- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
bombibmw
veterán
Persze igazad van,de ha a jövőben nem fog változni ez a tendencia,akkor muszáj lesz a váltás.
Én szeretem fullon játszani a játékot,persze ha nem megy lejjebb adom és nem rohanok azonnal jobb dolgokért a boltba,netre.
Mivel én hosszútávra tervezek a 7870-nel és itt is többen írták,hogy jó lesz még két évig...
De ugye vannak jól és kevésbé jól optimalizált játékok,úgyhogy nyilván nem Cry3 miatt fogok Ares2-t venni.
Majd GTA5-höz. -
bombibmw
veterán
Természetesen mindenki le fog faragni az igényeiből,csak kicsit kiábrándító,hogy C2-vel minden fullon,minde bekapcsolva,vígan fut a game,itt meg...
És "alig" telt el idő a két rész között.
Mi lesz egy év múlva,platformváltás?
GTA4 is minden fullon megy szépen és ha már az így fut,gondoltam a Cry3 is fog.
Csupán kis csalódottságot érzek a konfigommal kapcsolatban a jövőre való tekintettel.
Persze majd meglátjuk,de ugye a vak is ezt mondta. -
papírzacsi
aktív tag
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Attól, hogy húzva van a procija nem lesz BS. Kékhalál van egy instabil rendszertől, azt meg vissza lehet nézni a logokban, hogy mi okozta.
Kajak ha lenne valaki itt Fehérváron akinek van BS karija ki lehetne próbálni az én gépemben, hogy itt is produkálja-e, de ahogy figyeltem nincs fehérvári fórumtárs aki írt volna ilyen hibával.
-
TiX
csendes tag
Jobban utána olvasva részben igazad van viszont:
"What about other makes? May they also be affected? We don’t have a clear answer on this. Some users have observed an apparently similar issue with other brands but we haven’t been able to confirm this ourselves and we don’t know if these cards have been produced recently or not as other brands don’t sell the same volumes as Sapphire in the AMD range."
Tehát jelentettek más gyártótól is ilyen hibát, csak ők szinte kimutathatatlanul alacsony számban adtak el ilyen típusú kártyákat, vagy nem az AMD BCB-jét használták.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Igen, az enyém BIOS-a is 15.21-es elkezd szépen melegedni, szépen gyorsul a venti, majd 50 fok fölött "veszélyben érzi az életét", és maximális fordulatra kapcsol, miközben 100%-on terhelve, félóra után sem melegebb 56 foknál... ja, és közben azt mutatja, hogy továbbra is 39%-os a sebesség.
Ja, és ezen sem Afterburnerrel, sem Catalystban nem lehet változtatni, csak az alap, induló fordulatszámot.
szerk: előtte is TwinFrozr volt (5850), az másképp volt hülye: Catalystban 55%-on ment alapból, ha kézit emgedélyeztem, akkor meg hiába melegedett, elfelejtett gyorsítani. Azt viszont Afterburnerrel szépen be lehetett profilozni, a venti-görbével.
-
- = Zk = -
félisten
oké, hogy oké.
de nekem feketeképernyő van, hang nem akad be, csak... X idő után restart. akkro az BSOD, csak akkora válság van, hogy már az is fekete?(#20854) darky@
hát, nehézkes. közel több mint 10 éve már, hogy 2 naponta nullázom a fejemet, szal......
sok sör és tömény fogy, bekell valljam -
Bogyó bá'
nagyúr
Valami nekem sem OK a ventiszabályozással, mert pl Furmark alatt nem volt gond (egyenletesen felhangosodott), de Crysis 2 alatt a közepes átlagfordulatszámba ötletszerűen bele-beleüvölt. Érdekes...
Mondjuk az előző MSI (5850) sem volt piskóta, ott, amíg nem telepítettem az Afterburnert, akkor fix 55%-on pörgette a ventit, ha kellett, ha nem...
-
Gtaati
őstag
Oké értem köszi, lehet, d eakkro is furcsa h maxot 1,219v-ben maximalja az Aida de ha nincs terhelve a kártya akkor a kisebb visszavett feszt látja pl: 0.805v-1,219v-ig látja változást, párhuzamosan más progikkal együtt azzal a különbséggel, hogy 1,219v fölé nem látja pluszt de a többi igen!
