- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
seederking #9198 üzenetére
Én is szeretem ha van doboza
-
pr05p3c
tag
Hát szerencsére jelentős eltérés (itt) nincs, a cpu kihasználtság egyébként 30-40% körül volt nekem a teszt alatt. A driver jutott még az eszembe, nekem 12.11 beta3 van(lusta vagyok "percenként" frissíteni az újabbakra, várom a véglegest), szóval ha neked frissebb van, akkor talán az is hozzáadhat egy kicsit.
-
Chapel
addikt
válasz
seederking #9192 üzenetére
Én a fix hirdetőknél próbálkoznék: Gianni, Lec, stb, náluk forog tonna szám ezek, hátha van fölös
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9192 üzenetére
Nem jó egy 7850 doboz úgy, hogy átírom rajta filccel az 50-et 70-re?
-
seederking
őstag
válasz
kockaharcos #9190 üzenetére
Tudom de engem valamiért foglalkoztad
/ment hsz/asdxv:hát tényleg kár
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9189 üzenetére
Bakker kár, hogy nincs 7870 dobozom
A Malév flaskáér odaadnám
-
kockaharcos
senior tag
válasz
seederking #9189 üzenetére
Én nem foglalkoznék vele. De azért írtam oda neked, mert érdekel..
-
seederking
őstag
Valaki erre ?
-
tasakos
tag
tehát, első eredmény, alapon, tuning nélkül:
-
tasakos
tag
válasz
seederking #9182 üzenetére
Álljunk meg 1 szóra
Én egy szóval sem, mondtam a Sapphire- ra hogy Sz@r.
Le is írtam, hogy valószínűleg egy elég gyenge példányt fogtam ki. Meg sztem ott más baj is lehetett. Csak ugye ezt könnyebb látatlanba user error-ra fogni.
Én is tovább léptem, ezért van ez az Asus a gépembe, és ezzel minden jó. A másik kártya új winnel, driverrel, is kéket dobott sokszor. Ezt nyúzom, de semmi baja. Lehet ezt csűrni csavarni, a végeredmény a lényeg: A sapphire NÁLAM nem volt jó,nem azt hozta, amit elvártam volna, ez meg JÓ.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9185 üzenetére
User error volt
-
Chapel
addikt
válasz
seederking #9182 üzenetére
Nos, a leírtak alapján még a végén kiderül hogy jól jártam, azzal hogy lecsúsztam a karidről
Shappire lesz az új is, és sűrűn imádkozom, hogy az enyém húzható legyen. -
tasakos
tag
Tuning mentes eredmény: Sry, legközelebb kép is jön.
FPS:
58.6
Scores:
1477
Min FPS:
23.7
Max FPS:
124.8Hardware
Binary:
Windows 32bit Visual C++ 1600 Release Mar 7 2012
Operating system:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor
CPU flags:
3214MHz MMX+ 3DNow!+ SSE SSE2 SSE3 SSE4A HTT
GPU model:
AMD Radeon HD 7800 Series 9.10.8.0 2048Mb -
seederking
őstag
válasz
tasakos #9180 üzenetére
Ezt most több oldalról meg lehetne közelíteni.Pl nekem volt 7850 oc-m.Nekem sem ment a tuning,mégsem a gyártót hibáztattam.Elfogadtam,hogy ilyen példányt fogtam ki.eladtam/tovább léptem.(csak is azért mert jó üzlet volt láthatáron)
Megértem,hogy idegesítő nézni azt,hogy kis pista ugyan azon kártyát már szénné húzta és a "harmadik" szériát "alázza" vele,neked pedig zero tuning.De ettől nem a gyártó a sz@r.
Ez magán vélemény!Ja
ekem pl azt mondták,hogy én vok a b@lfasz,mert nem jól csináltam.Amit nem tudok 100%-ig cáfolni.
-
lowzor
veterán
-
tasakos
tag
válasz
seederking #9176 üzenetére
Jelen esetben igen. Itt a fórumban, meg máshol is, mindenki tudott feszt állítani és órajelet emelni, tuningolni rendesen. Nekem meg +25, 50mhz - től (mind1, hogy GPU, vagy RAM) behalt. Más gépben is! Nem user error volt, ha erre gondolsz.
