- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
Bélaaaa #48399 üzenetére
Szerintem és szerintem mások is ezt fogják mondani
" felesleges a 4GB ram hacsak nem CF et akarsz" De ezek árán egy jobb hűtésű R9 270x Vapor-x vagy tocix esetleg Asus kapni Azért nem adnék 65k egy MSI ért sem. Azon már kapni itt hw-n hd7950 is újat bontatlant. 50 használtat
Kevés a 256Bit meg még a GPU is elfogy. De beszéljen akinek van 4GB-s karija -
Bélaaaa
őstag
Mostanában vennék egy 270x-es kártyát, nem tudok dönteni:
SAPPHIRE 11217-04-20G R9 270X 4GB GDDR5 Boost OC PCIE
Ti melyiket ajánljátok?
-
-
-
bozont
veterán
Jah igen, Elpida ramok. Ugye másfajtát is használnak? Ha így van remélem nem Elpidásat fogok ki. Megállapítható milyenek vannak rajta a borda eltávolítása nélkül?
mod.: Nah még egy kérdés mielőtt megjön a kártya. A boost-ot kilehet valahogy kapcsolni? Jobban szeretem ha fixen tudja az adott órajelet és nem kell még a boost-ot is rászámolni.
-
Dealer20
tag
Sziasztok!
Msi R9 270X gaming 2gb kártyát használok 1180\1500 órajeleken,a feszültséghez nem nyúltam.
A Power Control Setings-hez nem nyúltam.
Érdemes-e Power Control Setings csúszkát +20 % ra felvenni ,lesz e teljesítményváltozás vagy egyáltalán mire van kihatással ez a funkció ? -
Bélaaaa
őstag
válasz
Steve198310 #48389 üzenetére
Köszönöm.
-
Bélaaaa
őstag
Most komolyan, egy HDMI kábel a különbség köztük?
-
Bélaaaa
őstag
Nem tudja valaki, mi a különbség a
SAPPHIRE 11217-04-40G és a
SAPPHIRE 11217-04-20Gközött?
A 40G-s ~67.000 Ft, míg a 20G-s ~59.000 Ft.
-
kona005
senior tag
válasz
katt777 #48379 üzenetére
Semmi led nem ég, vagyis minden úgy ég mintha pacek lenne minden.
De azért egy zsír új kártya ne szivasson már meg, amúgy meg nem tudom de ha bent van a kártya integráltal sem megy hiába van arra állítva a boot, mintha nem engedné felállni a rendszert vagy én nem tudom
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #48377 üzenetére
Ok, értem. Amúgy én is Sapphire párti vagyok, de mondjuk most speciel olyat keresnék majd ami gyárilag valami halk tuninghűtős. A referencia téglákból elegem van, hűtőt meg nem akarok 10 ezerért venni pluszba. régen még szórakoztam ilyenekkel hogy hűtőket cserélgettem, ma már nem nagyon érdekel ez a része.
-
katt777
félisten
válasz
kona005 #48362 üzenetére
Más ledek nem villognak indításkor? Egy 4870-em döglött így be. Az mondjuk PCI-E X8 slotban működött, X16-ban ue. hiba volt.
Pityu.: Nem is állítottam, hogy nem.
Nálam is egészen eddig hibátlanul működött a kari.
Baltoafarkas: i3 is szépen meghajtja ezeket a kártyákat.
sephi: GPU boss-on bármilyen kártyákhoz találtok összehasonlítást.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
#90933760 #48368 üzenetére
Nagy különbség van köztük hidd el, főleg ha tuningolsz.
Nekem volt 7790-em és a 7850 sokkal erősebb nála, ráadásul 2GB memória is jól jön.
