Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Hát, amikor ez előtt néztem a DiRT3-mat, akkor 1300-ig bírta, de a 3DMark11 magasabb órajelen is lefutott.
De kíváncsi vagyok, megnézem most mi a helyzet ezzzel.
Igen, sajnos csíkozik, és a monitoromon csak D-Sub van, szóval szívás. Én talán jövő év elején tudok majd venni monitort, a Dell U2412M-t néztem ki. Most egy IISonic IIM24WB van.
-
Garsza
veterán
Helló mostanában olyasmit csinál a gépem hogy be van állítva hogy kapcsolja le a jelet a monitorról 5 perc tétlenség után. Ez meg is történik. De egy idő után bekapcsol a monitoron a háttérvilágítás és fekete képet ad ennek mi lehet az oka?
-
miresz
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Így néz ki a tied is nem? Ez pl egy MSI 7850 TF PCB:

Ezek már nem a referencia nyákos 7850-ek. Az én Asus 7870 V2-mnek sem ref nyákja van.
-
soultrapp
senior tag
Hát köszi mindenkinek!Eddig sapphire kariaim voltak semmi bajom nem volt velük,viszont a xfx azért esik ki,mert most mindenképpen két ventiset akarok a mostani 1 ventis 6950-em helyett.
Msi nekem is a 3év gari miatt tetszik meg komolynak is tűnik.Masszív fém borítás.Innen is jónak tűnik az asus csak nem tudom mennyire megbízhatóak ezek az eladók,nem tudom van-e házhozszállítás+utánvét,mert én előre nem utalok az tuti.Meg a gariztatásnál is lehet szívás.
Na meg még először elakarom adni a karimat,de már most szedem össze az infókat. -
ADAM1337
nagyúr
Nem kell híd mivel nem együtt müködik a 2. driveresen kell megoldani.
Valamikor volt fent megoldás a ph-n de lehet csak felrakod driver-jét és ott a vga-nál átlövöd nv driverben vagy physx driverben, már nem emlékszem.
De anno 460sli-nél volt rá opció hogy sli vagy dedicated physx-nek használom a 2. kártyát. -
lowzor
veterán
-
D5
aktív tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Igen, ez igaz. És könnyen lehet, hogy ez lesz a vége

Visszatérve, egyébként, hogy lehet megoldani? Előre is elnézést a tudatlanságomért
A két kártyát össze kell kapcsolni (pl. egy olyan crossfire lapocskával)? Vagy az egyik kari az egyik PCIe slotba, a másik meg egy másikba, és szoftveresen oldom meg? És akkor milyen driver kell hozzá? Külön-külön mindkét kártyához? Vagy csak a 460gtx-hez elég egy physx driver? -
milszab
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Eddig a Sapphire-t istenítetted nagyon aztán most mégis csak Asust vettél?

Amúgy nálam 12.10-es kékhalálozott minden kikapcsolásnál, most a 12.8-al nyomulok.asdxv:
Próbáltam ha ccc-ben a "teljesítmény vezérlő beállítások" dolgot lehúzom teljesen akkor nem csinálta, de ilyenkor mintha nem adná le azt a teljesítményt a kártya. Bár én csak gta4 alatt próbáltam. Fps megvolt de nem volt folyamatos a kép vagy nem tom hogy mondjam.
-
D5
aktív tag
Hali!
460 gtx-ről váltok 7850-re. Egy kósza gondolat fürkészett a fejembe, miszerint lehetséges, hogy megtartom a 460gtx-et physx-re? -
miresz
veterán
válasz
soultrapp
üzenetére
Találtam egy ilyet:XFX HD7850 2Gb Core Edition Nem tudom milyen lehet,de a teszteket olvasgatva jónak tűnik. Hivatalos oldal
-
válasz
soultrapp
üzenetére
Mivel a limitesseget mindig csak adott osszeallitasra vonatkoztatva lehet vizsgalni, igy lenyegtelen, hogy nagyobb dgpu eseten akar lehetne az adott cpu a limitalo tenyezo. Ergo ha egy adott osszeallitasnal a dgpu kihasznaltsaga a 9X%-os tartomanyban mozog mikozben a cpue meg a 80% kornyeken, akkor szo sincsen (hiszen a cpu teljesitmenyenek kozel otode meg ott hever talomban). Sot, az ilyen eseteknel kifejezetten jol osszeparositott hw lemekrol van szo, hiszen mindket elem teljesitmenye sem feleslegesen tulmeretezett a masikhoz viszonyitva. Termeszetesen a limitesseg kerdesevel csak ertelmesen megirt kodok eseteben erdemes foglalkozni...
-
soultrapp
senior tag
-
soultrapp
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
jah:-) pl:: crysis2.
-
soultrapp
senior tag
válasz
seederking
üzenetére
A lényeg a videókártya,ha az 99%-on megy akkor kihajtja.
Akkor szokták mondani,hogy kevés a proci ,ha mindezt már 80%kihasználtságával teszi, -
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez nagyon is jó
Tényleg nem mennek többet a Sapphire-ok. 1200-as órajel felett legalábbis senki nem használja 24/7-ben. -
Repsol600
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem rossz.
Az új Sapphirek se nagyon mennek többet. Mennyi az alapfesze? -
DanielXXXV
nagyúr
Úgy tűnik 1200/1500-on stabil 24/7-re alapfeszen, nem olyan jó, minta Sapphire-ok, de rosszabbra számítottam a korábbi V2-es tapasztalatok alapján.
-
seederking
őstag
Az az igazság,hogy már kihoztam belőle 600mhz-et és nem néztem,hogy alapon mennyi a különbség.Keresnék i5 2500-at de itt nem igazán találok,sőt egyáltalán.
Valóban érdemes az F1-el tesztelni?Ott is az legyen a mérvadó,hogy a cpu pl 60%-on hajt a vga meg menjen 99% körül?Attix82 : Pl a Sleeping Dogs-hoz is jött ki elég méretes patch,ha jól tudom több is.Igaz lehet úgy tekinteni rá mint "összetákolt kiadásra" de legalább foglalkoznak vele.
Ellen példa : NFS MW hihetetlen,hogy erős vasakon is laggol és patch sehol.Na most melyik a jobb eset? -
Tomix24
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nyugi, jön most hétvégén valami 8GB-os frissítés rá.
-
->Raizen<-
veterán
Ac3-ba szemre épp hogy meg van a 30-35 fps bostonban high aa-val.

-
válasz
seederking
üzenetére
emeld meg 20%-kal a CPU órajelet. ha 1-2%-nál többet gyorsul tőle a játék, akkor a "kinemhajcsa" eset áll fenn

-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Nagyjából logikus, amelyik 100-on megy, az már nem tud többet, szóval az a limites. Vagy azért ez nem ilyen egyszerű?

-
Tomix24
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Szedd le a F1.2012-őt és látványosan lesz szemléltetve...
-
V.Dave
senior tag
válasz
seederking
üzenetére
már megint a kihajcsáe

-
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nekem megvan az unlockolt asus bios most melózom de délután ha hazaérek felteszem nektek valahová!
1,21.v az alapfesz benne és 1,30.v ig engedi állítani!
-
seederking
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
MSI AB-t nem próbáltad?Nekem 1.3-ig engedi a Sapphire-t.
Más : Sziasztok
Honnan tudható,hogy egy adott cpu nem elég a vga-hoz.Pl nekem a Medal monitorozása során a gpu kihasználtság 99%.Ha kevés lenne a cpu akkor nem az a felállás lenne,hogy a cpu 99%-on pörög a vga meg mondjuk 60-70 között ugrál?Milyen módon lehet ezt "látványosan" szemléltetni?
-
S. Szabi
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ezért kell msi HAWK-ot venni, ez engedi 1,35V-ig gyárilag
Ezen az értéken nekem 1333MHz-en még simán lement a 3DMark11, de pl. B4l!nt-nak 1340-en is.És akkor még ott a másik kapcsolható BIOS-a, ami kikapcsolja a védelmeket, vagy valami ilyesmi, aztán magasabb értékeket enged, de az komolyabb embereknek való, mint én

De 24/7-re azért ezek elég magas számok. Így alapfeszen, 1200-on megy 1450-es ram órajellel.
-
128bit
tag
Haho
Na én is vettem egy ilyet: [sapphire hd 7850 oc 2gb]Azt szeretném kérdezni,h meddig lehet ezt húzni és h Votot hogyan,mivel adtok neki! ?
köszi -
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nekem sem engedi a 1225 fölé az Asus V2 7850.
Ha valakinek sikerült már megmókolni a biosát és ezek után már túl lehet feszelni 1.3-ig az haladéktalanul ossza meg
-
ktg3
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam.
Kicsi olvasgatás után arra jutottam, hogy gyárilag le van korlátozva biosból.Némelyik asus kari is ilyen volt. Valamelyik másik fórumot írta az egyik srác, hogy feltett egy ASUS TOP biost a karira és azzal engedte az 1.3V-ot. Lehet, hogy itt is ez a probléma.
Át kéne írni a bios configot..
Vagy kell keresni egy tuningosabb sapphire biost amivel működik a kari és be lehet állítani az 1.3V-t. -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Eddig a GPU végét néztem meg. 1200-on még simán lement a Heaven, 1225-ön már fagyott, a ram végét majd holnap. Egyébként Tweak-ben, hogy hogy csak 1,225V-ot tudok adni, amikor 1,3V-ot kéne tudnia?
-
Pocok77
tag
válasz
Szab24
üzenetére
Nekem MSI 7870 em van. Amint már írták, terhelés alatt 50% fölött megjön 1 picit a hangja de sztem ez elhanyagolható. ( Z906 elnyomja
) A hőmérséklet 23 és 66 C fok között van. Az enyém nem a legtuningosabb példány a 7870 ek között de eddig nem csalódtam benne. Asus és MSI között akartam választani a 3 év garancia miatt. A szűkös keretek miatt azonban az MSI nél maradtam. -
Szab24
tag
Köszönöm mindenkitől az észrevételeket
Sejtetem, hogy nem lesz konszenzus
Majd valamelyiket úgyis kiválasztom 
-
Chapel
addikt
Hmm...hol látom melyik béta van fent? 6-os vagy 7-es, de minden progi (msiab,aida) csak annyit ír, hogy 12.11.

Most amin stabilan megy a 7870-es az
-1,23V,1150,1250Mhz (alapfeszen nagyon húzva már hibázott/fagyott, emeltem picit az órajelet)
Így 8360 pontot dobott a gpura a 3dmark 11, összesen pedig 7764-et.
(a gpu max 63 fokos volt, volt 3dmark, heaven alap+max, nfs mw)Többi tulajnál mi a fix?
csucbicep: várjuk,lássuk a végét

-
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
A beta 6-tól már visszaveszi rendesen az órajeleket.
Amúgy ha a tuning végét akarod nézni, akkor a 12.8-at ajánlom. Azzal valahogy jobban tuningolhatóak még a kártyák, mint a bétákkal. -
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Igen, nálam vissza veszi rendesen

Próbáld a 10-essel nem rossz ötlet aztán ha oké minden akkor jöhet e beta (persze ha kibirod) én is ott b**tam el, hogy rögtön feltettem egy beta drivert elkezdtem tuningolni (plusz betettem mellé rögtön az nvidiát is) és fogalmam nem volt hogy miért kaptam kékhalált kétszer is
(még mindig nincs) -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
12.b8-al rendesen vissza veszi nálad az órajeleket is?
Lehet kezdésnek feldobom a 12.10-et.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Mintha az enyémet látnám

Van már beta8 is
nekem az van fent kemény 12 perce (ráuntam a 12.10-re
) -
DanielXXXV
nagyúr
válasz
lowzor
üzenetére
Most tettem be csak közben a fél házat át kellett rendeznem, mert ugye elég hosszú és a kártya vége meg egy 12cm-esnek 1mm híján nem ér neki.

Amúgy a csomagolás és a kidolgozottság nagyon ütős.
Itt van pár kép róla: [link], [link], [link], [link]
Na most irány pasziánszozni.
Melyik drivert érdemes feltenni? 12.11b7? Azzal működik a powerplay rendesen?
-
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Na milyen a kártya?

-
Pala
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Meg alaplap fronton a Big Bang...
Jelen pillanatban az MSI az egyik legmegbízhatóbb gyártó.
-
lowzor
veterán
A 7870 Hawk-ról is azt mondogatják, hogy a legjobb 7870.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na meg ott a 7970 Ligthning.
-
kerekfej
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
MSI mint alaplap és videokártyagyártó nem igen alkotott még maradandót.
-
kerekfej
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Én azokból tutti nem vennék. Főleg Asus-ból csak v2-t szabad venni, mert a v1 az nagyon nem sikerült jól.
-
Szab24
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a Sapphire 4850-es videokártyámat. 7870-es kártyán gondolkozom. Gyártók közül melyik lenne a legjobb? én az msi-vel szemezek. Talán a legfontosabb szempont az lenne, hogy lehetőleg halk legyen a kártya.
-
Osutora
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata az iTurbo használatában?A gyártó ezt ajánlja a kártyáihoz(HIS Radeon HD7850 iceq X 2GB)...,sajnos még nem igazán volt módomban próbálgatni,minden bajom van,hogy a táskámban figyel a grafikus kártya és nem tudom mikor tehetem a gépembe.Viszont addig is szívesen olvasnék vélemény a szoftvert illetően. -
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Na akkor csapasd oda neki a tuningot, hogy mit bír

-
Pala
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem gyenge... de mondjuk a képeket elnézegetve valamennyire jogos is, már ha valóban így néz ki játék közben! Merthogy elég ütősnek tűnik.
-
Dealer95
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Kíváncsian várjuk

-
DanielXXXV
nagyúr
Na megjött az Asusom, nem sokára beszerelés és teszt.
-
Meg is van, köszike

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OTP Bank topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mert olyan kártya kéne nekem, ami nem csinálja.
Az új Sapphirek se nagyon mennek többet. Mennyi az alapfesze?

Ezen az értéken nekem

) A hőmérséklet 23 és 66 C fok között van. Az enyém nem a legtuningosabb példány a 7870 ek között de eddig nem csalódtam benne. Asus és MSI között akartam választani a 3 év garancia miatt. A szűkös keretek miatt azonban az MSI nél maradtam.