Tudom jól, hogy az OC szerencse kérdése is. De nem azért vettem ilyen karit, hogy behaljon már + 25, 50 Mhz től is.
-
seederking
őstag
válasz
tasakos #9174 üzenetére
"Fesz állítás, órajel emelés megy rendesen stb" és kiderült,hogy ennek hiánya teljes mértékben a Sapphire hibája?
Chapel :Eddig azt bizonyították a fórum társak,hogy a hynix ramos példányok jobban,sokkal jobban húzhatóak mint elpidás társaik.De ez gyártón belül is lehet eltérő.mármint,hogy hynix-es vagy elpidás legyen.Pl Sapphir-nál az első szériásak voltak hynix-esek.De Asuséknál még mindig "divat" eme ram tipus használata.Viszont ahogy elnézem sokan vadásznak rá,szóval nem tudom adott gyártón belül mennyi esélyed lesz ilyet találni.
Fisherhun :Mi a szenvedés tárgya?
-
Chapel
addikt
Látom ez a hynix ram, fontos szempont. Ez lehet 7850-ben is, vagy gyártónként más, esetleg uo karin belül is lehet ilyen-olyan? Gondolom az a jó ha ilyen.
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Megjött az Asus HD7870-DC2TG-2GD5-V2 VGA.
Sokat panaszkodtam, az előző karimra Sapphire 7870 OC, mert valószínűleg elég gyenge darabot fogtam ki, de ez.. ez teljesen más, pedig ugyanúgy 7870
Már a csomagolása, tálalása is sokkal komolyabb, minőségibb mint a Sapphire-é volt. Itt már működik minden, ami a másikon nem ment. Fesz állítás, órajel emelés megy rendesen stb. idle-ben és terhelés alatt is nagyon halk. (bár a sapphire is az volt, nem is azzal volt gond). Alapon 1100/1250 Mhz. hynix ramosEdzés után Tuning eredményeket is mutatok.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #9166 üzenetére
Hát 1225 mhz az elvileg már +42,5 %-os tuning
És lehet, hogy bírna még 1250mhz-et is, ami +45%.
Most visszagondoltam, hogy a 6870-em anno 10% tuningot sem bírt
(#9168) kovsol:
1235 már szép. De guru3d-n van olyan, aki 1300-on hajtja. Azt célozd meg
-
Sondi1986
addikt
válasz
seederking #9163 üzenetére
50 az 50% jelent?
egy szóval 1500MHz?
-
lowzor
veterán
BF3 multiban letudod majd tesztelni? Csak olyan órajeleken kéne nyomatnod a 7850-et, mint nekem. Annyira zabálja komolyan a CPU-t, hogy 80% sokszor a GPU kihasználtság egy 3.7 GHZ-en lévő i5 2400-nál. Na mindegy, 2600K csak elég lesz neki
(#9153) Malibutomi:
Nem sokkal több, mint az enyém a 7850-el
-
Chapel
addikt
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #9122 üzenetére
-
lowzor
veterán
Nagyon durvák lettek az FPS-ek Bf3-ban
A VRAM fogyasztás is nőtt. Eddig max kb 1300 használt, most néha felment 1400 fölé is.
Viszont szinte sehol nincs 99%-on a GPU használat, csak a base-en
Mindegy, karácsonyra kap maga mellé 1 2600K-t -
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #9148 üzenetére
-
válasz
csucsbicep #9139 üzenetére
Pont tegnap néztem, a 660 az 7850 és 7870 között van a 7870 árával, viszont a 7850 fogyasztásával
-
GoZoL
senior tag
válasz
csucsbicep #9139 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #9136 üzenetére
A 660 inkább a 7850-hez van közelebb.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Nincs nagyon nincs. A gtx 660 ti-vel van pariban a 7870 az új driver óta.
-
Peace
nagyúr
válasz
Nem. 12.10-ről egyből erre váltottam.
660 Ti lehet versenyképes a HD7870-el, de 80 körül kezdődik, az utóbbi meg 58-60.
-
seederking
őstag
Gtx 660 pariban van a 7870-el vagy van köztük teljesítménybeli különbség?
Van fönt aprón egy csere kisebbre hirdetés.Peace: 12.11b4-et próbáltad?Mert nekem az van fönt de ha a 11b6 még több pluszt hoz akkor lehet én is cserélném.
-
Peace
nagyúr
No lekopogom, de úgy néz ki, hogy ez a 12.11beta6 nagyon fincsi. Warfighter az teljesen megjavult, ezt a sebességet vártam eddig is. Abszolút legmagasabb beállításokkal gyönyörűen tükörsimán fut látszólag stabil 60 FPS-el(nem mértem), szóval kimondottan jót tett neki ez a driver frissítés. Ha nem lesz mással sem gond, akkor hanyagolom a win reinstallt, mert ahhoz nagyon nincs hangulatom.Most egy darabig hallani sem akarok gépfejlesztésről, ez a kártya csere elég volt.
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #9133 üzenetére
Köszönöm,próbáltam.Pont tegnap akadt meg eme "módszeren" a szemem.
Remélem lesz valami tapasz hozzá mert ez igy elég,hogy is mondjam sz@r.
Azt nem tudom ha a 680-on is akad akkor a fejlesztők mivel tesztelik,hogy senkinek nem tűnik föl... -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #9131 üzenetére
NFS-hez: [link]
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking #9131 üzenetére
A játék hibás, már le lett írva. GTX680-al is akad.
-
seederking
őstag
Szerintem elég nagy szerepe van a cpudnak,no meg az ssd sem elhanyagolható.(gondolom arról fut a win+heaven)
Igazából nekem kellemes meglepetés az eredmény a phenom-tól.Főleg,hogy tegnap toltam egy kis Sleeping Dos-ot meg Medal W-t.
Az előbbinél elmondható,hogy stabil 60fps-en ment.Néha ugrott le de akkor is 1-2 másodpercre és 45alá nem ment.A 7850-el volt,hogy a 25-28 fps-t nyaldosta.A Medal is jobb lett nem kicsit.Szintén 60 fps-en ácsorgott és itt ha le is esett még 50 alá sem ment.Az új NFS viszont nagyon gyatra.Ugyan úgy ugrál az fps mint az 50-es kártyával.Nem értem...
-
kovsol
titán
válasz
seederking #9122 üzenetére
-
seederking
őstag
7870-ről érdeklődnék.
Tegnap adtam ccc-ben 100mhz pluszt és szeretném megnézni 1-2 teszt erejéig milyen kártyát sikerült kifognom.Így rendben lefutott a heaven.De ha tovább emeltem befigyelt egy kékhalál.Lehet már fesz kellene neki?
Szóval a kérdés az lenne,hogy első körben milyen feszel,gpu és mem órajelekkel próbálkozzam?
-
gyuromoj
veterán
válasz
DeathAdder #9125 üzenetére
7870 két 6tűssel megy és talán van egy olyan 7850 ami ugyanígy, de hogy konkrétan melyik azt nem tudom. Ezt találtam.
-
gyuromoj
veterán
válasz
DeathAdder #9123 üzenetére
Úgy tudom hogy az összes 7850-nek csak egy szimpla 6 tűs csatija van.
-
DeathAdder
veterán
Valaki tudja hánytűs tápcsatlakozója van az Asus V2 7850 -nek?
gugli a barátom, de abból az irányból ritka képet látni róla -
kockaharcos
senior tag
Nekem ezt dobja a CF, 1175/1250
-
kockaharcos
senior tag
Sniper elite V2 benchmark is egész korrekt.
-
seederking
őstag
No csináltam heavent
1. Sapphire7850 "Oc" Phenom II X4 955 3.6Ghz 8Gb 1600 ram:
2.Sapphire 7870 Phenom II X4 955 3.6Ghz 8Gb 1600 ram:
Mondjuk a min fps-t nem értem.De a 7850-nél is több teszt után dobott ki ilyen "jó" eredményt.
Szerintem ehez a procihoz viszonyítva jónak mondható a "pont többlet"
Most pedig tolok valami gammátKíváncsi vagyok fraps mester mit mutat.
-
kovsol
titán
Amúgy a Nexuizban is van beépített tesztelő és az crysis motoros game. Szerintem azzal is jól lehet mérni.
-
Chapel
addikt
válasz
csucsbicep #9114 üzenetére
Köszönöm, meg is adtad a választ a kérdésre, Shappire a nyerő. Remélem a héten meg is tudom venni (jelenleg kifogytak).
Egyébként vicces hogy hány éve vagyok gémer (most 30 vok és 286-os előtt xt-vel kezdtem!!) és most először lesz egy - majdnem - felső kategóriás karim.
Jó érzés.
Thx még1x!
-
gyuromoj
veterán
válasz
DroiDMester #9110 üzenetére
Feltettem. Majd holnap megnézem hogy javult-e a teljesítmény.
-
Peace
nagyúr
válasz
csucsbicep #9102 üzenetére
12.8-al. De most leszedtem én is ezt a 12.11_Beta6-ot, majd holnap meglesem vele.
-
kovsol
titán
válasz
Dealer95 #9085 üzenetére
toltam neked hasonlításként egy tesztet i5-3570k + 7850@1100/1350 ahogy a tied is volt.
1080p dx11 high minden 4xAA
az első teszt: 54-55,9-68,9
a második: 49,7proci az 50% ra se ment fel a teszt alatt.
ahogy elnézem jobb eredményeket kaptam mint (#9017) pr05p3c -ben 7870@1200/1350
amúgy ha tudom, hogy ez ilyen kurva hosszú teszt akkor le se töltöm
-
Baxo89
tag
válasz
DroiDMester #9110 üzenetére
Én kipróbáltam és lényegesen jobb lett a 12.10 után, eddig az volt fent! Merem ajánlani.
-
Kijött ma egy friss Catalyst™ 12.11 Beta6 verzió, javították benne a beragadó órajeleket akinek gondja volt vele az próbálja ki!
innen lehet leszedni => AMD_Catalyst_12.11_Beta6.exe
-
Chapel
addikt
Köszi mindenkinek...most aztán végképp tanácstalan lettem
Szóval asus ha nem gond az ár...hát van egy elvi határ aminél többet nem akartam költeni, ez a 47k-s Shappirenál van. Ez a dc2-ös asus is faja, ui volt eddig csak 6870-ben.
Tudom csak plusz 8-10k...aztán még és akkor már 7870 és még és akkor 7950 és még...ismerjük
Érdekes hogy mindenki egyből asus-t mondott, gondolom nem véletlen az a legdrágább, nyílván a "legjobb" is. Meglátom, ha rászánom magam a többletre akkor az lesz, ha nem akkor maradok Shappire-nál.
Még egyszer
mindenkinek!
-
Baxo89
tag
válasz
csucsbicep #9106 üzenetére
Metro2033nál 60-100 között :S
-
Baxo89
tag
válasz
gyuromoj #9090 üzenetére
Milyen catalyst drivered van fent? Most raktam fel a Catalyst 12.11beta6ot és végre nincs ilyen 60an 99es ugrálásom gpu kihasználtságnál. Heaven eredményem lényegesen jobb mint az előző. Vélemény?? Mégis kihajtja a procim?
-
csucsbicep
nagyúr
Asus vagy Sapphire, de előbbiből is a V2. Azonos feltételek mellett az Asus a jobb a hosszabb gari miatt, de előbb nézd meg, hogy befér a házadba.
Dealer95: Ahogy miresz írja, ha több szálat támogat a játék akkor elég, főleg az említett BF3 nagyon fekszik az FX-eknek, viszont a kevés szálas alkalmazásokat nem nagyon szereti, mert nem olyan a felépítése.
Peace: Más driverekkel próbálkoztál már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest