Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
az, hogy kihajcsaje'???
vagy a pénztárcád?

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DeckardCain
üzenetére
Én FX-4100-at nyúzok 7850 mellett, mi a kérdés?

-
miresz
veterán
válasz
DeckardCain
üzenetére
Én a 4100-at,nem ajánlom,azt a lapot meg főleg nem. A helyedben egy Athlon 750K-t és egy ASRock FM2A85X EXTREME 4M lapot vennék.Olcsóbban jösz ki,és teljesítményben is ugyan ott vagy,de itt tudsz tuningolni is,ha akarsz.
-
válasz
DeckardCain
üzenetére
Kicsit keves lesz hozza. De ha mar budget, akkor egy 750k-t is erdemes megfontolni.
-
laca000
őstag
Érdekes, most sikerült megint 4400-on, stabilra belőnöm, teszteltem FC3-al és BF3--al is, nem fagy, no de meddig?
-
DeckardCain
senior tag
Gondolkodok egy "low budget" konfigon full hdra...
fx-4100(25k)
msi matx deszka, ez még vállalhatónak tűnik.. természetesen tuning nem lesz... de szerintem alulfeszelés se egy ilyen fapad lapban..
[link]
és egy 7850 2gb...Mostani ph-s fx teszt szerint, ha nem multizok akár még jó is lehet, ott erősebb kártyával alig volt különbség már full hdban..
Az utóbbi fél évben nem követem már a dolgokat, de gondolom egy fx-6300 + 970 deszka jobb lenne, de ahhoz nagyobb házat is kéne venni... Annyit meg már nem ér az egész..
Van itt valaki aki 4100-at használ komolyabb vga-val?
-
=HG=
addikt
válasz
Cseneles
üzenetére
Azt látom, hogy minőségi a konfig a leírásból, csak nem volt odaírva a táp, és az a vga+cpu húzva, azért csipegeti a feszt. Nincs ötletem miért nem tudod állítani az NB-t, de nagyon ne keseredj el, mert 2133-on ha stabilan megy, bőven elég. Mint írtam, semmit nem nyersz a 2400-al. Egyébként 1,65V-on megy a memó ?
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Használ valaki FX-et 2400Mhz-s ramokkal? Érdekelnéne tapasztalatok mivel nekem memtest86 és szintetikus teszteken hiba nélkül megy viszont játékban megáll a kép kb 5 perc után, hang megy tovább hibára hivatkozva alt+tab segítségével betudom zárni a a gameket pl FC3 WOW, Crysis 2.Minden ötlet nagy segítség lehet

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Próba, szerencse, a TX3 nem rossz, a házhűtésen is sok múlik. A tápod elég lesz.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ami az adatlapomon lévő táp elég hozzá?
Húzva max 3,8-4Ghz-ig húznám milyen hűtő ajánlott hozzá? TX3 Evo elég lenne,vagy nagyobb esetleg? Hyper 212
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Utóbbi viszont erősebb és kevésbé melegszik, úgyhogy megéri.
Az Extreme 3 már megfelelő lesz.
-
Stepo
aktív tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
inkább 6300 ez márt újabb kb+10%-al erősebb.Ehhez a procihoz jó az ext3,ha nem akarsz 1.5V feletti tuningot

-
ebegab92
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Inkább szánj rá kicsit több pénzt,és vegyél egy 970-es chipsetes lapot
Mivel ez a lap még relatíve régi AMD 760G (780L)/SB710 chipsettel rendelkezik 
-
Dark KillerX
addikt
Ezt a proci lap párost néztem ki magamnak!Ez mennyire jó választás?Játékra,és néha munkára használnám?
Asus M5A78L-M LE+ FX 6100 v 6300-as proci,amit a gyári hűtéssel használnák!
És teljesítménybe kb hol lenne,az előtte lévő Q8300~3200Mhz-es procihoz képest?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Egyébként a 7990 veri a 690-et? 2x680 VS 2x7970. Akkor a 7990 a leggyorsabb a "világon".

-
FeRRaR1
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igen a csatolófelület 3.0 sávszélességet biztosít a PLX chiphez, csak hogy az már 2.0 segítségével kommunikál a chipsettel így gyakorlati haszna nem sok van, na nem mintha bármi is kihasználná akár a 2.0-át.
Főleg hogy az új irányú fejlesztések minimalizálni próbálják a PCI-E terhelését a nagy késleltetés miatt.
Más, tegnap In place teszt 3 óra 16 perc után dobott hibát az 5. magra :/
Adtam neki még egy kis feszt, ha 5 órán át stabil az in place,
Akkor kap kis játékot, renderelést, konvertálást. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
RVR400
üzenetére
Tehát a tesz szerint még ilyen szintű konfigoknál sincs előnye.
It is even more clear when you look at both three-card setups, GeForce GTX 680 3-Way SLI versus Radeon HD 7970 3-Way CrossFireX. With GeForce GTX 680 3-Way SLI there were three instances where performance was improved with the PCIe 3.0 system, three separate games with advantages going all the way up to 9.6%. However, with Radeon HD 7970 3-Way CrossFireX there were no instances where the PCIe 3.0 syste, improved performance in any meaningful way.
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
jaaa, érrtem. azt hittem, hogy van 2 GPU-s kártyájuk.
de akkor úgy látszik, már 1 GPUval is elég bikák
ügyesek, jó volt anno az R600-ra átállni
persze, én is olvastam, h kb lóf_sz előnye van a 3.0-nak, de villogni jó, meg majd egyszer jól jön. szerintem még vagy 2 generáció legalább, mire jól jön...
-
RVR400
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Aminek semmi értelme, de legalább örülünk, hogy elparasztvakítottak a 3.0-val.

-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
szerintem sem, talán a 7970 vagy melyik most a 2 GPU-s csúcsszörny, _esetleg_ annak lehet jó, illetve az utódjának.
de amúgy bika deszka, gondolom bika árral

-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
mmm, finom darab (Y)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Érkezik a PCI-E 3.0-s FX lap.
http://event.asus.com/2011/mb/TUF/product_990FXGEN3R2_spec.htm
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
körülbelül...
meg h az ájemdé már sehol nincs, minek gyárt procit, nem hogy befejezné a kazángyártás, meg a pénztárcát kihajcsae, meg különbenis intel...
bár valóban nem a legjobbak sok esetben, de a Zintel 20x-os méretéhez/pénzéhez/lobbijához, ill az arra írt programok nagyjához képest azért szerintem nem rosszak.
nyilván vannak specifikus feladatok, ahová esetleg egy 8350 vagy Opteron nem tudom mi is kevés (bár kétlem), de azért uccsó szarnak beállítani... érdekes...
na mindegy, majd böngészem még...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Csak látatlanban kitalálom, az megy a topikban, hogy "bezzeg az Intellel 200 FPS, FX-szel meg 180", tehát mennyivel erősebb az Intel.
(#19615) lee56
"pénztárcakihajcsae" meg "pénztárcathrottling", nevetek, vagy ahogy Yeffy DJ mondaná: "sírok".
(#19653) Bali27
A 2010-es újdonságok élvezetéhez viszont elengedhetetlen egy időgép és a hosszútávú emlékezet törlése.
Ott az AMD találgatós topik, temérdek infót olvashatsz.
-
Bali27
addikt
Az új 2013-ra tervezett processzorról van már valami hír? Az AMD menetrendje szerint 2010-ban uj is lesz... Az a kérdés hogy az FM3-as lesz?
-
-
RVR400
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
+1, az ár meg nem számít, csak a fogyasztása legyen kevesebb! Az a 300 Ft havonta meg kibírhatatlan összeg, de inkább vesz 15 rugóval drágább procit.

Mindig elgondolkozok, hogy én miért nem megyek be sosem egy Inteles topicba szemetelni.. De rájöttem, hogy bizonyos értelmi szint alatt kellene lennem hozzá.
Vagy vennem kellene egy Intelt, hogy én is mesüge legyek. 
-
=HG=
addikt
nem tudom, mi van még zajkeltő a gépben, de mindenképpen jelentősen halkabb lesz.. Itt érdeklődj
-
-
Sziasztok!
Az a problémám, hogy túl hangosnak találom a gépet. A konfig az aláírásomban látszik. Két 12 cm-es venti van, de ha lehúzom őket akkor is hangos én a 6100-as gyári hűtőjére gyanakszom. Tényleg ilyen hangos?

Ha vennék rá hűtőt találnék olyat ami jóval halkabb? Ezzel a témával még sosem foglalkoztam.

-
- = Zk = -
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
sajnos ezzel egyetértek....
-
Takataka
csendes tag
Újra megnéztem teszteket
Az senkit nem érdekel hogy HD felbontásnál majdnem mindenhol
vga limit van ?
Jó az egy szem far cry kivétel, de könyörgöm 70 vagy 80 fps
nem halálosan mind1 ? -
RVR400
veterán
válasz
Takataka
üzenetére
A 970 E3-ra írtam.
990FX E3-at még nem teszteltem, de már nem is akarok ASRock lapot látni a gépemben. Ha nem tuningolod agyon, akkor a 8320 jó lehet, még akkor is, ha egyforma a tápellátás a 2 lapon. De ugye a srác azt magyarázza, hogy 4 GHz fölött nem tudja hűteni még vízzel sem a 8120-at. Én nem is értem, hogy 970 E3 lapban hogyan éri a 4 GHz-et throttling nélkül.Az mindegy, hogy Te mit látsz, ha a tesztek 2/3-ában jobb a 8350 a 3570-nél, akkor az nem lényeg, mert azokban a játékokban, amikhez nem kell 2 szálnál több jobb az i5 (110 helyett 120 FPS), így már be is van bizonyítva, hogy az AMD egy szar.

-
Takataka
csendes tag
Elolvastam az új teszthez tartozó 300+ hozzászólást.
Valaki azt írta hogy az asrock extreme3 nem való 4 modulos bull alá.
Kérdem én : ez az alaplapom akkor kuka ?
ASrock990Fx-extreme3Gondoltam veszek egy 8320-at 6100 után.
Nem mellesleg akkora mázlim van hogy sokat 3ds maxozok
így az AMD a legjobb nekem
amúgy meg nemigen látom NX7-8-ban sem a különbséget 6100 és egy i5-3570 között. -
Yeffy
veterán
úúúristen, mi megy ott...

még csak a 130. hsz-nál járok, de kééész...kérem, kaccsojja ki...
csodálom Malibutomi kitartását...

-
RVR400
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Bebootol, de már egy youtube videó megöli.
-
RVR400
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Bármilyennel kifagy. 4.2-n még jó 1.38 V-tal, de ha ráteszem a következő félszerezőt, akkor már mindegy 1.5 V is neki.
Először azt hittem, hogy amiatt van, mert az alapórajelem van 262-re beállítva, de nem, mert 200-nál is ugyanez a helyzet. -
RVR400
veterán
Amúgy rájöttem, hogy ismét én fogtam ki a legantituningosabb 8320-ast. 4.2 a teteje, és ennyi. Fölötte már mindegy, hogy mit csinálok.

-
FeRRaR1
őstag
Szóval a blend az inkább akkor jó ha ramot is tuningolsz, és teljes rendszert akarsz nézni.
Ha minden stabil, csak a CPU részét akarom a dolognak akkor In place?
Igazad van, majd ha meglesz az 1-2 óra prime stabil állapot, kap majd konvertálást, meg AC3-at mondjuk, Far cry-t már kipörgettem, de jó is volt

Mondjuk ezt nem gondoltam volna, hogy 2 óra prime stabil gépet egy játék fektet meg.
-
Motaba78
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
olvasgatom, ennyi eszement hozzászólást ami ott van

-
Asbee
veterán
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Pont ezért mondják a többiek is, hogy prime-on kívül mehet még játék, videókonvertálás stb. Prime-ban sem mindegy melyiket futtatod. Sokszor egy blend órákig bírja, míg azon a beállítás egy in place 10 perc múlva elhasal. Én is pénteken lőttem be az új procit, 2 óra prime no problem, pár óra far cry 3 után már fagyott is, kellett még neki pici fesz.
-
ebegab92
senior tag
FX-6300 tényleg csak 22 GFLOPS-ot tud alapon?
Phenom II X4 945 38 GFLOPS-ához képezt elég vérszegénynek tūnik így a proci 
-
FeRRaR1
őstag
Mennyi idő után lehet azt mondani, hogy stabil a rendszer?
Prime 95 Blend test egy óra után dobott hibát, a 6. mag leállt :/
Milyen stabilitás tesztet javasoltok Prime95 illetve Aida helyett esetleg?
-
Yeffy
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
mer' megint tele van intel idiótákkal?
na majd, ha lesz időm, benézek... -.-"
kucseranor: értem, köszi az infót neked is
-
Bali27
addikt
FX 6100 at kb mennyire lehet, / kéne/ huzni hogy egy mondjuk 3.8Ghz körüli 6300-as szintjére érjen?
6100-nak kb most mennyi a reális eladási ára? -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ki volt az az agyonművelt, aki aszondja az FX nem hajtja ki a 7970-et?
Kihajtja.
Az volt, csak GTX590-re cseréltem, mer ugye azt is "kihajcsa" rendesen.

-
lee56
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
De legalább egy újabb fogalommal gazdagodtunk, a "pénztárcakihajcsae" személyében

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ne, ne hozzátok át is is a kórt.

-
Malibutomi
nagyúr
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Kár volt szólni,benéztem én is.....

-
FBalint
csendes tag
Sziasztok!
Én az ilyenekhez nem nagyon értek, azért kérdezném meg itt, hogy van egy FX 6300-am, és a turbo core-t be akarom kapcsolni hozzá. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez káros-e, illetve hogyan kell bekapcsolni / elég lesz-e neki 500 wattos táp (FSP) egy hd7850 2gb mellett?Köszönöm a válaszokat!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
stbtamas
üzenetére
Hát először is kellene hűtés az alaplapi VRM-re. Aztán lehet tuningolni.
Én lenni béna, nem az LE lapod van. Nem szóltam, bár a 4+2 fázis nem sok.A stock coolert dobd el jó messzire szerintem. Borzasztó hangos. Egyébként menj felfelé lépésenként, és figyeld a hőfokot.
-
stbtamas
aktív tag
Hali
FX 8320-at mennyire lehet húzni stock coolerrel, hogy ne legyen még gond?
És mondjuk egy komolyabb hűtéssel (vízhűtéssel)?
Alaplap: ASUS M5A97 R2.0
-
RVR400
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Írtam bele egy kis szösszenetet.

-
ETOM
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szokásos fröcsögés megy. A teszt jó lett. Sztem jók ezek az fx-k csak szoftveresen jobban ki lehetne aknázni öket. Talán a jövőben javul még a helyzet.
-
kucseranor
tag
-
Malibutomi
nagyúr
Van új Oliverdás Fx teszt a kisebb tesókról: [link]
A topicba inkább ne menjetek....

Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- sziku69: Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- Cyberpunk 2077
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- Pánik a memóriapiacon
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)