- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eastone1
senior tag
Engem nem izgat, hogy ki mennyit költött "fölöslegesen " procira. Nem azt akarom bizonyítani, hogy a kaveri vagy Trinity erősebb egy i5 vagy i7 tel szemben. Hanem hogy adott helyzetben, alkalmasint egy Trinity is elég lehet fhd ben egy r9 290x meghajtására. Lehet marad a vga ban szufla, de kit izgat, ha így is pöpec maxolva a legújjabb játékok is?
Engem pont a FHD érdekel ami a vga t megterheli, az meg bírja szusszalFaith +1
-
Hopphopp máris egy indok ami miatt megéri kicsengetnem 30k-t az egyik, és 40k-t a másik alaplap esetében.
Elnézést, hogy pofátlanul beszélek, de ne nevettessük ki magunkat: ez az FM2 azoknak jó, akik kis pénzből építenek alkalmi gamer gépet. Azoknak pont elég.
Aki drága gépet akar venni 40ezres lappal 40ezres procival (7850k) az menjen Intel + normális VGA rendszerre.
Mondjuk nekem az i7 2600 alatt, GTX 580 mellett, is 12-13k-s lapom volt. És simán vitte a 4.1GHz-et a drágám
Alaplapra valahogy nem látom értelmét költeni, hacsak nem több VGA-s rendszerben gondolkozik az ember, vagy olyan speciális igényei vannak, hogy nincs helye plusz PCI hangkártyának.
-
Faith
aktív tag
Nem hiszem, hogy bele kéne menni abba, hogy most épp ki mit véd... Linkeltem egy tesztet amiben többet hoz az I3 min és átlag fpsben is, ennyi nem védek én semmit. Az APU-ra sem mondtam, hogy szar mert nincs vele gond az egyik gépben nálam is az van, 15k ért tökéletesen megérte. Csak annyit írtam, hogy videókártya mellé még véletlenül sem amd cpu-t raknék( a tesztben látottak miatt), persze lehet, hogy BF 4 multi alatt jobban hasít a cucc de ez számomra nem számít sajnos mert nem játszok BF-et. Egy szóval nem mondtam, hogy mindenkinek intelt kéne raknia amd helyett a gépébe, itt csak magamra céloztam, mivel én a látottak alapján jobban járnék single player játékokban mint az FX-el ennyi.
Meg gondolom aki valamilyen oknál fogva 4k-s videókkal dolgozik, annak van hozzá monitorja is. Az úgy gondolom nem aszerint választ hozzá gépet, hogy egyáltalán elbírja-e tehát nem gond neki beruházni komolyabb CPU-ra sem.
-
mmdms
addikt
Jól látod az okot ami miatt ezt választottam, abban bíztam hogy az újabb generációjú cpu-k érdemi gyorsulást fognak hozni az általam választott 750k-hoz mérten, mint anno az lga 775-nél. Tévedtem így ~2 év távlatából, ez kétségtelen.
Viszont nagyon sok embernek bőven elég.
Evvel sincs semmi baj, csak értelmetlennek tartok olyat ajánlani, ami ma is éppen hogy elég egy aktuális játék futtatására, 1-1,5 év múlva tuti nem lesz elegendő semmire se, és aki olcsó de valamelyest időtálló gépet szeretne, nem ez az alternatíva. Későbbi fejleszthetőség szempontjából meg pláne. (bár intel téren lövésem sincs a foglalatokról perpill)
patomi: sajnos nem megy többet, 4,3 még okés, de az 1,45 v-al, 4,2-höz meg elég 1,4v, így maradtam az utóbbinál..
-
mmdms
addikt
Nem vártam tőle annyit mint egy i5-től, de annyit igen, hogy ne 1 évre vegyek procit úgy, hogy jobbat ne is tudjak venni a lapomba.