-
pynyo
csendes tag
Sziasztok!
Én tavaly augusztus óta használom a vga-t (SAPPHIRE 11200-07-20G HD7850 2GB GDDR5) nekem nincs vele problémám szerintem nagyon jó kis kártya jól viszi a játékokat full hd-ba.Soha nem volt BlackScreen.Nekem a dual x -es van,szerintem veszettül jó,megbízható.Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom nem fog benne csalódni.
Az elterjedt hibákról csak annyit hogy mindegyik gyártónál előfordulnak(gondoljunk a gigabyte6800széria, HIS4800 széria betegségeire),erre van a garancia.Ha hibás a kártya akkor az 2 év alatt ki fog bukni. Szeretem a SAPPHIRE kártyákat mert megbízhatóak.De ez az én véleményem,lehet hogy szerencse nem tudom. -
kockaharcos
senior tag
Esetleg az mennyire jó megoldás, ha kikapcsolom az Aida64-ben a gpu mérést? Se ventilátor,se feszültség.
Így nem is mutatja, valszeg nem is fog bekavarni,mert csak az msi afterburnernek kell olvasnia. De ehhez nem értek, szóval ezért írtam le ezt a gondolatot.
(#20513) HSM : Köszi
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
echterion
nagyúr
Nem kéne itt ohmygod-ozni, ha nem jön be semmiféle asztal, mert a win logo után lenyomja a monitorokat, úgy nehéz bármit is a vga-ra küldeni. Biztos, lett volna rá megoldás, de nekem egyszerűbb volt egyben elpasszolni az igp-s gépet, mint ezzel szenvedni, és az időt pocsékolni ár.
-
kovsol
titán
Pedig van benne. Manual 43. oldalán.
IGPU Multi-Monitor
This allows you to enable or disable IGPU Multi-Monitor. The default value
is [Disabled]. If you wish to install a PCI Express card under Windows® XP
/ VistaTM OS, please disable this option.Ha le van tiltva akkor amint diszkrét vga kártyát érzékel a gép az igp lekapcsol. Elsődleges vga nak meg a diszkrét vga -t kell beállítani.
Primary Graphics Adapter
This allows you to select [Onboard] or [PCI Express] as the boot graphic
adapter priority. The default value is [PCI Express]Rányomsz a save -re mikor beállítottad, majd nem várod meg míg magától bebootol hanem kapcsold le a gépet!
Szépen legyen benne a VGA a gépben és dugd is rá a kijelzőt. Ha ez megvan akkor nyomd be a power gombot és akkor már az lesz az elsődleges és az IGP -t letiltja, mivel a multi monitor disabled. -
bitum3n
tag
-
-
Kroni1
veterán
Igen, eléggé érzékeny a lelkem.. A 6850-el nem volt semmi gondom, de ez néha azt csinálja, hogy csak a TV-n megy a kép HDMI-n, próbálok rákattintani a hangeszközökre, nagynehezen kb. 5 perc után jön be, és nincs ott a HDMI out a lehetséges hangkimenetek közt! Aztán restart és ott van!
Tomix24: Akkor megpróbálom a képernyőkímélőt kilőni, kösz a tippet!
-
- = Zk = -
félisten
-
patex1983
őstag
Hát nem tudom. Jelenleg a gép, monitor, aktív hangszórók, router, meg egy nyomtató mennek egy elosztóból, a tv máshonnan kapja az áramot.
Amúgy tuti, hogy a konnektorokba keresendő a hiba, mert korábban, mikor még megvolt az asszony laptopja, rádugtam a monitort, de azt csak d-sub-on és ha a noti be volt dugva töltőre, akkor megint jelentkezett a képremegés, de ha akksiról ment, akkor nem.
Ezt annó kipróbáltam több konnektorból is.
Ja és azt nem is írtam, hogy monitor csere is volt, de az is csinálja -
patex1983
őstag
Igen, felugrik a multi-monitoros órajelekre gond nélkül. Alapon is próbáltam, húzva is, meg ahogy írtam volt itt már többféle VGA, amióta megvan a "lapos tv-nk"
Volt köztük nvidia gtx 460, 550 Ti, meg Radeon 6870. Ezek húzva sem voltak. Szóval szellem van a gépezetben
szerk.: Az IGP-vel is ugyanez a helyzet. -
MontyCrew
senior tag
mindenkinek megvan a fontossági sorrend
Én se adtam régen monitorra amíg ki nem cseréltem egy ledesre,, onnantól jobbnál jobbakat sikerült szerválnom és nem bántam meg, hogy hardvereken spóroltam jobb monitorért
nagyon megdobja a felhasználói élményt így ezen ne spórolj kolléga!
-
BRIKLY
veterán
Értem mit mondasz,de a proci az más.Ott max akkor lenne ilyen "érzésem" ha egy 100.000Ft-os i7 malmozna benne 20%-on. A SATA eszközök meg csak bővítési lehetőség,ha nem működnének,akkor mondhatnám,hogy nem ezért fizettem.
Nem gyenge az 5850,nem kell bemutatni,arról váltottam,de meg fogsz lepődni a 7870-en.
-
BRIKLY
veterán
Én javarészt a BF3-ra mondom ezeket az adatokat.A GTA4 köztudottan rosszul megírt játék,aminek semmi nem elég..A kihasználtságra pedig annyit,hogy nem 93%-os árat fizettem a VGA-ért,ezért szeretném,ha teljesen ki lenne használva.
Hát,azért ha azt nézzük,hogy 2.8GHz-->3.4GHz ez +600MHz..A Phenon II szénné feszelve ment ennyit..Én ha tuningolok alapra már nem rakomMondjuk nálad az 5850 mellett nem igen van érezhető jelentősége.
-
-
RVR400
veterán
Beindul a PCI-os VGA-val magában a lap, azzal nincs gond, meg beállítható elsődlegesnek a PCI. Ha a PCIE az elsődleges, akkor ugyanúgy 97-es kóddal áll meg nyilván. De akkor nem megy, ha a 7870 is bent van bármelyik PCIE foglalatban próbálva), és rajta van a táp. Nyilván így kellene elindulnia, hogy lássa az atiflash, de sajnos ez nem megy. Szóval két verziót tudok kipróbálni.
Másik lapban a PCI-os VGA meg a 7870 hátha beindul, vagy az én lapomban egy 5570 meg a 7870 hátha beindul.
A BIOS modtól én is óckodok, de itt sajnos gyáriról frissebb gyárira a gyári szoftverrel történő flashelésről van szó. Pedig eddig nem volt bajom semmilyen Gigabyte cuccal... -
BRIKLY
veterán
Igen,tudom,bár programok szerint a PCI-e 100MHz-en megy.De mindegy,akkor továbbra is marad 103,erre azt mondják még biztonságos.Lenyugszok,amíg nem lesz K-s procim.
Igaz,többet érne ha monitort cserélnék FullHD-ra,mert ott már teljesen elég lenne a 2300-as is a 7850-nek.
Tudom hogy off,és bocsánat,de a proci topikjában nem nagyon társalognak velem.
-
Tomix24
addikt
7870 - elfenekeli, mindegy hogy húzod. Oda meg már tényleg kell a 2GB.
Max Payne 3 - Húzhatod ahogy akarod, 2x 4x élsimítás. Kipróbálod? Megírod hány FPS-ed van. CPU-t ne húzd elég alapon. A kihajcsa-e egy egész más témaJó példa a Sniper Elite V2
7850 - alapon 23Fps kb, CPU tök mindegy, 1-2 FPS-t ad ha a legújabb van is. Szarrá húzva ~32 Fps
Pont a napokban méregettük z e-péniszt jópáran
Ez az erős VGA dolog elég relatív... nem gondolod. Ha meg 50-60-ra feltolod az FPS-t, akkor meg mindenből leveszel, elveszel, és hopp, 1300 helyett 800 körül megáll 1080p-n is.(#16880) HSM Lehet léptetni, több oldal van. (legalul)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest