Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Ma beléptem a 8120-assal közétek.
Egy gondom van.
Silent Knight II-es hűtöm van még a jó öreg AM2+-ról és alapjáraton 60-65 fokos a Proci a sensor értékeket figyelve és terhelésnél 80-ra is felszökik.
2.8Ghz-en fut a Overclock-ot kikapcsoltam bios-ban mert fosok hogy baja lesz.
alaplap: GA-78LMT-S2P (rev. 5.x)
Van ötletetek hogy lehetne ezt lecsökkenteni? vagy ez normális?
elvileg 90-re már nem megy fel mert jelezne a lapka.(beállítottam)
Pasztát raktam nem is rosszat.
Köszi a segítséget.
Üdv. Exelsior
-
soultrapp
senior tag
1.25v-on használja valaki a fx8320at 3.8ghz-en?
Nem volt kedvem 5perc aida és 5perc amd overdrive-on kivűl mást is futtatni.
De ennyi idő alatt stabil maradt.mondjuk 61fokig ment.Csak kíváncsi vok kinek mennyin megy.
De majd úgy is játékban derül ki elég-e neki.
-
miresz
veterán
Nah,úgy érzem volt értelme átjárnom a milyen asztali gépet vegyek topicba. Az ajánló kolléga fogta az adást,és "kiművelte" magát AMD-ből is. Már ajánlja a Visherákat is,és normális lapokat ajánl hozzájuk,nem úgy mint elötte.
Kb félévente ismételnem kell a látogatást,hogy észhez térjenek. 
-
ETOM
addikt
válasz
RVR400
üzenetére
Ugyanez volt nálam is szarabb volt az eredmény.
(#18679) and1ao:
Én azt veszem ki, hogy van köze hozzá nem véletlen, hogy csak az egy szálas alkalmazások gyorsulnak."Windows 7 ütemezőjével nem ritkán előfordulhat az első ábrán látható elv, amikor az operációs rendszer két modulnak kioszt két független szálat, majd az egyik szálon futó feladat folytatását odaadja a másik feladatot számoló modulnak. Ez a Bulldozer esetében óriási probléma, ugyanis a rendszer képtelen olyan Turbo Core órajelet beállítani, ami ideális a munkafolyamat számára."
Mindesetre felrakom mert valamit a szálaknál meg a core parkingal is matat..

-
brian1974
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
A kérdés mely részére koncentráljak inkább?
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
én is így tapasztaltam.
elvoltam a 4 GB RAMmal is, de 8 az igazi. ennél több nem kell otthonra. szerintem
erre valaki? tudom, OFF, de ha már volt szó róla...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
crysis 2011
üzenetére
Nem a prociról függ. Én ajánlom a 8gb-ot, több nemigen szokott kelleni, de jobban szaladnak vele a dolgok mint a 4gb-al.
brian1974
Pontosítsd a kérdést légyszi. -
brian1974
tag
Asrock 990FX lapban egy FX 8150-et hajtok. Mennyi legyen az alapfesz?
-
crysis 2011
aktív tag
sziasztok egy fx8120 cpu mellé mennyi ram kell?
-
RVR400
veterán
Kis érdekesség:
3DMark11 + Windows 8 -
Yeffy
veterán
válasz
laca000
üzenetére
Teljes mertekben egyetertek...
Minden szoval...
Mi ertelme ezeknek, meg az agyatlan hent-nek, ahogy irtak feljebb... nem ertem...Miresz: ertem. Akkor neked nagyon szepen fut.

A ventikerdeshez en is szolnek: nekem ugy van a Ninja-n, h a RAMok felol fujja at a levegot a huton, amit a felso tap helyen levo venti, es a haz tetejen levo ket venti sziv ki. Elol meg ket benti fuj befele, de meg lentrol is tudna egy szivni, a "foldrol", van ott is ventihely. Ez igy jo? Remelem...
Szerk.: a haz Bitfenix Shinobi, ez lemaradt.
-
ETOM
addikt
Ha nem használom a turbot akkor van értelme felrakni a két frissítést win7-re? [link] Ezekre gondolok.
-
Soldika30
tag
Köszönöm mindenkinek a segitő választ! holnap egy ismerősöm megcsinálja.. hát igy a sraki virágboltoshoz is el vihettem volna
éppen ezért fordultam szakboltba..
Akkor hülyeséget csináunk ha ház venti fele forditjuk a hütőt és az egyik fújja a levegőt a hütő ventillátora? az alatta lvéő persze már be van szerelve az kifele szivja a meleget.. csak abból indulok ki, hogy igy a szellőzés már megvan.. és ezzel a + ventivel meg jobb hűtést adnánk neki. mert van egy nagy venti is lent a vinyók alatt ami meg tolja be a levegőt.. mert a képen láthatjátok hogy ott hiányzik egy venti oda menne ami befele fújna.. -
kovsol
titán
válasz
laca000
üzenetére
Egy a sok közül C2 után a C3 szerintem semmi újítást nem hozott. Nekem C2 Xbox360 -ra van csak meg, de annak a grafikája után se érzem azt, hogy ez most akkora nagy szám lenne. Multis játékmenet meg ilyen agyatlan hent ahol a reflexek számítanak kb csak.
Miresz: néztem egy cpu kihasználtságot teljesen ugyan azokkal a beállításokkal. VGA kártyánk is azonos szinten van. [link] Tudnál esetleg te is feldobni egy ilyen képet, hogy a magok terhelése hogyan oszlik el ? Kép 4400Mhz -es cpu mellett készült.
-
laca000
őstag
válasz
miresz
üzenetére
A problémám az, ezzel a Crysis 3-al, hogy, ha esetleg erősen hangzik is, de ötlettelen.
Konzolos, bugyuta, előre scriptelt jelenetek, a nagy tartalmatlan semmit adják el, jól becsomagolva..
Tényleg megöregedtem, vagy én nem tudom, de ezek a futurista b@romságok már nem jönnek be, igaz, azelőtt sem tetszettek túlságosan..
Azt is megkockáztatom, ha ma lennék 20éves, akkor sem tetszene
-
kovsol
titán
válasz
Soldika30
üzenetére
A fenti házventit úgy rakd, hogy kifele fúj és a cpu hűtése meg arra fújja rá a levegőt. Szóval kimenne a házból a meleg levegő és nem rekedne bent meg. Úgy érdemes kiépíteni a ház hűtését, hogy a ház aljában elől befelé szív egy ventilátor, amik felül helyezkednek el az meg kifelé, mivel a meleg felfelé halad és megrekedne a ház tetejében. [link][link]
-
and1ao
őstag
válasz
kleinguru
üzenetére
alapjáraton VGA limites a jaték gyakorlatilag mindenhol
miresz.: Nálam is szépen a kis 6100-et 70%-on megy a cpu általába mind a 6 szál szépen terhelve és nagyon szépen megy

Soldika30.: ugy bentfog ragadni a meleg illetve ugyanúgy a tápod fogja kihúzni ami ezáltal zajosabb lesz
-
törölt tag
-
Soldika30
tag
Sziasztok véleményeteket szeretném kérni... itt egy kedves fórumozó már segitett,és ezútal is szeretném megköszönni a segtségét. Egy boltban igy rakták be a hűtőt mint ez utólag kiderült nem jó,mert a meleg levegőt szivja a VGA ról ami meg egy eléggé nagy hőt termelő darab. Azt tanácsolaták el kellene forgatni a ramok felé és máris jobb lenne a hűtése. Én felhivtam a boltost. azt mondta a rajz alapján rakta be és nem lehet ezt forgatni valami keret miatt. Azon gondokoztam ha lehet, akor rakok bele még egy házventit ami befele fújja a levegőt és akkor arra forditani a proci hűtőt.. mert egy venti van bent ami a képen látszik de az kifele sziv.. várom a véleményeteket.
-
soultrapp
senior tag
-
-
.HUman
tag
A 8xxx 95W-os darabok mikor kerülnek forgalomba? Egy FX8300-nak tudnék örülni.

-
-
Motaba78
addikt
válasz
CoronitaA
üzenetére
szia
igen elhiheted, talán az összes ilyen, alapfesszel és normális házban alig alig de meghűti, igaz elég hangos a kis ventije miatt.
"1: Ez a hőmérséklet azt ábrázolja ami a gyári hűtővel melegszik fel , illetve azt hogy eddig melegedhet csak?"
hosszútávon ezt a °C tudja elviselni mindenféle károsodás nélkül."2. Jó hűtőt kaptam én egyáltalán hozzá , illetve létezhet ilyen? Vagy vigyem vissza és verjem ki a dilit "
a hűtő az jó, de ehhez a cpuhoz elég kevés, minimum egy CM TX3 evo, de inkább felette egy 212 evo-t ajánlok.A dilit kiverni felesleges, vegyél egy JÓ hűtőt, csend lesz és nem fog túlmelegedni.
-
miresz
veterán
Nah,ez a Crysis3 sem lesz a kedvencem épp úgy mint az előző részei.Nem igazán fogott meg,sem a áték,sem a grafika. Viszont maga a játék nagyon jól optimalizált High beállítások mellett fix 50-60fps. Nincs mikrolagg,akadás,fps drop,semmi. Szépen fut. A proci kihasználtság nem ment 30% fölé egyszer sem.

-
CoronitaA
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy amd fx-8120 -hoz kaptam egy gyári ventit. Nos ez meglehetősen zajos volt nem olyan volt a hangja mint egy jól működő ventinek (Csapágy hang). Vissza vittem az üzletbe és ott azt mondták nekem hogy az össze ilyen szériás venti ilyen. (Ezt valahogy nem nagyon akarom elhinni ) de azért a gépet szeretném használni így a srác fordult egyet és adott nekem egy arctic cooling alpine 64 pro rev 2 -es ventit.
Nos beszereltem minden jó viszont játék alatt fel melegszik nekem 60 fokra , tovább nem engedtem inkább hagytam az egészet , mert ugyan is a gyártó web oldalán az áll hogy max hőmérséklet 61°C.
Most jön a lényeg

1: Ez a hőmérséklet azt ábrázolja ami a gyári hűtővel melegszik fel , illetve azt hogy eddig melegedhet csak?
2. Jó hűtőt kaptam én egyáltalán hozzá , illetve létezhet ilyen? Vagy vigyem vissza és verjem ki a dilit ?

Előre köszönöm

-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
tuti?

jólvan, papi, bízom benned
na, a cuccaim nagyja megjött ma, már csak a 6300-as prockó van hátra...
egy hét
aztán beszámolok, mit tud ebben a lapban... -
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére

-
Motaba78
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
még nem álltam neki csak a turbo core-t kapcsoltam, illetve kapott 1,3V-ot, minek többet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
jelenleg így tesztelgetem, de ha hétvégén lesz időn megnézzük a 4000Mhz-et

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
lee56
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ahhoz képest hogy tisztában vagy a modulos felépítéssel, eléggé szakmaiatlanul hangzik az a félmag

Azt meg hogy szálanként gyengébbek valamivel az új FX-ek, már a megjelenésük napján lehetett tudni tavalyelőtt októberben, sőt még előtte is, aki követte az eseményeket.. Jó későn lepődsz meg ezen, de hát kicsi csiga, nem gyorsvonat, az is igaz.
Végül pedig aki trémárkkal méricskél az előveheti a superpiit is akkormár, ennyi erővel.
Csak aztán nehogy te is bekékülj, igaz már a csigaházadat azt befestetted.
-
Lui76
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Elnézést de ha megemlítenek ,akkor hozzászólok/kérdezek.
A 3Dm11-nél nem kellett volna az nvidia karimnál tiltani bármi physics kérdést ?
régen futtattam ezt nem emlékszem.
Nekem azért érdekes összehasonlítani mert magamnak is néztem ezt az FX4 es irányt fejlesztésileg de ha
nem jobb akkor kilőve.
Egyébként egy sima Phenom II 545 @ B45 a proci és 3600MHz-en ,1600-on futó rammal. -
kovsol
titán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Amíg mindennapokban elégedett vagy vele addig fölös váltani bárhova is. Pontvadászatra meg nem alkalmas a proci, de nem is arra van kitalálva

-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére

ez kész ez a pali...
egyébként igen, legbelül Hell Knight maradtam, jól mondod

-
miresz
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A 3Dmark CPU tesztje pont annyit ér,hogy semennyit. Valós alkalmazásokban tesztelj.

-
-
RVR400
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Tehát a meglévő teljesítményednek kb az 50%-át használod ki, de mégis akarsz venni valami erősebbet/gyorsabbat/drágábbat, mert a tesztek eredménye nem veri az egeket?

-
törölt tag
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igenám, de ahhoz (is) lapot kell cserélni. De csak ugyanannyira nem valós, mint ahogyan a 6300 sem valós 6 mag, csak 6 "félmag". A 8320 ugyanígy. Én tényleg nem dolgozom sok szálat igénylő programokkal, csak szövegszerkesztés minden mennyiségben, net és alkalmanként játék, ráadásul a felbontásom is kicsi.
Tehát:
1. méginkább kell az erős proci
2. erős magok... kékek. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Bomi ez nem is csoda, a 4100 nem valòs négy mag.
Elég lesz egy 6300 is
-
kovsol
titán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Jó azért nem lesz dupla akkora pontszámod, de dobna rá több száz pontot. 3dmark 11 topicban volt egy srác akinek 1000 ponttal kapott többet a procija az enyémhez képest csak a ram miatt ! mind a két proci 4500Mhz en mérve.
-
Motaba78
addikt
válasz
Soldika30
üzenetére
Szia
ööö szépen fogalmazva, ilyen tápegységre nem bíznám ezt a gépet.
Ami szóba jöhet esetleg: chieftec
corsair
fspne a tápegységen spórolj, ezen múlik az egész gép védelme és ellátása.
Az újraindulás más dolog esetleg itt tudnak segíteni ebben, de lehetséges a táp hiba IS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

éppen ezért fordultam szakboltba..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)