Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
zolee0307
üzenetére
Eladtam a 290 esem... Mostantól zöld lettem, remélem nem sokáig... Bár a szelek nem úgy fújnak, mert SLI 1070 van most a gépembe, ezt nem mostanába kell lecserélni úgy érzem. 8GB Vram bőven elég a jövő játékainak, SLI ben meg szintén bőven elég a jövő játékainak a 1070...
Ettől függetlenül, mielőbb váltok AMD re, ha normális áron hoznak single GPU-s karit ami veri a 1070 sli-t
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zolee0307
üzenetére
Simán lehet, hogy kevés a fesz, vagy csak spontán a Crimson hülyéskedik a powerplay hiánya miatt.
Alapból már nem lenne kötelező használni, mivel ott a teljesítmény hatékonyság kikapcsolásának lehetősége a driverben, csak sajnos ez nem mindig segít, vagyis nem mindig megy maxon a vga.
@cifu: sorry, mellément, true..

-
-
-
zolee0307
őstag
válasz
zolee0307
üzenetére
Volt korábban a 16.8.2-es drivernél olyan problémám, hogy az órajel módosításakor fekete képernyőt kapok. Emiatt visszatettem a 16.7.3-as drivert, amit ajánlottak, de most ennél is előjött a hiba, de csak akkor kapok fekete képernyőt, ha az oc-s órajelet visszaállítom alapra (resetelem). Most akkor ez mitől lehet? Driver, vagy az oc-nál kevés lehet a fesz (alapfeszen 1100/1600-on megy a vga 50 % tdp limettel) ? VGA hiba?
-
Habugi
addikt
válasz
zolee0307
üzenetére
Ezesetben réginek számít az ~1éves videó és már rendbe rakták valamennyire..
A látszólagos %-os CPU kihasználtságból egyébként nem minden esetben lehet következtetni arra van-e CPU limited, mert a Winfos látszólagosan szétmaszatolja a terhelést.., akkor is ha csak 1-2 szál van használatban a valóságban.
A GPU usage értéke/mértéke sokkal inkább kiadja, ha az 99% ideje nagy részében akkor vége a történetnek, hitvány optimalizáció sajnos. -
Habugi
addikt
válasz
zolee0307
üzenetére
Ahogy KékÖrdög írja.., TDP mehet csutkára.
Figyelned kéne egyébként a GPU Usage értékét/mértékét nevezett játékokban OSD-vel, amennyiben nincs ideje nagy részében 99%-on/annak közelében, abban az esetben simán elképzelhető hogy erős egy szálat igénylő az adott játék és a nonK procid fogja vissza a kártyát.
Vsyncet azért kérdeztem mert az még ugye a képernyőfrissítés okán, jellemzően 60Hz/60FPS ugye.. még "visszafoghatja", lefolythatja hogy mennyire pörögjön. GPU-ra nézve ugyan ezt a hatást váltja ki pepitában az FRTC is, azt sem használod?
Szerk.:
Találtam egy Planetside2 videót.., ha a címe nem lenne elég beszédes a Te esetedre vetítve akkor elég megnézni milyet büntet a játék 12szálra..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkora CPU limitben szenved a jóember HEDT-vel is, hogy ahogyan sejthető volt, ideje nagy részében 60% körül kotlik a GPU..Ez így ebben a formában elég konkrét..

Ha tudnád húzni a procit akkor jó eséllyel javulna. -
Habugi
addikt
válasz
zolee0307
üzenetére
Akkor már csak a Powerplayt kell kikapcsolnod, mert ULPS-ről nem beszélt senki..

Viszonylag könnyen tudod egyébként ellenőrizni a csíziót, anno csináltam róla egy rövid videót mert akadtak olyanok akiknek nem volt tiszta hol keressék, mit is kéne látni/tapasztalni: [link]
A "problémás"/nevezett játékokat egyébként nem vsyncel játszod ugye?!
-
-
-
mpierre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- Veszek RTX 4070!!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ROG Strix GeForce RTX 3090 OC Edition 24GB GDDR6X
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

jo megnőtt a vram igény ,hogy még 3,5 sem elég
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

99?