- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
poomiu
csendes tag
sziasztok, most jött ki az új 15.6-os beta driver, gondoltam felrakom kipróbálom, de már a telepítésnél, lefagy az egész.. vissza az omegához kb.. a többi béta meg idegesítő hogy csak úgy össze vissza kifagy.. Csak nálam van ilyen probléma, vagy mivan?
-
poomiu
csendes tag
válasz
joysefke #49325 üzenetére
Most megnéztem a CoD: BO2-t GPU 99% CPU 30% és egész jól fut, 70-80 fps. Órajelek nem ingadoznak.
Driverből a legfrissebb van fent, előző verziót töröltem mielőtt felraktam. Korábbi driverekkel is ugyan ez a helyzet. PCI-E sebességet hogy tudom megnézni?(#49327) sephi
Igen tudom, azt csak azért futtattam, hogy lássam hogy ott van e benne az erő (mármint a vgaban)Milyen benchmarkot kéne futtatni inkább?
-
poomiu
csendes tag
válasz
scampolo84 #49306 üzenetére
Nos van néhány eredmény így hirtelen, később még megnézek néhányat, ahol rémlik még ez a szituáció.
Amik most így hirtelen fenn voltak:
BF4: Itt nincs nagyon nagy gond a legtöbb esetben, CPU 65-80%-os kihasználtság, GPU 60-70%-os kihasználtság, itt ami inkább zavaró, az a 30fps-körülre droppolás bizonyos forró helyzetekben.Néhány mapon viszont alapból max 30fps, ami szvsz nem valami élvezhető. Mantle-val, persze javul a helyzet, addig míg ki nem fagy.
Fent van még az Assassin's Creed 3, amiről tudom hogy optimalizáltság szempontjából nem a legjobb... FullHD-n minden max-on CPU 62%, GPU 45%, min fps 18, max fps 23, FHD minden min: CPU 70%, GPU 10-50% között minden, itt min fps 20, átlag 30. 1280x720-on sem javul nagyon a helyzet +2FPS kb.
Assassin's Creed 4: Black Flag, ami viszonylag már jobb optimalizáltságú, itt FullHD minden minumumon:
CPU 65%, GPU 55%, Min fps 37, átlag fps 51. Így játszok vele ez nekem így bőven elég. Minden maxon élsimítás nélkül: CPU 50% alatt, GPU 70% átlagban. Min fps 19, Átlag fps 25.
És ami nekem a legfontosabb, az a Counter-Strike:Global Offensive, ahol 1024x768-ban játszok minden minimumon. Így jó fps-em van 150+ általában, viszont deathmatch szervereken gyakran droppol 100 alá, ami még játszható, de eléggé zavaró. Így viszont CPU kihasználtsága 30-40%, GPU: 20-30%.
FullHD, minen maxon: CPU 45%, GPU 55%. Így viszont már az átlag fps jóval kevesebb.
Azt hiszem a Cod játékoknál is hasonló a helyzet, később azokra is ránézek.Remélem naggyából átlátható.
(#49307) do3om
Egyik során figyeltem az órajeleket, se a CPU, se a GPU órajele nem ugrált. -
poomiu
csendes tag
Hai!
Régebben már írtam, az volt a problémám, hogy a CPU és a GPU kihasználtság is alacsony bizonyos játékok alatt, és valószínűleg ezért van alacsony FPS-em, legalábbis alacsonyabb, mint aminek különböző tesztek alapján kéne(sokkal). (30-40%-os kihasználtságok) Még egy lehetőség jutott eszembe, ha az se működne, akkor valamit most már vissza küldök gariba.
Szóval FX-6300 CPU, R9 270X GPU egy ASUS M5A78L LE (760G) alaplapban. Olvasgattam külföldi fórumokon, és bár legtöbb helyen azt írják, hogy a 760G chipsetes alaplap nem fogja vissza a rendszert, néhány helyen láttam, hogy ezt írják hasonló problémák forrásának.
Volt-e már valakinek hasonló problémája, lehet-e ez a probléma forrása?(PSU: FSP Raider 550W, RAM: 4GB@1600Mhz, CPU alapórajelen, de 4GHz-ig húzva is fennáll a probléma)
-
poomiu
csendes tag
Örülök, hogy olyan válaszolt aki csgo-zik és gondolom tudja, hogy itt nem a 60 fps a kielégítő. Most 1280x960-on játszok full low-on. Így valamennyire még "élvezhető", fullhd, high beállításokoknál már 100 alá is droppol az fps. Most a legfrissebb béta driver van fent, de régebbiekkel is fennáll a probléma. Kártyacsere után volt win reinstall. Gyakorlatilag bármelyik mapon 5v5-nél is jelentkezik a probléma.
-
poomiu
csendes tag
Sziasztok!
Már régebben írtam ide azzal kapcsolatban, hogy úgy érzem nem elég "erős" a Sapphire Dual-X r9 270x-em. Akkor még 1024x768 felbontáson használtam, illetve játszottam vele, és úgy gondoltam, hogy az alacsony felbontás miatt kissebb CPU limit léphetett fel. (FX-6300 @3.5 GHz, majd 4 GHz-ig mertem húzni 760G alaplappal és stock hűtővel, de kb semmi változást nem tapasztaltam.) Most hogy megérkezett az új monitorom, FullHD felbontáson is hasonló gondok vannak... Néhány játék, ahol ilyet tapasztaltam: BF4, Assasssin's Creed-ek, Skyrim, GTA IV, CS:GO stb... Tudom, hogy néhány ezek közül eléggé rosszul optimalizált játék, de ismerősöm, gyengébb procival jobb teljesítményt ér el a saját 270x-ével. Arról nem is beszélve, hogy a régi 8800GT-m hasonló szintet hozott CSGO-ban, mint most a 270x.Játékokban kb 70-80% felé nem is nagyon megy a GPU load. Hőmérséklet viszont esetenként 75°C körül alakul... (pl 1080p furmark preset végére.)
PCX-től vásároltam, van rá cseregari meg háztól házig gari, megérné elküldeni nekik hogy nézzék meg? Mit írjak, milyen hiba van vele?
És ha esetleg cserélnék, akkor maradjak a dual-xnél vagy vapor-xre kéne cseréltetni?
Kicsit hosszú lett, remélem valaki tud segíteni. Köszi.
-
poomiu
csendes tag
Nálam mondhatni sok változás van BF4-ben, sokkal stabilabban fut. Eddig gyakoriak voltak az fps droppok. Most viszont sokkal simábban fut, de kb 10-15 perc játék után 20-30 fpsekre droppolgat, addig míg ki nem fagy az egész.
Remélem csak azért mert egy f0s a BF
, bár eddig ilyen nem történt ezelőtt.
-
poomiu
csendes tag
Star Swarm Average FPS nálam:
directx: 22.22
mantle: 35.39 -
poomiu
csendes tag
-
poomiu
csendes tag
Na leszedtem a bf3-at is, hogy megnézzem az hogyan megy. CRT-m van (
) felbontásom 1152x864, ultrán toltam egy metrot átlag fps: 96. és egy caspiant, ahol átlagban volt 66 fps. Nagyon hasít, droppok sincsenek.
Azért még próbálgatom, de úgy látszik nem nagyon csipázza a bf4-et és a csgo-t se nagyon... (R9 270x)
-
poomiu
csendes tag
válasz
isizakhi03 #42102 üzenetére
Hát probléma nincs vele, de teljesítményben nem érzem valami erősnek... 8800GT-t váltott és hát van olyan játék ahol nem produkál annyi fps-t se mit amit a 8800GT. Mondjuk azon egy BF4 single lowon elég kis FPS-t tudott, de most meg az r9 270x-szel medium-high beállításokon multiban olyan fps droppok vannak, hogy kb játszhatatlan. Ez most játék hibája, várhatók-e majd játékokhoz esetleg vmi frissítések, vagy egy újabb driver megoldhatja-e majd a gondokat? FX-6300 van mellette alap órajelen és 4gb 1600mhz ram.
-
poomiu
csendes tag
Sziasztok! Van egy Sapphire R9 270X Dual-X OC-m, jelenlegi vbios: 015.039.000.001.000000 (113-1E271000-O42), [itt] van 015.041.000.000.000000. Ha frissíteném, akkor milyen változás lenne, illetve jó-e és van-e esetleg újabb? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest