Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ettől tartok én is, bár azt nem tartom valószínűnek, hogy kétszer annyit fogyassszon a 6100.... Ahogy elnézem az AM3+-os kínálatot, ha nagyobb teljesítményt szeretnék, mint a mostani X3-am, akkor az csak nagyobb fogyasztással oldható meg... Márpedig számomra igen is fontos a fogyasztás, korábban már megfogadtam, hogy ha gépet bővítek, az új részegységek nem fogyaszthatnak többet, mint a régi...
-
MrM94
addikt
Jovoheten csutortokon cserelem el az EX4 et 990xa ud3 ra..remelem tobbet sosem talalkozom a throtthling problemaval...
-
=HG=
addikt
Használ itt valaki 880-as chipsetben visherát ? Jöv héten kipróbálom a párost...Szerencsejáték feeling

-
Motaba78
addikt
válasz
Akcok94
üzenetére
azt hiszem valamilyen cpu host vagy ilyesmi néven volt a 790-nél
javítom cpu host clock control
jah 990-en nem tudom
-
Akcok94
senior tag
lehet egy kérdésem a Gigabyte lapoknál hogy hívják a TurboCore?
mert ilyet sehol se látok.Szerk.:mert már APM kikapcsoltam mert olvasgattam vissza még azt írták hozzá
-
FeRRaR1
őstag
Melyiket érdemes tuningolni még, NB vagy HT?
Ht-ben nincs magasabb beállítás, viszont az NB az megy 3400-ig
Érdemes lenne csak azt feljebb húzni?Vagy inkább hagyjam a francba, 4600 Mhz mellet ezek nem szűk keresztmetszetek.
-
Borokafa
őstag
Mennyi régi AMD-s kolléga....

-
Gerisz
addikt
Kezemben a 8350. Ha lesz időm akkor bedobom a gépbe is.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
RVR400
üzenetére
Kedves feltételezés, de miért lennél, vettem több mint 1 éve egy 3x ezres procit, te meg vettél most egy majd 2x annyiba kerülő újat. Nem fogok a kardomba dőlni

Borokafa
1,512500 V lett az alja a feszültségnek, gondolom az új biosnak és a T2-nek köszönhető, 2133 már nem tetszett neki sehogy sem, 1,65 mellett sem. De még egyszer köszönöm.
- = Zk = -
Több mint 1 éve, csak volt egy kis kihagyásom

-
csongi
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen,
Most vettem a 6100-at nekem elég lesz ez is egy darabig, remélem
Az Athlon 2 X4 620 3 évet szolgált
-
csongi
veterán
válasz
kw3v865
üzenetére
A 6300 kevesebbet eszik picivel minta 6100 és magasabb órajelen üzemel, pár száz Mhz-el. De ezért többet is fizetsz kb 6- 7Ezer forinttal. A tuning potenciál jobb bennük. Alap állapotban kb egyformán fogyaszthat, de a 4-es még kevesebb is. Terhelve többet kajálnak, Az X3 asszem 65W TDP besorolásba tartozik
-
kw3v865
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Az is szóba jöhet, ha nem fogyaszt többet. Azóta találtam egy tesztet: nincs számottevő különbség a 6100 és a 4100 fogyasztásában. De vajon az X3-as procim mennyivel fogyaszt kevesebbet, mint ezek?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecserélem az Athlon II X3 460-as procimat egy FX-re. A 4100-as illetve a 6100-as modelleket néztem ki. Kíváncsi lennék, hogy kb. mennyit fogyasztanak? A TDP-je mindháromnak 95W, de vajon a gyakorlatban mennyivel fogyasztanak többet az X3-nál? Érdekelne az is, hog minimális terhelés esetén és maximuon mennyit fogyasztanak?
Sajnos nem találtam erről teszteket. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Borokafa
üzenetére
Köszönöm a tippet, megvolt az első fogás, előételnek egy kis UEFI frissítés, majd egy óra játszadozás,
1,65 V adtam neki, és le tudtam menni 9-10-9-24 T2 1866
Láthatóan gyorsultak a tesztek Aidában, bár nem túl sokat.
Most jön a második fogás, meddig mehetünk le feszültségben.
Majd beszámolok

-
csongi
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igan van valami ilyesmi, az most defulton, de a win így is minden blok felét parkoló állásba tette. Ha bekapcsolom és a 4 magot állítom be akkor terheletlen állapotba 2 mag lesz aktív csak? Kimérem fogy mérővel

Ha pedig kell a kraft akkor a többi 2 blokkot is indítja? -
csongi
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nagyon jó! Hívom Paksot

-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
jessszus atyáááám...

-
csongi
veterán
Honnan tudom meg hogy a használaton kívüli blokk-blokkok leálltak, és nem zabálnak áramot?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Csoda, hogy egyáltalán még mérhető.

Pug:
Rendben, egyébként én sem vagyok híve a RAM sebesség felesleges hajhászásának, valóban ténylegesen gyakorlatilag érzékelhetetlen az 1866 előnye.Yeffy DJ:
Semmi gond, ha visszaugatni nem is tudok, de majd...ööö... legfeljebb ilyen hangokat hallatok.
lee56:
Szőke csiga? Semmi sem lehetetlen.
-
kungzi
veterán
na most ez VGA vagy FX topic?

-
válasz
KAMELOT
üzenetére
Átlag usernek a voltage lockos kártya is lehet befutó, de azért a PH! közösségének nagy része nem def clockon használja a termékeit. Ha nem szempont a tuning, akkor mehet a Giga is, vagy biztosra kell menni és nem Rev2.1-est venni. Amúgy egy közel 80K-s terméknél én köszönöm, de nem kérek az ilyen jellegű korlátozásokból.

-
FeRRaR1
őstag
válasz
Borokafa
üzenetére
Igen, cl9 helyett cl10
Játszadoztam is vele nem keveset, T1 helyett áttettem T2-re is, annyit elértem, hogy néha már betöltött a W7, semmi érdemlegeset, bármit csináltam azonnal kék halál.
Majd ha kijön a következő generáció, és talán gépet újítok, akkor jön egy új 8 magos, meg valami alapból is 2000-es ram, mert ezt már kezdem feladni, hogy magasabb órajelekre bírjam.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ráadásul a HD 7000 is csak 7750-től felfelé GCN.
-
Motaba78
addikt
játékokat nem írtam a cuda miatt, az nem inkább a "fiziksz" lenne

a program amivel melózom elég jól használja a vgat is,
1. meló közben 90-95% a cpu a vga full alapon 0%
2. mikor kell egy kis cpu erő más alkalmazásra akkor visszaesik a cpu 80-85%ra és a vga felmegy 60-70%ra így rásegítve a cpura. -
lee56
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Főleg ha még szőke is a csiga, netán rendőr, vagy mindkettő, de az már overkill

-
lee56
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Pontosabban az is csak 7700-tól felfelé GCN.
(#19914) soultrapp : Azt is vedd figyelembe hogy új még a játék, nV már a kiadás napján külön a Crysis3-ért új drivert adott ki, AMD is biztosan kihoz egy új bétát, amivel elsősorban az újgenerációs videókártyákat fogják erősíteni, de később talán majd az elavultak is kapnak egy-két javítást nem csak driverektől hanem a játékkészítőktől is (patch).
-
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
ez van, engem is csesztettetek állandóan, ne legyél nedves pu..., tűrjed

vagy ugass vissza

-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Most tényleg ennyire nehéz elismerni, hogy abban a fomrában amit írtál nem állja meg a helyét.

FX mellé nem kell az 1866-os ram. Azonban az a hivatalosan támogatott maximális frekvencia.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Komolyan, lassan kezdem azt gondolni, hogy a feketék vagy a latinók diszkriminációja és a rasszizmus, ami miatt panaszkodnak, smafu ahhoz képest, ha valaki korrektor ÉS csiga is egyben. Végeláthatatlan viccforrás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#19932) Pug
A miértre, kedves akadékoskodó kolléga, a válasz az, hogy ez a max. frekvencia, amit egy FX proci kezelni tud, és mivel a kérdező kolléga elég elszánt abban a tekintetben, hogy a legtöbbet hozza ki a konfigjából, ezt mertem javasolni. -
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A miértre továbbra is kíváncsi vagyok

-
gyiku
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
mitol vagy te
?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Csak erre sajnos nincsen garancia, én is olyan corsair ramot fogtam ki ami CL9 1600 1,5 V
És még 1,65 V fesz mellett sem hajlandó 1740 fölé menni, még másnál vígan szaladgálnak 1900-2000 felett is.
Vigasztal hogy CPU, VGA és deszka fronton mindig jó tuningosokat fogok ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Yeffy
veterán
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Te konkrétan ezt írtad:
A lényeg végülis, hogy 1866-on menjen a RAM-od, FX mellé úgy kell.
A kettő kicsit mást jelent.

(#19923) zack:
Az FX CPU-k ugye szorzózár mentesek, szóval a nélkül tudod őket túlhajtani, hogy a memóriákhoz hozzá kellene nyúlnod.
-
Yeffy
veterán
válasz
soultrapp
üzenetére
hát, te tudod, én még vártam volna vele, gyűjtögettem volna rá. bika kártyákhoz kell a VRAM, főleg nagy felbontásra...
sajnos láthatod az "eredményét"... :/GCN az a gyártási technológiája a 6xxx meg a 7xxx kariknak, ha jól tévedek...
miresz: én is így tudom, akkor jó...

-
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Miért is kéne az 1866?

Szintetikus benchen kívűl sehol nem nyersz vele valós alkalmazások terén...
(#19915) gyiku:
Értem, hogy cseréled, csak azt nem értem minek.

De ha Trémárk vadászat a cél, akkor nem szóltam. -
csongi
veterán
Csatlakozom én is az FX tulajok táborához, egy 6100-as modellel. Este bevetésre kerül, és később nekiállok egy kis tuningnak is
A kérdéseimmel később bombázok 
Megmondták hogy izzadni fognak a vasak alatta.
Szerintem próbálj állítani a grafikán, és valami köztes beállítást találni. -
soultrapp
senior tag
valaki játszik a crysis3 al?
van gépigénye rendesen vagy csak a videókarim kevés kicsit
Volt olyan hely ahol a fps leugrott 11-re is.medium felbontáson.olyan átlag 40-50-60fps. -
Yeffy
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
az is kell néha

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Hálózati / IP kamera
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Dell Venue 8 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)