Faith: Nem akarom itt hasonlítgatni a procikat, nem ez volt a célom. Hanem az, hogy ebbe a témába sorozatosan rossz alternatívákat adnak olyan lehetséges vevőknek, akik nem sokat konyítanak ehhez. De lényegébe megmondtad amire gondolok: Mondjuk videókártya mellé én sem vennék AMD procit ez is biztos, inkább egy I3-at. Ha valakinek nem kell apu, az ne is gondolkozzon ezen a vonalon, még értelmetlen. Sajnos tapasztalatból kell ezt mondanom.
-
A 760K már Richland, nem Trinity (mindkettőnek Piledriver magjai vannak). El tudom képzelni, hogy finomodott annyit a gyártástechnológia, hogy átlagosan valamivel jobban húzhatóak, mint a 750K-k (az egyes procik nyilván eltérő potenciállal rendelnek).
Bár az is lehet, hogy a gyártástechnológiai finomodás megjelenik a gyári órajelekben és nincs különbség az átlagos tuningolhatóság terén.860K az más tészta, mert az már Steamroller.
-
Apollo_21
addikt
Kb nekem is ilyen fesszel hozta anno ezt a frekit..simán vállalható ha rendesen megvan hűtve.
Monitorozási gond idle állapotban volt olyan 10-15fokot mutatott, de amint kapott terhelést beállt egy nagyjából valós/hihető értékre. Tehát amint indítottam vmi progit ami terhelte 45-50köré mozdult fel..ami hihető is kb. -
Gabesz26
senior tag
Rosszul szerkesztettem a hsz-t, természetesen nem az egész a tiédre való reagálás volt, hanem a nagy része inkább általánosságban, csak ezt "okos" módon nem különítettem el...
Azért a Te hsz-odra válaszoltam, mert egyetértettem azzal, amit írtál, csak leírtam még a HDD-k max. fogyasztását is alátámasztva, h a csúcsterhelés miatt kevés lesz oda a 250 W-os táp. -
Gabesz26
senior tag
A 250 W-os szerintem is kevés lehet, főleg úgy, h 1 HDD felpörgéskor nem a normál üzemi 5-6 W-ot, hanem huszonx W-ot terhel a 12V-os ágra, ami 6 hdd esetén már nem elhanyagolható, és szerintem mindenképpen erre a csúcsra kellene méretezni.
Egy kérdést megérne a tápos topikban is, de a kérdéshez visszatérve egy minőségi 400-as elég lehet.
Szerk.: így ját aki nem olvassa át az összes hsz. elmaradását, hanem egyből válaszol
látom canniball már megelőzött
De akkor már kiegészítem számokkal is: egy WD green a gyári speckók szerint felpörgéskor ~21, míg egy Seagate green ~25 W körül fogyaszt
-
stratova
veterán
Vagy te vagy merész, vagy én ódivatú.
Pár éve (5-6?) kollégiumi szobatársam rendelt tőlük fényképezőgépet. Mikor megérkezett nem volt benne magyar nyelvű kézikönyv, a garanciális ügyintézés (termék visszajuttatása) pedig önköltséges lett volna még akkoriban (a sor került volna rá). De lehet, hogy azóta változott a helyzet, esetleg van velük pozitív tapasztalatod? -
Dzsabba
aktív tag
A memória gond is megoldódott.Egyszerűen nem pattintatottam tökéletesen a helyére az egyik modult,de akkor nem értem,hogy a cpu-z miért írta,hogy 8192Mbytes.(Fura) A windows eszközkezelője viszont csak 4gb-ot írt és itt vált gyanússá a dolog.
Az OC menüben bekapcsoltam az xmp profilt és ott azt írja hogy 2130mhz-en megy a memória.El Kebir:Elnézésed kérem.Nem akartalak túráztatni.
Köszönöm a gyors segítségeteket.
-
ati3x
senior tag
háát nem tom..: http://www.hardwareheaven.com/reviews/1583/pg10/amd-a10-5800k-apu-performance-review-gaming-performance-7850.html
itt 4710-et kapott a rencer.. Máshol néztem, rommá húzott i5-el (4.5 ghz) és húzott 7850-el kaptak 5600-ot.. Van különbség, de én pl nem akarok tuningolni... De pl a hd 7770 3600 pont körül megy.. Szóval ez kb a kettő között van félúton.. Nehéz kérdés..
-
Goose-T
veterán
A látszat ellenére egész jó a szellőzése, mert mint az egy régebbi képemen látszik, a szellőzőnyílás elég nagy az oldalán, és pont a proci felett van.
-
-
Dzsabba
aktív tag
Elméletileg minden driver fent van.Az eszközkezelő szerint a hardverekkel minden rendben.
Chrome-t és smart security 5 használok ezer éve.
Esetleg az ssd beállítások közül kavarhat be valami,vagy most már nincs több ötletem.
Végül is nem dől össze a világ emiatt az egy lap miatt,csak furcsa. -
Dzsabba
aktív tag
A memória elméletileg jó bele mert a kompatibilitás listán ott van és a memtest szerint semmi baja.
Csak 10mb-os netem van és erre is gondoltam,de hiába várok akár órákat is,mert ha egész nap ott hagyom egy külön lapon és bármikor rá klikelek ugyan olyan rossz. Már régebben írtam,hogy a benti gépemben egy régi p4-es 2.8Ghz-es proci,1Gb ram és valami integrál videó kártya van 120mb net és ott még külső proxyn keresztül is hibátlanul fut.
Így most már csak két dologra tudok gondolni vagy 13.2 beta driver sem elég optimalizált vagy az alaplapra amire tegnap tettem fel az új F3-as uefi-t.
Nagyon jó dolgokat lehet rajta elcsípni.gabo9021: Köszi,hogy megnézted.Kezdem úgy érezni,hogy csak nekem akar működni.
Csol-T: Előre is köszönöm, kíváncsi vagyok,hogy mi történik,de 99%,hogy semmi baja sem lesz.
-
Razermazer
őstag
Szerintem is asrock a nyerőbb, bár az a mini vrm hűtés sem lehet az az igazi, de az msi-n az sincsen.
Asrock nagyon hangoztatja, hogy dual stack mosfet reméljük bírja is.
Én is itx-be hajtok, igaz most még intel z77e-itx be az egy csoda lap asrocktól, remélem ez méltó utódja lesz amd fronton( kár hogy nincsen benne wifi modul, mert a z77-ben van és valami isteni vétellel rendelkezik).
Szóval én hamarosan beújítok egyet így majd írom a tapasztalatokat.
Ui: szerintem pár hét múlva ennek is leesik az ára(25k-ra lekúszik talán), részemről is kicsit magas még, de én nem nagyon várok. -
rendesadam
tag
Meglátjuk, bár nem hiszem, hogy nagyon elszállnának az árazással, legfeljebb nem az első héten kell megvenni :]
----
Socket FM3 tokozást kap a Kaveri APU?
Kommentekben már vannak cáfolatok is :] -
Müszi
senior tag
Most látom hogy végre hivatalosan is útnak indult az új Asrock ITX lap. Már ott van a listájukon. Így biztosan néhány héten belül nálunk is kapható lesz.
-
Vartanus
őstag
MSI-nél C6-al sincs egy jottányi hangja sem nálam..bár azért az én lapom a paletta csúcsa ...Ha kihasználod a wifit és a kék kapcsolatot( amivel már mondjuk androidphonnal tudod vezérelni a géped) akkor MSI, az UEFI is szerintem kicsit jobb az MSI-n...más esetben Asrock.....
És ha a bolt csak 2évet ad rá akkor a plusz 1 év garit hogy lehet érvényre juttatni
-
stratova
veterán
Látom hasonló helyen lyukadtunk ki
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az ASRock ugyan lespórolta a pontos méreteket, de ami biztos, hogy az FM2A85X Extreme4-M és az FM2A75 Pro4-M 24,4x24,4-es.
Az FM2A55M-DGS R2.0 és az FM2A75M-DGS R2.0 24,4x17,3-as.
Az FM2A55M-DGS és az FM2A75M-DGS 24,4x19,3. -
HeavyToys
senior tag
ITX-ben az MSI FM2 A75ITX-es lapját ajánlanám inkább. Az Asrock FM2 A75ITX lapja sokunknál volt problémás (kifejezetten ez a típus), amit lehet azóta javítottak, de erről biztos információ nincs. Nyilván nem volt mindegyik hibás, de inkább jobb nem kísérteni a sorsot, így ITX-es méretben ezt az MSI-t ajánlanám. Van rajta Wifi, Bluetotth, szóval egy jól felszerelt lap!
-
atti_2010
nagyúr
-
törölt tag
És ennek mekkora az esélye, hogy pont akkor fosott be a tápon az a kondi, mikor a biost frissítettem?
atti_2010: az alapból enabled-ön van, szóval okés.
Nekiállok kicsit far cry-ozni, akkor terhelés alatt van a proci is meg minden, aztán ha kikapcsol, akkor tudjuk, hogy tényleg nagy feszültséget kap.
-
Dzsabba
aktív tag
Szerintem kapásból átküldenének a pszichiátria.
zsola32:: Bár még nem láttam élőbe ilyen bios-t,de szerintem fel kell szoroznod a ramokat annyival,hogy 1866MHz legyen és nézd meg a gyártó honlapján,hogy mekkora feszültség kell neki.Különben nem fog elindulni, ha nem elég neki amit a bios alapból beállít neki.
-
maxmanus
tag
Bizony örülni kellene a 30 FPS-nek ugyanis az általam tesztelt kb 25 játékból ez volt az egyedüli ami elvérzett ezen a platformon! rendkívül rosszul optimalizált,amúgy meg kár rá időt vesztegetni mert ráadásul egy szar játék! rossz játékmenet stb! talán ez a legelb...ottab NFS rész!!!
üdv -
senki66
senior tag
Ja tényleg rémlik én is olvastam valahol, hogy van valami fék benne, hogy ne lehessen 30 FPS-nél több, de mintha az ini fájlban lehetett volna valami set max fps-t állíthgatni, majd utánanézek. A hang problémára nincs ötlete valakinek, illetve kompatibilis ez a program a Win 8-cal, mert a program honlapján is ez van "Fraps 3.5.9
for Windows XP, 2003, Vista, and Windows 7" -
senki66
senior tag
Köszönöm szépen, végül is leszedtem máshonnan a 15586-os buildet. A linkelt videóban igazán a használatról nem sok szó esik, csak annyi, hogy a 30 sec-kes limitet, hogyan állíts át. Annyit eddig kisilabizáltam, hogy három alapvető funkciója van a programnak. Screen capture - ez teljesen világos. Video capture - itt már nem minden világos. A Video capture settings 60/50/30/custom ez pontosan mire vonatkozik , a felvétel minőségére? Sound capture setting: Record Win 7 sound - nekem Win 8-am van, azzal is működnie kellene, mert nekem hangot nem rögzített egyáltalán. A benchmark pedig FPS-t , A frametime azt mutatja, hogy az egyes frame-eket hány ms alatt töltötte be, az átlag világos. Az NFS MW2-őt próbáltam FPS induláskor 60, aztán leesik 30-ra és nagyjából ott is marad.
-
concret_hp
addikt
2560*1600, szóval abban van még hely
eszközkezelőt csekkolom majd, ha van, akkor mit kell csinálni vele?alaplaphoz adott cd-ről minden felment (chipset, és igp is nyilván), azzal ezt produkálta. ati oldaláról leszedtem catalystet azzal is.
monitor minden más konfignál ment maxon egy sima driver telepítés után. -
Müszi
senior tag
Én pont nem így olvastam, de majd utána keresek. A turbót nem engedi az összes mag fullra járatása közben aktivizálódni azért hogy a megadott TDP-t ne lépje túl. Te láttad már működni? És egyáltalán valaki látta már. Nem értem, az Intel hasonló megoldása gyönyörűen nyomon követhető akár cpu-z-vel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged