Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ghoula

senior tag

válasz Habugi #38837 üzenetére

Azért az elmélettől messze van :)
    Bár kicsit félreértelmezitek szerintem. Nem arról van szó, hogy csak ezeken az órajeleken jó és máshol Trident sebességre zuhan a teljesítmény :)
    Csak a strap váltás miatt nem lineárisan skálázódik a teljesítmény frekvencia emelésre.
    Ha strap váltás miatt ellazulnak az időzítések, akkor a strap alsó X ( saccra első 25-50 mhz) frekvenciatartományában lassabb/vagy ugyanolyan teljesítményt kapsz mint az előző strap maximális frekvenciáján.
    Amit aztán sávszél növekményből szépen visszahoz a kártya és ismét gyorsulni fog.
    De strap váltás közeli frekvenciákon érdemes megcélozni az alacsonyabb maximális frekvenciájának a maximumát. Értsd 1525 nem lesz gyorsabb mint 1500 de 1575 már simán lehet hogy igen.

Stilt azt írta 290-ek 1450 felett már nagy valószínűséggel belefutnak az ECC-be az is ront a performancián. 390 biosoknál mivel més a memóriavezérlő időzítése, így ott ez kitolódik feljebb, bár erről még nem olvastam azzal hol van ez a pont.

Tehát ez nem elmélet, kérdés, azzal amivel tesztelsz az mennyire memória sávszél vagy éppen időzítés érzékeny és mennyire fogod látni a hatását. :)

Amúgy egyszerű kiküszöbölni, régebbi bios editorral, ahol még nem vették ki az időzítések szerkesztését a strap-ekben, ( szerkesztés funkció maga szar, csak lehet használni strap copy-ra) teszem azt az 1500as strap értékeit szépen átvezeted az 1625-ösre, így 1501 Mhz-től nem fog strap-et váltani( fog, csak ugyanarra) és lineáris marad a skálázódás. Megteheted, hogy meghagyod a strap-váltást, csak eltoltod egyel lefele, tehát 1250-essel mész 1375-ig, 1375-össel 1500-ig, stb.
    De ezzel ugye az is benne van, hogy alacsonyabb időzítéssel nem fog ugyanolyan magas órajeleig stabil maradni a memória.
    :R

• oliba

őstag

válasz Habugi #38837 üzenetére

Szerintem az utolsó eredmény azért ilyen, mert már hibázott a memória. Csinálj 50MHz-es órajelenként egy tesztet és látni fogod, hogy szépen lassan, de egyre több pontot dob. Én már megcsináltam ;)

Most nézem, hogy hülyeséget beszéltem. A tiéd is fokozatosan nőtt.

Új hozzászólás Aktív témák