+20% power limitet adhatsz neki, többet szerintem nem is lehet, de ha mégis fölösleges mivel 150W-nál többet nem fogyaszthat. Szinte mindegyik viszi az 1100/1300-at, ha használtat nézel úgy is tudni fogod mennyit bír. -
Stylerr
addikt
Üdv! Írtam más topicba is, de nem kaptam választ. Olyan problémám lenne, hogy a parancsikonjaim az asztalon újraindítás után elmozdulnak a helyükről. Pontosítok, nekem a képernyő két oldalára vannak rendezve a parancsikonok 1-1 oszlopba, és újraindítás után a jobb parancsikonoszlop bentebb ugrik egy oszlopvastagságnyit, és a helyére berak 1 darab parancsikont. Auto elrednezés kikapcsolva. 1920x1080 a felbontás, win7 professional 64bit. Mi lehet a probléma?
-
törölt tag
Értem, akkor a 7850-nél még lehet módolni normálisan a tuninggal, nem fogja a kari önállóan visszavenni magát. Akkor egy 7850 lesz a befutó.
Használt lesz. AMD-t akarok mert a legtöbb játékom AMD-s. Meg mert Intel-Ati felállás párti voltam mindig is. -
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #48372 üzenetére
Nekem nem rémlik, hogy ekkora lenne a különbség, bár 6870-em sosem volt, ezért nem is viszonyítgattam őket annyit...
-
Steve198310
őstag
válasz
#90933760 #48366 üzenetére
Nekem 925MHz helyett 1225mhz tekert. Bár nálam +50% volt a max tdp limit. A sapphire hd 7850 rol beszélek
130w a max fogyasztása és erre jön a + 20%. De akkor egy BIOS frissítés és megy jobban is esetleg
Még én is tavaly Asus hd 6870 dc váltotta a sapphire hd 7850 ami igen tetszett -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Asrock B75 Pro 3: BIOS P1.90
Sapphire HD 7850 Dual-X 2GB
i5-3450Az a problemam, hogy ha a bios-ban a PCIe linket Gen 3-ra allitom, nem ad videojelet a kartyam, csak az onboard mukodik.
Ha Auto-ra allitom, mukodik a kartyam, de csak PCIe 2.0-n (GPU-Z Render Test-el ellenoriztem).
Van valakinek otlete miert nem mukodik a kartyam PCIe 3.0-n?Koszi!
-
törölt tag
válasz
joysefke #48367 üzenetére
Egy i3 mellé lesz, nem akarok sokat beleölni vga vásárlásba. Először egy másik 6870 volt szóba, szóval a 7850 ami kicsit erősebb is az már frankó.
Szóval akkor a +20% TDPbe hogyan lehet beleférni? Vagy nincs már itt feszállítás?
Régi jó kártyákat úgy el lehetett kenni öröm volt nézni, ilyen 20%-os marhaságokba hogy lehet beleférni tuning közben? Mert kettőt lépek a feszen és már elértem kb annyi. -
törölt tag
válasz
Steve198310 #48365 üzenetére
Most integrált gpuról vagyok, kártya vásárlás előtt állok és mindenképp olyan karit szeretnék ami még a hagyományos értelemben vett módon működik, normális tuninggal. Ahogy a régi 6870-em is pl. Nem ez a vacak automata szar meg rengeteg korlátozás ami megöli a tuning lelkét.
Azért nem tapasztalhattad, mert ez a cucc ezek szerint még csak a 290X és 290 karikban van.
Egy 7850-nel szemezek amúgy. Ebbe még elvileg a régi rendszer van, de pontosan nem értem ennek se a működését. Ez a TDP állítgatós cucc a +20% az 156W lesz. Abba nagyon minimális tuning fér csak bele, komolyan ennyi van csak? Emelsz egy kicsit a feszkón és át is lépted, hogy megy itt a tuning akkor? Vagy nem is lehet feszültséget állítani már itt se hanem csak órajelet és a kártya magának adagolja a feszt? -
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #48356 üzenetére
Azt látom, hogy megjelenik egy TDP opció az Afterburnerbe és ha azt feltolom csumára akkor addig tuningolhatok, de mi a maximum TDP? Nem fog korlátozni?
Én ilyen +20%-ot látok, az alap TDP-től ennyivel lehet felmenni? És onnan tovább?És a 290X-be lévő dolog? Vagy az a féle rendszer még csak abba az egy kártyába van? [link]
A leírás szerint hiába van átállítva az órajel, ha a hőmérséklet vagy a fogyasztás nem tetszik a kártyának akkor is vissza fogja venni, és elvileg erre még nincs letiltási lehetőség.
Ez a cucc melyik kártyákba került még bele? -
kona005
senior tag
válasz
katt777 #48361 üzenetére
Elvileg beleraktam rendesen (2x is), a kakaóval sincs baj szerintem mert világít rajta egy zöld led.
Én ilyet még nem láttam, egyszerűen nem megy tőle a gép, boot-nál nincs csipannás a végén meg semmi, full süket az egészLehet ez a Win 8.1 től? Lehet visszarakom a tiszta 7-et és megnézem azzal is...
Valamint régebbi driver bezavarhat? Egy 4870-et használtam előtte, 13.4 es driverrel de szerintem mennie kellene, volt már hogy Nv driver volt fent és betettem egy AMD kártyát és ment, persze driver nélkül.
Kezdem nagyon elveszíteni a bizalmat az AMD -vel szemben VGA téren is, proci téren már rég nem is gondolkodtam AMD-n.
Szerk.: Mind a két slotba néztem már. 4870-el tegnap este ment hibátlanul a gép. Sajnos most nincs másik gép amibe meg tudnám nézni...
-
katt777
félisten
válasz
Pityu. #48359 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem hibásodhat meg, ugyebár. Évekig voltak nV kártyáim, gond nélkül használtam mindet, soha egy driver probléma (még a nevezetes, gyengébb konstrukciókat érintő bsod sem), akár cserélgethettem is pucolgatás nélkül, felülvezérlések is problémamentesen működtek amivel AMD-n egészen a 7870-ig mindig jöttek bugok. Meghibásodás sem volt, de mint írtam, ez nem gyártó-specifikus, mindegyik hozott anyagból dolgozik.
Lehet, hogy 1x majd nálad is kiugrik. Amíg AMD-s lapban volt a karim, képernyőkímélővel sem volt probléma.
kona005: Illeszkedik rendesen? Mert ha csak 1mm-t elemelkedik, már okozhat ilyen hibát, ill. tápellátás. Másik gépben jó a VGA?
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #48358 üzenetére
Semmi, azzal kezdtem
-
Pityu.
nagyúr
válasz
katt777 #48354 üzenetére
Nem szabad ám általánosítani,ez hülyeség hogy az nvidiával nincsen semmi gond kinek mi jön elő melyik gyártónál,nálam pl tökéletesen működik ati kártyával a zero core úgy hogy be van kapcsolva a képernyőkímélő is.
Egyébként akkor én is szidhatnám az nvidia kártyákat mert az előző karim meg csere előtt sípoló hangot adott ki játékok közben,akkor most szar az nvidia?
-
kona005
senior tag
Na valami nem oke...
Betettem a kartyat, de mikor inditom felporog minden ahogy kelle majd varnam a csippanast ami nem kovetkezik be. Szetb...sz mar ideg hogy allandoan csak a opas van ezzel a szarral. Nem tudja valaki mi lehet? Zsir uj kartya most bontottam ki...
Ja es nem az integraltrol akar bootolni meg mielott felesleges koroket futnank.
Koszontem
-
törölt tag
Hali.
Talán ti jobban tudjátok, mert nektek ilyen kártyáitok vannak.
[link] -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #48353 üzenetére
Nyilván azzal kezdtem, de még az sem működött. Illetve, ha működött is, nem láthattam, mert totál fekete volt a képernyő.
Képernyővédőt kikapcsoltam, és élek nyugodtan. Több mint fél éve megvan a kari, és 1x sem jött elő a hiba eddig a ballépésig. Persze, hogy a windows hülye, hiszen nV-val nincs ilyen probléma.
Az a gáz, hogy AMD-nél, amióta csak megvette az ATI-t, mindig megy a "hű de korszerű vga-kat csinálunk" marketing, a hétköznapokban meg még mindig esnek-kelnek ilyen gagyi hibákkal.
CirrMee: A VRM sokkal többet "kap", mint a GPU, ezért jól teszed, ha nem engeded el a túlhajtást.
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #48351 üzenetére
Nálam müködik a ZC és ha még is fekete nyomok egy Ctrl+Alt+Del és ismét van kép. De ezt azt hizem már valaki le írta , hogy nála is ha csinálja nyom egyet és van kép. Ja ez a energia gazdálkodosdival ki iktatod a ZC és mit ad isten így is elő jön. Volt valamelyik nap nálam is.
Próbáljátok meg a Ctrl+Alt+Del nálam bevált -
CirrMee
addikt
válasz
kona005 #48350 üzenetére
Nálam elment lazán 1100/1500 -ig, feszkó emeléssel járt 1100MHz felett is (1150). Pusztán csak a hűtés miatt nem használom annyin. Sajna 1050 körül kezd megugrani a fűtés, gondolom a VRM is kaphat onnantól, amihez szenzor meg nincs. Jobb a békesség alapon 1000/1500 -as tempóval hajtom - a GPU és hűtése lazán bírja, az Elpida chipek meg amúgy is 1500 -ra vannak hitelesítve...
-
katt777
félisten
IGEN! Végre tudom, hogy működik a ZeroCore! Nem kellett más hozzá, mint bekapcsolni a képernyővédőt. Csak 2x hagytam el a gépet, másodjára több mint 15 percet, és szép, fekete monitor fogadott, nem is tudtam semmi mást tenni, mint restartolni a rendszert. Na, a lényeg, képernyőkímélő nélkül nincs BS-bug. Ha csak a monitort kapcsoltatom le a windows-zal, teljesen OK minden.
Szóval nem hibás a kártyám, huh. -
kona005
senior tag
Na nem bírtam várni amíg megjön az XFX 7870 gariból inkább lebeszeltem a formával egy Asus R9 270-re
Ahogy nézem koppra ugyan az mint a 7870 csak az orajelek masok de az meg sosem volt akadaly
Csak az franya 1x6 pin aggaszt.
Na mind1 zsir uj az a lenyeg, megyek hazafele mar, ha hazaertem megy is a teszt ezerrel -
Zsohi
őstag
válasz
Cythyel #48348 üzenetére
Nyugodtan megveheted a 270X-et mellé, nem fog leégni tőle a processzor... Attól, hogy nem fogja minden körülmény között teljes gőzön dolgoztatni a kártyát, még sokkal jobb eredményeket fog felmutatni a 270X a 260-nal szemben.
(#48342) bozont
Hatalmas a szórás, köszönhetően a förtelmes Elpida memóriáknak. Nem véletlen, hogy egyik kártyán se a specifikációknak megfelelő órajelen járnak, de ettől függetlenül azért a nagy többségben képesek a rájuk írt 1,5V 1500Mhz-re.
-
Cythyel
senior tag
(#48339) sephi, (#48340) bozont, (#48341) Steve198310 Köszöntem!
Tény hogy nincs túl nagy gépigénye a Tera-nak, ezen a Llano-n is IGP-t használva, 16G memória mellett, ebből 1G osztott, 50%os graffon 1680*1050-be 20-30 fps-t ki lehet préselni belőle. De vannak helyzetek ahol még 0-ra lecsapott graff mellett is 5-7 fps. A Tera alapból 2 szálat használ, de kis mókolással 4 szálra ki tudtam terjeszteni, így terheli mind a 4 magot 30-50% között.
Igazából én is egy i5-4670 proccon gondolkozok, csak ahhoz persze új deszka+psu+vga(280x), és máris 180k-ra ugrottam, amit jelenleg nem engedhetek meg magamnak. -
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Egy kérdés van egy Gigabyte Radeon R9 270x OC 2Gbos karim.
A Catalyston belül be lehet állítani hogyha kikapcsolom a monitort akkor a vga is kapcsoljon ki?
14.4 beta van fent.
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #48341 üzenetére
Single playerben valóban nem kell elutasítónak lenni egy i3 erejű procival szemben, de a nevezett Llanonak CPU erőben köze sincs az i3-hoz, főleg nem játékok/kevés szálat megmozgató alkalmazások terén.
J.
-
bozont
veterán
válasz
Steve198310 #48341 üzenetére
A single-höz sem árt ha 4 GHz körül jár az az llano, de egy 280X mellé már akkor sem tenném. De majd 1-2 hónap múlva tapasztalatból is tudok majd beszélni, akkor váltok i5-re. Aztán meglátjuk mit hoz az FX6100-hoz képest (eléggé érezhető növekedést hozott már az is mikor az alap 3,3-ról 4 GHz-re húztam).
Amúgy nekem is Vapor-x lesz, ha minden igaz hétfőn érkezik. Csak azért kérdem, mert én fordítva, felülről kezdem a tuningot és úgy haladok visszafelé ha nem stabil.
-
Steve198310
őstag
válasz
Cythyel #48338 üzenetére
(#48339) sephi
,(#48340) bozont
Ha nem multira hanálod(ja) akkor megfelel a feladatra,hogy a single gémet ellássa. Annyira nem kell elutasítónak lenni egy i3 (2100) erejű AMD vel szemben. Annyira nem rossz az i3 sem. Volt i3 2100 am azért írtam zárójelbe mert nekem csak azzal volt tapasztalatom 7850/7870/270X téren. Mivel én nem multizok elegendő volt hozzá. Jól ment Metro LL,Metro2033,Crysis2-3,AC3-4
((Voltak anno tesztek a HD7970 és + intel i3 tól AMD FX 8350 ig minden. Volt olyan játék amiben a kis intel i3 (2100) elpicsázta a FX8350 et. Igaz itt már a játék lehetett befolyásoló meg a szarul megtervezett FX. ))
Na de én is csak egy vagyok a sok emberből. Hallgass meg más véleményt is
(#48340) bozont
Milyen gyártmányú a karid? Nekem sapphire vapor-x amin 1600Mhz körüli értékig jutottam. Bár nem volt még vége mikor legutóbb tesztelgettem 1590Mhz ig jutottam pontosan. Innen még nem mentem vele sehova nem értem rá -
bozont
veterán
válasz
Cythyel #48338 üzenetére
A 280X-hez már kevés, még tuningolva is szerintem. De a 270X mellé sem ártana 4 GHz körül hajtani. De talán a legjobb megoldás a 270X + eladni a jelenlegi procit és lapot és benevezni egy i5-re. Vagy ha megteheted akkor a i5 és 280X, az már szép felállás lenne. Mondjuk a Tera-nak nem tudom milyen a gépigénye, még nem játszottam vele. De a legtöbb MMO a cpu terén az egyszálas teljesítményt követeli meg, mint a több magot.
mod.: Általában mi a vége a 270X-ek ram órajelének?
-
F e Z o
veterán
válasz
Cythyel #48338 üzenetére
Ez a proci valahol egy sandy-ivy i3 szintjén van, ezért véleményem szerint kevés, még egy 270x-hez is, nem hogy egy 280x-hez. Persze magas felbontáson és részletesség mellett használható, de szerintem így is jelentkezik a CPU limit. Egy FX8*** vagy egy i5 azért már ajánlott egy ilyen kari alá. Tera-hoz azért bőven elég még ez a proc.
-
Cythyel
senior tag
Szépnapot mindenkinek!
Lehet hogy fel lett már téve ez a kérdés, de kicsit túl sok poszt van már hogy végigbogarásszam mindet.
Szerintetek egy R9-270X-et mennyire tudna kihajtani egy Llano A8-3850 APU (4mag @2.9GHz)?
Vacilálok hogy 280X vagy 270X-et tegyek mellé.
Konkrétan most Tera-t tolok, de kitudja hogy később még mi lehet belőle.Előre is köszöntem a válaszokat.
-
ImI87
őstag
Hello!
A következő vga+hűtés kombót mennyiért érdemes meghirdetni?
MSI 7850 Twin Frozr 2GB OC
Arctic Accelero S1 Plus
Arctic S1 Plus Turbo ModuleHibátlan, doboz és minden tartozék megvan, de gari nincs rá.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szeretnélek megkérni benneteket, hogy a vírusirtókkal kapcsolatos dolgok kibeszélését fejezzétek be, mert nem ebbe a topic-ba valóak, van számukra saját topic!
Köszönöm! -
Gaboman
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Steve198310 #48328 üzenetére
Hát azért azzal vitatkoznék,hogy a legjobb meg hogy a külső cuccok ölik a gépet,max azért a legjobbnak ítélt mert csak átlag felhasználók és ott meg is áll a tudásuk.
-
Steve198310
őstag
válasz
juve600 #48322 üzenetére
Tévedsz ha azt gondolod nincs vírusirtod 8.1 alatt. Van mégpedig Microsoftos.
Aki meg nincs meg elégedve a Microsoftos virusirtoval használjon amit akar. Sok sok ember által a leg jobbnak ítélt a hozzá gyártótt irtó progi. A többi csak öli a gépet meg az ember idegeit és eszi a pénzét miközben semmire nem jó. -
joysefke
veterán
Egy 270X húzva mit tud Crysis 3-ban HD felbontáson produkálni?
J.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
csuszi #48324 üzenetére
Pedig a vírusok egyre fejlődnek,egyre több van és már vannak olyan vírusok hogy egyik vírusírtó sem mutaja ki,és hidd el régebben más volt,de ahogy írod nem nagyon látogatsz olyan helyre úgy meg ok,de a vírusok mindenhol ott lehetnek pláne ahol nem is számítasz rá.Nekem volt olyan hogy semmi nem találta a vírust csak a HijackThis és azzal sikerült írtani.
-
csuszi
aktív tag
evek ota nem hasznalok semmilyen irtot.
be se kapok semmit. igaz nem jarok csak hivatalos helyeken, meg nem nyitok meg semmit, csak amirol tudom hogy mi.
5-10-15 eve hasznaltam en is, mert akkor meg kotelezo volt. de manapsag hol a faszba kapna be az ember ha nem latogat ruszki warez oldalakat? az indexen vagy a ph-an? gmail meg fb?szerintem ha az emberfia nem jarkal veszelyes helyeken ma mar nem 1999 van hogy 2 perc alatt vege a gepnek. kb 4-5 eve nem hasznalok semmit es egy deka virusom nincs. neha vegignezem olyan fel evente es sose talal semmit.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Gaboman #48314 üzenetére
Nekem comodo free tűzfal és avast free vírusirtó van,és tökéletesen működik mind kettő.De nekem is volt elindítottam egy játékot és fekete képernyő újra indítás,aztán rá jöttem hogy a comodo tűzfal és vagy beraktam az engedélyeztetett alkalmazások közzé a tűzfalnál vagy játék üzemmódba raktam a tűzfalat és tökéletesen működik minden.
#juve600
Az egy szar
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok remélem tudtok nekem segiteni.
nemrégen vettem egy ASUS 290 oct . az a kérdésem hogy az asus tweak tuning programmal szeretném huzni.
Nem értek ugy hozzá most a gpu 1000 fut a mem 5040 .
Az a kérdésem mi az a POWER TARGET és azt meddig lehet vagy szabad huzni?
Ha az csak az energiát adja a videokártyának akkor maxra lehet huzni ugye ha tuningolsz nem lesz belőle gond?
A gpu voltage pedig meddig huzható biztonságosan ? Ki mit javasol?A power targetet én max 130 százalékig huztam mert attól félek szétég a kártya vagy ez baromság?
Mire szolgál pontosan a POWER TARGET?Hogyan állitsam be szerintetek de csak az adjon tanácsot tényleg aki ért is hozzá mert nem akarom hogy szétégjen a kártya de szeretnék egy olyan 15 százalékot stabilan beállitani és huzni gond nélkül hogy kezdjek hozzá ?
-
Gaboman
nagyúr
Megoldódott a dolog, a Comodo Vírusírtó volt a ludas, letöröltem azóta minden szépen indul.
Ajánlatok nekem valami jó vírusirtó programot a Nod32ön kívül. -
jeni
félisten
Elsőre a VGA sokat vesz fel,szinte megrangatja a tápot. Lehet ez a ludas. Próbálj jatek alatt terhelésre bírni a VGA-t.
-
jeni
félisten
válasz
Gaboman #48308 üzenetére
nem megfelelő driverek vannak rajta
ellenőriz az eszközkezelőt.
de van olyan progi amivel a kék halál alatt megjegyzi,hogy melyek vagy mi által történik a lefagyás
esetleg nem a tápegység a ludas a dologban?a VGA is lehetséges hiba forrásként,a teljes hiba táblázatot linkeld be. nézd át a kábeleket, érdemes a VGA tápját másra kötni,hogy azon semmi más eszköz ne legyen rajta
olvasmány -
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Olyan dologban kérném a segítségeteket hogy a gép minden bekapcsoláskor kétszer indul, ezt írja ki hibaüzenetnek.Mi okozhatja ezt a hibát?
-
Stylerr
addikt
Nekem is 20%on, 1400-1450RPM-en pörög a venti, és csak videót nézek. Nekem egyenletes.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #48301 üzenetére
Ált. elég a görbét állítani, de tesztelni a kézi beállítással tudod.
Azt kéne tudni, hány eres kábel látja el a ventit. Ha 2, akkor nem tudod a min-nél lejjebb vinni, ha 3, akkor azért van rá esély, ezeket a kártyákat nem szokták biosból fix min-re állítani, inkább a belépő szintűeken. Általában az 1. fülön található beállításokkal kell játszani, ott választható a hardveres felülvezérlés, PP level (3 féle), stb. 2.-on a hűtés, de abban nem vagyok biztos, hogy minden vezérlés ezekre is alkalmazható-e.
Esetleg próbáld meg GPUTweak-kel v. Trixx-szel, illetve +1 lehetőség, ha CCC profilban, vagy adott esetben AB cfg fájlban kézzel átállítod. Nekem pl. órajeleket utóbbi módon kellett, hogy 2D profilt is tudjak csinálni, mert különben az órajeleket sem lehetett eléggé levinni.
Uh, most nézem, PC kártyád van...csuszi: GB az elég jó ilyen szempontból (is). Nálam GTX560-on működött hasonlóan.
-
csuszi
aktív tag
hat nem tudom, nekem mar nincs meg a giga 7870oc-em, de abban az msi afterburnerben beallitottam a venti profilt, es bongeszes alatt, idle-ben, vagy lekapcsolt moncsinal lealltak a ventik.
siman passziv volt, meghuztam a gorbet nullatol inditva, es hofokhoz allitottam a fordulatot. ha jol emlekszem, bar regen volt, 30fok korul inditottam be a ventiket, es 27-28 korul volt a kartya bongeszes alatt. stand by monitornal meg 20 korulventi nelkul. azok alltak. semmi feszultseget nem allitottam, semmihez nem piszkaltam, csak az msi-ben allitottam be a gorbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest