Hirdetés
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
nyilván idézőjelben értettem a kevést, és ezért írtam, hogy ahol a program ki is használja, tehát skálázódik, ott van értelme egy Opteronnak pl.
persze, gondoltam, hogy nem nagy tuningosok, mivel nem otthoni környezet, szerverbe amiket írsz, azok a fontosak, nem a tunying...
tenk júú

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
értem. akkor nem ördögtől való a kérdésem/felvetésem.
köszi.azt hittem, hogy a szeróprockóknak (dászíííp magyar szó
) annyira más a felépítésük, utasításkészletük, h csak speciális szerverkörnyezetben használhatóak.de akkor ezek szerint nem.
kérdés, hova jó. gondolom, ahová mondjuk egy 8350 kevés, de egy 12+ vagy hány magos Opteron jól skálázódik...
szerócuccok is tuningolhatóak amúgy?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kungzi
üzenetére
6300 a jobb választás, eleve kevesebbet fogyaszt és erősebb is, rendben, hogy egy modullal kevesebb, de jelenleg nem sok játék (ha arra kell) használja ki a nyolc szálat. Munkánál más tészta.
(#19795) Yeffy DJ
Nem idióta kérdés, minden további nélkül lehet. Néha még aprón is lehet találkozni eladóval, általában épp ezért úgy hirdetik, hogy melyik i5/i7-nek felel meg. -
kungzi
veterán
mondjuk úgy 4-4,5GHz-nél, nem tudom mennyi fesz kell neki ehhez
e között és a 6300 között vacillálok.
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére

egyébként én is gondoltam rá, bocsi, ha idióta kérdés, de Opteront/Xeont valóban lehet otthoni környezetben is használni? tehát pl. normál Win7 X 64 akármelyik verzsönnel? jó, órajel alacsonyabb, nem húzható/nem annyira, de tudna úgy működni, mint egy home PC?
érdekes...
-
kungzi
veterán
A 8120 mennyit fogyaszt terhelesnel?
-
lee56
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igen, reménykedjünk hogy nem az Opteron fog kisülni a végén

A csiga fáját
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen, hogy mindenki őrizze meg a pánikot.

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Kifelejtetted, hogy pánikra semmi ok...
-
Akcok94
senior tag
az enyém 7,7 alapon. fx8320
-
bigsee
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Enyém (4100) 7.2. Számít ez valahol BTW?
-
Jester01
veterán
Na itt van a Xigmatek Loki hűtő ... elég kis semmiségnek néz ki, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket. Mivel ki kell szerelnem az alaplapot azt hiszem majd csak holnap látok neki.
-
Valkűr
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nálam a 8350 7.9 lett, turbo modban van, szoval nincs igazán tuningolva, csak amit gyárilag a menuben enged.
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Kérdés hogy ki tudná e használni a 8-on túl is a magvakat, mert ha nem akkor tárgytalan amúgyis. Opteronokon nem lehet játszani amúgy? Én se vagyok egy szerverszakértő, de hallottam már otthoni felhasználásó Xeon rendszerről is, ami átlagos felhasználáson volt szintén, nem tudom miért lenne ez akadály.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nezegettem en is annak idejen az ilyesmit. De a gepen jatszok is, meg minden. KB 60 % munka, nem nagyon ertek az ilyen szerverlapokhoz. De a 16-32 FX-alapu Opteron nagyon jol hangzik. A program amiben dolgozok rendesen kihasznalja mind a 8
magotszallat (4+HT), es minnel magasabb az orajel annal hamarabb vegzi a dolgat. -
ETOM
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
7.9-t én még 5ghz-s i7en se láttam. Szerintem nem létezik olyan proci amire megadná ez a tetű win7.

-
miresz
veterán
Na ezt hívják kiegyensúlyozott gépnek.

-
soultrapp
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére

nekem a memória most a 8320al csak 7.7,de a fx6100-al 7.8volt. -
Malibutomi
nagyúr
7.8 nekem
Asszem le kell futtatnom max OC-n is, hogy minden 7,9 legyen
-
soultrapp
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
azt tudom,hogy annyi a max csak kíváncsi voltam nektek mennyit ad...
-
soultrapp
senior tag
hy!
tudom,hogy nem számít a windows7 élmény index,de nektek mennyit ad a 8320ra?mert nekem 7.7pontot. -
stratova
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Meg sem fordult a fejemben, hogy csak ezért most méricskélj. Ha legközelebb játszol vele, akkor megköszönöm, ha megnézed így is.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igen, en is a 8350- el meg egy atomstabil ROG- al, csak nem tudom menyiert tudnam elpasszolni a 2600k + z77 sabertooth- ot.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Akkor még mindig a legjobb egy 8350 lenne, ami talán kevesebb feszt kér a húzáshoz, mint a 8320, még ha elvileg egyformák is.
Főleg, hogy egy 2011-es rendszer költségei tényleg aránytalanul magasak és annyit nem nyernél vele. Tehát akkor ez mindenképp sok ráfizetés, amiből meg cirkusz lenne. Persze, azt neked kell tudni, tudsz-e annyival többet keresni, ha kicsit gyorsabb a 2011-es rendszer.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
startova@ & BomiBoogie@ : az osszes cpu tesztjevel leteszteltem, hogy meglegyen a 4.8 ghz stabilan, aztan hetfon munka kozepen kekhalal, persze elvesztettem mindent (nincs manualis safe szimulalas kozben csak auto), mondom az en en hibam emelek meg a feszen, persze hogy tobb oras prime95, LinX, IntelBurnTest, LinX+Furmark vagyis a beleit is kitaposom es atom stabil. Az este (vagyis ejjel) elertem majdnem a munka vegere (96 %) egy kemeny 7 ora utan amikor ujra kekhalal. Ujrainditom, es amulok hogy az utolso mentes 19 % tortent !!!! Vagyis szerintem megvolt ugy kb 85-90 %-nal csak valahogy nem volt elmentve.
Na ezt most ki kellet magyarazni a kliensnek aki a penzt adja, amibol elek.
Tehat bucsuzni szeretnek a 2600K-tol meg a szabitol, csak nem tudom hogy ha el tudom majd adni minimalis veszteseggel illetve milyen iranyba vegyem az utat . Terjek vissza AMD oldalra egy agyon-feszelt-huzott 8350 egy ROG lappal, ami persz penztarca kimelo vagy adjam el az egyik vesemet es vegyek egy P9X79 Pro lapot egy 6 magos i7--3930K (a 4 magos i7-es 3820-at siman vertem a 2600K-val) ami a tesztek alapjan kb 40-42 %-kal gyorsabb (magasabb orajel, 12 szal ) de a duplajaba kerul.
+ ha tul sok a rafizetes kezdodik a cirkusz a felesegemmel ... " mar megint penzt raksz abba a gepbe ? Bezzeg nekem meg a kocsit is sajnalod lemosatni " meg ilyenek amibol nem kernek. -
Ferike001
csendes tag
1.360V-nál 4.3 Ghz-n befigyelt a jó kis Asrock throttling 5 perc prime után. Ha minden másnal stabil, mondjuk játékok vagy munka, akkor szerintetek maradhat amíg nem lesz egy jobb lap?
Amúgy chipset borda forró és VRM borda szintén, gyakorlatilag nem lehet hozzájuk nyúlni
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
A kemény külső lágy részeket takar, de az ember szíve néha bizony megkeményedik.

-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
ohh... erotika? itt?

hanyatlik? tuti?
Csigusz: naháát, ez kéész. mára is kiégtem

-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Értem én a nem-et. A másik agymenés a másutt már emlegetett játék + videó lett volna. 3 modul Skyrimnek 1 a felvevő programnak. De nem fárasztalak.

BomiBoogie: nincs korán még ehhez?

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ugyanmár, olyan vagy mint egy rossz akcióhős..a kemény külső lágy belsőt takar...ami nyálkás, és puha, és...inkább ejtema témát

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Hagyjuk meg az erotikát a hanyatló nyugat ópiumának....
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
+ Bali27:
értem, köszönöm.
valami ilyesmit sejtettem, csak gondoltam, megkérdezem, elvégre ti jobban mozogtok ebben a környezetben, le vagyok maradva a mai technológiákkal.tehát akkor elvileg bírja, de érdemesebb egy 8xxx. okay.

miért, a csiga tán te vagy? ahh Isstenem.. -.-"

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ez egy összetett kérdés. FullHD-ra elsősorban a VGA számít, bár most már lassan ott is CPU limit lesz egyes helyeken, lásd ezt.
Ettől függetlenül egy 6300 mellé tehetsz egy 7970-et is, valószínűleg maradni fog valamennyi a VGA-ban, de így is, úgy is meglesz a max. képfrissítési rátával azonos FPS-ed (mondjuk 60) értelmes beállításokkal (értsd: nem Crysis 3 ultra 8x élsimításos siránkozás).
Nem te vagy a kutyás képen, akkor meg minek reagáljak?

-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére

semmi reakció a kutyásképre? ejj, csalódtam benned
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egy kis ON: 7850/70-en kívül, ha szükség lenne rá, erősebb VGA-t is "kihajt" (de utálom ezt a szót" a 6300-am? alapon v 4,1/4,2-n?
vagy erősebb kártyához 8xxx "kell"?
CF-et/SLI-t gondolom ne is kérdezzem... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
Úgy látom, nem értetted egészen. Az volt a kifejezett kérés, hogy pöcsöréssz vele.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
stratova
üzenetére
fullHD-n FX-4300 CPU limites, nem semmi igények.
Ezzel együtt én bevallom, az egy dolog, hogy nem érdekelt soha a Crysis széria, de igencsak eltúlzottnak érzem a gépigényt és az ezt övező hype-ot, hogy "jaj, most akkor veszek gépet Crysis 3 miatt", meg "nem gondolod, hogy egy 50K-s VGA-n elfut Ultrán".
Egyrészt a textúrák részletessége alacsonyabb beállításokon is megmarad, ha sok pixelből épülnek fel, úgyis szép lesz, ha meg élvezetes a játék, közben senki nem fogja lesni a beállításokat.
A fejlesztők részéről leginkább egy nagy marketingfogás, hogy mindig kihoznak egy irreális igényű játékot. Az valahogy sosem kerül be a kommentekbe, hogy amúgy egy átlagos gépen is teljesen jól játszható.
-
stratova
veterán
Inkább itt kérdem, mert egy esetleges negatív eredmény újabb flame-hullámot indítana a másik témában.
Malibutomi: Mit szól ahhoz Skyrim és a többi, jellemzően pár szálat igénylő játék (ha van még ilyen a tarsolyodban) ahhoz, ha modulonként egy magot letiltasz? Azonos órajelen és ugyanazon a pályán.
BomiBoogie: Gondolj bele mi lesz azzal, aki i3-mal játszaná. Mert te tuninggal még tudsz segíteni a kicsi FX-en, de odaát már nem ez a helyzet.
Malibutomi: Teljesen érthető hozzáállás. Csak gondoltam ha jól sül el, meg lehet említeni a "milyen processzort vegyek"-ben mint ajánlást.
-
stratova
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Mi tagadás ezt öröm nézni.
Sajnos a hazai régi AM2+os lapocska max. Phenom II X4 945-öt támogat.
Pedig ha kapott volna frissítést, FX-6300-at rendelek bele. Viszont a szegről-végről rokon Trinity/Richland/Kaveri valamelyikére pályázok. Jó lenne ha FX is kapna még egy kis RCM-frissítést. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nyilván ahogy egyre többen vesznek FX procikat, a szoftverfejlesztők sem hagyhatják figyelmen kívül azt a potenciális vásárlóréteget. Tehát mindeki vegyen FX-et, hogy legyen optimalizálás.

-
stratova
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Mi lőtte szegény 2600K-t?
Urak!
Erre tud valaki magyarázatot?
A játszótéri homokozóvá vált témában, csodával határos módon született nemrég pár értelmes hsz.
Malibutomi és =WiNTeR= kollégák összeeresztették Visherát és Sandyt CPU-intenzív terepen. Ebben az esetben FX-nek magasabb órajel kellett, bár vállalhatót produkált c2c is.
De akkor hogyan kaptak mások ilyen eredményt?
Itt FX-8350 elverte 2600K-t, FX-6300 pedig 2500K-t
, ez szimpatikus csak nem fér a fejembe.Szerk.: Elnéztem Skyrim volt a kollégák alanya, Crysis 3 szépen skálázódik. Így szimplán csak jó hír annak, aki FX-et venne Crysis 3-hoz

-
MiklosSaS
nagyúr
Ma este nagyon megharagudtam a sabertooth-ra meg a 2600-asra. Ugy dontottem hogy visszaterek az AMD vonalra ha el tudnam adni a feleves 2600K es a 3 honapos sabertooth-ot.
Kivancsi lennek arra hogy ki tudja hajtani rendesen a 8350 a 7870CF-et vagy a 7970-et ?
-
-
Jester01
veterán
válasz
Ferike001
üzenetére
Hacsak nem peltier hűtőd van, nyilván nem lehet hűvösebb a proci mint a szobahőmérséklet. A 31C az hihető, a 7-8C csak ha kint ülsz a hidegben

Igen, ha nem mér annyit mint amennyit kellene akkor droppol a lap (vagy rossz a szenzor). Lehet játszani az LLC beállítással (főleg ha terhelés esetén esik le) vagy emelni a feszültséget amíg ténylegesen nem kap annyit amennyit szeretnél.
-
Ferike001
csendes tag
ha biosban 1.315 V-ra van beállítva a CPU és teszt közbe a CPU-Z csak maximum 1.280-at de inkább 1.272-t mér, akkor az azt jelenti, hogy az alaplap nem bír többet szolgáltatni? Amúgy most 4.0Ghz 1.272V, 25 perc prime nem volr hiba. Most indítok vmi játékot.
-
Ferike001
csendes tag
Ma beszereltem a hűtőt és elkedzem próbálgatni az OC-t. most 3800-ra lőttem be. APM és turbo off. Stabilitás tesztet még nem csináltam, a problémám az lenne ha CPU-Z vel nézem a procit akkor a core voltage, brand ID, szorzó, BUS speed és rated FSB ki vannak szürkítve, tehát nem látok róluk semmi adatot. Ez normális?

-
lee56
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Méghogy nincs kutya-csiga barátság a világon.

-
Malibutomi
nagyúr
Bocs srácok, többet nem offolok, de nektek ezt nem tudtam kihagyni

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekem minden full-full HD hatalmasnak tűnik, a tévéirányítót is csak úgy tudom kezelni, ha végigcsussz rajta.

-
RVR400
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Monnyuk az már észrevetted, hogy simán lehet tolni neki a mondókát:
"Csiga-biga gyere ki, ég a házad ideki'!

De amúgy ezek szerint a csiga kihajcsa, csak néha throttlingol.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) annyira más a felépítésük, utasításkészletük, h csak speciális szerverkörnyezetben használhatóak.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, ez szimpatikus csak nem fér a fejembe.