- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
kovsol #25004 üzenetére
Hmm jó rendben van, hogy aki ilyen kártyát vesz, az elsősorban nem arra gondol, hogy de jó, hogy az egyre fejlettebb energia gazdálkodásnak köszönhetően, ez a sorozat sokkal kevesebbet fogyaszt, mint mondjuk a 6xxx vagy 5xxx sorozat de azért valahol mégiscsak ez is lehet szempont. Erre itt van ez. Eddig nem is tudtam, hogy az Asusnál ilyet léptek. Nekem az előző kártyám Powercolor 5850 volt, majd keresek a neten infót róla hogy az mennyit fogyasztott, hogy ahhoz képest nyertem e bármit is ezen a téren az Asus 7870-el. Lehet majd jól pofára fogok esni.
Találtam akit érdekel (remélem nem baj, hogy beteszem):
-
Motaba78
addikt
válasz
kovsol #24999 üzenetére
furcsa a teszt, vagy tényleg ennyivel többet aszik az asus vga-ja ?
a teszt szerint az asus 7870 v2:
1100 / 1250 MHz @ 1.125V : 137W
1100 / 1250 MHz @ 1.219V : 179W (par défaut)
1150 / 1500 MHz @ 1.219V : 192W
1175 / 1500 MHz @ 1.250V : 225Wés a giga 7870 OC:
1100 / 1200 MHz @ 1.150V : 125W
1100 / 1200 MHz @ 1.219V : 141W (par défaut)
1125 / 1500 MHz @ 1.219V : 148W
1150 / 1500 MHz @ 1.250V
1175 / 1500 MHz @ 1.300V : 177Wazért ez nem semmi
-
->Raizen<-
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #24586 üzenetére
persze.
RetepNyaraB: pár dologra még elég két mag, általános esetre még nem lehet kimondani, hogy mindenhol és mindig bottleneck lenne. más kérdés, hogy egy Dirt3 / Deus Ex:Human Revolution / Crysis / Metro / FC2-3 bármilyen két feldolgozószálas egységen órajeltől függetlenül limites lesz.
pl Dirt3 azért erős volt, 3840x1024 very high beállítások mellett a 3.0án járó q6600al CPU bottleneckem volt egy 6950 2GBvel, és nem is gyenge.
kieg: félreértés ne essék, jelenleg játékra négy magnál kevesebbet nem szabad venni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #24450 üzenetére
és BomiBoogi driverfrissítés után kell valamit csinálni vele, vagy az sem probléma?
szerk: ok, köszi. tudom, hogy gyorsan lehet beállítgatni mindent, anno még a 3870em idején elég sokat játszottam a beállításokkal. aztán a dolognak az lett a vége, hogy herótom lett az X extra programból minden induláskor, valamint a három kijelző miatt nálam sokkal nagyobb terhelést kapnak a kártyák, emiatt sem erőltetném annyira a tuningot.
a hűtés is emiatt kritikus, anno a 6950el furmark szinten terhelt pár játék.
Dealer95: nem örülök a 75-80foknak, de CFet tervezek a zajt pedig utálom. ez a kettő együtt valamennyire behatárolja, hogy mi megvalósítható.
inkább az a baj, hogy egyébként a gép csendes, tehát eléggé alacsonyan van az, amit még elfogadhatóan hangosnak tekintek.
plekk: jaja, ezért próbálom kideríteni, hogy melyik megoldás jó. pl ventik típusait elég nehéz kideríteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #24447 üzenetére
oké, de ahhoz vagy biost kéne flashelni, vagy a háttérben kéne egy programnak folyamatosan futni/minden alkalommal indulnia. vagy tévedek?
mindenesetre ha az alacsonyabb órajelűket nézzük, akkor a hűtés/PCB miatt kb ugyanezek a modellek maradnak kb.
plekk: zaj is szempont.
-
-
bombibmw
veterán
válasz
kovsol #23885 üzenetére
Igen nem egy szint,de azért 5GHz-en még szépen bootolt a gép.
Azért ezzel a lappal nem rossz,ráadásul állítólag a Costa Rica-i procik jobban mennek8ez van) és gondoltam megkérdem,bírná-e.
Tápos totyikban kis tuningot is megelőlegeztek neki.
De most mindent szénné húznék egyszer,aztán gondoltam megkérdem. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #23625 üzenetére
Crysis 3 borzasztó sokat gyorsult ahogy rakosgattam fel a 13 02 beta meghajtókat lehet hogy másra is kihatással van. Most a 7-es van fenn hogy ne akadjon fel lara baba sörtéjén.
(#23628) - = Zk = - Úgy tudom a beta 7-es tartalmaz optimalizációkat a tress fx-hez. Vagy hogy legalább ne fagyjon ki vele a játék.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
kovsol #23611 üzenetére
Jaja. Szemből 2 giga, fentről már 3 giga.
Mivel nem akarják megtéveszteni a vásárlót...
Viszont kérdeztem a boltba és azt mondták, hogy manapság már nem zárják le ragasztóval a kartont, csak a kártya zacsiját olvasszák le. Azt ellenőriztem, az rendben volt.
Egyedül a szériaszámot nem ellenőriztem még, de csak nem lesz semmi. -
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #23301 üzenetére
Értem jól látható hogy az említett két játék nem igazán használja ki rendesen a 4 magot.Innentől kezdve nincs miről beszélni.
1 magot terhel elég rendesen a feladatkezelőre ránézve. Én pont nem játszom ilyen játékokkal szóval elmondható hogy nekem tökéletesen elég a proci a húzott 7870-hez is. Játék kategóriák amikkel tolom: (FPS TPS autó, kamion szimulátorok logikai fejtörős egyszerűbb játékok)
-
-
-
maxxxboy
tag
válasz
kovsol #23159 üzenetére
Nekem volt 1 db "Három pöttyös" Sapphire Dual-X-es 7850 OC-m, na azt lehetett húzni rendesen. Aztán vettem 2 db egyforma újabb kiadású Sapphire 7850 OC 2GB Dual-X-et, amik már csak az 1000/1350-et vitték stabilan.
De szerintem a leg-leg anti-tuningabb 7870 címét el tudnám nyerni a mostani 2 db Sapphire 7870 Dual-X GHz Edition-jaimmal, ugyanis ezek csak a 1075/1275MHz-et viszik stabilan...
felette már fagyás, illetve memória hibák...
Mondjuk a 2 vga VDDC-je sem egyforma, pedig egymás után jöttek le a szalagról... Mégis az egyik 1,169Voltos, a másik meg 1,219Voltos... Nem tudom melyik lehet a gyengébb, nem néztem külön-külön őket. Hát ez van.
-
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23083 üzenetére
Köszi!!
Nem tudom mennyire reprezentatívak ezek az eredmények (ez ugye két jól skálázódó játék volt), mindenesetre elszomorító, illetve én egy kicsit meg is lepődtem. Miért?
Mert kb az utóbbi 1-2 évben itt a PH-n szinte minden VGA teszt végén ott volt a megjegyzés:
/szabadon idézek/ a játékok futtatásához elsősorban erős videókártyára van szükség, a processzor másodlagos. Na most akkor mégse??Az hogy van néhány multiplayer játék (pl BF3) ami jól skálázódik sok magon és nagy a CPU igénye, ezért keresztbe lenyel a kis kétmagos procikat jól tudtuk/tudtam. Ezért is írtam én, hogy single player (multival ugye kb semmi releváns tapasztalatom nincs). Mindenesetre a HD4830/G850 1280x720 ill 1280x1024-ben régebben jól eltekert, DX9-ben mindenhol magas beállítások mellett, feltéve, hogy az AA-t nem rakom 2 fölé.
Csak most ugye lett egy FHD TV-m....
A DX9->DX11 illetve 720p-> FHD váltás ilyen brutálisan sok plusz teljesítményt követel?Nah mind-1 emlékszem is, egy korábbi tesztben a Phenom 2-t is (single player játékokban) egy i3-2100 szépen lenyomta, a négy mag előnye nem jött ki, a kettő gyorsabb mag többet ért. Játékban egy G850 nem sokkal van /tudtommal/ lemaradva az i3-2100 tól.(kb mint az órajelkülönbség)
J
-
AAntii
őstag
válasz
kovsol #23087 üzenetére
Ha mindegy, hogy intel, vagy amd, melyiket ajánlanád, a 8320-at vagy a 3570k-t?
Én sem szimpla cpu ár/értékről beszélek, hanem teljes konfigról. Nyilvánvaló, hogy 3570k mellé nem tennék mondjuk egy 7750-et, ahogy 7870 mellé sem egy g-s procit, az viszont érdekel, hogy milyen konfigból lehet kihozni a legtöbb fps-t. Mivel "naponta" jönnek ki az új cuccok és csökken a régiek ára szerintem aktuális lenne egy ilyen teszt. Nem feltétlen neked, hanem mondjuk annak, aki egy adott keretből gazdálkodik és hajlandó kompromisszumot kötni vagy netán kénytelen rá. -
-
AAntii
őstag
válasz
kovsol #23083 üzenetére
Érdemes lenne ezt a tesztet elvégezni egy sandy i3-mal is. Nyilvánvaló, hogy i5-tel jobban menne, de lehet pl. egy i5 3570k és egy i3 2100 között van 30 ezer különbség (használt, jelenlegi HA árakkal számolva), ez a a különbség meg lehet, hogy kárpótolja az embert az fps különbségért. Persze ha van keret a jobbra, akkor nincs kérdés.
Ami még eszembe jutott. Szokott lenni a vga tesztek végén ár/érték arány iránymutatásként ft/fps érték lenni, jó lenne egy ilyen tesztet végezni jelenleg összerakható konfigok terén is, melyik éri meg a legjobban, melyikkel a legolcsóbb egy fps és utána lehet mérlegelni, kinek hány fps a minimum, ami alatt az ár/érték nem érdekli.
igen, i5 3770k-t írtam, természetesen i5 3570k-re gondoltam, bocsi, ha megzavartalak
-
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23076 üzenetére
Nem hiszem, hogy a nagyobb cache hűde sokat számítana a fejlettem mikroarchitektúra nyilván számít valamennyit, csináld belátásod szerint, mindenképpen kiváncsi vagyok. Bár abból amit a C-ról hallottam (eszi a procit és igényli a sok szálat) félek, hogy az nem az én álláspontomat fogja alátámasztani.
Mindenesetre azért még többségben vannak az olyan (single player) gémek, amelyek kevés szálra vannak optimalizálva.mod, látom írtad:
Ha jól tudom pl a Skyrim is ilyen engine-t használ...J.
-
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23071 üzenetére
2900-ra
És mellesleg megköszönném, ha megtennéd!
Skyrim, Witcher 2, Crysis 2 és esetleg Crysis 3 és Black Ops 2 érdekelne, leginkább az, hogy FHD-n legmagasabb képrészletességi beállításokkal alacsony élsimításon (2-4x AA) hogyan boldogul a 7870!
Letöltést és egyéb kézifékeket, amelyek megfoghatják a kétmagosított procit légyszi kapcsolt ki.üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23069 üzenetére
írtam, hogy eddig
X-COM, Viking: Battle for Asgard, DA 1-2, CoD-ok /végigpörgettem a SP küldetést/, Magic: Duels 2012,
Deus Ex HR, Panzer Corps, SC2, Prototype, DMC, meg még pár amire nem emlékszem.A felbontés változó, bár régebben 1280x1024-ben játszottam (régen a monitor, illetve jelenleg még a HD4830 VGA-m limitált)
Amennyire én játékteszteket láttam, SP-ben a G-s pentiumok egész jól szerepeltek. És saját jelenlegi tapasztalatom is az, hogy amit eddig futtattam azt vitte is (illetve nem a proci volt a szák keresztmetszet)
Ugye nem azt akarod mondani, hogy ha lecserélem a videókártyámat egy 7850/7870-re és natív FHD felbontásban fogom tólni, akkor a procit is le kell cserénem SP játékhoz is???
J.
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #23037 üzenetére
Azért várjuk meg a visszajelzést, hogy a te elegánsabb megoldásod egyáltalán működőképes-e.
Nem minden programra lehet ezeket ráerőltetni.A "gányolás" minősítés viszont egy kicsit erős, nem gondolod?
Én inkább egy biztos, de kevésbé elegáns megoldását adtam a problémának, míg te egy elegánsabb, de teljesen lutrit.
Ennyi erővel legalább annyira gányolás egy grafikai motorra utolólag, driverből kényszeríteni a V-syncet. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #23035 üzenetére
Nekem sokkal egyszerűbb Ab-ban pár kattinással hozzáadni egy tuning-profilt, mint a CCC mélyén turkálni... Lehet másnak meg ez a bonyolult.
Persze, ha kell a V-sync, akkor a te megoldásod (ha működik, mert "erőltetett" ilyesmiknél ez se biztos) a tuti. Az enyémnél viszont semmi "ha" nincs, az tuti működik.
A fogyasztást/melegedést meg az én megoldásom is orvosolja. -
Speed®
titán
válasz
kovsol #22466 üzenetére
Sajnos a CX430 nem örökölte a CX400 jóféle belsejét..nem rossz táp, de vannak nála jobbak, ez tény. Viszont olcsó és megbízható, átlag "gémereknek" jó.
Nálam az utolsó 400as egy Liberty volt, 360at tudott, de szintén osztott ágon..ez néha gondot okozott..a mostani CM egybe 40A/480W, épp elég ;p -
seederking
őstag
válasz
kovsol #22290 üzenetére
Ez is igaz nem kicsit,nagyon
Igen,főleg egyszálon gyengébb cpu-val jön elő az amiről beszélsz.
Szóval pl Ac3 meredek.De ahogy írtad ellen példákat is lehetne hozni.
Szerencsére utóbbiból van több/nem nagyon játszom AC3 és társaival.
Ezt kell mérlegelnie másnak is.Cry 3 : a katona sz@rik az egészbe
Nem zavarja ha nézikAz a kemény,hogy amint látjátok a képeken 2 külön budira lőttem rá őket.
Vagy csak besz@rtak ahogy megláttak -
-
-
Montesantos
senior tag
válasz
kovsol #21808 üzenetére
fullon megy az biztos, de mivel 1920X1080-as felbontásban játszok 24-es monitoron ezen a felbontáson már a vga számít szerintem.
szép és jó ez a hatos beta driver de hogy a tv-re nem bírok hangot varázsolni vele (hdmi kivezetésen) az tuti a 13.1 catalistal megy simán a hang átrakása tv-re
-
seederking
őstag
válasz
kovsol #21746 üzenetére
No igen,arra én is emlékszem.De szerintem anélkül is simán szép volt.
polgi803 : Eddig csak az ide linkelt grafikonokból nyertem infót és hát elég "rémisztő" adatokkal szolgált.+ olyan hsz-el is találkoztam,hogy még annyira sem megy egy 7970-en mint a grafikon mutatja.De bízzunk benne,hogy igazad lesz és "apróbb" különbségek lesznek high-very-ultra között.
Jómagam azt tudom nehezen lenyelni,hogy egy x forintos 7870 amit valjuk be ma nehezen tud beszerezni egy átlag magyar user a tesztek/grafikonok szerint hasal mint a kisangyal.
/nem dramatizálni akarok csak kijött/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest