Eddig rendesen müködött, ékezetekkel is 160 karakter volt mindig.
Nem csináltam vele semmit, keyboard is maradt ugyanaz, erre most egyik napról a másikra elkezdte bizonyos ékezetes karaktereknél csökkentgetni a 160 karaktert.
Ti nem vettetek észre ilyesmit? -
schmo07
tag
válasz
Speeedfire #8475 üzenetére
Speedfire,
Köszi !!!Luissimo,
Nem tudom az okot. Nálamnál hozzáértőbbek már kivesézték vagy itt vagy a Defy topikban - keress rá, hátha megtalálod. Én csak a lényeget jegyeztem, meg, a "Handcent jó " -
volvoguy
addikt
A hiba nem egyedi. Nálam is ugyanez volt. Amikor megvettem a 2.1-es Blade-m, 20 SMS után már dobálta a hibaüziket, hogy nincs több hely. Hiába töröltem ki minden SMS-t, akkor sem volt jó.
A megoldás, a Handcent SMS nevű app. Ez SMS kezelő. Én is feltelepítettem, és most már minden okés, vagy 600 SMS van a telómban.
Üzenetkezelésre továbbra is a gyári Androidos progit használom. Hogy akkor minek a Handcent? Szerintem lehet vmiféle bug az oprendszerben, és azzal hogy feltelepítesz egy SMS kezelőt, mind pl. a Handcent "felülvezérled" az Android üzenetkezelőjét.
A lényeg, hogy nálam bevált!
-
schmo07
tag
sssz,
Igen, skype-om van, meg van facebook-om is... csak gondoltam, jobb lenne egy 2 in 1VD,
google mail-ben nem tudsz bepipálni egy forma egyes naptárt? úgy rémlik, van ilyen. És akkor az is leszinkronizálódik a telefonodraA Handcent a mai frissítésébe került magyar nyelv, ha valakit érdekel esetleg.
-
canniball
nagyúr
-
RootRulez
félisten
válasz
schmo07 #7761 üzenetére
Nemhogy a "gyári" feladót kiírja, még az üzenetet is...
GO SMS tetszene, csak annyi a bajom vele, hogy amikor jelszóval le van védve a kód után mégy nyomni kell egy másik gombot is. A handcent smsnél meg beírom a jelszót és be is lép (lehet csak szőrszálhasogatásnak tűnik, de + 1 tapicskolás, kényelmi szempontból nem elhanyagolható, főleg, ha hozzászoktam, hogy beírom a kódot és belép..)
Handcentbe meg nem lehet titkosítani a Status Bar figyelmeztetését...Bakker kiverte a szemem.Ugyanaz a neve "Privacy Mode"
Még jó hogy az asszonynak van 200 ingyen sms-e
-
RootRulez
félisten
válasz
schmo07 #7752 üzenetére
Hát nekem a Handcent jobban adja, csak ha kikapcsolom a jelzést az értesítési területen semmit sem ír ki, legalább anynit lökhetne, hogy SMSem jött.
Ebből a szempontból jobb a GO SMS, hogy csak anynit ír ki, hoyg "új smsem jött, azt nem, hogy kitől... Handcent hiába védem le jelszóval, mert már azt se kéne tudnia akárkinek, hogy kitől jött üzim...
Van ez a Dolphin Browser Mini. Ez olyan lenne, mint a Opera Mini, azaz kisebb forgalmat generál, mint egy átlagos böngészőnek vagy csak azért "mini", mert kisebb vasakon is jól elfut?
-
schmo07
tag
válasz
RootRulez #7737 üzenetére
RootRulez,
Handsent: Elméletileg a Settings/Notifications settingsen belül van egy Notifications beállitás (látható a bar-ban vagy sem).
Látom az sms appokon gondolkozol. Nekem Handcent van, nagyjából megfelel. Ami nem tetszik, az a kevés skin (talán 4-5 féle van), illetve lehetne valahogy a buborékok méretét állitani (pl teljes oldalszélességbe) az jó lenne. Minden más tetszik benne amúgy. Nem néztem a Go SMS-t, szóval ha mindkettőt kipróbálod jöhetne esetleg egy rövid pro-kontra.Missed: én is a Missed Remindert használom - bevált
K-9 korlát: nem kell hozzá IMAP. Kikisérleteztem a múltkor , egy csomó fiókkal, pop3 és imappal is. Egyszerüen a Freemailt nem birja. Nekem a gmail pl pop3-ra van beállitva, és ennél jól csinálja, a nagy leveleknél csak addig szedi le a tartalmat, amig engedélyeztem, a többit külön kattintásra tölti csak le.
-
RootRulez
félisten
Lenne is két kérdésem...
Handcent SMS vagy GO SMS? (most handcentet használok, go sms is tud jelentést?)
Missed Call vagy Missed Reminder? (missed remindert használok, de mindig külön el kell indítanom.)
-
canniball
nagyúr
A Handcent SMS-nek el lehet-e magyarázni valahogy, hogy amennyiben van alapértelmezett tel.szám egy adott kontaktnál akkor én arra szeretnék sms-t küldeni és nem érdekel a többi szám?
-
(jan)
őstag
Vodafone 845 topikból, Steve1207 tollából:
Írok már egy kicsit programokról, hátha talál valaki benne kedvére valót. Egyébként is sokak újak az androidban
Ha ezek között nem találsz használhatót számodra, akkor kb nincs is
A programok a marketen megtalálhatóak és kipróbálhatóak.Legnépszerűbb "alapvető" alkalmazások vegyesen:
Launcher Pro - Ablakkezelő, eléggé ajánlott, rengetegen használják.
(természetsen van még sok, ami szintén jól használható, kinek mi jön be... ADW Launcher, GoLauncher, Helix, Zeam stb)
Handcent SMS - SMS kezelő, szintén a legnépszerűbb és leghasználhatóbb.
Extended Controls - Elektromos vezérlés leváltására, módosítható gyorsindítók, kinézetváltoztatás stb
Documents To Go - Dokumentum olvasó/kezelő (doc, xls, ppt stb)
ShootME - Képernyő mentő
Ringo Pro - Hívás és üzenet hang beállító (normálisan, nem úgy, mint az alap rendszerbeli) Személyekhez külön rendelhetünk gyorsan egyedi csengőhangot.
Youlu Address Book - Híváskezelő program, sokkal jobb, mint a gyári.
TouchPal - csak, hogy legyen billentyűzet is, mivel jobb, mint a gyári ez is.Zene és videó lejátszók:
Winamp - Béta változat még, de egyszerű és sokoldalú, mint megszokhattuk. EQ nincs jelenleg.
RockPlayer - Videó lejátszó felirat kezeléssel. (divx és xvid is, de nem érdemes erőltetni ezt a részt benne)
PlayerPro - Elég jó zenelejátszó. EQ nincs benne még, de nálam a 2. legjobb zenelejátszó a telóra.
Real Player - Képnéző, zene és videólejátszó. All in One programnak elmegy, de nem használom.
PowerAMP - EQ meg minden ami kell, kellemes felületű jó kis zenelejátszó.Óra és időjárás:
DigitalClock Widget - Digitális óra, dátum kiírás, ébresztő kijelzés (indítás) egyszerűen
SiMi Clock - Egyszerű és sokoldaló idő/dátum kiíró és programindító manager rész
Fancy Widget - Óra, időjárás, ébresztés stb (Nálam az új nem tetszetős, de az 1.3-as nagyon szép és jól használható még mindig)
PalmaryWeatherPro - Nagyon szép, sok widgetes időjárás program.
clockr Evolution - Az óra kiírása szövegesen, sok helyen látni
Transparent Clock - Átlátszó óra. Egyszerű és szép.
Retro Clock - Retró óra és dátum widget. Sokat fogyaszt sajnos, de szép.Vegyes programok:
FrameME - Fénykép widget, sok keret stb, ha rábökünk kinagyítja a képet.
DolphinBrowser HD - Kiváló és kényelmes böngésző.
Pure Calendar - Egyik legnépszerűbb naptár program, rengeteg funkcióval és beállítási lehetőséggel.
AppSaver - Alkalmazás manager. Menthetjük az app-okat, uninstall stb.
Barcode Scanner - Vonalkód olvasó. Neten fellelhető kis kockákat leolvashatjuk és szedi is a programot.
Call Recorder 1.0 - Hívás felvétele, nagyon egyszerű program.
Maverick - GPS program. Ahogy látom a gmaps dolgait használja, de szerintem sokkal felhasználóbarátabb. Élesben nem teszteltem, mindenesetre vannak hasznos funkciói.
Compass - Egyszerű iránytű, bár már a Maverick-et használom, mert abban is van.
StopWatch & Timer - Stopper program és időzített jelzés.
TuneIn Radio - Online rádió, magyarok is benne vannak. Eddig a legjobb amit használtam.
RealCalc - Nagyon jó számológép program.
MAXDroid - Magyar fejlesztő általi hírprogram (Hírek, időjárás előrejelzés, traffipax)
News and Weather - Hír és időjárás widget és program. Magyar hírek természetesen. Ha jól láttam az újabb Android rendszerekben alapból rajta van.
Runstar Free - Futáshoz GPS tracker
Scrollable News Widgets - RSS widget
Smooth Calendra - 3 soros kis naptár widget.
SMS Backup & Restore - SMS üzeneteinket menthetjük le vele fájlba, később visszaállíthatjuk.
Solo - Gitár programSzórakozás:
Angry Birds - Nem hittem volna, hogy ilyen jó! (Kikapcs gombbal párszor zárolni kell a kijelzőt, hogy elinduljon rendesen, mert addig nem mutat semmit)
Chess Free - Sakk program
SheepRun - Érdemes kipróbálni, bár a kijelző kicsi a normális kezeléséhez sajnos.
Abduction! World Attack 1 - A bárányugrálós, nem kell bemutatni. A 2. rész szaggatós sajnos.
City Jump - Városban ugrálós, ezzel is ellehet szórakozni.
Pandas Vs Ninjas - Mint az Angry Birds, nagyon jó játék ez is.
Buka HD - Űrben golyóval lövöldözős, robbantgatós. Jól fut a HD verzió a telón.
Everlands HD - Körökre osztott RPG szerű kis állatkákkal. Kisebb akadások voltak, de jól futott. Szép is, de majd még rájövök a lényegére.
Bistro Cook - Jönnek a tányérok és el kell készíteni az ételt, amit a vevők kérnek. Nagyon jó!
Klondike Solitaire - Legjobb pasziánsz program.
Bonsai Blast - "3 egyszínű labda egymás mellett eltűnik" féle játék.
Guitar Hero 5v - Jól megy, aki szereti a stílus elszórakozik vele.
Unblock Me Free - Logikai, szintén nagyszerű. 3. favorit játék.
Raging Thunder 1 - Eldöcög egy custom rom-on viszonylag futtathatóan (pár lényegtelen kép hiba esetleg van)GPS programokat nem említettem, a telóra van futóképes Sygic, Navigon, 3betűs, NDrive. Sygic Aura nem megy rajta. Ha ezekre van szükséged akkor utána járhatsz, de a warez és hasonlók nem fórum téma!
Én jelenleg ezeket használom a vodafone 845-ön:
abduction
adobereader
angrybirds
astro
barcode scanner
bubble
color flaslight
connectbot
convertpad
documents to goo
electrodorid
handcent
igo
logmein
missedcall 2.x
msn talk pro
notes
operamini
realcalc
rocklite
speedtest
stopwatch timer
titanium backup
tunein
wifianalizer
winamp
silent moda jammer
task managerKombat: Nálad mit jelent a jól beálított task killer ?
Elnézést a tetemes hsz-ért
-
Mcfery
tag
Hi!
Lehet, hogy csak nekem új, de találtam egy jó kis app.-ot, gondoltam megosztom veletek.
Látszólag egy egyszerű számológép, ami csak a négy alapműveletet tudja.
DE.....!
Ha beütöd a " 123+= " akkor belép egy SMS kezelő progiba (itt a "menü" gombot majd "ad rule"megnyomva)
ahol megadhatsz bármely telószámot v. contact-ot, ahonnan az érkező sms-t úgy elteszi ide (akár némán is),
hogy csak te tudd elolvasni.(vagy az aki ismeri ezt az app-ot. Ez egy biztonsági rés, de vállalható.)
A beállításokban tudod állítani, hogy az értesítési sávban mi jelenjen meg:bármely szöveg v. logó ill. ezek teljes hiánya.
(te írod a szöveget pl:TELENOR v. SAMSUNG (vagy bármi). Ha ezt látod akkor sms-ed jött.
WARNING: alatt figyelmeztet, hogy ha az alap sms kezelőn kívül más SMS app is
van telepítve(pl: Handcent)akkor nem biztos, hogy jól müxik!
Marketen ingyenes.
Neve: My calculator (logója: fekete-fehér alapon, fehér += )ÜDV
-
Joshi
titán
A Phonebook 2.0 és a Handcent SMS-t használom de duplikálva jelennek meg a nevek gondolom azért mert mutatja a Sim és a telefonkönyvet is egyszerre. Hol tudom kikapcsolni a Sim nevek mutatását?
-
helixP
nagyúr
Azt jól gondolom, hogy a Handcent SMS nem számolja több karakternek a magyar ékezetes magánhangzókat?
-
l33tus
csendes tag
Elnézést az iménti kirohanásért, csak fáradt vagyok és ilyenkor nehezen viselem a hülyeséget. Az hogy nem kell minden androidos telefonra külön hívás és sms kezelő természetes, mint ahogy az is természetes, hogy bizonyos programok "butábbak", legalábbis nem a mi elvárásunknak megfelelő a tudásuk. De természetesen ezért veszünk androidos telefont, mert ha valami nem tetszik, akkor azt egy vállrándítással le lehet cserélni.
Igényeid kielégítése végett ajánlani tudom a Handcent SMS -t, ez képes bizonyos időközönként újra jelezni, ha nem olvasod el a berkező üzenetet.
Kérdésedet megelőzve:
Program megnyit -> menü -> settings -> notification settings -> notification settings (legördülőnek tűnő menü) -> enable reminder -> innentől menni fog
Ugyanerre hívásemlékeztetőnek pl, Dialer One nem jó, azt használom, szerintem ez nem tud ilyet, legalábbis én nem találom. Ettől függetlenül ezt csak ajánlani tudom.
-
silvergod
őstag
Arra van lehetőség valahol állítani hogy,amikor hívnak vezetéknév keresztnév szerint jelenjen meg a hívó? mert most fordítva van,hiába van a telefonkönyvben rendesen.
ugyanez a helyzet az sms programoknál(gosms,handcent) ott sem lehet állítani?
a go sms pl.kétszer dobja be a neveket is mert mutatja a sim-en és telefonon levőt is,ez is zavaró.... -
bok92
addikt
Üdv!
Lenne egy kis problémám.Miért van az, hogy a beállított téma a Go sms-nél, vagy akár a Handcent-nél is visszaállítódik az alap témára, miután kikapcsolódik a képernyő.Eddig nem volt semmi gond, de a napokban kezdett el így hülyéskedni.Újratelepítettem már, restart, de semmi.Egyéb ötlet?
Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hegesztés topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest