- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
Sanyi2134 #47395 üzenetére
Amennyit bír stabilan, mivel nincs két ugyanolyan kártya, így neked kell kitesztelni. Bár ha OC-s karid van, nyilván valamivel magasabb a kártyád alapfesze. +100MHz-nek lenni kell benne minimum.
(#47396) babicsbalu : Én nem szarakszom a hibaüzenetekkel, inkább leszedtem, s felraktam a 2.3.1-es afterburnert. Egyébként is már régen ki kellett volna jönni a végleges v3.0-ás változatnak.
-
scream
veterán
Az új MSI Afterburner BETA-ról még mindig semmi hír?
-
Sanyi2134
csendes tag
Egy saphire 7870 oc 1050/5000 meddig lehetne felhúzni általában.(fesz emelés nélkűl)
-
-
kona005
senior tag
Hawk vagy Toxic ez itt a kérdés...
Szerintem a Hawk-ok tuningosabbak.Szerintetek?
-
marquuard
veterán
válasz
edeleny #47390 üzenetére
Mantle-t csak a támogatott játékokban tudod használni. A fagyás nem a Mantle miatt van. Rendesen letörölted az előző drivert frissítés előtt? Ezt szokták ajánlani. Vagy nagyon beta a driver és ezért vannak gondok. Én 13.12-t használok pontosan ezért. De megeshet, hogy a Win8 miatt csinálja, az se a legstabilabb. Nálam gyakran az intéző újraindul magától pl.
-
edeleny
őstag
Olvasgatom a topic-ot.
Azt kérdezném, hanyan használjátok az uj Mantle drivert?
Tavaly ősszel vettem a HD7850-em.
Afterburnerrel tuningolva, a sima driverrel tökéletesen ment, és szépen is lehetett húzni. (1150/1350-en használtam....)Feltettem a Mantle drivert, és csak a bajom van vele.
Gyakorlatilag tuningolni még az CCC-ből sem lehet. Abban az egy játékban is fagy amit játszom, és a böngészők is csak szenvednek.
Megpróbáltam lemérni mit tud, de a fenn lévő 3 darab 3DMark mind belefagy.Van valami trükk??
(feltettem egy zsír uj win8-at azzal is ezt csinálja)
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Picturemaker #47387 üzenetére
igen, csak azért hoztam fel, mert vannak, kik lehurrogják az FX-eket (is... )... (lehet jogosan, ezt nem tudhatom. de pl nálam hozta azt, amit elvárok tőle. )
(#47386) Grave444
igen 8 szál + CF...mire a The Division kijön, nV-re váltok... SLi vagy single.. ezt még nem tudom ,de... idén váltani szeretnék
-
Picturemaker
őstag
válasz
- = Zk = - #47385 üzenetére
Mondjuk a Te FX-ed másfélszer olyan erős kb. ,mint az említett procik.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #47385 üzenetére
Persze hogy nem akad BF3 pont azok a játékok közé tartozik, ha nem az egyetlen, ami profitál a "8 szálas" FX-ből.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Grave_444 #47380 üzenetére
nekem egy 8150 (4,7GHz) van a 2db kártya alá. (270X+7870)... Bf3 ultra és meg sem kottyan... nincs akadás, szaggatás, LAGG és egyéb SEM....mással nem néztem egyelőre, hiszen ezt a rendszert a BF3 végett juttattam ide... (ne menjünk bele, kinek mi a véleménye a BF3-ról
)
egyetlen bajom van, a szoftveres támogatottság lassúsága
részben ezért is váltok nV-ra a jövőben...
(#47384) tailor74
ott a pont (Y) -
válasz
Grave_444 #47380 üzenetére
Nem szeretnék különösebben vitába szállni, de kat777 kollégának kell igazat adnom...
Nekem A10 5800K volt 280x-el összepárosítva (4,3GHz) , és ha a játékokban felhúztam a grafikát,a kkor igen mindig 97-98-99 % GPU kihasználtságom volt..
Miután i5 került alá,én annyit tapasztaltam, hogy a minimum fps-ek emelkedtek kissé, de más, óriási különbség nem jelentkezett..
Ugyanakkor a processzor kihasználtság 75-80%-nál magasabb soha nem volt... -
katt777
félisten
válasz
Grave_444 #47371 üzenetére
Hát, ha valaki nem használ minőségi grafikát, annak nyilván kevés. 4.8GHz-en a 6800K-m (4.9-et is tudott, csak túl sok fesz kellett neki, ott lehetett a szénhatár
) SEMMI játék alatt nem dolgozott 80% fölött, még C3-ban sem. Elég egyszerű kiszámolni, hogy a gyári jeleken is elég egy 15%-kal TUNINGOLT 7870XT alá (bőven 7950), ált. úgy is használtam.
Szóval csínján az efféle kijelentésekkel, mert csak az derül ki, hogy nem teszteltél rendesen.
sephi: El sem hiszed, milyen sokan vannak, akik vesznek egy ilyen VGA-t, aztán félgázzal használják, majd bőszen sírnak, milyen gyenge a procijuk (lásd fent).
Ua. 7870XT most az i5 mellett tök ugyanazt a teljesítményt hozza, mint egy alapjáratú 6800K-val. Persze, ha kiherélem a grafikát, rögtön kevés lesz az i5 is.
Ha meg meghúzza az ember egy kicsit az 5800K-t, az is elég.
-
rostiron
őstag
válasz
Dark KillerX #47347 üzenetére
Nekem az alap 1.215 fesszel nem fut le a teszt 1150/1550Mhz -en. Kidob az asztalra, csak a hang megy tovább.
-
Gstyler
senior tag
válasz
Steve198310 #47324 üzenetére
Itt vettem az aprón egy kollegától, a garit ő intézi, így nem tudom, h melyik bolt/nagyker stb.
Már vissza is vitte a kártyát, kíváncsi vok, h mi fog történni, leírom majd természetesen, h legyen infoja annak a remélhetően kevés embernek, akinek egy ASUS 270x kártyát sikerül BS-el beszívni -
F e Z o
veterán
Ne félgázos képet linkelj, annak mi értelme van? Nyilván azért vesz valaki ilyen kártyát, mert az előzőt se félgázon hajtotta. Én legalábbis nem ezért cseréltem le a 6950-em se.
(#47345) aleister : VTX3D Taiti-LEvel itt sincs gond teljesítményben, szépen megy 1150/1600@1,156V-on, igaz a hangja elég erős már 60%-os ventifordulatnál.
-
Mirman
őstag
Üdv. Pár napja én is becsatlakoztam egy MSI R9 270X HAWK-kártyával. Eddig csak jót tudok elmondani róla , rettentő halk , számomra elég erős és eddig nem lépte át a 66 fokot terhelve sem. Teljesen meg vagyok elégedve vele.
-
katt777
félisten
válasz
marquuard #47366 üzenetére
Annyit???
Ráadásul a mind OC-s volt... 560-at ráadásul még 20%-ban húzni is lehetett, kb. 560ti szintre. Ha valahol, hát GB-nál figyelnek az alkatrészekre (ultra durable cuccok), ráadásul halkabb és jobb léghűtést sem hallottam még VGA-n.
Nem emléxem, nem foglalkozom fél évnél frissebb AMD kártyákkal, mert nem érdemes.Ha mindenben jók, a driver még akkor is szar legalább ennyi ideig. XT-t is jókora spéttel vettem, és no problemo.
-
marquuard
veterán
-
katt777
félisten
válasz
marquuard #47360 üzenetére
Sokféle VGA kártyám volt, de az egyetlen gyártó, amellyel soha, semmi baj nem történt, az a GB-volt (igaz, leginkább nV-im), még BS-hiba sem.
Tengo: Hát, pedig az sokat segítene. Az i5-nek mindenesetre vinnie kéne a gamát, tehát más lesz ott a bibi, nem önmagában a proci. Egy HWinfo monitort nem tudsz mellékelni? Vagy Afterburnert, ha más nincs kéznél? Proci, GPU kihasználtság, stb. VTX3D-t én amúgy sosem vennék.
-
katt777
félisten
Én is min FPS-ről beszéltem.
GPU kihasználtságod gáz, mintha durva CPU-limited lenne (adataidnál semmi). Nekem is az volt dec. előtt (kb. 80% proci, kb. 85% VGA), tuningolni kellett a VGA-t, hogy 100%-ban menjen, és ez nem vicc. Talán vmi játékba beépített kényszer, hogy erősebb VGA-t vegyél, mert ahogy erősebbnek hitte a kártyát, rögtön 100% lett a CPU kihasználtság is.
7870XT alapon is OK már 13.12-es driver óta. Direkt megnéztem füves pályán és esőben, mert már annak idején is erre hívták fel a figyelmemet, hogy itt nézzem.letepem: nV és AMD fronton is vannak spórolós gyártók, nem szabad tőlük vásárolni. Ez persze nem zárja ki, hogy nagyobb nevek is bukjanak olykor. Intelből csak az alaplapi drivereket teszem föl, azok viszont VGA-k nélkül is kellenek. Az biztos, hogy nekem mindig Intel+nV komb vált be a legjobban (még a tiszta AMD is gáz volt, mert az meg a Virtuval nem bírt együttműködni), a 7870XT ebből a szempontból is kivétel.
Habugi: Az a király, hogy a Mantle elvileg éppen a gyengébb kártyákat tenné hasznosabbá, azokon meg éppen nincsen 1GB-nál több RAM. Amúgy Thief DX-ben (Full HD Maxigraf) 1920MB körül zabál, Mantle alatt 2020MB-ot, azaz ez már határeset. És persze Mantle -10-13% teljesítmény, de a kompromisszummentesség megvan, mert DX-ben min 34FPS, Mantle-ben meg 28.
-
marquuard
veterán
válasz
Grave_444 #47359 üzenetére
Nekem ezelőtt 2 évig volt Giga HD7770-em, különös módon semmi baja nem volt, és a ventilátor sem esett le. Biztos az volt az egyetlen kártya, amit normálisan összeraktak, fene a pofájukat. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy eddig miért ment. Ezt azért írtam, mert jöttél a gagyi alkatrészekkel. Az érdekel elsősorban, hogy mi lehet az oka. Gyenge táp, vagy valami (bár kétlem). Nem is várom el, hogy megmond hogy eddig miért ment, azt senki se tudhatja. Szimplán a miértje érdekel. Ötletek, stb. De ezt Te se mond, hogy az AMD-től gyengébb minőségű GPU megy a Gigához, mert ilyenről még nem hallottam.
-
Grave_444
nagyúr
-
-
-
-
marquuard
veterán
Üdv. Ma adtam BIOS-ba 1.262V-ot (1.206V gyári) a kártyának. Elindítottam a FurMark-ot, abban a pillanatban ki is fagyott. Ez mitől van? 1.262V-ot simán kellene bírnia.
-
kona005
senior tag
Na ma megválok a 7850-től, remélem jovő héten visszatérek egy 270X-el
-
z0l1ka
aktív tag
valaki vessen már egy pillantást, eme 3DMark eredményre legyen szíves,és leginkább az "ICE STORM 1.2" tesztre ,hogy nekem miért ilyen "kevés" ?! Majd 20.000 ponttal kapok kevesebbet ,.bár nem nagyon zavar mert a többi jó! Csak kíváncsi vagyok a miértjére?! 3D Mark
-
nanus
senior tag
válasz
Dark KillerX #47347 üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
-
aleister
veterán
Urak!
Mi szokott lenni az ajánlott márka 7870 XT-ben? Anno amikor vettem a VTX3D-t épp valami más Tahiti Black volt a sláger, de már elfelejtettem, hogy mi.
szerk:
Esetleg PC Myst? -
rostiron
őstag
válasz
Dark KillerX #47343 üzenetére
Akkor ezek szerint be kell érnünk ennyivel, vagy bios átírás.
-
rostiron
őstag
válasz
Dark KillerX #47339 üzenetére
GPU Tweak ben nekem sincs lakat, el tudom állítani a csúszkát én is 1.245mV-ig .
De gpu-z szerint akkor is csak 1.215 kap. Kíváncsi vagyok.
Lehet hogy nálam a 8.1 -el van a baj ? Vagy lehet BIOS beállítás ??? -
Dark KillerX
addikt
válasz
rostiron #47337 üzenetére
Win8 64 bitet használok,és igaz alapfeszen próbáltam a húzást,amivel 1100/6000-ig egy gyors kört néztem Crysis3 alatt,de GPU Tweak-ben nem volt lakat,és 1.245mV-ig tudom állítani a feszt.Most nézek egy Valley-t ablakban,majd kiderül ott is,hogy valósan emeli a feszt.
Értem mindjárt kiderül nálam hogy viselkedik!
,ha feszt emelek
-
Villa7
tag
Érdemes venni 270x 4Gb-ps Sapphire-t? vagy elég egy Asus 270x 2gb DC2 -TOP?
Az a 4 gb ér valamit vagy csak paraszt vakítás? -
rostiron
őstag
válasz
Dark KillerX #47197 üzenetére
Milyen OP rendszert használsz? És tényleg emelkedett a fesz, GPU-Z szerint is ?
-
Dark KillerX
addikt
Na megjött az Asus karim!Igaz tesztelni még nem teszteltem,mert nemrég raktam be,és sajnos az influenza is gyötör,de eddig annyi tapasztalatom van vele, kapcsolatban,hogy a hűtése halk,és egy másik kolléga kártyájával szemben,én tudtam feszültséget állítani,igaz csak 1.245mV-ig.
-
letepem
aktív tag
válasz
katt777 #47329 üzenetére
Ha így is van ahogy mondod akkor ez megint a gyártók tehetnek hiszen a gpu-n kívül az Amd mást nem ad. Mondjuk nekem eddig nem volt semmi gondom egyik radeonommal sem, ellenben nv 3-ból 2 behalt.
Többsége a hibáknak user error vagy lehet a intel féle driver rendszer miatt van amiről Abu is beszélt: intel drivert kell felraknod hogy az nv es az amd driverei is jól mukodjenek mert azok oldjak meg az atkapcsolos rutint.
Mondjuk kivancsi lennek mekkora a hibaszazalek amd+radeon konfig eseten! -
Tengo
aktív tag
válasz
katt777 #47329 üzenetére
Mindent maxon 2x-es élsimítással engem már az esőben 14fps fogadott. Nem tudom te hogy csinálod a 30-at úgy. Amúgy én min fps-ről beszélek ha nem voltam világos, szerintem az a mérvadó nem a max, falat nézve.
Erre van valakinek valami ötlete? VDDC fesz is így ugrál. Hibás a kártya vagy a program olvasása a rossz?
Jelenleg 77% és 0% között ugrál idle. a VDDC 2.8A-3.0A 0.848V-0.947V De a GPU load az változó van hogy 0-4 vagy 0-89 vagy bármi amit eltudtok képzelni. -
katt777
félisten
Nem a bios a gáz, ha csak nem modolt.
Afterburnerben is csinálhatsz egyedi vezérlést, hogy visszalépjen 2D-be, vagy fel 3D-be, a profilok beállításainál, és akkor nem kell kézzel váltani. Nekem inkább az a bajom vele, hogy hiába jegyzi be magát w8 auto indításba, sohasem indul el, akárcsak az aida64.
béta nyafogás abbamarad, ha jön a következő verzió, állítólag a héten. Sajna ezt kell használni, mert Trixx v. GPU-tweak nem kezeli a feszeket. Esetleg visszaállítod a dátumot a gépen.HDMI hangot nem teszteltem, mert a monitoromon csak hangkimenet van, az erősítőbe meg úgyis be van kötve a gép audio outputja, szóval erről nem tudok nyilatkozni. Az biztos, hogy HDMI módban olyan szarul kezelte a képernyőt, ami miatt inkább visszatértem DVI-re (és itt nem csak a kép összehúzását értem alatta, ami driverből azért orvosolható).
Az előbbi hsz-ban említettek miatt viszont át tudom érezni a problémádat. Az "érdekes" amúgy, hogy nV kártyákon nem igazán vannak ilyen bugok, meg rendszerborulások, a jó minőségű alkatrészekkel szerelteken még BS sem fordult elő anno. Most meg azt olvasom, hemzseg az R9-eken. Lehet, hogy azokra is valami gagyibb alkatrész (VRM?) került.
Hát, C3-at én ultrában tolom, 30+FPS-szel.
EnterR: Mindig az az első dolgom CCC telepítés után, mert sajna néhány játék felülvezérléséhez szükség van rá, amúgy csak driverből egyébként elég simán megy minden.
-
Tengo
aktív tag
válasz
katt777 #47326 üzenetére
Már elég vicces a kártya. Kezdi a probléma megoldó képességem határait feszegetni a dolog. De by the way az hogy megtudom oldani, nem azt jelenti hogy szeretnék egy olyan kártyát amit toldozgatni, foltozgatni kell. A legutóbbi probléma amit megkellett oldanom az a 2D clockra visszaesés. Végülis úgy oldottam meg hogy msi afterburnerben csináltam egy 3d clockspeedet fixálva 1100/1600-al 20%TDP korláttal. Kiraktram dedikált gombra billentyűzeten, meg egy 2D clock volt ami a stock speed és az beállításokat tartalmazza. És ezzel a két gombbal váltogatom. De ez is kényszermegoldás. HDMI hangot ugye a registriben a deep sleep oldotta meg, a beszineződést meg a FULL RGB színtér használata.(azóta nem lilult meg sárgult be a képernyő standby-ban) Ja és engem is iszonyatosan irritál az MSI afterburner Béta pofázása. Nem lehet azt valahogy Tweakelni? De hogy megemlítsem a másik oldalát is a kártyának, végigtoltam vele a crysis 3-at High beállításokkal, particle very high, úgy hogy a min fps 28 volt. Szóval van benne erő, csak szoftveres szinten kéne bíbelődni vele. Igazából ha tudnék csinálni egy frankó BIOS-t neki az minden problémára gyógyír lenne, de annyira nem értek hozzá, és annyit nem ér hogy brickeljem a kártyát.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #47303 üzenetére
Ja, hogy vtx3d. Akkor értem.
Szerencsére a Sapphire hűtése némi negatív vmod segítségével még tuninggal is jó, még ha persze nem is csöndes, de tudtommal a víz sem néma.
Sanyi2134: Szerezz be egy használt 7870XT-t, az mindenre elég.
Tengo: Csak prepeches voltam, 1950XT-t leszámítva minden eddig AMD kártyámmal.
Hűtőd ment már tönkre? Nekem 2db ASUS Glaciator HD4870-ből 3 lett hűtőhibás, és ez nem vicc, a második egy hűtőhiba miatt gyárilag javított volt.
Azóta nem veszek ASUS VGA-t, mert erős a gyanúm, hogy azokat az átlátszó ventiket hasonlóan szar motorok hajtják. Sapphire HD4870 a PCI-E2.0 üzemmódot felejtette el, HD3870-nél azzal a driverrel gyorsult 20%-ot mindenben a kártya, amellyel megszűnt az 580X chipset CF támogatása, szóval megjártam én is a hadak útját.
Más: Hát, baszki, Afterburner még mindig nincs, és 3 nap múlva lejár, de én már az üzengetéseit is rühellem. Miért nem elég neki 1x kiírnia, ha már muszáj?
Jut eszembe, a Mantle elég szépen megzabálja a 2GB RAM-ot, nyilván ennek is oka van, pl. hogy a fölösleges, 3-6GB-tal szerelt kártyákat is legyen, aki megveszi, már ha imponál neki a DX-nél lassabb megjelenés.
DX-ben még C3 sem zabált 1.8GB-nál többet...
-
kona005
senior tag
válasz
marquuard #47321 üzenetére
Itt a probléma hogy 48FPS
Ha 60 alá bemegy multiba az már gáz szerintem. 60 az a minimum de inkább 100+
Nekem a 7850-el , 1440*900-ba minden High-on, élsimítás OFF és a 100 FPS meg is van általában de így is néha 60 körülire lemegy
Mantle-el nyomom, DX-el is hasonló a MAX FPS egy kicsit kevesebb meg nagyobbakat droppol.
-
joysefke
veterán
Közérdekű post:
http://prohardver.hu/tema/crysis_2_megjelenes_2008/hsz_12518-12518.html
Keresőszavak:
Crysis 2 - Tearing, V-Sync, input lag, windowed mód, bug, hibaJ.
-
Grave_444
nagyúr
-
F e Z o
veterán
Ricshard444 hasonlított össze nem is olyan régen gtx480-at, 6970-et és 7870-et.
Íme a teszt, aki esetleg még nem látta volna.(#47313) Sanyi2134 : Érezhetően gyorsabb.
-
Sanyi2134
csendes tag
válasz
- = Zk = - #47312 üzenetére
Bf3 alatt gyorsabb volt a 7870es ?
Most bf4 alatt fullhdban ultrán vonalsimítás nélkül kb 35-48fps van.
7870es mire lehet képes bf4 alatt? -
-
Sanyi2134
csendes tag
Sziasztok volna egy ilyen kari most venném meg :Sapphire 7870 OC - 1050/5000
A 7870esek körében ez jónak számít (megbízható-e stb)
Illetve jobb ez mint egy 6970es? (jelenleg ez van a gépben.) -
zsizsef
senior tag
válasz
DanielLong #47294 üzenetére
Csapj az asztaltra a 15 napért. Neked a bolttal van adás-vételid és nem a gigabyte-al. Neki van azzal, legyen a 3-4 hét az ő gondja. Tapasztalat.
. Én felhívtam a boltnak a figyelmét erre a tényre és 3 napon belül cserélték is.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #47301 üzenetére
Csak nekem rémlik úgy, hogy amíg csak 7870 topic voltunk, addig nem voltunk tele mindenféle hibajelenséggel?
A 7870-em annyira simán, bugmentesen dolgozik mindenféle játékban (pedig ráküldök mindenféle felülvezérlést), hogy már ez kezd nekem gyanús lenni, driverek is csak az Intel PCI-E en. gazd.jára érzékenyek. A végén még azt fogom hinni, vmilyen nV kártya van a gépemben...
sephi: Mit akarsz kihozni az XT-ből, amihez víz kell?
Ha lemaradtam vmiről, bocsi, még mindig munkahelyről ugrálok fel netre.
-
F e Z o
veterán
válasz
---Lasali--- #47288 üzenetére
Itt is ez a helyzet, leszámítva, hogy nem 270-et szeretnék hűteni, hanem húzott tahiti-le 7870-et. Már méretre van szabva a borda, illetve kész az m3-as menet, csak idő hiányában nem tudom a kártyát és a vizet összerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest