-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Borokafa #20053 üzenetére
Az enyem meg 88-90 w kozott ugral. De ki a fenet erdekli ? Nem cigizek 2 napig, nem megyek el sorozni egyszer es megvan a plussz-fogyasztas.
Nem ertem ezt a fogyasztasi hiszteriat. Aki akkar teljesitmenyt az szenne tuningolja a cpu-ut, berakja a 3-4 hdd-ot, a high-end CF/SLI kartyakat es orul.
Aki a fogyasztast hajkurassza az vegyen ultrabook-ot vagy tabletet. Egy gammer sohasem a fogyasztast fogja merni.
En azt sem bannan ha az AMD 200 W TDP-ju cpu-kat dobna piacra, csak bika eros legyen. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Borokafa #19961 üzenetére
Köszönöm a tippet, megvolt az első fogás, előételnek egy kis UEFI frissítés, majd egy óra játszadozás,
1,65 V adtam neki, és le tudtam menni 9-10-9-24 T2 1866
Láthatóan gyorsultak a tesztek Aidában, bár nem túl sokat.
Most jön a második fogás, meddig mehetünk le feszültségben.
Majd beszámolok
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Borokafa #19937 üzenetére
Igen, cl9 helyett cl10
Játszadoztam is vele nem keveset, T1 helyett áttettem T2-re is, annyit elértem, hogy néha már betöltött a W7, semmi érdemlegeset, bármit csináltam azonnal kék halál.
Majd ha kijön a következő generáció, és talán gépet újítok, akkor jön egy új 8 magos, meg valami alapból is 2000-es ram, mert ezt már kezdem feladni, hogy magasabb órajelekre bírjam.
-
lee56
őstag
válasz
Borokafa #18433 üzenetére
(#18421) miklosss2012 :
Igen, a régi szép idők, amikor még Bulldozerfrusztrációban szenvedtél.
Örülök hogy a javított változata "valamivel" jobban tetszik.
A fejlesztési diákban volt hogy 10-15% minimum! meglesz megint majd a Steamrollermagok, urambocsá modulok felől, Piledrivernél is betartották, szerintem az utódjánál se lesz roszabb.(#18429) BomiBoogie :
Ha a lapod nem támogatja az összes FX-et az két dolgot jelenthet általában; vagy lusták (marketingrészleg rájukparancsolt hogy legyenek azok, mert ugye BIOS-frissítésből nem jön túl sok bevétel) új BIOS-t írni már e régi laphoz, vagy tényleg valami gondja lenne (VRM gyengeség/túlmelegedés), ami miatt a támogatott FX-ek is csak alapórajel környékén futhatnak stabilan ((erősen) limitált tuninglehetőség).
Akkor ezek szerint az előbbi érvényesül itt, bár a VRM hűtése a képekről nézve nem túl bizalomgerjesztő.
-
xatos3
senior tag
válasz
Borokafa #18433 üzenetére
4,2től egyáltalán nem kell félni nekem olyan prockóval contact 29 8ezer forintos hűtővel röhögve bírja a 4400at,
4,6on már mondjuk sülni akarna
a lapod áramellátását nem ismerem hogy mennyire bírja kihajtani, de szerintem a 4200 nem lehet kérdés, csak akkor nyilván érdemes letiltani a turbót
-
miresz
veterán
válasz
Borokafa #18336 üzenetére
Ez már nekem magas, de valami turpisság van az tuti.
Más
agyon meg vagyok elégedve a 8320-al. Szépen teljesít,nem melegszik,és a fogyasztás is csökkent.
Ami még érdekes,hogy a játékokban is hozott némi+-t. Pl. ahol BFBc2 multiban eddig ugyanezek a beállítások mellett a 8120-al 80%-on ment a kártya,a 8320-al végig 99%-on,de erre rátesz gondolom a 13.2-es Catalyst is mert az is valami faxa lett.V sync off-nál megszűntek a mikrolaggok,és az FPS is nőtt a játékokban,a 12.11b8-hoz képest.
-
crysis 2011
aktív tag
válasz
Borokafa #17961 üzenetére
ilyet hol találok?
mindjárt küldök linket a házamrol -
Lui76
őstag
válasz
Borokafa #17463 üzenetére
Hát a játék első sorban ami erre a gépre marad , asszony skyrim , fiam is már játszogat, nekem a mechwarrior online ami eszegeti a procit rendesen. a VGA-m jelenleg kiszolgál mindent .
Úgy érzem több teljesítmény felesleges jelenleg.
szóval 4mag 4GHz ami kb. elég.
Ez is csak a sok optimalizálatlan sz.. miatt kell. -
-
soultrapp
senior tag
válasz
Borokafa #15720 üzenetére
hát én még januárban vettem 25-ért,de a extreme 4 csak 3ezerrel volt drágább,de a 3rom jobban tetszett.
Nem gondoltam én,hogy ilyen lesz majd.meg eleinte nem is húztam a procit és ugye nem is volt throttlingolás....
Meg nem is nagyon volt jobb ezektől,vagy csak én nem találtam....
és azt honnan tudom.hogy 4+1fázis vagy 8+2?
vagy milyenek vannak csak ezek? -
Szabika1
csendes tag
válasz
Borokafa #15260 üzenetére
4db 4Gb corair memória 1866Mhz a processzort tudod egy Hd-5870 1Gb videokártya. 3617 MHz 1,311 v-on megy a processzor stabilan 2-3 percig aztán kb.percenként leejti az órajelet néhány másodpercre 1406MHz-re.A hőfok stabil 48-51 c-fok de tuning hűtővel ezt leszorítom 38-ra,de a hiba akkor is ugyan az.Mit javasolsz alaplapot amivel ez nem fordul elő?????
Válaszod előre is köszi. -
válasz
Borokafa #15142 üzenetére
Elsőre én is gondolkodtam az olcsó Asrock 970-es lapokon, aztán gondoltam kb ugyan annyiért van Giga 970A-UD3, csak jobb lesz az a combosabb VRM miatt. Na szegénykém szintén egy kalap trágya volt (sípoló és leszabályzó VRM, a VRM aktív hűtésével el tudtam kicsit odázni a feszültség visszavételét prime vagy cinebench alatt, de kb 3-4 max percig). Ment is szegénykém vissza az Iponba...
,A Sabertooth BIOS-szában szépen lehet váltani thermal probe és current probe között a Digi VRM beállításainál. Nem is láttam még throttlingot, még 90 fokos VRM és 80 fokos CPU mellett sem.
-
RVR400
veterán
válasz
Borokafa #15120 üzenetére
Már alapból benne van az APM funkció, nem amiatt veszi le a proci órajelét. Ha az APM venné le, akkor nem csak időlegesen tenné. Meg kell fogni egyrészt a FET-ek bordáját, másrészt mellette a fekete kocka alakú bigyókat. Nah azok sütnek ám, de rendesen, emiatt veszi vissza az órajelet a lap. Ha felé teszel egy ventit, akkor rájössz, hogy egyből nem ugrik le az órajel. Csak elég hülyén néz ki egy venti odatéve. Érdekes amúgy, mert a gyári hűtővel nem melegszenek túl, persze akkora fordulattal pont odatolja a levegőt, így érthető, csak zavaró, hogy elkölti az ember a pénzt jobb házra,drága procihűtőre, és egy ilyen dolgon bukik az egész. Én ráadásul a FET-ekre is vettem egy HR-09-et, azzal nincs is gond, a borda nem megy 42 fok fölé, csak sajnos mellette a a procihűtő meg a FET-ek hűtője között iszonyat nagy a forróság...
-
soultrapp
senior tag
válasz
Borokafa #15116 üzenetére
kivan kapcsolva az apm.minden be van állítva fainul csak ezt nem tudom miért van.De 100%os terheltséget mutat aida-ban végig. csak hw monitorral látom,hogy leveszi a órajelet egy pillanatra.
RVR400: akkor jelen esetben értelémét veszti a jó hűtő,ha nem is a proci melegszik túl:-(
-
Beretvás
veterán
válasz
Borokafa #14731 üzenetére
bele én.. na most már ott tartok hogy elértem hogy ne droppoljon " akkorát"..Biosbol 1.392 vin alól is annyi de ha ráengedem primet akkor felmegy 1.404 re,, ez már szerintem elviselhető és most épp 3.7 en járatom, de szerintem megyek feljebb is ha stabil lesz mert ennek ez a fesz szerintem sok.. Az hogy a kupak hömérséklete alacsonyabb az normális?? Kupak 47 magok meg 51 fokosak 22 fokos szobában..
-
kissz84
tag
válasz
Borokafa #14619 üzenetére
Okés
Most építettem egy gépet kollégának egy 80+ os EzCool táp van benne pfc-vel
Kölcsön kérem tőle egy teszt erejéig ha jó akkor nem baszakszok és megy bele egy seasonic platinum, csak adja ég hogy táp legyen az még a legolcsóbb probléma.
Ez úton kérdezném Asbee-tól , hogy mekkora táp lenne elég (Watt-ban) a rendszeremhez és hogy ajánlja -e a seasonicot? -
ETOM
addikt
-
=HG=
addikt
-
-
mackosajt
addikt
válasz
Borokafa #14385 üzenetére
De nekem nem a gyári hűtés van fent.
Viszont most nagyon pöpecül ment a BF3 is a kis prime után.
Semmi akadás.Viszont a VRM-re irányított ventim a jelek szerint döglődik. hangoskodik.
Mindegy, van még itthon pár őskövület vga, amiről "csereszabatos" a venti a rögtönzött felfogatásba.De majd kipróbálom nélküle is, így alulfeszelve.
Mert lehet csak ennyi a gond. -
válasz
Borokafa #14385 üzenetére
Én csak azt tudom biztosan állítani, hogy esetemben a leírt probléma jelentkezett, mely VRM hőmérsékletből adódott, nem mondtam, hogy mackósajt esetében is csak ez lehet az egyetlen problémaforrás, de mint már korábban mondottam volt, Ő maga írta, hogy a VRM direkt hűtésével időlegesen ki tudta küszöbölni a porblémát.
A proci túlmelegedése, a TDP keret túllépése, vagy az APM körüli bizonytalanságok
Ha a thermal controlt kilövi és az APM-et kikapcsolja, akkor ezek a lehetőségek kiesnek, mellesleg a TDP keret kikapcsolása megegyezik az APM kilövésével.
-
válasz
Borokafa #14139 üzenetére
Hogyne lenne mar relevans, tuningrol volt szo (aminek ugy az a lenyege, hogy mennyi plusz teljesitmenyt tudsz kisajtolni az adott hardware elembol), es a felvetett kerdes az volt, hogy feszemeleses tuning eseten egyazon lap vrm-jenek az X6 vagy a 81XX FX jelent-e nagyobb terhelest. A pelda tokeletesen mutatja (mivel az FX-ek magasabb orajelre tervezett felepitessel rendelkeznek, igy nem csoda hogy magasabb frekvencia erhero el naluk tuning eseten), hogy komoly tuning mellett az FX milyen mertekben kovetel kakaot a lap tapellato aramkoreitol. Remelem igy mar szamodra is vilagos, hogy az FX-ek feszemeleses tuningjahoz igen is erosebb es jobban hutott vrm kell mint az X6-os feszemeleses tuningjahoz.
Olyan meg ugye nincs a real tudomanyok es szakteruletek eseten, hogy "fogyasztana", mivel az X6-os felepitesebol kovetkezoen olyan szintu tulhajtasra alkalmatlan....
-
válasz
Borokafa #14129 üzenetére
890GM, de már nem az én lapom. Amugy nagyon korrekt lap en nagyon szerettem.
Visszaterve az elozo hozzaszolasomhoz. Sokan meglepodnetek szerintem, ha egy Phenomot probalnatok tuningolni a lenezett lapotokban. Annal nincs TDP limiter, igy nagyon szuperul tudnatok huzni. Full alapnak szamito ASRock deszkaval tuningoltam anno X6-ot es siman ment 4GHz-en, nem vette vissza az orajelet, csak en tartottam attol, hogy elfustol valami. Szoval szerintem elsodlegesen nem a 4 fazis limital, hanem a "szofisztikalt" vedelem. A TDP limit mellett az AMD TC megvalositasa is megerne egy miset.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Borokafa #13595 üzenetére
Aha. Nincs hővédelem a bullokban.. Ha meg van, miért bizná a lapra a figyelését, amikor ahogy te is írod laponként és bioszonként változhat a kijelzett hőfok? Eddig a maghő számított, ami terhelés alatt reálisnak tűnik. Igazából míg az amd nem mond róla hivatalosan semmit, tök felesleges ezen vitázni. Én nem nézem, mindenki mást azt ami neki szimpibb :-)
-
DeadMeat
nagyúr
-
kovsol
titán
válasz
Borokafa #12994 üzenetére
csak mikor kezdek éhes lenni
Guild Wars 2 -vel játszok épp, és a VGA kártya még véletlenül se megy fel 100% ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged