Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Akkor becélzok egy egészséges 1,330 feszt, és ebből megnézem mit tudok kihozni.
Van valami olyan energiagazdálkodó funkció ami esetleg visszafogná a teljesítményt, vagy hagyhatom őket bekapcsolva, hogy ne zabáljon feleslegesen a gép?
-
miresz
veterán
válasz
kucseranor
üzenetére
Ez mag,vagy kupakhő?
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
értem.
nagyon jártas nem vagyok a tuningolásban, szóval köszi az infókat
mondjuk egyelőre tökkkkéletesen megvagyok elégedve ezzel a 4,1 GHz-el...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nézd, azért kicsi az esélye, hogy tönkremegy a procid, leginkább a hő minden alkatrész ellensége. Egyből nem nagyon fogod tudni elfüstöltetni, nyilván a folyamatosan magasabb fesz és hőmérséklet lerövidítheti az élettartamát.
(#19596) FeRRaR1
Amíg jók a hőfokok és nincs az egekben a fesz, miért ne mennél feljebb is? Főleg egy ilyen lapban. -
FeRRaR1
őstag
Sziasztok, régen jártam erre, tavaly év elején, akkor belőttem egy egészséges alulfeszelt 3.6 Ghz-t
ami elég volt mindenre. (FX 6100) Most viszont van pár játék aminek úgy érzem elkélne a többlet.
AC3, Hitman, nemsokára jön a Crysis 3...Belőttem 3.8 Ghz-re azt simán bírja alulfeszelve
Utána belőttem 4 Ghz-re de ehhez már kellett pluszba hozzáadnom feszt.
(1.308-1.320 között ugrál prime alatt)
55 fokos prime maximumra állt így be most egy óra teszt után.
Kicsit még talán tudok lejjebb menni.Asus Sabertooth 990FX a deszka cpu current capability-t érdemes feljebb tenni 100%-ról, vagy ekkora tuningnál még nem szól bele?
Illetve mekkora órajelet ajánlotok 24/7-re, 4 Ghz vagy esetleg tapogatózzak feljebb is?
(Próbaképpen mikor megvettem megnéztem mit bír [link] )Most minden energiatakarékos funkció be van kapcsolva a TC meg ki.
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
az igen...
értem. akkor, ha esetleg komolyabb tuning érdekelne, olyan 1,5ig bírná.
thxpersze, a hőmérséklet egyértelműen fontos

-
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
ez nem sok fesz neki?
vagy mennyi az az egészséges hatás, amit bírt rendes hűtéssel, akár 24/7? nekem valahogy soknak tűnik... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kucseranor
üzenetére
Valószínűleg ha még lehetne is kicsit, aránytalanul nagy feszt kérne. Szóval nem érdemes.
-
kucseranor
tag
Sikerült 4.6-ra húzni az FX-6300-as procit 1,425V mellett. Így játékok alatt 48-49 fokot mértem, és stabilnak tűnik. Érdemes tovább húzni, vagy sokat nem fog dobni?
-
DeadMeat
nagyúr
4300 mhz-el kísérleteznek bf3 alá, úgy tűnik sikerült bölöni, de egy idő után elmegy a játék hangja, illetve a beszéd megmarad, minden más hang elkussol. Ezt vehetem úgy szerintetek, hogy nem teljesen stabil? lassan kozeledek a default feszhez...
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az könnyen lehet ! -
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen ezzel mind tisztában vagyok, de tökéletesen elég nekem a 8120. A víz meg elboldogul a hűtésével..
Túl sokan még nem adják el a 8320-at, és az a 10-15 k, az különbség... A 37 ezer már kezd jó lenni érte.
-
Malibutomi
nagyúr
Aprón van 8320 újban 37-ért.
Azért kell olyat venni mert az a jóság.
Viccen kívül, lehet nem tünik soknak az a 10-15% amivel gyorsabb mint a 8120, de ha úgy hasonlítod hogy egy 4ghz-es vishera, egy 4.4-4.5-re huzott bullal egyenértékü, már soknak tünik.
Plusz ugye alapfeszen megy általában 4.2-4.3-at, és még ott hüvösebb mint egy 4ghz-es bull. -
=HG=
addikt
Nem állítom, hogy kevés, de ez így most hülyén jön ki, de érzetre simábban fut a 8120-al. Bár meg kell mondjam full HD-nál közel 100%-on teker a 7850-el, alapon... (most meg lehet kövezni, de így van)
Ha extreme 4-et akarsz ezt érdemes megkukkantani.
(#19580) MrM94 : Minek vegyek 8320-at 45-ért, ha 8120-at megkapom 28-30-ért ?
-
=HG=
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Annyi varia van a fejemben, még nem biztos, de lehet visszatérek egy 8xxx-el. Ennyi idő kellett, hogy belássam: jobb a bull BF3-hoz..
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
gondoltam, igen, h azért mutatod, nem is kötöSZködés volt
...
csak megjegyeztem, h én ilyen régimódi vagyok, nem bízom nagyon idegenekben, ill kétes helyekben :
-
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Erdemes lenne elcsereljem az ex4 et ra?
-
MrM94
addikt
Ebben a lapban throtthlingol az FX?
giga GA 990XA-UD3 -
Yeffy
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
ezt mondom, teljes mértékben egyetértek...
nem beszélve a garanciáról...
meg a régi cuccok "visszacserélhetőségéről", mint pl az előző procim, vagy egy régi VGa beszámításáról...szóval én maradok a jól bevált személyes számtechboltos ismerősömnél, ami nincs nála, az meg mondjuk iPon, vagy hasonló shop...
-
Asbee
veterán
válasz
kucseranor
üzenetére
Szokásos válasz: Neked kell kitapasztalni mekkora órajelhez mekkora feszt kér. Egy 4,5 Ghz mehet neki, ha bírja és tudod hűteni.
-
kucseranor
tag
Sziasztok!
Csatlakoztam a klubhoz egy FX-6300-assal.
Segítséget szeretnék kérni tuningban, mennyi feszt kell adni neki és meddig érdemes húzni? -
Cseneles
őstag
Hello!
Egy hete vásároltam Hyperx Predator 2400mhz 2*4gb kit et, az aláírásomban szereplő configban használom de valahogy 2400-on nem tudom stabilizálni a rendszert! olyan jelenség lép fel pl h tesztekben Prime95 Linx Intelburn minden ok viszont a játékok 5 perc után hibával megállnak és alt+tab segítségével betudom zárni őket
UEFI-ben kutakodva néztem h a lap az nb-t 2400-ra rakja, a ramokat próbáltam tulfeszelni egészen 1.68v ig elmentem az nb nek adtam 1.2v szinte mindent próbáltam +0.1v-al túl feszelni de nem segített! most 2133-on használom őket gyári értéken viszont ami fura az UEFI-ben az nb-t nem tudom állitani az 2400-on van de bármivel nézem win7 alól az csak 2200 
Valakinek valami ötlete??

esetleg próbáljam meg 1,25v NB vel? -
- = Zk = -
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
nah, én biztos nem vennék senkitől "előreutalva, és csak rendelésre" cuccot....jó árai vannak, de.... ink fizetek pár goldal többet, de tali személyesen oszt ennyi.

-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére

Nem rajongok az aproert...
Ezek a mert fogyasztadadatok...

Picit sokallom en is oket... -
- = Zk = -
félisten
nah, akkor köszönöm a hozzámvaló nincs mit

-
Stepo
aktív tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Na meg is válaszoltad

-
Asbee
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Igen FX-nél ennyire egyszerű a tuning, szorzó állítás majd hozzá a fesz. De ha ennyire kezdő vagy a témában akkor ajánlott utánanézni először a dolgoknak tuningról, határokról. Neten és a fórumon is találsz bőven olvasnivalót.
-
Asbee
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Milyen választ vársz még?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem kell prime, tolj egy 2 óra bf3-at, elég az is.
-
kungzi
veterán
Na most akkor ez a lap elég egy FX6300-nak? Lenne egy kis tuning is, végül is azért vesz az ember BE procit.

-
Stepo
aktív tag
-
Asbee
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Feszültség emelés?
-
-
- = Zk = -
félisten
szép napokat
bios reset után beállítottam/kikapcsoltam pár dolgot. tehát most van C&Q, más egyéb kikapcs. a proci 4,2-n megy. ram, minden a bios szerinti alapon (1333).
hogyan tovább, mert ha tolok a szorzón, akkor már nem bootol.
(kezdő vagyok ilyen témában)
-
Stepo
aktív tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Pedig én azt hittem,hogy a VGA-m fogyaszt sokat
ezek szerint nem sokkal fogyaszt többet ahhoz képest mennyivel erősebb,mint az integrált
(kb idle+20 Load+50) 
-
Stepo
aktív tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Hát nekem még ez is soknak tűnik

-
Ricsiii1992
tag
Várjatok, valami nem jó, bios szerint 1,375V-ot adtam neki ami AIDA szerint 1,28V, de lehet hogy az AIDA félremér.
Megnéztem bios szerinti alapfeszen, 1,2875V-on (ami AIDA 1,216V) itt már csak 222W, az már kicsit barátibb.
Valahol itt lehet az igazság, mert a régi lappal is 220W körül mértem. -
MrM94
addikt
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Aztakva
Ha en most szamolgatok ha megeszik a dragasag prime 95 alatt 250w akkor jatek alatt a GTX 580 al,hogy a picsbe nem fustol el a tapom? Azis megeszik vagy 200vhany w.
Nekem meg 12v 408w ad le,azthiszem ertem mar a masik miert fustolt el
A TDP AMD bacsi megis hogyan szamolta ki? APM el?

-
Stepo
aktív tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Alapon 250W?
Akkor vagy 125W-ot fogyaszt az integrált vga,vagy 200-at a proci 
-
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
En nem szimatoltam itt semmi osszeeskuvest, azert kerdeztem, mert azt hittem, h tudsz valahonnan jo aron...
Jaja, latom, _kivetelesen_...

-
RVR400
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Mert már szimatot fogott.

-
Jester01
veterán
Az M5A97 EVO R2.0 nekem annyit droppol, hogy alapbeállításon hibázik a prime95.
Most egyszerűen feltoltam 4GHz/1.4V-ra, saját bevallása szerint így 1.27V-ot kap a proci amivel úgy tűnik jó lesz.Torture Test completed 103 tests in 2 hours, 42 minutes - 0 errors, 0 warnings.
-
miresz
veterán
Nah,elég jól berúgtam,itt s farsangi bálban....

-
Exelsior
őstag
Szia. Ugyanez a lap van nekem is most vettem 1 hete.
azt hittem jó kis lapot vettem erre mindenki szidja, és nem csak a 8120-ast szidják. Megint szart vettem érzés fog el nem kicsit.?!!!
Komolyan kiakadok. Sajnos erre futotta ki volt számolva.
A témához vissza térve nekem a régi ASUS hűtőmmel 4Ghz-en 1.25 V-on Prime alatt 52 fok felé nem megy.
Semmi throtthling.
Sokat próbálgattam sajnos a magasabb CPU fesznél jön elő a throtthling. Nekem így egyenlőre bőven elég. X év múlva majd ha olcsóbbak lesznek a 990-es lapok akkor majd veszek addig ez elég. Érjük be ezzel

-
Yeffy
veterán
válasz
laca000
üzenetére
nekem, mikor vettem a lapot, egy jó éve, amikor szar volt a forint, akkor sem volt nekem 21k-nál több...
de mindegy, mivel sok panaszt hallani, tényleg nem egy bika lap, amit nem értek, mert nekem hibátlan.mindenképp cseréld ez esetben, ha nem elégíti ki az igényeidet

MrM94: persze, csak mondom, nekem hibátlan, ezzel a proccal is, ezért olvasom az ilyen tapasztalatokat csodálkozva. de elhiszem.
ha lesz megint ilyen 1-1 becserélésre lehetőségem, mint a procinál, akkor úgyis cserélem vagy az Anus EVO R2.0-ra, vagy a Gigás megfelelőjére... -
kungzi
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Akkor egy ilyen lap + FX6300 jó kombó?
+ 7850 2GB VGA menne mellé
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Elemlámpa, zseblámpa
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az könnyen lehet !

Jött márt pár ajánlat,de mindenki ingyen akarná 

legalábbis csak ebben a vonatkozásában ismerem