- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone topik
- Milyen USB töltőt vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
sloth400
üzenetére
Sziasztok. Van egy Sapphire HD 7850 2GB-omn jelenleg felhúztam úgy hogy: powerlimitet:+10-el spékeltem meg a GPU frekit 925MHz-re memóriát 1250 MHz-re... így max 61 fokos macimális terhelés esetében
Azért ennyire nem kell félteni a cuccot...
7850-hez semennyire nem értek, de ha ez is hasonló a 7870/270X-hez, akkor a power limitet nyugodtan tedd fel +20%-ra, az az alap. Ne az legyen a baj, hogy nem tud elég kakaót felvenni...Első körben én kipróbálnám, hogy feszemelés nélkül +20% power limittel CCC-ből tunningolva hol a vége.
Az én kártyám mindenféle Afterburner meg ilyen 3rd party okosságok meg feszemelés nélkül, +20% power limittel viszi a GPU 1150/Mem 5000-et atomstabilan(följebb meg sem próbáltam
)Mindenképpen monitorozd a hőmérsékleteket, ehhez olyan progit ajánlok, ami részletesen kiírja az összes hőszenzor értékeit, különös tekintettel a VRM-ekre és memóriára. A húzott kártyákon /legjobb tudomásom szerint/ leggyakrabban nem a GPU adja föl a szolgálatot, hanem a VRM vagy a memóriák, hiszen ezek gyakran nincsenek extra hűtve, csak ami levegőt kapnak, nem tudom a 7850-nél mi újság, de kötve hiszem, hogy rendes hűtés lenne a VRM-eken... A hőmérsékeletek egyébként feszemeléstől tudnak nagyon elszabadulni, ezért amíg az nem tiszta, hogy az alapfeszes tunningal hogy néznek ki a VRM/memó hőfokok, és nem próbálkoznék feszeléssel...
Én GPU-Z-t vagy AIDA-t használtam erre amikor még foglalkoztatott a dolog... Az adatokat logfile-ba irasd majd nézd vissza.
A másik amiért én nem tartom jó ötletnek a feszelést, az hogy a 7850 ha kihajtod a belét sem fog soha utolérni egy nála kicsit drágább kártyát (7870) nincs értelme...
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ASRock RX 6600 Challenger D 8GB Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS DUAL RTX 2060 SUPER EVO V2 8GB Garanciával!
- Eladó RX 7600 OC 8GB videokártya hibátlan, kitűnő állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 i5-6GEN I 8GB I 256-512SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3591
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Gigabyte GA-H55-UD3H ATX alaplap
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)