Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- iPhone topik
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
noby
aktív tag
igen igazatok van ez valóban érdekes de szokásom segíteni másokon (ez legyen egy rossz tulajdonságom)de ha az illető tételezzük fel ahogy mondta nem egy dolgot vásárólt tudom ez sem mentség de biztos nem ő az egyetlen aki így járt.ezért kérnék segítséget hátha valakinek van jó ötlete ,hogy lehetne lenyomozni de köszönöm az épitő jellegű hsz eket is
-
jeni
félisten
erőltesse meg az aprócska agyát az ismerősöd,barátod magának feltéve a kérdést,hogy honnan is vettem a kártyát?
nem lehet,hogy épen itt az aprón ahol nem szokás számlát adni adás-vételnél?
ha elmúlt az illető 85 éves akkor nem lehet ezért hibáztatni,meg is értem és megbocsátható a dolog.amúgy a kártyát elvileg le lehet ellenőrizni,hogy mikor lett véve,egyes gyártóknak van egy service oldaluk,le lehet kérni infókat,ahol általában a rendszerükben könyvelésre kerülnek a kártya eladások.
-
noby
aktív tag
skacok nagy segítség kellene van egy ismerősnek giga 7850vga és sajna nincs meg a gar papír kb 6hónapos a kari.de ez a kisebbik baj de azt sem tudja honnét vette csak ez az infó van a kariról be lehet valahogy azonosítani a gar miatt fontos lenne mert ha kell intézni akkor mi a tehendő?
-
Sondi1986
addikt
válasz
- = Zk = - #46189 üzenetére
Negatívum ként írtam.
-
Zsohi
őstag
Valakit érdekel a Euro Truck Simulator, vagy a Trainz Simulator 12? Korábbról már meg van mind a kettő, de most megvettem a jelenlegi Humble Bundel csomagot amik szintén tartalmazták a fenti két játékot. Szóval akit érdekli valamelyik viheti.
-
marcusa
addikt
válasz
Sondi1986 #46169 üzenetére
Csak a Texture filteringet tudnám 8x-ról 16-ra állítani, más minden be van kapcsolva, pipálva. Very High preset:
A Display fülön pedig Fullscreen, FHD, és Vsync off.
De ha gondolod, szívesen levideózom a beállításokat, és utána a bench-et.
Nekem sem alapon ment a kártya, hanem 1293/7280Mhz-en, proci 4,2Ghz-en. -
Milgram1
aktív tag
Hali!
Ma elkezdtem WoW-ozni és ezt kezdte el csinálni néha aztán később a kép befagyott és semmire nem reagált. A hang egy rövid időre úgy bekadt mint a kékhalálnál de aztán ment tovább. Ez videokártya miatt? -
marquuard
veterán
Sziasztok.
Úgy tudom, UEFI BIOS nem moddolható, de ha moddolom, akkor Legacy BIOS lesz. Ez igaz? Az új Gigabyte BIOS UEFI-s és moddolnék rajta kicsit.
-
bombibmw
veterán
Most törlöm a Catalyst-ot,aztán a registry-t.
Kíváncsi leszek,javul-e valamit a helyzet. -
marcusa
addikt
válasz
Sondi1986 #46158 üzenetére
Ez Very High beállítás, vagy mást is állítottál?
Én is lefuttattam mos hogy hazaértem melóból, és nekem is nagyon hasonló eredmény lett. -
Algotis
addikt
Az hogy lehet, hogy mióta felraktam a Catalyst 14.2-t, azóta kikapcsolt állapotban is ad áramot a gép USB-ről?Arról jöttem rá, hogy a gép kikapcsolása után rajtahagytam a telefonomat és még mindig töltötte, ha meg lehúztam és visszadugtam akkor is elkezdte tölteni megint
-
-
Sanyi2134
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni,hogy egy 7870es 2gbos videókari birná-e a bf4 ultrán full hdban.
Nem lenne kevés-e a 2gb hozzá? -
bombibmw
veterán
válasz
katt777 #46146 üzenetére
Soha nem használtam ezt az optimalizálást.
Azt sem tudom,hogyan és hol kell bekapcsolni.
Engem csak a kártya tudása érdekel,semmi mókolás.Egyébként azt vettem észre,hogy amikor 1180-on ment a VGA,csak 97-98-99% között ugrált a kihasználtság,alapon meg 99% volt végig.
A procit 4,4GHz-en használom 24/7-ben,ez stabil és kitesztelt.(#46147) marcusa:
Mondjuk a max akkor max,ha minden csutkán van.
Ha gyárilag a legmagasabb beállításon kihagy valami plusz beállítási lehetőséget,akkor nem nevezhető maxnak.
De persze ez nézőpont kérdése és nyilván ezért is kérdezted meg. -
marcusa
addikt
válasz
katt777 #46146 üzenetére
Igen, pont ez volt a problémám, hogy ennyit írt, hogy mindent max-ra... Az elmosódás pl hogy van max-on bekapcsolva vagy kikapcsolva? Melyik terhel jobban? Nekem nem tiszta...
Épp ezért összehasonlítani a legjobban úgy lehet, ha a gyárilag legmagasabb profilt kiválasztod, és úgy hagyod, majd lefuttatod a tesztet.
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #46128 üzenetére
A többségre nem jellemző.
Javulnia kell, ha a teljesítmény esetleg nem is, a tuningnak mindenképpen, mert nem hiszem, hogy CPU-limites lennél, főleg ennyire.
Csak glaciatoros hűtéssel/ventivel ne vegyen az ember kártyát (ma is raknak rájuk ilyeneket, pl. most a 750-re), az Asus HD4870-eimből 2-ből 3 ment tönkre 3-8 héten belül (nem tévedés, elsőre gyárilag ilyen hiba miatt javítottat kaptam garba).Azért vannak ám csalások (optimalizálásnak nevezik) az AMD driverben is, ami ilyen tesztekben derül ki.
marcusa: Leírta, hogy mindent maxra tett.
-
kona005
senior tag
válasz
- = Zk = - #46142 üzenetére
Elfér a gépen
(#46143) swagger55:
Még ha 2 év múlva is, de összegyűlik egy kártyára akkor már megérte
-
kona005
senior tag
Gaming Evolved app nagyon király, ingyen lehet vele cuccokat venni, ilyen pontokért.
Akár VGA-t is!
-
bombibmw
veterán
válasz
- = Zk = - #46139 üzenetére
Ez CF eredmény?
Valószínűleg csak ez egyik kártya ment és az sem a legjobban.
Gondolom a 7870.
Lehet,hogy nem támogatja a CF-et.
Talán majd a következő driver. -
- = Zk = -
félisten
Thief?!
minden bepipálva, maxon.
Min: 0.0FPS
Max: 47.6FPS
Avg: 35.8FPSszűrők és egyebek nélkül:
Min: 5.0FPS
Max: 66.7FPS
Avg: 41.9FPS...(érdekes, mert viszont játék közben simán elkerreg 80-120FPS-sel.... szal nem értem ezt a "bencsmárkot")
4,5GHz-en az FX, a kártyák alapon.... -
bombibmw
veterán
Akkor nem tudom srácok,én így szoktam csinálni.
Van,amikor nekem is fekete,de itt működik.(#46138) Zsohi :
Tényleg,nálam is ment közben a PlayClaw5. -
bombibmw
veterán
válasz
marcusa #46129 üzenetére
Ugyanannyi lett sima Very High-on(8X szűrés),mint fentebb az alapórajeles eredmény.
Valami tényleg nem kóser.
Holnap ledarálom a rendszert,vagy csak a driver-t és nézek úgy egyet.(#46130) swagger55:
Jó,ez már XT szint.
De azért dobhatnál egy screenshot-ot.
Tudod,print screen,be Paint-be,mentés,azt fel ide. -
DokiBaxxi
őstag
Nekem a Thief benchmark Very High-on a következőket hozta:
Min. FPS: 26,3
Avg. FPS: 45,8
Max. FPS: 65,4Ez a 270X-ekhez képest mennyire jó/rossz?
-
-
katt777
félisten
válasz
bombibmw #46125 üzenetére
Pedig annak pont ilyen következményei lesznek. Javaslom a Catalyst eltávolítót, aztán rendszerpucolást (fájlokat és registry-t).
Lehet hogy amúgy is simán segítene egy rendszerpucolás, nem feltétlenül kell reinst, vagy a másik lehetőség, amelyet kezdő ATI-s korom óta alkalmazok, hogy a teljes rendszert vga-driver nélkül installálom, partíciót mentek, és drivert csak utána, mert belefutottam már pár olyan hibába, amely szabályos eltávolítás/telepítés mellett is belecseszett a winbe, javíthatatlanul.Örülök, hogy van végre valaki, aki azért vett ilyen kártyát, hogy ki is használja!
-
bombibmw
veterán
válasz
katt777 #46123 üzenetére
Pont tegnap írtam,hogy nincs semmi baj,gond,pedig egymásra teszegetem a driver-eket,már a 280X óta.
Holnap lesz időm és újrarakom a Win-t,már csak azért is,hogy frissüljön a gép egy kicsit.
Aztán szűz Win-nel megnézem majd,hogy mit produkál egyes bench-ekben a kártya.(#46124) marcusa :
Minden maxon van.(#46126) marcusa:
Very High és még amit nem tesz fel magától,az is maxra van rakva.
Tehát full-full max. -
katt777
félisten
válasz
bombibmw #46122 üzenetére
Akkor nálad valami nem kóser. Nálam a min FPS 31 fölött volt (max. 70FPS körül), sehol nem laggolt (játék közben sem), és +12.44%-ot dobott a teljesítményen a +13% tuning. Így kellene működnie.
Nem pakoltad egymásra a drivereket?
Lehet Mantle-lel próbálkozni, csak kicsit gáz, hogy a driver meg néha restartolja a gépet (ha valóban az okozza, mint mondták). Én még kétlem, de este kipróbálom.
Amúgy nem rossz a 270X Top, hogy majdnem eléri az XT teljesítményét. -
bombibmw
veterán
-
katt777
félisten
válasz
belinho #46118 üzenetére
Fenét. Toltam én CPU-zabáló játékokat 6800K-n, a legkeményebbnél is max 80%-on dolgozott a 6800K (pl. Crysis 3). Multi persze más tészta, meg az is, ha nem optimalizálnak egy játékot arra.
joshua7: Tehát rögtön cáfolod is magad.
Nézd csak meg a 3DMark 2013-as kiadását, máris találhatsz CPU limitet.
Dark KillerX: Én, aki rendelkeztem 6800K-val, nyilvánvalóan jobban tudom, mire képes az a proci, mint azok, akik még normális teszteket sem láttak róla, nemhogy maguk tesztelték volna (az ilyenek véleménye a legkevésbé sem izgat
). Az eredményeket meg belinkeltem, 3D06 visszamenve az első progi (8 éves!), ahol 2-3% elmaradás jelentkezik a 6800K kárára egy 4670K-val szemben. Régi, pl. DX9-es játékokkal értelemszerűen hasonló a helyzet, még ha nincs is kihasználva 4 mag. Ahol meg van is CPU-limit, édes mindegy, hogy valami 90 v. 100FPS-szel fut.
Az optimalizálatlan ipari hulladékokért meg nehogy már a CPU-t szidjuk.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
belinho #46118 üzenetére
Azt bizonygatja 06 alatt,hogy FHD-n,8*AA mellett milyen jó a 6800k!
Persze nem nehéz,egy vga limites környezetbe,megnézném pl Lost Planet 2 alatt,na ott van CPU limit.
hogy hogyan teljesít.
Amúgy én megvagyok elégedve az FX6300-al,de be kell látnom,hogy 4,4Ghz-en is sokszor lassabb,mint a bátyám ősrégi i7 930-a 4Ghz-en.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #46117 üzenetére
Az a baj, hogy full vga limites beállítások vannak már default-on is.
Ezért dobja nálad is a 7870XT-re az azonos graphics pontokat a 6800K-ra, meg a 4670-re is, ha ebből indulok ki, akkor bőven elég a 6800K is. Viszont egy cpu intenzív játék jelenetnél lehet vért izzad a 6800K!
Meg a benchmark nagy része sokszor 30fps alatt fut, én meg soha nem játszok így, szóval nekem nem mérvadók ezek a szintetikus tesztek. -
katt777
félisten
válasz
belinho #46113 üzenetére
Tévedsz, csak tudni kell használni őket.
Nagyon is jók ezek VGA teljesítmény mérésére, még egészen a 3DM06-ig visszamenőleg.
Az már más kérdés, hogy vannak, akik a 3DMark pontvadászattal ebbe a topicba jönnek, és nem a megfelelőbe.Elvégre ki az a normáltalan, aki ilyen kártyákkal játékoknál nem magas szintű grafikát használ, hanem "default"-ot?
joshua7: Nem igazán, erősen procifüggő a dolog. Jóval inkább, mint egy extrém tesztben.
-
belinho
senior tag
válasz
F e Z o #46114 üzenetére
Hiába nézed a graphics score-t, mert egy rossz Q6600 is annyit dob, mint a 3570K, mert fullra vga limites az egész graphics teszt. Aszerint meg akkor a Q6600 is elég lenne a vga kihajtásához.
Indíts rá egy Q6600-al a Crysis 3-ra és csak pislogni fogsz.
Ugyanez a helyzet az unigine tesztekkel!
Ha vga-kat hasonlítok, én mindig játékokat nézek, mert azok reálisabb képet adnak, mint ezek a benchmarkok. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #46112 üzenetére
Az egész 3dmark-nak nincs értelme, minél erősebb procid van, annál több pontot fogsz kapni.
Meg nagyon megtévesztő az egész.
Néztem anno Q9300-al egy 6850-et, ugyanannyi graphics pontot kaptam mint a 3570K- val, játékok alatt meg jóval gyorsabb volt a 6850-es a 3570K-val!
Ezért mondom mindig, hogy játékok alatt nézzük meg, mert ezek a szintetikus tesztek nem sokat érnek. -
katt777
félisten
válasz
Sondi1986 #46102 üzenetére
És ennek mi értelme van? Mármint a P tesztnek, illetve VGA topicban a proci pontszámának?
bombibmw: Nézz egy benchmarkot. Nálam is bőven magasabb volt a min FPS játékban, mint a terhelőbb mérés alatt. ott most 40,2FPS alapon, 45,2FPS tuninggal.
n0tr3adY81: Talán nem kompatibilisek egymással. ASUS-nál nem ref. a kártya, illetve ált. csak az ASUS-os cuccok működnek együtt mindenben.
Tegnap nekem is bedobta a restartot a driver (ha az a hunyó).
Lesztedem a 13.12-t, megnézem, azzal megy-e, legföljebb nem lesz semmire sem használt mantle és dx11.2 támogatás. Végtére is béta verzió mindegyik 14-es, ami garantálja, hogy szarabb a refnél.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kopogtatok-e a kérdésemmel : UEFI GOP
Adott egy Asrock Fatal1ty H87 Performance deszka, hozzá egy Asus 7850 DC2 2GD5 V2 vga.
Elvileg mindkét eszköz képes a win8 ultra fast boot opcióra.
Biosban bekapcsolva az Ultra Fast bootot a rendszer közli, hogy a VGA nem támogatja.
ASUS ROG fórum szerint viszont már a 7xxx széria UEFI GOP képes, VBIOS frissítéssel.ASUS VBIOS updater szerint viszont az alaplap nem UEFI képes...
Van valami alternatív vbios update megoldás, vagy keressek egy uefi-s asus deszkát, és abban próbáljam meg updatelni a vbios-t?
-
bombibmw
veterán
Nekem maxon 40fps minimum eddig(prologus) a Thief.
A kártya 1180-on.
Amit észrevettem az az,hogy bizony bezabálja a 2 gigát.
Megy szépen,de ugye mantle támogatás még nincs. -
DokiBaxxi
őstag
Nekem sz*r a Thiefem, vagy mindenki virágboltival játszik? Nálam a steam könyvtárban ezt írja: Pre-load complete, unreleased
-
holapito
tag
Emberek thief kinek hogy megy és mivel milyen grafon ?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest