Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Bakker, hogyan lenne mindegy, hogyan helyezkedik el a vinyón? Minél töredezettebb, annál többet ugrál az olvasófej, minél messzebb van, annál lassabban éri el, és nagyságrendekkel lassabb a RAM sebességénél amúgy is.
Utoljára WinME-vel tapasztaltam, hogy valami leállt volna lapozófájl nélkül. Sem XP-n, sem W7-en, sem W8-on nem akad el emiatt semmit.Persze nem is nagyon b.sztatom a windowst azon kívül, ami miatt muszáj.
papírzacsi: Jó az, de nekem szerencsére megy AMD-vel is. Lapozó nélkül?
-
Apóca12345
újonc
Maximálisan igazad van, kipróbáltam egy csomó variációt (driver váltogatása,GPU,memória frekvencia variálgatása) 1350 MHz-en még előfordulnak különféle hibák, de 1300 MHz-en már megszűntek (több napja) Bár lekopogom! Egyébként nem tudom van-e értelme gariztatni, hisz nem veszek észre lassulást a játékokban.
-
törölt tag
A 14.1 pedig katasztrófális volt minden tekintetben, majd jött egy 14.4 Március 27-i kiadás amivel majdnem elégedett voltam. A böngésző hardveres gyorsitását kell kikapcsolnom. A 14.6beta még a 14.1-en is túltett negativ értelemben, és Mantle sem volt. Talán egyszer összejön nekik. Én szurkolok nekik és a Németeknek a foci VB-n.
-
törölt tag
Megkérdezhetem... a felhasználó miatt? Mindent fogjatok nyugodtan másra, mert az AMD-t kár is érte hibáztatni, mert 300 millióból sem tudnak egy jó drivert megirni. A Catalyst 13.9 érdekes olyan jó volt mindenkinél, mégsem ezt fejlesztették tovább. Ez mellé csak egy Mantle támogatás jöhetett volna...
-
törölt tag
Az AMD Catalyst Install Manager-t használva a hibanapló megtellik, és a hardver használat is problémás. Driver Sweeper-t sem használnék, de a kialakult helyzet miatt vagyok rákényszeritve, mert ilyenkor kevesebb a gond. HD6850 közben is volt néhány változat (11.10), HD 7850 (13.9), amikor nem használtam, majd a megint visszatérő hibák után újra előkerül (13.12). Mint ez a téma is...
-
törölt tag
Majd két és fél éve nem volt friss windows telepitve a gépre. Régen (HD4850) használtam a sima rátelepitést, de valamikor összegyült már vagy egy tucat régi Catalyst telepitési mappa, de akkor már a windows is belassult rendesen. Évente újratoltam. A HD6850 már nem kedvelte ezt a formát, mert telepakolta a hibanaplót bejegyzésekkel, mire fel én itt a fórumokat.
Itt már nem volt elég a Catalyst-ot a windows Programok Eltávolitása listából törölni. Maradt a Win7 újratelepitése fél évente. Majd felfigyeltem az AMD driver eltávolitási segédprogramra a Display Driver Uninstaller (DDU) néven. Használtam jópárszor, de már akkor nem értettem minek kell külső féltől származó eltávolitó program. Ezzel nem csak az ágat, de az egész fát kivágtam magam alól.
Itt már mindenben jelentős károkat okoztam, mert hetente cseréltem a Win7-et.
Itt a fórumon ajánlották a Driver Sweepert.
Azt mondod ez sem jó az AMD drivernek és a gépnek, mégis jelentős időt átvészeltem gond nélkül. Felteszem a friss Catalyst drivert és a hibanapló most már 4 hibaforrást jelez. A gondot az AMD driver jelenti, mert nem akarja eltávolitani magát. Ezzel visszakanyarodtunk néhány évet, de nem lenne gond ha legalább jól müködne. Ezért én mint user lennék a felelős... nagyon kétlem. Ez nem hardveres kérdés már napok óta, de mit ér a VGA jó meghajtó driver nélkül?!
-
katt777
félisten
Ez a marketing.
Tudom, hogy hivatalosan miből és hogyan áll össze egy driver. A gyakorlati tapasztalat viszont az, hogy a régebbi játékok elkezdenek bugzani, vagy éppen már el sem indulnak, ez pedig nyilvánvalóan cáfolja a marketinget.
Ha mégis igaz lenne, amit állítasz, azaz, hogy nem változnak a régebbi profilok (azok lehet, hogy nem, csak a driver "fut ki" alóluk), akkor egyértelműen szándékos az avultatás (és nyilván nem kerül annyiba, mint amennyit behoz az új hardverek eladása). Más logikai lehetőség nincs.
Másik téma: akinek már van egy ideje AMD kártyája, az szerintem pontosan tisztában van azzal, mennyi galibát okozhat (persze nem feltétlenül okoz), ha bármi fennmarad valamelyik meghajtóból. Az meg, hogy a csak frissített driverekkel idővel az elméleti javuláshoz képest egyre lassulnak az alkalmazások, rég közismert tény, könnyen kimutatható, ha fél év frissítgetés után pucolunk, és tisztán teszünk fel friss meghajtót. Szerencsére egymás mellett nV és AMD (de még Intel is) megfér, csak fölöslegesen lassítják a gépet. nVidiát bármikor fenntartás nélkül frissítek v. avultatok, AMD-t hosszú évek tapasztalata okán mindig tisztán telepítek.
belinho: Nem erre értettem (szerintem te is tudod, csak félremagyarázod, nem először), összehasonlításod egyébként megállja a helyét, tehát egy AMD driver semmiképpen nem fog működni egy kvarcjátékon. De ha van egy PC-d, amelyen elméletileg egy adott szoftvernek futnia kellene, akkor azon fusson már az a rohadt szoftver, ne akadályozzák meg ezt azért, hogy újabb hardvert, vagy éppen OS-t vegyél. Gondolom, most már világosabb, miről beszélek.
-
törölt tag
-
törölt tag
Én a driver kódokról beszéltem, amiket időnként cserélnek a friss játékok és kártyák miatt. A régebbi kódokkal, ami nekem és visszamenőleg a HD5000-es szériáig jó volt, azok meddig is maradhatnak bent a driverben... Amiben a 13.9 jó volt azt kérném Mantle driver támogatással! Ez a kérés nem kerülhet 300 millióba, vagy mégis... A Catalyst saját eltávolitója még a HD4850 driverét rendesen letörölte. Ezt is kérem vissza... Na meg is volna egy jó alap egy tényleg jó driverhez.
-
katt777
félisten
Hát éppen erről beszélek. Azzal (is) avultatják a drivereket, hogy nem foglalkoznak a régebbi játékokkal, valamit átírnak az újakhoz, és leszarják, milyen hatással lesz a régiekre. Egy picit belenyúlni egy kódba meg nem kerül 1 centbe sem.
Miért váltana a user újabb programokra, amikor egyre szarabb szinte az összes? Az csak a marketingesek elképzelése, hogy nyomják az új játékokat, és mindenki azokkal fog majd játszani, miközben azért a legtöbben éppen, hogy a régi, jól bevált játékaikkal nyomul(ná)nak újra és újra, amit a "fejlesztés" szépen hazavág, így aztán ki lehet adni a remake-eket jó pénzért. Tehát van az a pénz, amiért szándékosan is megéri avultatni, csak hát erre bizonyíték nem lesz sosem.
-
katt777
félisten
Érdekes, évek óta tapasztaljuk mindannyian. Az, hogy a gyártó nem ismeri el, te meg ezt elhiszed, egészen más kérdés.
(Sajnos ezt a kritikátlanságot rég nem tudod levetkőzni.
) Emlékezz csak, már mondtam, anno pl. 3870CF-nél az avultatás miatt eltűnt a CF funkció, ha meg nem tettem fel az új drivert, 20%-kal lassabb volt a grafika. De ott van a hivatalos avultatás, amely miatt az egyébként ma is használható HD4xxx sorozattal vannak problémák, a többit meg látjuk itt nap mint nap.
belinho: Az avultatás nem természetes része a fejlődésnek, hanem szándékos, bármiről legyen is szó (PC hardver, autó, tv, stb.).
Ha valakinek van stabilnak hitt beállítása, megnézné Enemy Front-tal? Nálam 10-20p játék után csíkozódás, fagyás (VRAM). Program v. driver hiba? Fesz nem számít neki, viszont alapon rendben fut. C3 motor, C3-nak semmi baja a túlhajtással.
-
törölt tag
Ezzel a kijelentéssel jópáran nem értenek egyet és jómagam is köztük van.
VGA gyártó kódja (subvendor) és a VGA BIOS is eltérő. Valamelyik alapján a driver majd eldönti miket engedélyez-korlátoz a programok futtatása közben. Nálam a Mantle tartogatta ezt a meglepetés csomagot. Catalyst 14.1 és 14.4 (március 27) közben van Mantle támogatás BF4-ben. Ez a két verzió között és a 14.6-ban nem került telepítésre. A 14.6 Catalyst Control Centerben kijelzi a Mantle verziószámát, viszont a Mantle API technikailag nincs a gépen feltelepítve. BF4 ilyenkor nem is érzékeli és csak DX11-ben indul el. A másik probléma szimplán lehetne felépítésbeli különbségre is visszavezethető, mert a HD7000 és a R200 GCN már átment egy generációváltáson. Tesztprogramok és játékok fps szám mérése alapján kiütközött a régebbi hardverek teljesítményének hanyatlása, ami az R200 szériára nincs jelentős hatással. Ez a driver kódok megváltoztatására és az új VGA-ra való optimalizálásra utal, de a régiek miért nem férnek meg egy ekkora telepitőfájlban? Néhány kód már kártékony a programok (játék, bőngésző, hardveres GPU gyorsítások) futtatása közben. Ennyi fagyásról és képi hibáról évek óta nem olvastam és nem tapasztaltam meg. Firefox nálam is okozott fagyást (Chrome is addig a néhány napig amig használtam). Catalyst 13.9-ig folyamatosan javult a teljesitmény, azóta meredeken semmi gyorsulás és temérdek hiba.
-
katt777
félisten
Akkor valahol félreértettelek, de nekem akkor hogyan működne? Virtu nélkül nem volt, még igp üzemmódban is pörgött a venti a kártyán, és azt mondtad, úgysem lesz. Most VGA-n van a monitor, és így sincs, leszámítva persze a PC en. tak. állapotát.
DVI-D kábel kell az új moncsimhoz, nekem meg csak sima DVI van. Ha már kábel, inkább HDMI, de olvastam, hogy azokkal sok a gond. Milyen HDMI kábelt kell venni, hogy rendben menjen a kép és a hang? Illetve egyéb hangokat is küldhetek ki HDMI-n (pl. zenelejátszó), vagy csak a VGA-n keresztül?
-
szasanyi
félisten
Ez biztosan így van, én ezzel nem tudok és nem is kívánok vitába szállni. A lényeg - amit már korábban is mondtam neked, és mi miatt kissé bosszús vagyok - az, hogy az ember vesz egy új, több szempontból is jobb GPU-val szerelt VGA-t 80k+ áron, és az van ami eddig: majd a GCN, majd a driver, majd a játék. NEM látom az előnyt, és nem érzem a sebességtöbbletet amit - a tecnoblabla alapján - látnom kéne. De legalább a az AMD játékokban alázná a Keplert, de még ott sem. Tudom, majd jön csodadriver...
Szóval kecsegtetés, ígéret és magas ár van, a többi majd, apródonként jön meg - vagy úgy sem. Átlag felhasználóként (gamerként) mitől kéne optimistábbnak lennem?
Én eljutottam oda, hogy már nem érdekel, hogy a játék, a driver vagy a hw az oka, hogy ártól függetlenül csak kompromisszumokkal és/vagy küszködéssel mennek a játékok.DroiDMester & asdxv: na, ne má' srácok... ne mondjátok már nekem, hogy egy Sapphire HD7950 OC 3GB kártya (ami nem mellesleg 135k volt februárban melynél egyetlen vigaszom, hogy ezt nem én fizettem ki) azért nem hozta amit elvártam, mert nem tuningolok?! Ez nem 7850 ár-, és teljesítmény kategória ahol legtöbbször valóban csak tuninggal lesz igazán jó a sebesség.
Ha Ti valóban így gondoljátok, akkor egyrészt nektek jó mert semmiben sem tudtok csalódni, másrészt Ti vagytok a hardverpiac ideális célszemélyei. -
Kroni1
veterán
Nincs egy lista valahol ezekről a játékokról szerinted?! A Dirt3 amúgy natívan műxik a Windows 7-el is, vagy rosszul emléxem?!
Ha csak teszt jelleggel, de lassan úgy érzem ismét ki kell majd próbálnom a Windows 8-at, egyre több előnyére derül fény, és talán a támogatottsága is egész jó már...
-
igen, teljesen jogos, tudom én is, hogy miért találták ki a compute shader-t a dx11-ben - volt DX9-es engine, ami alkalmazott compute shader-t, csak pixel shader-nek álcázta
hátraarc alatt azt értem, hogy ráteszik a féket a komplexebb számításokat igénylő effektekre. ez a legnagyobb hülyeség, de sajnos reális, mert a kedves vásárlók nem értik meg, hogy attól nekik nem lesz jobb, ha az ő kártyájukon szarul futó effekt a másik kártyáján sem elérhető. én olyannak látom ezt a piacot, hogy ezzel a fejlesztők (vagy inkább a kiadók?) igencsak foglalkoznak.
-
Alpachino
veterán
"több DX11 játék erre megy, és azzal, hogy az AMD a következő fél évben hat AAA játékra kötött szerződést, eléggé megnyomható a compute vonal."
Magyarul mindenki vegyen 7-es AMD-t, aki jót akar magának
Természetesen, még mindig azt állítom, hogy ennek GCN-nek nagyobb lesz a füstje, mint a lángja......
De azért kibiztosítom magam, a második gépembe az 560 helyett, valami 7-es szériát dobok, a másikba megy a 660....
-
Alpachino
veterán
Ezzel kapcsolatban nem tudsz meggyőzni
Minden nevesebb külföldi tesztelő oldalon a BF3-ban még 7870 sincs a közelébe pl. a 660-nak, nem hogy még a 7850.....persze lehet egy adott játékot is úgy tesztelni, hogy "jó" legyen......
Egyébként a Sleeping Dogs-ban sem látok átlagosan több lemaradást a 660-al a 7870-hez képest
-
katt777
félisten
Az a probléma, hogy ha Intelt veszek, az 2-3 évig kiszolgál, tehát egyáltalán nem felesleges a 3.0. AMD-nél persze mindent cserélni kellene, úgyhogy ez okból is reménykedem az Intelben (hogy tudok olyat venni). Csak a nV660-as kártyák meg még nem jönnek.
Akkor miért csökken a teljesítmény 8X sávszélesség mellett? CF-nél is megfigyelhető volt, hogy a 2X8 lassabb volt, mint a 2x16.
-
szasanyi
félisten
Értem, köszi. Egyébként csak én nem látom indokoltnak - a 7850 vs 7870 teljesítmény különbség alapján sem - a HD7870 magas árát?
Amúgy meg ez az igazi szívatás: nem csak, hogy drága de igazából választási alternatíva sincs.
Másrészről meg nyugodtan erőltetheti, ~100k-s áron én (meg gondolom még jó páran) nemigen gondolkodok rajta. No, de hát előbb vagy utóbb majd csak alakulnak az árak, és a további GTX6xx kártyák is csak megjelennek. -
törölt tag
Igen. A 7850 egy szándékosan megcsonkított 7870 valójában, tehát baromi drága gyártani ezt is.
A kihozatal sem rossz akkor, egészséges 7870-esket kell(ene ) megcsonkítani (az elején biztosan megtették, azért hogy elinduljon a start )és éz az AMD-nek nem biznisz.Minden gyártó kapott ugyanannyi gpu-t az olcsó 50-eket elkapkodták és marardtak a drágák pl az ASUS stb.
Én mindenképpen 70-es akartam, de ebben is 10k-val drágább az ASUS. -
Def26
félisten
Én besz*ptam a gigával. Pedig választhattam volna asus -t is, de ledumáltam magam.
Visszament gariba, mert nagyon zörgött a ventilátor. Bolt már jelzett, hogy náluk nem jelentkezett a hiba, beküldik a nagykerbe. Remélem náluk előjön, mert nem szeretném visszakapni ugyanazt a kártyát.
-
szasanyi
félisten
Sajna az ASUS túl nagy hűtője nem túl jól néz ki a kis kártyán, ráadásul a kártya mögé fújja a levegőt, részben fölöslegesen. De ez dolog, VGA esetén az esztétika nem egyformán fontos, vagy egyáltalán nem is az. DE mi van a Gigabyte 7850-nel, az nem jó?
Előzőekben voltak gondok tudom, de ezekkel az új kártyákkal is már van probléma vagy csak a korábbi rossz tapasztalatok miatt kialakult előítél miatt?
A másik, hogy csak e két gyártó terméke érhető el: se PowerColor, HIS se semmi más valóban nincs? Illetve azt lehet-e tudni - vagy legalább valószínűsíteni -, hogy ez a gyér kínálat mikor(ra) bővül?
Azért kérdezem ezeket, mert jelenleg - a második - Sapphire 6870-et gariztatom éppen, és csere kártyában kellene gondolkoznom de még nem tudtam döntésre jutni.
Kérdezném, hogy a 7870-nel is ez-e a helyzet, de a jelenlegi ára miatt számomra mind1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged