- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #51450 üzenetére
Nem vagyok nagy szakértője a témának, de ez még nekem is vicces:
Tudni kell,hogy az alap GPU órajel 920 GHz. A BF4 és a Rome 2 Total War játékok alatt nem igazán éreztem azt a sebességet maximum grafikai beállításoknál.
Azt elhiszem, erősebb kártya kéne, vagy alacsonyabb grafikai beállítások. Nem a kártyával van a baj...
Ezért elhatároztam hogy önként megválok a videokártya garanciájától.
Nem ragoznám a szót,ugyanis nem nagyon értek a tuningoláshoz a témához,csak laikusként nekiálltam turbózni egyet.
Ezzel még nem ugrott a garancia.
Effektív órajel tuningot szinte egyáltalán nem bírja(mármint az én kártyám),tehát 150MHz-t engedett emelni +200-nál már instabil a memória.
Ez elég kevésnek tűnik, de vígasztaljon a tudat, hogy 7850-nél nem a memória tunning fogja a kártya teljesítményét elsősorban meghatározni...
Minden emelésnél lefuttattam a Rome 2 Total War benchmarkját. Eljutottam 1080MHz-ig. Itt már csak kb 80%-ban volt stabil a GPU,
Tehát dúrván instabil volt. 1 kék halál is sok, nemhogy rendszeresen jelentkezzen...
Azért a +20% power limitet Catalyst Control Centerben rápakoltad? Ha nem, akkor ideje lenne megtenni, sőtt igazából úgy kellett volna kezdeni (akár van tunning akár nincs)...Rome 2 Total War
Még nem játszottam vele, de a korábbi TW játékok nagyon igényelték az egyszálas teljesítményt (gyenge programozói munka) ami egy Bulldózer-FX-nek nem éppen erőssége, tehát nem vagyok róla meggyőződve, hogy azzal kéne tesztelned. Én inkább az Unigine benchmarkokat futtatnám le
Az átlag FPS pedig valahogyan túl gyorsan nő a tunningal. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem csúszott valami hiba a mérésbe...
-
F e Z o
veterán
válasz
Powerlimitet feltoltad +20%-ra?
-
do3om
addikt
válasz
A garanciához nem sok köze van a tuningnak.
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51150 üzenetére
Asus GPU Tweak az Információ részen kijelőlve a GPU-Z Asus ROG Skin jelenik meg és ott leolvashatod a driver verziót. A VRAM órajelét ne emeld meg, mert nem birja a tuningolást és a teljesitményed sem fog emelkedni. A Pitcairn GPU-nak az 1100 MHz is egy jó eredmény 24/7 használatra, mert ebben a kártyában csak ennyi erő van.
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51142 üzenetére
GPU-Z-ben nézd meg a GDDR5 memória tipusát. Elpida-t nem érdemes emelni, mert 1250 MHz gyári értéket ajánlottak rá, de némelyik kártyán 1200 MHz-en használták. Nem sokat használ a VRAM-ok tuningolása ezen a HD7850-en. A GPU-t MSI Afterburner programmal használd és a TRIXX-et messziről kerüld el, mert beragadó órajelek és feszültségek jelentkezhetnek. A CCC overdive-ot sem minden tipusra ajánlott használni. A képen az egy szem profilom látható. Lent a kis jelzés legyen kijelőlve, mert rendszerinditás után együtt indul a windows 7-el.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
CsIrKeRaToR #51141 üzenetére
Egyébiránt beállítom az 1100 MHz-s órajelet. Beállítom 20%-ra az áramfelvételi korlátozást. Rányomok hogy Alkalmazás és az áf. visszaáll a freki marad. Ez miért van? Rosszat állítottam be ?
-
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #51139 üzenetére
De, ez az, csupán én régebbi képet találtam...
Ott tudod a GPU-t és a memóriát húzni. Első körben én megpróbálnám a 1100MHz-en a GPU-t...
(a beállított 20%-os power limit mellett)J.
-
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #51137 üzenetére
Catalyst Control Centerben itt találod meg:
http://i0.wp.com/alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/CCC11.10-overdrive.jpgHa nem muszály nem eröltetném a 3rd party programok (még ha azok a VGA gyártójától is jönnek) használatát.
Kapcsold be a +20%-ot, és egyszerre csak egy dolgot emelj (GPU vagy Memória) hogy ha a teszt azt dobja ki hogy baj van, akkor tudd, hogy mit emeltél túl.
Másrészt pedig a 7850-nek a teljesítményéhez képest alapból elég komoly memória sávszélessége van,
a memória húzás nem fogja számottevően emelni a sebességét... Egy kicsit érdemes azt is tunningolni, hogy meglegyen az érzés, de nem fog sokat hozni, szvsz nem érdemes egy 5300MHz-es beállítással aláásni a stabilitást...Monitorozóprogrammal nézd meg hány fokos a VRM meg a memória fél óra intenzív játék után...
J.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CsIrKeRaToR #51135 üzenetére
Sapphire Trixx-ben megtalálod. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CsIrKeRaToR #51133 üzenetére
Memória nem bírta szerintem.
power limitet told ki +20%-ra, gpu 1100MHz, memória 5000MHz és úgy próbáld ki.
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51122 üzenetére
A behalás pontosan miben nyilvánul meg? Melyik játéknál és drivernél történik? A VRM hűtése magában nem segit semmit (amúgy hőmérsékletek rendben?), ha a GPU-ból egy gyenge darabot fogtál ki és az nem bírja a 925 MHz-et sem. Használhatod 900 vagy 860 MHz-en és a Power Limitet emelheted 25%-ra. MSI Afterburnert ajánlanám és nem a Catalyst overdrive-ot tuningolás céljából (egyáltalán ne is engedélyezd!). Itt ventillátor vezérlő profilokat is megadhatsz.
-
bozont
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #38348 üzenetére
A +10% és a magasabb órajelen jár a két kulcsszó pedig. Gondoltam elég egyértelmű.
Egy combosabb tuninggal meg hozza a GTX 760 és 7950 szintjét (az MSI 270X Hawk pl már as gyári OC-val elég közel jár ezekhez). -
lowzor
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #38339 üzenetére
Elég a hsz-ét elolvasnod és láthatod, hogy jobb
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #38283 üzenetére
Én is azt mondom, hogy inkább egy R270X (én is ezt tervezek rendelni a jövő héten), és 2k-ér megéri
(#38285) Steve198310 Valószínűleg a procit érzed majd elöbb gyengének.
-
bozont
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #38283 üzenetére
Annyit azért megér a dolog, én a 270X-et venném, picit gyorsabb (kb 10%), alapból magasabb órajelen jár.
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #38221 üzenetére
7850-et nem feltétlen váltanék 7870-re, még R9 270X-re sem. Persze ez csak az én véleményem.
Legalább R9 280X-et tennék be helyette. -
kisza25
félisten
válasz
CsIrKeRaToR #37367 üzenetére
na akkor már az is megvan honnan a vírus
-
LamaCube
addikt
válasz
CsIrKeRaToR #37370 üzenetére
-
Apollo_21
addikt
válasz
CsIrKeRaToR #37370 üzenetére
Mondjuk ezt azzal h vedd vissza az oc-t
Mert k..ra nem bírja..azért kockázik..stb....utánna beszélhetünk róla h miért teker 90%on..arról egyelőre nemtudok nyilatkozni
-
Apollo_21
addikt
válasz
CsIrKeRaToR #37362 üzenetére
Az a 2szélső kép...az ssd meghajtó hozta gyorsulást hivatott reklámozni
Az egész egy reklám ficsör..direkt ilyen... -
LamaCube
addikt
válasz
Nekem volt egy ismerősöm, akinél folyamatosan 100%-on pörgött a vga. Már kínjában új hűtést is tett fel. A végén kiderült, hogy vírus miatt csinálta. Sajnos azt nem tudom, hogy mivel irtotta le.
-
gali777
őstag
válasz
Az a kép nálam is olyan, az szerintem alapból lett pixelesítve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nintendo 3DS és DS topic
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest